Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ερώτηση του Κωστή Μουσουρούλη για το θέμα της επιβολής ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις που προβάλλονται από τηλεοπτικούς σταθμούς

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης με ερώτηση που κατέθεσε, σήμερα, επανέρχεται στο θέμα της επιβολής ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις που προβάλλονται από τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ειδικότερα, ο βουλευτής επισημαίνει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών, η οποία κάλεσε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τη συμβατότητά της με το Κοινοτικό δίκαιο.

Ο Κωστής Μουσουρούλης υπογραμμίζει ότι η...
χρέωση του διαφημιζόμενου επιβαρύνεται σημαντικά, συνολικά κατά 65% πέραν του κόστους παραγωγής, γεγονός που θα έχει αρνητικές συνέπειες στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις και στον κλάδο της διαφήμισης, θέτει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας, ενώ όσοι επιλέξουν να διαφημίζονται θα μετακυλίσουν την επιβάρυνση αυτή, μερικώς ή συνολικώς, στο τελικό προϊόν και στους καταναλωτές.

Ο Βουλευτής καλεί την Κυβέρνηση, εφόσον επιμείνει στην απόφαση της επιβολής του φόρου, να διαφοροποιήσει την εφαρμογή της για τους τοπικούς και περιφερειακούς σταθμούς, καθώς στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, το μέτρο επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, αφού οι κυρίως διαφημιζόμενοι, είναι τοπικές επιχειρήσεις και προϊόντα.

Eνημερωση...

To blog μας για λιγες ημερες θα υπολειτουργει λογω αναβαθμισης των συστηματων μας... Ζηταμε την κατανοηση σας.. Η ομαδα του newschios...........

Φορολογική κάρτα συναλλαγών δεν θα πάρουν μόνο οι φορολογούμενοι, αλλά και περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές και φοιτητές.

φορολογική ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, καθώς στα σχέδια των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών είναι το νέο σύστημα να τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων παραγόντων, εκτιμάται ότι τη φορολογική κάρτα θα προμηθευτούν πάνω από 5 εκατ. και το πολύ 10 εκατ. φορολογούμενοι. «Οι περισσότεροι θα τις χρειαστούν για να καλύψουν το αφορολόγητο, αλλά και λόγω αυστηρότερων τεκμηρίων», τονίζει στην «Ε» ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης.

Προαιρετική

Η προμήθεια της νέας κάρτας δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι θα σπεύσουν να την προμηθευτούν, ώστε να συλλέγουν σε αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους.

Στο παιχνίδι της συλλογής των αποδείξεων θα μπουν αναγκαστικά και όλοι οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και οι φοιτητές πανεπιστημίων που είναι προστατευόμενα μέλη της οικογένειας και έχουν καθημερινά συναλλαγές, από το κυλικείο του σχολείου τους μέχρι το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς.

Η προμήθεια θα γίνεται από τις τράπεζες, οι οποίες έχουν την υποδομή των ηλεκτρονικών συστημάτων POS (χρησιμοποιούνται για πιστωτικές -χρεωστικές κάρτες).

Η συμφωνία που επήλθε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών άναψε το πράσινο φως της επίσπευσης των διαδικασιών από τις τράπεζες, ώστε να είναι έτοιμες και στα τέλη του έτους για να προμηθεύουν τους φορολογούμενους με τις νέες κάρτες.

Πέντε είναι τα χαρακτηριστικά των φορολογικών καρτών:

1. Οι ηλεκτρονικές φορολογικές κάρτες καταργούν ουσιαστικά την υποχρέωση συλλογής του τεράστιου όγκου των αποδείξεων, καθώς σε αυτές θα περνά το σύνολο των συναλλαγών. Με την οποιαδήποτε αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας, ο φορολογούμενος μετά την πληρωμή θα δίνει τη φορολογική κάρτα, ώστε να περάσουν σε αυτήν την απόδειξή του.

2. Η κάθε κάρτα θα φέρει τον ατομικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου κάθε φορολογούμενου.

3. Δεν πρόκειται ούτε για πιστωτική, ούτε για χρεωστική κάρτα. Είναι απλώς μια ηλεκτρονική κάρτα, που δεν δημιουργεί δεσμεύσεις ή υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών.

ΑΦΜ του κηδεμόνα

4. Στις περιπτώσεις των ανήλικων και των προστατευόμενων παιδιών, οι γονείς θα εκδίδουν αντίγραφα καρτών, που θα φέρουν τον ΑΦΜ του κηδεμόνα. Η σύζυγος θα έχει κάρτα με τον δικό της ΑΦΜ.

Ετσι, οι αποδείξεις θα μαζεύονται στην ατομική μερίδα της οικογένειας και θα αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης, που γίνεται πλέον υποχρεωτική από το 2011.

5. Στην περίπτωση που το παιδί κάνει ατομική δήλωση λόγω ύπαρξης εισοδήματος, τότε η φορολογική κάρτα θα φέρει τον δικό του ΑΦΜ.

Το βασικό πλεονέκτημα της ηλεκτρονικής κάρτας είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις αποδείξεις που έχουν κοπεί. Ετσι, θα μπορεί να εντοπίσει και όσους εισπράττουν τον φόρο και δεν τον αποδίδουν στο Δημόσιο.

Το ζητούμενο για την ώρα είναι η έγκριση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς τέτοιου είδους κάρτες καταγράφουν την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών. Από την άλλη βέβαια, και τα μικρά καταστήματα θα αναγκαστούν να προμηθευτούν τα μηχανήματα POS. *

πηγη:

http://www.enet.gr/

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΗΣ 98 ΑΔΤΕ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

Ας καταλάβει επιτέλους ο Στρατηγός του νησιού πως οι στρατεύσιμοι (στελέχη+οπλίτες) δυστυχώς γι'αυτόν έχουν και κάποια όρια σωματικής αντοχής!
Δέ γίνεται για παράδειγμα οδηγός οχήματος την τρίτη που μας πέρασε να ξεκινάει υπηρεσία στο τιμόνι 06:00 και να τελειώνει μετά από 23 ώρες!(03:00). Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να μπει ένα τέλος στον παραλογισμό αυτό;Ενώ το προσωπικό μειώνεται κάθε τρίμηνο δραματικά οι δραστηριότητες αυξάνονται αντιτρόφως ανάλογα. Είπαμε ΝΑΙ είναι στρατός! Ναι στις ασκήσεις! Αλλά ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! Σε όλα υπάρχει ένα μέτρο...

Υ.Γ.:Είναι εκατοντάδες τα παράπονα για τον συγκεκριμένο Στρατηγό! Ας το αντιληφθεί πριν να είναι πολύ αργά...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αθήνα – Μυτιλήνη αεροπορικώς με 15 ευρώ !!!


Νέα προσφορά με ναύλους 15 και 34 ευρώ για επιλεγμένα δρομολόγια στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αντίστοιχα, ανακοίνωσε η Olympic Air.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για τα δρομολόγια Αθήνα-Ηράκλειο, Αθήνα- Μυτιλήνη και Αθήνα-Σάμος ο ναύλος ανέρχεται σε 15 ευρώ και διπλασιάζεται για ταξίδια μετ’ επιστροφής. Το τέλος εξυπηρέτησης μέσω του Call Center και των σημείων πώλησης της Olympic Air ανέρχεται σε 10 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη χρέωση για αγορά του εισιτηρίου από το website της Olympic Air, www.olympicair.com, ανέρχεται σε 4 ευρώ.

Για τα δρομολόγια Αθήνα-Βρυξέλλες, Αθήνα-Παρίσι και Αθήνα-Βιέννη o ναύλος ανέρχεται σε 34 ευρώ και διπλασιάζεται για ταξίδια μετ’ επιστροφής. Το τέλος εξυπηρέτησης μέσω του Call Center και των σημείων πώλησης της Olympic Air ανέρχεται σε 15 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη χρέωση για αγορά του εισιτηρίου από το website της Olympic Air, www.olympicair.com, ανέρχεται σε 4 ευρώ.

Η προσφορά ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου και ισχύει για κρατήσεις που θα γίνουν έως 6 Οκτωβρίου, ενώ αφορά πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από 15 Οκτωβρίου έως και 16 Δεκεμβρίου. Οι ναύλοι δεν περιλαμβάνουν φόρους αεροδρομίων.

Πτώση 23,9% η Μυτιλήνη, άνοδος 0,8 η Χίος !!!

Πτώση της τάξης του 23,9% παρουσίασαν τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού στη Μυτιλήνη, σε αντίθεση με τη γείτονα Χίο, που είχε αύξηση (!!!) 0,8% σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας kykladesnews.
Το πλήρες ρεπορτάζ αναφέρει:

«Πρωτόγνωρη πτώση, της τάξης του 14%, σημείωσε το σύνολο των αεροπορικών αφίξεων στο εσωτερικό της χώρας τον Αύγουστο, αποτυπώνοντας την κρίση που βιώνει ο ελληνικός τουρισμός τη φετινή περίοδο και εντός των τειχών.
Η μεγάλη πτώση της εσωτερικής τουριστικής κίνησης αεροπορικώς στον κατ’ εξοχήν μήνα αιχμής της σεζόν συνέβαλε και στην πτώση κατά 4,3% των διακινούμενων ταξιδιωτών με μέσο το αεροπλάνο στους ελληνικούς προορισμούς στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει απώλεια 200.000 ταξιδιωτών για την ελληνική αεροπορική αγορά αυτή την περίοδο.

Πτώση στις αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού εμφανίζουν τον Αύγουστο όλοι οι δημοφιλείς προορισμοί, με εξαίρεση τη Χίο, που εμφανίζει οριακή άνοδο κατά 0,8%.
Τη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 31,8% εμφανίζει η Ζάκυνθος και ακολουθούν η Λήμνος με κάμψη 31%, η Κως με 24,3%, η Μυτιλήνη με 23,9%, η Καβάλα με 19,4%, το Ηράκλειο με 14,7%, τα Χανιά με 12,4%, η Μύκονος με 12,1%, η Ρόδος με 9,5%, η Σάμος με 8% και η Κέρκυρα με 3,4%. Τη μικρότερη πτώση εμφανίζουν η Σαντορίνη σε ποσοστό 1% και η Πάρος σε ποσοστό 0,9%.

Nα σημειωθεί ότι, πέρυσι, εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, οι αφίξεις αεροπορικώς στο εσωτερικό της χώρας τον Αύγουστο εμφάνιζαν αύξηση κατά 9,5%, ενώ στο οκτάμηνο -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- η αύξηση της κίνησης άγγιζε το 4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2008.

«Προπύργια»» του εγχώριου τουρισμού σε ό, τι αφορά τις αεροπορικές αφίξεις τον Αύγουστο έπεσαν, συμπληρώνοντας το παζλ της αρνητικής εικόνας του ελληνικού τουρισμού για τη φετινή σεζόν. Να σημειωθεί ότι οι τουριστικές εισπράξεις από το εξωτερικό στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου εμφάνισαν πτώση της τάξης κατά 9% ή απώλεια 473 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα έσοδα πέρυσι. Στο οκτάμηνο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό παρουσίαζαν μείωση κατά 1%, που σημαίνει απώλεια άνω των 80.000 επισκεπτών συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2009. Στις αρνητικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού θα πρέπει να προστεθεί η πτώση κατά 11,4% που εμφανίζουν οι εισπράξεις από τα μουσεία και κατά 5,4% από τους αρχαιολογικούς χώρους στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου σε σχέση με πέρυσι.

Οι επισκέπτες συνολικά σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία μειώθηκαν κατά 68.567 στο εν λόγω διάστημα.
Κάμψη κατά 10,2% κατέγραψε και ο τζίρος των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, έναντι της ίδιας περυσινής περιόδου. Αντίθετα με την πτωτική πορεία σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού τουρισμού, οι ανταγωνιστικοί προορισμοί εντός ή εκτός Ευρωζώνης έχουν ανακάμψει φέτος, μετά τις απώλειες που υπέστησαν κατά την περυσινή περίοδο εξαιτίας των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης.»

Του Σταθη Kουσουνη

«Χουνέρι» του Λιμεναρχείου στους επιβάτες του Θεόφιλου


Δεκάδες τηλεφωνικές καταγγελίες δεχθήκαμε στο τηλεφωνικό κέντρο του lesvosnews, από αγανακτισμένους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το πλοίο «Θεόφιλος», για Λήμνο – Καβάλα.
Ο λόγος;
Ενώ περίμεναν από πολύ νωρίς το πλοίο που προερχόταν από Βαθύ Σάμου και Χίο με τις αποσκευές τους στην προβλήτα του επιβατικού λιμανιού, το λιμεναρχείο επειδή το πλοίο είχε μία σχετική καθυστέρηση και αναμενόταν να έρθει και το «Λισσός», έστειλε το πλοίο της ΝΕΛ, να δέσει απέναντι στο εμπορικό λιμάνι !!!
Όπως ήταν φυσικό, οι επιβάτες έπρεπε να πάρουν τις αποσκευές τους και να διανύσουν μία απόσταση πάνω από ένα χιλόμετρο με τα πόδια, για να φτάσουν στον καταπέλτη του πλοίου.
Απίστευτη δοκιμασία πρωϊ – πρωί, αν σκεφτεί κανείς, ότι ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν και πολλά υπερήλικα άτομα, όπως και μικρά παιδιά.
Οι Μυτιληνοί ξύπνησαν σήμερα κι έβλεπαν στο λιμάνι της πόλης μας, επιβάτες σε κομβόϊ με τις αποσκευές τους, να κάνουν πεζοί το γύρο του «θριάμβου».
Μιλήσαμε με κάποιους πράκτορες, οι οποίοι μας είπαν ότι το πλοίο μπήκε στο λιμάνι στις 7.25 και έφυγε στις 7.50, ενώ το «Λισσός» έμπαινε στο λιμάνι στις 8.10.
Με λίγα λόγια, εννοούσαν ότι δεν χρειαζόταν το «Θεόφιλος» να πάει απέναντι στο εμπορικό λιμάνι για να δέσει και να υποστούν έτσι όλοι, αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία

Εδώ Σάμος!!

Εδώ Σάμος

ΣΑΜΟΣ ΣΤΟ… «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται!»
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που εξαφάνισε τους περισσότερους δήμους της Χώρας μας, φαίνεται πως θα επεκταθεί σε όλα: συνενώσεις αστυνομικών τμημάτων, σχολείων ως και… νοσοκομείων ενώ πιθανολογείται πως θα εφαρμοστεί και στα Πανεπιστήμια!
Η «είδηση» θορύβησε αφάνταστα τους κατοίκους Καρλοβάσου Σάμου οι οποίοι φοβούνται πως το ένα από τα τρία τουλάχιστον τμήματα του πανεπιστημίου Αιγαίου που λειτουργούν στην περιοχή, θα κάνει… φτερά!

ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Στο πλαίσιο του διαλόγου για το νέο νόμο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας προτείνει συνενώσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ με συγχωνεύσεις, συνενώσεις και καταργήσεις τμημάτων.
Σε σχετική συνάντηση που έγινε παρευρίσκονταν πρυτάνεις, οι πρόεδροι των ΤΕΙ, εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων και των εκπαιδευτικών.
Η Αννα Διαμαντοπούλου περιέγραψε την κατάσταση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για greek statistics όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην παιδεία.
«Εδώ και εννέα μήνες προσπαθούμε με τον υφυπουργό να συλλέξουμε τα στοιχεία των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ», είπε η κα Διαμαντοπούλου και πρότεινε την καθιέρωση περιφερειακών συμβουλίων, τα οποία θα έχουν τον έλεγχο για τον αριθμό των φοιτητών, των διδασκόντων, των εισακτέων και των πτυχιούχων.
<

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ
"Ο κόσμος ανησυχεί μαθαίνοντας πως η Κυβέρνηση συζητά το θέμα συνενώσεων, κατάργησης και μεταφοράς τμημάτων της Ανωτάτης εκπαίδευσης. Θλίβομαι διαπιστώνοντας πως πουθενά δε λαμβάνεται υπόψη η νησιωτικότητα η οποία προβλέπεται και προστατεύεται από Σύνταγμα. Ακούγεται ότι το τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων που λειτουργεί με επιτυχία στο Καρλόβασι, θα συγχωνευτεί με κάποιο άλλο, κάτι που αν γίνει, θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για το Πανεπιστήμιο του Καρλοβάσου", ανέφερε ο δήμαρχος Καρλοβάσου.

ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Απαντώντας στα όσα ψιθυρίζονται, ο βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Βαρδίκος είπε:
"Πρόκειται για υπερβολές που λέγονται ενόψει της προεκλογικής περιόδου. Το Καρλόβασι δε θα χάσει τίποτα, γιατί ότι έχει, το κατέκτησε με αγώνες. Πράγματι γίνεται μια συζήτηση για τα Πανεπιστήμια αλλά αυτή κυρίως αφορά συνενώσεις και καταργήσεις ΤΕΙ όχι Πανεπιστημιακές σχολές. Σίγουρα δεν αφορά τα τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που λειτουργούν στο Καρλόβασι."

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ
Με επιστολή του στον Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και τον Πρωθυπουργό καθώς και τους αρμόδιους υπουργούς εκφράζει την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, ο δήμαρχος Καρλοβασίων Παναγιώτης Λυμπέρης.
Αναφέρει συγκεκριμένα:
<<Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,
Τον τελευταίο καιρό ολοένα και αυξάνονται οι φήμες ότι στα πλαίσια της επερχόμενης χωροταξικής και θεματικής αναδιάρθρωσης των πανεπιστημίων προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ΜΠΕΣ) από τη Σάμο. H φημολογία αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) και αναμένεται τους επόμενους μήνες η τυπική έκδοση σχετικού ΦΕΚ για την ίδρυση "Πολυτεχνικής Σχολής" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην οποία θα ενταχθούν τα τρία Τμήματα Μηχανικών που λειτουργούν στα νησιά Σάμο, Σύρο και Χίο. Ως εκ τούτου, αποτελεί εύλογη συνέπεια το να έχει προκληθεί έντονη ανησυχία και τεράστιος προβληματισμός στην τοπική κοινωνία του Καρλοβάσου αλλά και του νησιού μας γενικότερα.
Το Τμήμα ΜΠΕΣ αποτελεί ένα από τα πιο παραγωγικά τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αξιολογότατη ακαδημαϊκή και κοινωνική συνεισφορά. Αποτελώντας μια κοινότητα με 700 περίπου ενεργά μέλη - προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μέλη ΔΕΠ, διοικητικοί υπάλληλοι - παίζει ουσιαστικό κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο για το ακριτικό μας νησί.
Ενδεχόμενη αποδυνάμωση της Πανεπιστημιακής Μονάδας της Σάμου δεν θα έχει απλά αρνητικές συνέπειες στην αναπτυξιακή πορεία και την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ευημερία του νησιού αλλά θα σημάνει και την οριστική παρακμή και απαξίωση ολόκληρης της Δυτικής Σάμου…»

ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ;
Απαντώντας, η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Σάμου -διά του εκροσώπου της και ακαδημαϊκού Κώστα Σοφούλη- τονίζει:
«Τις τελευταίες μέρες τα νεοδημοκρατικά φερέφωνα του Καρλοβάσου, μη έχοντας να πουν το παραμικρό ουσιαστικό για την ατζέντα των προσεχών εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν πέσει με τα μούτρα σε μια απροσχημάτιστη κινδυνολογία γύρω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που τελικά μπορεί και να καταλήξει στη δημιουργία προβλήματος εκεί που δεν υπάρχει.
Λησμονούν οι κινδυνολόγοι ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σχεδιάστηκε εξ αρχής με την γνωστή δικτυακή του μορφή, όχι επειδή το επιθυμούσε ο τάδε ή ο δείνα βλαχοδήμαρχος, αλλά επειδή αυτό υπαγόρευε μια ευρύτερη στρατηγική για την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική θωράκιση του μοναδικού και εθνικά πολύτιμου Αρχιπελάγους!
Ας μη ξεχνάμε ότι ο Υφυπουργός Παιδείας και υπεύθυνος για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση κ. Γιάννης Πανάρετος, ήταν σαφής και κατηγορηματικός: Καμία αλλοίωση, συρρίκνωση ή υποβάθμιση δεν θα υποστεί η Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Καρλοβάσου…»

Ο «ΕΡΜΗΣ» ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Στην πανελλήνια άσκηση επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης «Ερμής 2010″ που διεξήχθη στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου το Παράρτημα Σάμου
Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κατατάχθηκε μεταξύ των τριών πρώτων ομάδων, σε σύνολο 36 παραρτημάτων αλλά και 6 κρατικών φορέων.
Οι διασώστες διανυκτέρευσαν στην κορυφή «Αη Λιάς» του Καρβούνη σε πλήρη επιχειρησιακή ανάπτυξη για δύο ημέρες που διήρκεσε η άσκηση.
Η πραγματοποίηση της άσκησης «ΕΡΜΗΣ 2010″ είχε σκοπό την αξιολόγηση των κινητών σταθμών της ΕΟΔ αλλά και τη δυνατότητα συνεργασίας τους με τους φορείς που εμπλέκονται σε περιπτώσεις αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε θέματα τηλεπικοινωνιακών επαφών.
Φέτος ειδικά, συμμετείχαν: Ολυμπία Ράδιο – ΟΤΕ, το 487 τάγμα διαβιβάσεων ΓΕΣ, πλοίο σκοπούντος Πολεμικού Ναυτικού, ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ)/Αεροπορικός Τομέας του ΓΕΑ, Σταθμός ΚΕΠ και ιπτάμενα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, περιπολικά Σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και το κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΟΔ «ΕΡΜΗΣ».
«Η δοκιμασία και η εξάσκηση σε εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας αυξάνει την επιχειρησιακή ικανότητα όλων των φορέων, πέραν των υπαρχόντων σχεδίων και καλλιεργεί την αποτελεσματική συνεργασία τους» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του παραρτήματος Σάμου της ΕΟΔ, Δημήτρης Καλατζής και συμπλήρωσε:
«Τα μέλη μας που ασχολούνται με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών είναι πτυχιούχοι ασυρματιστές (ραδιοερασιτέχνες) και έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς από τα σχολεία ειδικότητας ασύρματων επικοινωνιών της οργάνωσης. Σε αρκετές περιπτώσεις του παρελθόντος υποστήριξαν με τον εξοπλισμό και την εμπειρία τους τον κρατικό μηχανισμό έχοντας ως μοναδικό σκοπό τη θετική έκβαση της επιχείρησης…»
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΟΔ έχει διοργανώσει μέχρι στιγμής μία ημερίδα τηλεπικοινωνιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τρεις διημερίδες αεροδιάσωσης, όπου έγινε ιδιαίτερη μνεία σε τηλεπικοινωνιακά θέματα.

«ΣΚΟΥΠΑ» στο ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ ΣΑΜΟΥ

Οκτώ πλαστικές βάρκες, δώδεκα ρόδες, μπαταρίες σκαφών, δεκάδες μπουκάλια, χιλιόμετρα πετονιάς, πεταμένα δίχτυα με παγιδευμένα ψάρια, πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα κάθε είδους, ήταν «η ψαριά» των εθελοντών από το βυθό της πανέμορφης περιοχής Ποσειδωνίου στη Σάμο.
H Σχολή Καταδύσεων Aegean Scuba, o Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ποσειδωνίου, η ΣΤ1 τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολίου, το «Αρχιπέλαγος Αιγαίου» καθώς και πολλοί εθελοντές αλλά και ξένοι επισκέπτες, ένωσαν τις δυνάμεις τους με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Διεθνούς Ημέρας Καθαρισμού Ακτών.
Τεράστιοι σωροί απορριμμάτων συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα του γραφικότατου Ποσειδωνίου όπου τους έγινε λεπτομερής καταγραφή. Τα στοιχεία εστάλησαν στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος ώστε να προστεθούν στην παγκόσμια αναφορά καθαρισμού ακτών του Ocean Conservancy 2010.

Ξανάνοιξε η «ΑΓΚΑΛΙΑ»
στους ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΚΟΡΣΕΩΝ

Άνοιξε και πάλι τα πανιά της στο Αιγαίο η «Ανοιχτή Αγκαλιά» με προορισμό τους Φούρνους, το Αγαθονήσι και τους Λειψούς. Η ομάδα εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών, προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους ακρίτες των περιοχών αυτών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής που φέρει το τίτλο «Υποστηρίζουμε τη ζωή».
Στα παιδιά, η Ανοιχτή Αγκαλιά, εκτός από τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο, προσέφεραν και πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας διά Βίου Εκμάθησης και Θρησκευμάτων και θα ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου.

ΗΞΕΙΣ… ΑΦΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΣΑΜΟΥ

Θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά το μέλλον του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ το κουφάρι του οποίου «κοσμεί» την παραλία της πρωτεύουσας της Σάμου.
Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ακόμη αποφανθεί εάν το κτίριο είναι διατηρητέο ή όχι. Εάν κριθεί διατηρητέο και παραχωρηθεί στον Δήμο της Σάμου τότε θα απαιτηθούν και πολλά χρήματα ώστε να ανακαινιστεί χωρίς να αλλοιωθεί η αρχιτεκτονική δομή του.
Σε μιά εποχή λιτότητας που οι πιστώσεις είναι περιορισμένες, φαίνεται πως ούτε η νέα δημοτική αρχή θα προβεί σε κάποια ενέργεια οπότε το ΞΕΝΙΑ θα συνεχίσει να μετατρέπεται σε σωρό ερειπίων!
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια καθαρισμού που επιχείρησαν συνεργεία της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων προκλήθηκε μεγάλη ζημιά σε τοιχογραφία του Φασιανού που υπάρχει στο κτίριο και την σεβάστηκαν ως τότε μέχρι και λαθρομετανάστες που παρανόμως διέμεναν εκεί…

πηγη:http://www.lesvosnews.gr

Ποιο κτήνος το έκαψε ;

Ποιο κτήνος το έκαψε ;

Περπατούσε ανάμεσα στο πλήθος, μέσα στην αγορά της Μυτιλήνης.
Κανείς δεν πρόσεχε τον πόνο, που είχε στα μάτια του…
Αλλά θα μου πείτε…εδώ δεν βλέπουμε τους άστεγους άνθρωπούς της πόλης μας, που κοιμούνται στις πλατείες της πόλης μας και στους δρόμους…
Και που έρχεται κάποια στιγμή και πεθαίνουν…
Κι εμείς αναρωτιόμαστε με απορία…αλήθεια…πέθανε;
Λες και δεν ξέραμε ότι κάποια στιγμή…θα πέθαινε…
Πρόσφατο παράδειγμα πριν λίγες μέρες…
Με τον γεράκο που κοιμόταν παρέα με τα αδέσποτα…
Και που σιγά – σιγά σάπιζε…
Πόσο θα άντεχε να κοιμάται μέσα στο κρύο…στη βροχή…μερικές φορές ακόμα και στα χιόνια…
Κι εμείς ζητάμε τώρα να μάθουμε για ένα σκυλάκι που κάποιο κτήνος το έκαψε ολόκληρο…
Από το κεφάλι μέχρι τα πόδια του…
Που τριγυρνούσε μέσα στην Ερμού, ψάχνοντας τη λύτρωση…
Κάποιον που θα το «μάζευε» και θα το γλύτωνε από τους πόνους…την πείνα…τη δίψα…
Και όλοι περνούσαν από δίπλα του, χωρίς να δίνουν την παραμικρή σημασία…
Άδικα λοιπόν κάποιοι λένε, ότι το νησί μας είναι κοντά στην κορυφή του καταλόγου, με τις περιοχές που κακοποιούνται πολύ τα δύστυχα τετράποδα ;
Άδικα λένε ότι έχουμε αρκετά δίποδα κτήνη, που κακοποιούν ζώα ;
Δεν νομίζουμε

πηγή: http://www.lesvosnews.gr

9.809.177 προσκλήσεις για 1 δίλημμα: "με την καταστροφή ή με την ανατροπή"

Το σύνολο των Eλλήνων πολιτών, οι οποίοι καλούνται στις κάλπες των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 7 Νοεμβρίου...όπως προκύπτει από την τελευταία αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων, είναι 9.809.177 άτομα, εκ των οποίων τα 5.062.218 είναι γυναίκες και 4.746.959 είναι άνδρες.
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 112.552 νέοι ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 54.662 είναι γυναίκες και οι 57.890 άνδρες. Οι αλλοδαποί και οι ομογενείς που έχουν γραφτεί στους εκλογικούς καταλόγους, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές, ανέρχονται σε 12.583, εκ των οποίων οι 9.559 είναι άνδρες και 3.024 γυναίκες.
Ενδεικτικό όμως των αλλαγών στον εκλογικό χάρτη που επέφερε ο «Καλλικράτης» είναι ότι ο περιφερειάρχης Αττικής θα εκλεγεί από 2.781.885 ψηφοφόρους, γεγονός που δικαίως τον αναγορεύει σε έναν «μικρό πρωθυπουργό» της χώρας.

Οι φετινές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν μέσα σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, προχωρά μαζί με την τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην εφαρμογή ενός πραγματικού σφαγείου μέτρων που επιδιώκουν να αναιρέσουν κατακτήσεις ενός αιώνα δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και να επιβάλουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα

Αναπόσπαστο τμήμα αυτής της επίθεσης είναι και η αναδιάρθρωση των μηχανισμών του «τοπικού κράτους» μέσα από το σχέδιο «Καλλικράτης». Είναι βαθιά αντιδραστική και αντιδημοκρατική μεταρρύθμιση που έρχεται να κάνει πράξη τις πολιτικές του «Μνημονίου» γιατί:
Γενικεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανταποδοτική λειτουργία των Δήμων. Το κράτος περνάει αρμοδιότητες και υπηρεσίες στους υπερχρεωμένους Δήμους, όχι για να «αποκεντρώσει» τις λειτουργίες του, αλλά για να φορτώσει ένα νέο δυσβάσταχτο κόστος στους εργαζόμενους.
Ενισχύει τις περικοπές στην υγεία και την παιδεία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια και τα Νοσοκομεία
Επιβάλλει βαθύτερη σύνδεση του τοπικού κράτους με τις τράπεζες και το κεφάλαιο μέσα από το πλέγμα των επιχειρήσεων των Δήμων και των Περιφερειών, έτσι που το «τοπικό κράτος» να γίνει όμηρος των τραπεζών
Προωθεί μαζικές απολύσεις υπαλλήλων και συμβασιούχων και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Εντείνει την αυταρχική θωράκιση του τοπικού κράτους απέναντι στο λαϊκό παράγοντα.
Επιβάλλει την πλήρη υποταγή των κάθε είδους σχεδιασμού στις κατευθύνσεις της ΕΕ, καθώς μέσα από τα «κοινοτικά κονδύλια» επιβάλλονται τα κριτήρια, οι προτεραιότητες και οι επιλογές του εθνικού και υπερεθνικού καπιταλιστικού σχεδιασμού και όχι οι ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων.
Βαθαίνει την ταξική διαφοροποίηση ανάμεσα στις πόλεις και ανάμεσα στις περιφέρειες στα πλαίσια της «ανταγωνιστικής» και «ανταποδοτικής» πόλης ή περιφέρειας. Θα οδηγήσει στην περαιτέρω εγκατάλειψη της επαρχίας και της υπαίθρου, ειδικά των πιο φτωχών περιοχών, και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο όνομα της «ανάπτυξης».
Προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα της ριζοσπαστικής κινηματικής δράσης και παρέμβασης στο τοπικό επίπεδο.

Με τον νέο διοικητικό χάρτη, εκτός από τους περιφερειάρχες, ισχυροποιούνται και οι νέες δημοτικές αρχές. Έτσι, για παράδειγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται από 485.788 ψηφοφόρους, αλλά από τον ίδιο αριθμό ψηφοφόρων εκλέγονται και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον αριθμό των ψηφοφόρων που ψηφίζουν για την ανάδειξη των βουλευτών της Α' Αθηνών. Η ίδια σχεδόν εικόνα παρατηρείται σε έξι ακόμη μεγάλους δήμους της χώρας (Πάτρα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Περιστέρι, Ηράκλειο Κρήτης)

Σήμερα δεν χωράει αμφιβολία ότι καμιά πολιτική που να μετατοπίζεται προς το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί να υπάρχει στο εσωτερικό της ΕΕ. Είναι συνεπώς αναγκαίο να τεθεί στο προσκήνιο των αγώνων η πάλη για την αντικαπιταλιστική ρήξη αποδέσμευση από την ΕΕ. Η λήψη μέτρων σκληρής λιτότητας, μετά την Ελλάδα, σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βρετανία και Δανία δείχνει ότι η συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων είναι κοινή επιλογή των ευρωπαϊκών αστικών τάξεων. Μόνη απάντηση στην επίθεση των αστικών τάξεων και των υπερεθνικών τους μηχανισμών είναι τα κινήματα σε κάθε χώρα αλλά και οι κοινοί, πανευρωπαϊκά συντονισμένοι αγώνες των ευρωπαίων εργαζομένων.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

KKE: «Οι επενδύσεις της Κίνας δεν αφορούν τις λαϊκές ανάγκες»

«Οι επενδύσεις και τα δάνεια των επιχειρηματικών ομίλων της Κίνας, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δεν αφορούν τις λαϊκές ανάγκες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.


Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στη χώρα μας το Κομμουνιστικό Κόμμα, αναφέρει ότι «στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της ανάδειξης της χώρας σε κέντρο διαμετακόμισης εμπορευμάτων, θα συνεχισθεί η θυσία των εργατικών δικαιωμάτων, των μισθών, της προστασίας του περιβάλλοντος, το ξεπούλημα της δημόσιας γης και περιουσίας, ενώ θα διογκωθούν τα κυκλοφοριακά - συγκοινωνιακά προβλήματα των κατοίκων της Αττικής, θα επιδεινωθούν η ανισομετρία στην ανάπτυξη περιοχών και κλάδων».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «πραγματική εξάλειψη της ανεργίας, θέσεις πλήρους και σταθερής εργασίας μπορεί να διασφαλίσει μόνο ο κεντρικός σχεδιασμός της λαϊκής οικονομίας, που θα δώσει ώθηση στην εγχώρια βιομηχανική και αγροτική παραγωγή για την κάλυψη των αναγκών του λαού».

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Προς τους εργαζόμενους στο δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στην Εκπαίδευση και την Υγεία, μπροστά και στην απεργία στις 7 του Οκτώβρη στην είσοδο της Απλωταριάς.

Πάρτε την απεργία στα δικά σας χέρια! Οργανώστε τη μέσα από απεργιακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Μην την αφήνετε να εξελιχθεί σε μια ακόμη απροετοίμαστη, ανοργάνωτη απεργία, χωρίς τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων. Σε μια ακόμη εκφυλισμένη απεργιακή κινητοποίηση, όπως επιδιώκει η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.

Είναι επιλογή της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, είναι στάση συνειδητή. Επιδιώκουν και από αυτή την κινητοποίηση, όπως και σε όλες τις προηγούμενες, να σπείρουν την απογοήτευση, την ηττοπάθεια στο κίνημα. Δεν έχουν ούτε στόχο, ούτε σχέδιο και θέληση να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Επιδιώκουν μέσω τέτοιων άμαζων κινητοποιήσεων να εμφανίζονται με αγωνιστικό πρόσωπο και ταυτόχρονα να διευκολύνουν την κυβέρνηση στην υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής της.

Αυτό κάνουν χρόνια τώρα με την τακτική τους. Αυτό κάνουν και σήμερα και στην ουσία αποδέχονται τις θέσεις και την τακτική του προέδρου της ΓΣΕΕ, κ. Παναγόπουλου, ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και ότι δεν πρόκειται να γίνουν απεργίες το επόμενο διάστημα.

Αυτό έκαναν και στις 29 Σεπτέμβρη, με την εκφυλιστική συγκέντρωση των 1.000 ανθρώπων που οργάνωσαν μαζί με τη ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος στα πλαίσια της ξεπουλημένης Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Ετοιμάζονται να πάρουν μέρος σε έναν ακόμη "κοινωνικό διάλογο" με την κυβέρνηση, για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, προσφέροντάς της, για μια ακόμη φορά, το αναγκαίο άλλοθι να μας γονατίσει οικονομικά και να συνδέσει τις αμοιβές μας με την παραγωγικότητα και τη συμπεριφορά μας.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Πάρτε την απεργία στα χέρια σας. Με τη μαζική σας συμμετοχή σε αυτή και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στείλτε αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης, της τρόικας και των μέτρων που περνούν.

Δεν περιορίζονται και δεν αρκούνται στα χτυπήματα που έχουν δώσει μέχρι τώρα, που πλήττουν καίρια τη ζωή των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ετοιμάζουν ακόμη πιο βάρβαρα, πιο αντιλαϊκά μέτρα. Σχεδιάζουν να δώσουν τη χαριστική βολή σε ό,τι έχει απομείνει από τα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (και "συναγωνιστή" και "συντρόφου" του προέδρου της ΑΔΕΔΥ), κ. Πάγκαλου, για υπεράριθμους και τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους και ότι "όλοι μαζί τα φάγαμε", προετοιμάζουν το κατάλληλο έδαφος.

· Οσο τους ανεχόμαστε θα γίνονται πιο επιθετικοί.

· Οσο τους ανεχόμαστε και δε δρούμε αποφασιστικά, όσο δεν τους κονταίνουμε πολιτικά και συνδικαλιστικά, τόσο πιο θρασείς θα γίνονται, τόσο πιο κυνικά και ξετσίπωτα θα συμπεριφέρονται.

Χρόνια τώρα ρουσφετολογούν και χρησιμοποιούν ως λάφυρο το δημόσιο, προσέφεραν και προσφέρουν τεράστια ποσά από τον ιδρώτα του λαού στα μονοπώλια (Ολυμπιάδα, στρατιωτικοί εξοπλισμοί, φοροαπαλλαγές, κ.ά.), τώρα με κυνισμό και θράσος προσβάλλουν το λαό, λέγοντας ότι "μαζί τα φάγαμε".

Και μόνο γι' αυτό αξίζει η είσοδος της Απλωταριάς να γεμίσει με δημόσιους υπαλλήλους στις 7 του Οκτώβρη.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

· Ελάτε με το ΠΑΜΕ, όλοι μαζί για να αντισταθούμε στις νέες περικοπές που ετοιμάζουν στους μισθούς και στα επιδόματά μας.

· Να εναντιωθούμε στην άρση της μονιμότητας, στις νέες μαζικές απολύσεις που ετοιμάζουν, στις σχέσεις εργασίας - λάστιχο, στον αυταρχισμό.

· Να εναντιωθούμε στα σχέδιά τους να μετατρέψουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, σε χώρους επενδύσεων και υπερκερδών των κεφαλαιοκρατών.

· Να εμποδίσουμε τη σύνδεση των μισθών μας με την παραγωγικότητα και την υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων σε νόρμες και αντιλαϊκούς στόχους που αυτοί θα καθορίζουν για να είναι το κράτος τους πιο αποτελεσματικό για το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.

· Να ματαιώσουμε την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ώστε κράτος και εργοδότες να διαπραγματεύονται ατομικά, όπως επιδιώκουν. Να ματαιώσουμε τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, στο νερό, στα καύσιμα, στα εισιτήρια, στο ΦΠΑ, τις ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

· Να αγωνιστούμε για την επαναφορά των δεκάδων ιατρικών πράξεων που μας περιέκοψαν, την καταβολή του εφάπαξ που το καθυστερούν χρόνια.

· Να μη γίνουμε συνένοχοι νέων αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων, μέσω του "Καλλικράτη".

Μεγάλο το βάρος και της ατομικής ευθύνης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για την πορεία των εξελίξεων. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την προσωπική στάση καθενός από μας. Φτάνουν οι συμβιβασμοί και η ανοχή σε πολιτικές και συσχετισμούς που μας πνίγουν. Εχουμε τη δύναμη και τα μέσα να ανατρέψουμε και συσχετισμούς και πολιτικές. Με το ΠΑΜΕ, με το ταξικό κίνημα, μπορούμε να χαράξουμε μια ελπιδοφόρα και νικηφόρα προοπτική. Η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών βιοτεχνών και εμπόρων, μικρομεσαίων αγροτών, των νέων και των γυναικών που οικοδομείται, ανοίγει αυτή την προοπτική. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Είναι ο δικός μας δρόμος, η δική μας εναλλακτική λύση στα βάσανα που φέρνουν για μας και τα παιδιά μας οι καπιταλιστικές κρίσεις, αλλά και η καπιταλιστική ανάπτυξη. Για να γίνουν τα βασικά μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και για να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, που είναι μεγάλες, με κριτήριο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ