Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Αποπειρα αυτοκτονιας 28χρονου αλβανικης καταγωγης..

Αυτοτραυματίστηκε σημερα το πρωι στην οδό Ριζαρίου 28χρονος αλβανικης καταγωγης μπροστα στα ματια της φιλης του...Ο 28χρονος ειχε βγει σημερα απο τα κρατητηρια της Αστυνομιας Χιου καθως ειχε συλληφθεί γιατι ηταν στο νησι μας χωρις χαρτια...
Στο σημειο εφτασε αμεσως ασθενοφορο του ΕΚΑΒ το οποιο μετεφερε τον τραυματια στο Νοσοκομειο της Χιου εκτος κινδυνου ενω συμφωνα με ιατρο του Νοσοκομειου καταφερε να προκαλεσει 30 μαχαιριες σε ολου του το σωμα....
Οι κατοικοι μιλουν για εναν ήσυχο ανθρωπο, εργατικο ο οποιος ειχε καλες σχεσεις με την περιοχη...Εντυπωση προκαλεσε σε ολους η αποφαση των 5 αστυνομικων που πηγαν στο σημειο να περασουν στο 28χρονο χειροπεδες μεσα στο ασθενοφορο..
Φωτογραφια απο το συμβαν.

Κατάληψη στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απο τους κατοικους της Λαγκαδας

Δεκτό απ’ ότι όλα δείχνουν θα γίνει το αίτημα των Λαγκαδούσων, οι οποίοι ζητούν την εκ περιτροπής λειτουργία του σχολείου, την έδρα στη για την παρούσα σχολική χρονιά στο χωριό τους και την πλήρη οργανικότητα του Δημοτικού Σχολείου. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Α.Κελεπερτζή το υπουργείο έριξε το μπαλάκι στην Περιφεριακή διεύθυνση η οποία και αναμένεται μέχρι αύριο να βγάλει την σχετική απόφαση αφού συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα. «Σε επικοινωνία που είχα με την προϊσταμένη της περιφερειακής διεύθυνσης με διαβεβαίωσε ότι βλέπει το αίτημα θετικά ενώ αυτό που προέχει είναι η ηρεμία της τοπικής κοινωνίας» αναφέρει ο κ. Κελεπερτζής ο οποίος από την πλευρά του ξεκαθαρίζει ότι θα εφαρμόσει τις εγκυκλίους και τις όποιες αποφάσεις ληφθούν στην Περιφέρεια.



Από νωρίς σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Λαγκάδας πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητώντας από τον προϊστάμενο της Αρ. Κελεπερτζή να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην περιφέρεια και να σταλεί άμεσα η απόφαση εκείνη που θα επικύρωνε επί τους ουσίας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ομηρούπολης για την εκ περιτροπής λειτουργία του σχολείου.

Οι κάτοικοι του χωριού πραγματοποίησαν ακόμα συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στην Οινοπίωνος ενω έβαλαν λουκέτο στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας, κρατώντας μέσα τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας.

« Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το κλείσιμο του σχολείου σε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Χίου» τόνιζαν οι κάτοικοι ενώ διαμήνυαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν ούτε κάλπες να στηθούν στο χωριό τους αν δεν λειτουργήσει το σχολείο.

«Δεν είμαστε απέναντι από την Συκιάδα, ούτε θέλουμε να κλείσει το σχολείο εκεί», ξεκαθάριζαν οι κάτοικοι «απλά ζητάμε να εφαρμοστεί η απόφαση που και τα δυο χωριά έχουν πάρει για εκ περιτροπής λειτουργία» έλεγαν .

πηγη:patridatv

Nα πουμε οτι οι κατοικοι προχωρησαν και σε κλεισιμο του δρομου εξω απο τα γραφεια της Πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης!