Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ...... ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!

Από το http://zeidoron.blogspot.com/

"Δεν μπορώ εκ του Συντάγματος να μην υπογράψω"!
Η απάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε προτροπή δημοσιογράφου να μην υπογράψει το τερατούργημα που ρυθμίζει τις Εργασιακές σχέσεις.
Κι όμως κύριε Παπούλια έχετε δυο επιλογές:
Πρώτον την αναπομπή του Προεδρικού Διατάγματος και την πρόσκληση της Κυβέρνησης σε συνομιλία ώστε να μην επιμείνει στο μεσαιωνικό νόμο.
Βέβαια το Σύνταγμα,μιας και είμαστε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, λέει ότι...
στο τέλος οφείλετε να υποχωρήσετε ακόμα κι αν εξακολουθείτε να διαφωνείτε.
Κι εδώ έχετε την δεύτερη επιλογή αφού δείχνετε ότι συμμερίζεστε τις ανησυχίες του εργαζόμενου λαού:
την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ κύριε Πρόεδρε που σας προτείνει,θέλουμε να πιστεύουμε,η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σας!
Ετσι δεν θα γίνεται συνένοχος στον εξευτελισμό του Εργασιακού δικαιώματος του κάθε πολίτη αλλά και στην κατάλυση του ίδιου του Συντάγματος που επικαλείστε.
Άρθρο 2, παράγραφος 1
Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.
'Αρθρο 22
Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Σεβαστέ κύριε Πρόεδρε το ίδιο σύνταγμα που δεν σας επιτρέπει να μην υπογράψετε λέει και τα παραπάνω.Πιστεύετε πως υπογράφοντας το Προεδρικό Διάταγμα υπηρετείτε το σύνταγμα;
'Αρθρο 120
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων!

Σχολιο του newschios σχετικα με την αναστολη των κινητοποιησεων

η απόφαση για αναστολή "σπάει, υπονομεύει και ξεπουλάει έναν δίκαιο αγώνα" Σημερα η ΟΛΜΕ μας διδαξε οτι οταν ταζουν καποια λεφτα σταματουν ολα ζητω ο συνδικαλισμος॥του πασοκ και της Ν।Δ। Σημερα ξεπουληθηκε για χιλιοστη φορα η ΟΛΜΕ.....σημερα ξεπουληιηκαν ολοι οι βαθμολογητες.... αμα πεφτει σημα απο τα γραφεια της ΝΔ & του ΠΑΣΟΚ τι να πει κανεις αα! στις επομενες εκλογες ο προεδρος της ΟΛΜΕ θα ειναι υποψηφιος βουλευτης ΝΔ

Αναστολη των κινητοποιησεων απο την ΟΛΜΕ 8-10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

στη σημερινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ


Σταματάει η αποχή των βαθμολογητών, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή πολύωρη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ.

Ο πρόεδρος της ...
ομοσπονδίας Δημήτρης Πεππές δήλωσε ότι, "ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων".

"Το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταδείξαμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά το ύψος των αμοιβών μας, για αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση", ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και προανήγγειλε "θερμό" φθινόπωρο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αν θα υπακούσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της ομοσπονδίας, ο κ. Πεππές είπε ότι "η απόφαση του ΔΣ είναι σαφής - είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους".

Ο κ. Πεππές κατέληξε εκτιμώντας ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης, διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ και κατηγόρησε την ηγεσία της ΟΛΜΕ ως "πουλημένη", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση για αναστολή "σπάει, υπονομεύει και ξεπουλάει έναν δίκαιο αγώνα". Κάλεσε δε τους βαθμολογητές να μην υπακούσουν.

Ετοιμη η νεα τσοντα της Τζουλιας..

Γραφει ο Θωμάς Μαγδαληνός

Τελικά ήταν να μη γίνει η αρχή, καθώς απ’ ό,τι φαίνεται πολλά έχουν ακόμα να δουν τα ματάκια μας… στην «εποχή της τσόντας».

Η «παρθενική» της εμφάνιση σε ταινία πορνό απασχόλησε, σχολιάστηκε και άφησε εποχή, ο λόγος για την Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία δεν διστάζει να τολμήσει, αλλά και να προκαλέσει με τα «καμώματά» της για ακόμη μία φορά.

Σήμερα τελείωσε τα γυρίσματα για την καινούργια «τσόντα» που θα κυκλοφορήσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αυτή τη φόρα το «concept» θα είναι διαφορετικό στον τομέα της διανομής, καθώς δεν θα δούμε κάποιο dvd να κρέμεται στα περίπτερα, αλλά όσοι θέλουν θα μπορούν να την κατεβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα από συγκεκριμένη υπηρεσία.

Η σαμπάνια πλέον είναι το «σήμα κατατεθέν» της Τζούλιας και δεν θα μπορούσε να έλειπε από τις επίμαχες σκηνές.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε βίλα γνωστού εφοπλιστή στον Διόνυσο. Η Τζούλια, όπως και οι συνεργάτες της έμειναν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα όπως και από την παραγωγή της ταινίας.

Αν νομίζετε πως η Τζούλια μένει σ’ όλα αυτά είστε σίγουρα γελασμένοι διότι σε λίγες μέρες ετοιμάζετε να απαντάει σε «ροζ τηλεφωνική γραμμή» με τις γραμμές να παίρνουν «φωτιά»…

Μην ξεχνάτε πως η Τζούλια Αλεξανδράτου μας είχε προειδοποιήσει πριν συμβούν όλα αυτά και μας το έλεγε δίχως δισταγμό «Στόχος είναι τα λεφτά»..

Τώρα ποιό θα είναι το επόμενο βήμα της…κανείς δεν ξέρει.

Συνεδριαζει σημερα η ΟΛΜΕ για την συνεχιση η οχι της αποχης απο τα βαθμολογικα κεντρα

Κορυφώνεται η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σήμερα συνεδριάζει η ΟΛΜΕ, προκειμένου να αποφασίσει εάν οι καθηγητές θα συνεχίσουν την αποχή από την διόρθωση των γραπτών, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην περικοπή των αποζημιώσεών τους.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η αποχή των βαθμολογητών, ενώ το Σαββατοκύριακο εξέτασε το ενδεχόμενο η διόρθωση των γραπτών να ανατεθεί σε άλλους καθηγητές στα βαθμολογικά κέντρα όπου δεν υπάρχει αποχή.

Η λύση της μεταφοράς των γραπτών σε άλλα κέντρα, πάντως, φαίνεται να αποκλείεται, καθώς πρόκειται για δύσκολη διαδικασία στην οποία θα πρέπει να εμπλακούν και αστυνομικές δυνάμεις.

Το βέβαιο είναι ότι ακόμα και αν λήξει την Τρίτη η αποχή των βαθμολογητών, η ανακοίνωση των βαθμολογιών θα καθυστερήσει κατά περίπου δύο εβδομάδες.

Υποβολη προτασεων για μελετες απο την Νομαρχιακη αυτοδιοικηση προς το ΕΣΠΑ-Αναμεσα τους & Μελέτη Αποκατάστασης Τειχών Κάστρου Χίου

Σειρά μελετών, ανά τομέα, που αφορούν το Νομό Χίου και για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ κατέθεσε στην Περιφέρεια η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.
Συγκεκριμένα στους τομείς Περιβάλλον- πολιτισμός, παιδείας και οδικές μεταφορές κατατέθηκαν συνολικά 9 μελέτες:

ΤΟΜΕΑΣ 1: Περιβάλλον – Πολιτισμός
Μελέτη - Προϋπολογισμός
1. Μελέτη Κατασκευής Διυλιστηρίου Φράγματος Σαραπιού- 400.000 €
2. Μελέτη Σχεδίου Διαχείρισης Περιοχής Natura Β. Χίου- 350.000 €
3. Μελέτη Επεξεργασίας Οικιακών Λυμάτων Περιφερειακών Οικισμών Νομού Χίου-
100.000 €
4. Μελέτη Αποκατάστασης Τειχών Κάστρου Χίου- 500.000 €

ΤΟΜΕΑΣ 3: Υποδομές Παιδείας
Μελέτη- Προϋπολογισμός
1. Ολοκλήρωση Μελέτης Ανέγερσης νέου ΕΠΑΛ Χίου- 600.000 €
2. Ολοκλήρωση Μελέτης Ανέγερσης Ειδικού Σχολείου Νηπιαγωγείου και Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ Χίου)- 400.000 €

ΤΟΜΕΑΣ 4: Οδικές Μεταφορές
Μελέτη- Προϋπολογισμός
1. Μελέτη Σύνδεσης Δρόμου Παράκαμψης Πόλης Χίου Με Επαρχιακή Οδό Χίου - Βολισσού
800.000 €
2. Μελέτη Παράκαμψης Οικισμού Θολοποταμίου Χίου - 400.000 €
3. Μελέτη Βελτίωσης Οδικού Δικτύου Βορειοδυτικής Χίου- 500.000 €

Σαράντος Πιτσιλαδής: Αγαπητοί ιερείς, αναλογισθείτε τι σκέπτονται για τη δημόσια διαμάχη σας...

Χίος 15-6-2010

Aρκετό καιρό τώρα, από αγάπη προς την εκκλησία, παρακολουθώ με λύπη τη δημόσια αντιπαράθεση του Συνδέσμου των Κληρικών, με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη. Mία διαμάχη που γίνεται για θέματα που αφορούν αποκλειστικά τη διοίκηση της Eκκλησίας Xίου.

Με λύπη θα πω ότι η Εκκλησία ένας χώρος αγάπης, ελπίδας και πνευματικής επαφής με το Θείο, έχει μετατραπεί δημόσια σε χώρο συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και διαμάχης , από ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους να την υπηρετούν με υπομονή και αγάπη, να την προστατεύουν και να την κάνουν να μεγαλουργήσει στις ψυχές όλων.

Tο μοναδικό χώρο απόδοσης ολοκληρωτικής αγάπης, όπως δίδαξε ο Χριστός, εκεί που κάθε χριστιανός εναποθέτει τις τελευταίες του ελπίδες σωτηρίας, εκεί που βρίσκουν καταφύγιο όλοι οι κατατρεγμένοι του κόσμου, κάποιοι αποφάσισαν να τον εκθέσουν στα μάτια όλου του κόσμου. Να τον διασύρουν ξεχνώντας την προσφορά του και τη σημασία του για τους χριστιανούς.

Αγαπητοί ιερείς, αναλογισθείτε τι σκέπτεται για τη δημόσια διαμάχη σας με τον Μητροπολίτη, η γριούλα που σέρνει κάθε μέρα τα βήματά της για να έρθει στην εκκλησία σας, να ανάψει το κεράκι της και να πάρει τη Θεία Κοινωνία από το χέρι σας. Αναρωτηθείτε τι είναι η γαλήνη της εκκλησίας για τον άνθρωπο αυτό, που πιστεύει ότι βρίσκεται πιο κοντά στο Θεό. Σκεφθείτε τι σημαίνει για τους νέους, να σας βλέπουν στην οθόνη της τηλεόρασής τους, να ξιφουλκείτε κατά του Μητροπολίτη, όταν διαβάζουν τις ανακοινώσεις του Συλλόγου σας εναντίον του, αλλά και τι λένε όλοι εκείνοι που αντιμάχονται την Εκκλησία του Χριστού, όταν καταφεύγετε σε νομικές διαδικασίες, για να επιτύχετε τους στόχους σας . Νοιάζονται νομίζετε, εάν γίνονται κάποιες παρατυπίες στον τρόπο επιλογής νέων ιερέων ή αν εσείς στέκεστε πρώτοι ή δεύτεροι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας; Αν τους ενδιαφέρει η σημασία της λέξης κανονικότητα; Αυτό που νοιάζει τον κάθε χριστιανό είναι να επικρατεί η γαλήνη στην εκκλησία, εκεί που λατρεύει το Θεό, εκεί που πιστεύει ότι επικοινωνεί μαζί του.

Κι εσείς με όλα αυτά που γίνονται, έχετε σκεφθεί τι αναστάτωση προσφέρετε στους χριστιανούς της Χίου και πόσες αρνητικές εντυπώσεις σχηματίζονται στη συνείδησή τους, για όλους τους ιερωμένους που υπηρετούν στις εκκλησίες του νησιού;

Έχετε αναρωτηθεί πόσο κακό γίνεται στην Εκκλησία όταν δημόσια ιερείς διασύρουν το όνομα και τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη, ενός πνευματικού ανθρώπου, καταξιωμένου στη συνείδηση των Χιωτών για το πνευματικό, ανθρωπιστικό και υλικό έργο που επιτέλεσε και επιτελεί, υπηρετώντας πανάξια και μακροχρόνια την Εκκλησία του νησιού μας;

Με σεβασμό λοιπόν σας λέω, αναλογιστείτε το μεγάλο κακό που γίνεται στην εικόνα της και στην χριστιανική κοινότητα του νησιού από τη διαμάχη αυτή και σιωπήστε ακόμη κι αν πραγματικά αδικείστε. Ακολουθώντας τους Ιερούς Κανόνες και τις διαδικασίες, που δίνουν διέξοδο σε όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην Εκκλησία του Χριστού, σίγουρα θα βρείτε το δίκιο σας μέσα στην αγκαλιά της , εάν το δικαιούστε, την ώρα που πρέπει, από εκείνους που είναι ταγμένοι να σας το αποδώσουν. Ο Χριστός με τη διδασκαλία Του και οι Άγιοι Πατέρες με τα ιερά κείμενά τους έχουν προβλέψει για όλα.

Ταπεινά

Πιτσιλαδής Σαράντος- δάσκαλος
αναδημοσιευση:www.chiosnews.com

Κυπρια υποθεση ο τελικος του Greek Idol!

Η Νικολ και η Βαλαντω στο τελικο του Greek Idol! εξω απο το παιχνιδι ο Νικος Τασιοπουλος μαλλον εξαιτιας της τσοντας που κυκλοφορησε στο διαδικτυο
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ Η 2 ΚΟΠΕΛΕΣ ΤΟ ΑΞΙΖΑΝ!!

Ξεκινησε επιτελους η βυθομετρηση του λιμανιου

Την βυθομέτρηση του λιμανιού ξεκίνησε το πλοίο «Στράβων» του Πολεμικού Ναυτικού

, προκείμενου να καταγραφεί το βάθος που έχει προκύψει μετά τις περσινές εργασίες και δεν έχει καταχωρηθεί στους επίσημους ναυτικούς χάρτες.

«Ζητήσαμε άμεσα την συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, για να μετρηθεί το νέο βάθος του λιμανιού έτσι ώστε να μπορούν να μπαίνουν μέσα και τα κρουαζιερόπλοια», δήλωσε νομάρχης Π . Λαμπρινούδης , συμπληρώνοντας παράλληλα ότι όλη η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου τρεις ημέρες.

Το Θεμα βεβαια να μην εχει ανεβει παλι η σταθμη εξαιτιας της λασπης

Ελαφρυ τροχαιο στην Οινοπιωνος

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί στην συμβολή των οδών Οινοπίωνος και Δημοκρατίας όταν σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, αυτοκίνητο παραβίασε το στοπ , και συγκρούστηκε με διερχόμενο μηχανάκι με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού του .

Να σημειώσουμε ότι δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Τροχαίας, ούτε και η μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο


πηγη: www.tvpatrida.gr



Η φωτογραφια ειναι απο το περιστατικο (πηγη: www.tvpatrida.gr )