Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Πανε για χρυσο οι Ελληνιδες κοριτσαροι στο πολο!

Στη δέκατη παρουσία της στη μεγάλη διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου και έξι χρόνια μετά τον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η ελληνική ομάδα έχει «σφραγίζει» μια θέση πάνω στο βάθρο των νικητών και πάει για ακόμη πιο ψηλά.

Ίσως γιατί η ιστορία τής χρωστάει… Και η αναμέτρηση με τη Ρωσία είναι μια καλή ευκαιρία για τις αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση να πάρουν πίσω ό,τι στερήθηκαν πριν από ένα χρόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης από την ίδια ομάδα, όταν έχασαν το χάλκινο μετάλλιο.

Η πορεία εκείνη δεν ήταν πυροτέχνημα. Και οι Ελληνίδες το απέδειξαν με την παρουσία τους στο Ζάγκρεμπ. Αυτό που μένει τώρα να κάνουν είναι να «καθαιρέσουν» από το θρόνο της την «αρκούδα», η οποία στις δύο τελευταίες διοργανώσεις έχει το ρόλο του… αφεντικού στην Ευρώπη. Και σίγουρα ξέρουν τον τρόπο, φτάνει να το πιστέψουν…

Οι δύο φιναλίστ βρέθηκαν αντιμέτωπες τέσσερις φορές φέτος στα τουρνουά προετοιμασίας, μετρώντας από δύο νίκες, ενώ στη μονομαχία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τη φάση των ομίλων, αναδείχθηκαν ισόπαλες 7-7. Άρα ξέρουν…

«Να ελέγξουμε το ματς»


Αυτό που προσπαθεί τώρα να κάνει ο Γιώργος Μορφέσης 24 ώρες πριν από τον τελικό, είναι να αποφορτίσει τις αθλήτριές του και να διώξει από πάνω τους το άγχος. Για το λόγο αυτό, αποφάσισε την τελευταία ημέρα να κάνει μόνο μία προπόνηση και στη συνέχεια να δώσει το «ελεύθερο» στις παίκτριες.

«Αποφασίσαμε να αφήσουμε τις παίκτριες ελεύθερες για να αποφορτιστούν. Εδώ και τρεις μήνες μόνο βίντεο βλέπουν. Η ψυχολογία μας είναι στα ύψη, υπάρχει ηρεμία, αισθανόμαστε υπέροχα»,δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ αναφέρθηκε και στα τεχνικά στοιχεία που θα ακολουθήσει η Εθνική στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο.

«Αυτό που πρέπει πρώτα από όλα να προσέξουμε είναι να αντεπεξέλθουμε στο πιεστικό πρέσινγκ που παίζουν οι Ρωσίδες και να περιορίσουμε στο ελάχιστο εάν είναι δυνατόν τις λεγόμενες μικρές κόντρες που επιχειρούν να παίξουν συνέχεια. Από την άλλη θα πρέπει να δουλέψει πολύ η δική μας περιφερειακή γραμμή και να περάσουμε όσες πιο πολλές φορές γίνεται την μπάλα στη φουνταριστή μας για να κερδίσουμε αποβολές.

Τέτοια παιχνίδια στο σύγχρονο πόλο κρίνονται πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό στον παίκτη παραπάνω και στον παίκτη λιγότερο. Ένα ακόμα στοιχείο που θέλει τεράστια προσοχή είναι ο ρυθμός του αγώνα. Εμείς θα πρέπει πάση θυσία να επιδιώξουμε να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα, να μην αφήσουμε τις Ρωσίδες να δώσουν τον γρήγορο ρυθμό στον οποίο αρέσκονται και να πάνε το παιχνίδι στα ίσα, δηλαδή έξι εναντίον έξι»
, συμπλήρωσε.

Ο μεγάλος τελικός θα αρχίσει στις 8.30 μ.μ., ενώ δύο ώρες νωρίτερα (6.30 μ.μ) στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, Ιταλία και Ολλανδία θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

πηγη: www.gazzetta.gr

Με μειωμένο φόρο το πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι το τέλος του χρόνου

petrelaio-thermansisΑναβάλλεται για την επόμενη χρονιά η εξίσωση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου και έτσι, το πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου έως και το τέλος Δεκεμβρίου θα διατίθεται με το μειωμένο φόρο των 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.


Η σχετική απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς διαπιστώθηκε ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, που ξεκινά κανονικά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ήταν
πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί η εφαρμογή ενός αξιόπιστου συστήματος καταβολής επιδομάτων στις ασθενείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού

Πηγή: ΝΕΤ 105,8

Εξωτικό νησί από... σκουπίδια

Σε ένα νησί όπου θα ζουν 500.000 άνθρωποι φιλοδοξούν να μετατρέψουν μια μάζα σκουπιδιών που πλέει στον Ειρηνικό Ολλανδοί αρχιτέκτονες!

Το «Ανακυκλωμένο Νησί», όπως λέγεται, θα κάνει τα σκουπίδια «παράδεισο» μεανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τροφής.

Η βάση του νησιού είναι συμπαγής και ζυγίζει 44 εκατομμύρια κιλά, ενώ καλύπτει έκαση 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο επικεφαλής των αρχιτεκτόνων, Ρέιμον Νόστερ, δήλωσε πως ο στόχος είναι τριπλός: «να καθαρίσουμε τους ωκεανούς από μία γιγαντιαία ποσότητα πλαστικών σκουπιδιών, να δημιουργήσουμε νέα γη και να οικοδομήσουμε ένα ανανεώσιμο οικοσύστημα».

Όπως επισημαίνουν, το σχέδιό τους θα βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά και πολλούς θαλάσσιους οργανισμούς και πουλιά που παγιδεύονται σε πλαστικά ή καταπίνουν τα σκουπίδια που βρίσκονται στη θάλασσα.


πηγη:www.star.gr

30,8% η ανεργία νέων ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 19,8% στην Ε.Ε.

Σε απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Παπανικολάου, επισημαίνει ότι η κατάσταση είναι περισσότερο δραματική για τους νέους ηλικίας 15-29 ετών, με το ποσοστό ανεργίας να φθάνει το 30,8%, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη δεν ξεπερνά το 19,8%. Ο αρμόδιος για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις επίτροπος, αναφέρεται μάλιστα σε αδυναμία περιορισμού της μακροχρόνιας ανεργίας στη χώρα μας, γεγονός που, όπως επισημαίνει, προκαλεί ανησυχίες για τη δυνατότητα επανένταξης των μακροχρόνια ανέργων στην ελληνική αγορά εργασίας.

Στον διάλογο που έγινε, μεταξύ του Ελληνα ευρωβουλευτή και του επιτρόπου, ο τελευταίος, υπεραμυνόμενος του Μνημονίου, απέφυγε να δώσει μία σαφή απάντηση στο αν οι εργασιακές περικοπές που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση αποτελούν καθαρή επιλογή της ή εντάσσονται στο μνημόνιο συνεργασίας. Κατά τον επίτροπο, η μείωση του ποσού του βασικού μισθού, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους εργασίας και σε περισσότερη... απασχόληση.

Σε άλλο μήκος κύματος κινούμενο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε, χθες, Ψήφισμα με το οποίο απαιτεί από τα κράτη-μέλη να έχουν εξασφαλίσει, μέχρι το 2020, ότι τρεις από τους τέσσερις οικονομικά ενεργούς πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εργάζονται. Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην εξασφάλιση απασχόλησης για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, το Ψήφισμα αναφέρει ότι, μέχρι το 2014, θα πρέπει να έχουν αυξηθεί κατά 10% τα ποσοστά απασχόλησης των γυναικών, των ατόμων με αναπηρία, εκείνων που έχουν ιστορικό μετανάστευσης, των νέων ηλικίας 15-25 ετών και των ατόμων ηλικίας 50-64 ετών.

Αναφερόμενη στην ανεργία που μαστίζει τη νεολαία, η έκθεση υπογραμμίζει ότι το 90% των νέων ηλικίας 15-24 ετών θα πρέπει να βρίσκονται στο στάδιο εκπαίδευσης, κατάρτισης ή και απασχόλησης ενώ καλούνται και τα κράτη-μέλη να καθορίσουν τους εθνικούς τους στόχους έτσι ώστε, μέχρι το 2020, να μειωθεί σε κάτω από 10% το ποσοστό εγκατάλειψης του σχολείου.



enet.gr

Τέλος η θητεία σε Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό - 9 μήνες όλοι στον Στρατό Ξηράς

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ή να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία και θα παραμείνει στους 9 μήνες...

Θητεία τέλος σε ναυτικό και αεροπορία, μέσα στην επόμενη διετία. Όλοι οι στρατεύσιμοι θα καλούνται και θα εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στο στρατό ξηράς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, αποκάλυψε...
σημαντικά στοιχεία για τα μεγάλα προβλήματα επάνδρωσης που προκλήθηκαν σε κρίσιμους στρατιωτικούς σχηματισμούς,από τη μείωση της θητείας στου 9 μήνες.

Κατηγόρησε τη ΝΔ,ότι προχώρησε στη μείωση της στρατιωτικής θητείας χωρίς κανένα σχέδιο αλλά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να αυξήσει τη χρονική διάρκεια της θητείας. Ο κ.Μπεγλίτης απευθυνόμενος σε βουλευτές της ΝΔ είπε:

Εννέα μήνες στρατιωτική θητεία. Ξέρετε που βρεθήκαμε; Να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Ρωτήστε τη στρατιωτική ηγεσία, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων σε τι ποσοστά είναι σήμερα η πληρότητα μειζόνων ή ελασσόνων στρατιωτικών σχηματισμών ανά την Ελλάδα.

Αυτή η απροετοίμαστη και αψυχολόγητη μείωση στο όνομα της προεκλογικής σκοπιμότητας, έναν μήνα πριν τις εκλογές, μας έχει οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς διάφορες σκοπιμότητες, που ακούστηκαν.

Σε δυόμισι, τρία χρόνια ουσιαστικά καταργείται η στρατιωτική θητεία στην Αεροπορία και το Ναυτικό και όλα τα νέα παιδιά θα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία στο Στρατό ξηράς. Ναι, η στρατιωτική θητεία θα συνεχίσει, δεν θα αυξηθεί, γιατί ακούγονται διάφορα στο πλαίσιο μιας κατασκευασμένης, συνειδητής ή ασυνείδητης, παραπληροφόρησης. Όχι, δεν έχουμε καμία πρόθεση να αυξήσουμε τη στρατιωτική θητεία».


πηγή:odysseaschios.blogspot.com

Βαθια θα βαλουν το χερι στην τσεπη οι γονεις ενοψει σχολειων

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία και όπως κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι μαθητές αναζητούν την κατάλληλη σχολική τσάντα που θα σηκώσει για φέτος το «βάρος» των μαθημάτων. Το δίλημμα των γονιών μεγάλο, καθώς η οικονομική κρίση δεν αφήνει πολλά περιθώρια για «σπατάλες» , ενώ τα παιδιά ζητούν τα επώνυμα και ακριβά προϊόντα που βλέπουν στις διαφημίσεις. Η κίνηση στην αγορά των σχολικών είναι στα περσινά επίπεδα με τους καταστηματάρχες να προσελκύουν το κοινό με προσφορές και χαμηλές τιμές.

Πρώτα στις προτιμήσεις των παιδιών είναι τα διαφημιζόμενα προϊόντα, τα οποία όπως παραδέχονται και οι καταστηματάρχες έχουν λίγο τσιμπημένες τιμές λόγο των προμηθευτών. Παράλληλα υπάρχει κάποια μικρή αύξηση στην τιμή του χαρτιού, η οποία επηρεάζει ανοδικά την τιμή των τετραδίων. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές οικονομικές λύσεις για γονιούς που ψάχνουν, οι οποίες αφορούν τόσο προσφορές περσινών προϊόντων όσο και εκπτώσεις σε καινούργια είδη.
Η κ. Χαρά Νέου, υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο, δηλώνει ότι «οι τιμές των σχολικών είναι πολύ καλές φέτος, καλύτερες μάλιστα σε σχέση με πέρσι, ενώ υπάρχουν και προσφορές, ώστε κάθε γονιός μπορεί να βρει πολύ οικονομικές λύσεις». Τονίζει μάλιστα ότι «ένας γονιός με μετρημένο προϋπολογισμό μπορεί με 30 ευρώ να αγοράσει καλές και ποιοτικές λύσεις που περιλαμβάνουν όλα τα αναγκαία σχολικά είδη». Η κ. Πόπη Καμπάνη, ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου, δηλώνει στο φακό του Πατρίδα ότι ο προϋπολογισμός που θα χρειαστεί ένας γονιός για την αγορά των σχολικών ειδών εξαρτάται από το ποσό που είναι διατεθειμένος ο ίδιος να δώσει. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «μπορεί να ξοδέψει κατά μέσο όρο γύρω στα 50 ευρώ για τα σχολικά είδη του παιδιού του, αλλά μπορεί να δώσει και το ίδιο πόσο μόνο για μια επώνυμη τσάντα». Την ίδια άποψη έχει και ο κ. Κώστας Κοιλαλούς, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου, ο οποίος σχολιάζει ότι «ένας γονιός πρέπει να διαθέσει γύρω στα 50-60 ευρώ για τις σχολικές αγορές». Ο κ. Βασίλης Λιόντος, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου, συνιστά στους γονείς να είναι προσεχτικοί και να μην βιάζονται στις αγορές τους, ενώ τους συμβουλεύει «να κάνουν μόνοι τους κάποιες αγορές, γιατί πολλές φορές τα θέλω των παιδιών δεν αγγίζουν το δικό μας σκεπτικό ή τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένας γονιός».

Όσον αφορά την κίνηση της αγοράς, οι απόψεις διίστανται, με κάποιους καταστηματάρχες να δηλώνουν ότι η κίνηση είναι περιορισμένη σε σχέση με πέρσι και κάποιους άλλους να δηλώνουν ότι κυμαίνεται γύρω στα περσινά επίπεδα. Γεγονός είναι ωστόσο ότι όλοι προσπαθούν να διευκολύνουν το αγοραστικό κοινό κρατώντας τις τιμές και προσφέροντας κάποιες πολύ οικονομικές λύσεις. Για παράδειγμα, ο κ. Κοιλαλούς πουλά τα περσινά είδη στη μισή τιμή, ενώ κάνει έκπτωση ως και 10% στα καινούργια είδη όταν πρόκειται για κάποιον πελάτη. Αντίστοιχα, ο κ. Λιόντος έχει προσφορές στα αναλώσιμα είδη, ενώ κάνει έκπτωση σε περίπτωση μεγάλου όγκου αγορών.

Ε.ΛΑΛΙΔΟΥ

αναδημοσιευση απο το www.tvpatrida.gr

Ωρα για ανεκδοτο!



Η δίκη είχε ξεκινήσει. Ένας πολύ ανθυγιεινός τύπος δικαζόταν και ο
δικαστής απευθυνόμενος σ αυτόν λέει:
-Κατηγορείσαι ότι σκότωσες μια δασκάλα με ένα αλυσοπρίονο...
-Παλιοψεύτη ! Ακούγεται μια φωνή από το βάθος της αίθουσας του δικαστηρίου.
-Ησυχία στο ακροατήριο, φωνάζει ο δικαστής, και κοιτάζει πάλι τον
κατηγορούμενο λέγοντας του:
-Κατηγορείσαι επίσης, ότι σκότωσες το παιδί που μοιράζει τις εφημερίδες με
ένα φτυάρι...
-Παλιομίζερε ! Ακούγεται η ίδια φωνή από το βάθος της αίθουσας του
δικαστηρίου.
-Είπα ησυχία ! Φωνάζει ο δικαστής, κοιτάζει πάλι τον κατηγορούμενο και του
λέει:
-Κατηγορείσαι επίσης, ότι σκότωσες και ένα ταχυδρόμο με ένα ηλεκτρικό
τρυπάνι...
-Εγωιστικό γαϊδούρι ! Ξεφωνίζει ο ίδιος τύπος.
-Τι ξεσπάσματα είναι αυτά κύριε μου; Ρωτά ο δικαστής.
-Κύριε Δικαστά, είμαι γείτονας του κατηγορούμενου 10 χρόνια τώρα, και
ξέρετε...
...ποτέ δε μου δάνεισε ένα εργαλείο όταν το χρειαζόμουν

Εχασε την μαχη με τη ζωη ο 18χρονος Νικος Κοκρης

ΦΩΤΟ(Μανωλης Βερβερακης)
Δυστυχως τα νεα δεν ειναι καλα.. εχασε την μαχη με τη ζωη ο 18χρονος Νικος Κοκρης ο οποιος τραυματιστηκε σοβαρα εχθεσς το βραδυ.. Οι ελπιδες ηταν ελαχιστες καθως στην Αθηνα οπου μεταφερθηκε ηταν κλινικα νεκρος..!
Συμφωνα τωρα με τα πρωτα στοιχεια ο ατυχος 18χρονος παρασυρθηκε απο φορτηγο στο υψος της Παναγιας Βοηθειας, βεβαια το μηχανακι ηταν σκοτεινο και χωρις φωτα.
Αυτο ειναι το μηχανακι το οποιο οδηγουσε ο 18χρονος. Ολοι εσεις οι γονεις αν βλεπετε τετοια μηχανακια να οδηγουν οι γιοι σας δωστε λιγο προσοχη! Ας ειναι ο Νικος ο τελευταιος σε αυτο το βαρυ φορο αιματος με νεους στην Χιο! Σημερα κυδευεται ακομη ενας νεος που σκοτωθηκε σε τροχαιο με μηχανακι!

email αναγνωστριας..

Διάβασα τα σχόλια σας και οφείλω να ομολογήσω πως τα λεγόμενά σας έχουν κάποια αληθοφάνεια.Σίγουρα αυτά τα παιδιά που συμμετείχαν ένιωσαν άξια και προικισμένα και ίσως γι' αυτό να αγνοούσαν την γενικότερη κατάσταση.Για εμένα το χειρότερο σημείο ήταν όταν συνωστίζονταν για να χαιρετήσουν τον πρωθυπουργό.Πιθανώς αυτά τα παιδιά ίσως και οικειοθελώς ξέχασαν τα προβλήματα που κατατρέχουν την χώρα μας και μιλούσαν πιστεύοντας αφελώς πως οι προτάσεις τους θα αλλάξουν τον κόσμο.Ο κύριος λόγος όμως για τον οποίο αποφάσισα να σας στείλω αυτό το mail είναι γιατί πραγματοποιείται μια φοβερή συκοφαντία προς το blog σας.Πιστεύω στην ελευθερία του λόγου και γι'αυτό βρίσκω άκρως παιδιάστικο το να σας κατηγορούν και μάλιστα χρησιμοποιώντας όχι και πολύ ωραία κοσμητικά επίθετα για τους συντάκτες του μπλόγκ σας στο facebook.

newschios: ποσώς μας ενδιαφερει τι γραφουν, στεναχωριουνται που χαλασαμε το πανηγυρακι της ντροπης , συμφωνουμε απολυτα στο συνωστίζονταν για να χαιρετήσουν τον πρωθυπουργό. Στον πρωθυπουργο που κοβει μισθους & συνταξεις επιδοματα στους γονεις τους, σε αυτον που αυριο θα ειναι υπευθυνος για την ανεργια τους!

Νεα απο το χθεσινο τροχαιο..

Κλινικα νεκρος στην Αθηνα ο 18χρονος, οι γιατροι μιλουν μονο για θαυμα καθως δεν μπορουν να κανουν τιποτα! Ας ελπισουμε σε ενα θαυμα! Περισσοτερα σε λιγο!