Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ


Για κυβερνητική πολιτική έρμαιο του μνημονίου, η οποία δεν χρήζει αξιοπιστίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

"Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν από μήνες είχε πει, είναι μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Αυτό ακριβώς, σε όλο του το μεγαλείο, ανέδειξε η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αγοράζουν φρεγάτες παρά την κρίση!!



Το σύνολο της «μαύρης τρύπας» στα έσοδα της κεντρικής κυβέρνησης που ανέρχεται σε 3,5-5 δις ευρώ, αντιστοιχεί το ποσό κατασκευής των 6 γαλλικών φρεγατών που παρήγγειλε επίσημα το ελληνικό κράτος, με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της γαλλικής DCNS και των Ναυπηγείων Ελευσίνας-Νεωρίου.

Μεσούσης της κρίσης, σε μία εποχή που περικόπτεται ακόμη και το υστέρημα των πολιτών, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι «θα ήταν παράδοξο σε αυτήν τη χρονική περίοδο να μιλάμε για περαιτέρω εξοπλισμούς», η κυβέρνηση αποφάσισε να υπογράψει τη συμφωνία για την προμήθεια 6 φρεγατών τύπου Fremm.

Όπως λέγεται, οι φρεγάτες είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η ελληνική πλευρά, για την στήριξη που παρείχε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, σε μία σειρά θεμάτων, προεξάρχοντος αυτό του ευρωπαϊκού πλαισίου βοήθειας στην ελληνική οικονομία.

Άλλωστε η απόφαση για την αγορά τους, ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, τον περασμένο Φεβρουάριο, την στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βρισκόταν ακόμη στο Παρίσι, και διαπραγματευόταν με τον Νικολά Σαρκοζί, τους όρους για την οικονομική βοήθεια.

Όμως, «γραμμάτια» στον πρόεδρο της Γαλλίας, χρωστούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή, λόγω της γαλλικής στήριξης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Αυτό φάνηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο 2008, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της διεύρυνσης. Με την στήριξη του Νικολά Σαρκοζί που ήταν παραπάνω από σαφής, η Σύνοδος είχε αποφασίσει την ένταξη της Αλβανίας και της Κροατίας στο ΝΑΤΟ, αλλά όχι και των Σκοπίων, δικαιολογώντας απόλυτα τις ελληνικές θέσεις, παρά τις αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον, και άλλων χωρών.

Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται και η στήριξη της γαλλικής πλευράς, στις κυπριακές θέσεις κατά την διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υποκρισία της Ευρώπης

Σαν βόμβα έσκασαν τα όσα είπε πριν λίγα εικοσιτετράωρα, ο πρώην αντιεξουσιαστής και νυν Ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατά του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ζοζέ Μπαρόζο, για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

«Γνωρίζατε χρόνια πριν από την κρίση για το πρόβλημα της Ελλάδας και δεν κάνατε καμία επίσημη παρέμβαση. Όμως αυτή την ώρα κύριε Μπαρόζο, που ασκείται πίεση στους Έλληνες για να τα καταφέρουν, δεν σας άκουσα να σχολιάζετε το γεγονός πως τον Αύγουστο εκπρόσωποι της γαλλικής και της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας είχαν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για να συνεχιστεί η πώληση οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα».
«Προβολή ισχύος» από το Πολεμικό Ναυτικό


Η φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Fremm ενσωματώνει την τελευταία λέξη σε ότι αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις. Είναι σχεδόν αόρατη για τα εχθρικά ραντάρ, αφού έχει πλήρη χαρακτηριστικά stealth, με εξαιρετικά χαμηλή «θερμική υπογραφή» και 40% μικρότερη ηλεκτρομαγνητική υπογραφή (RCS) από τα συνηθισμένα πολεμικά πλοία. Τα συστήματά της είναι ψηφιοποιημένα και μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα πάνω από 40 μίλια την ώρα.

Η φρεγάτα Fremm θεωρείται στρατηγικό όπλο αφού οι πύραυλοι SCALP NAVAL, που φέρει μπορούν να πλήξουν στόχους από απόσταση 500 ναυτικών μιλίων, δηλαδή 1000 χιλιομέτρων. «Είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μπορούν να πλήξουν την Άγκυρα από τη θάλασσα ή το έδαφος», λέει με νόημα στη zougla.gr στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία αποδεσμεύει στρατηγικά όπλα προς πώληση.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της συμφωνίας, είναι ότι όπως θεωρούν οικονομικοί κύκλοι, αυτή «δένοντας» τις Fremm στον όμιλο Ελευσίνας-Νεωρίου ισχυροποιείται η θέση της Ελευσίνας ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί ο λεγόμενος Ενιαίος Ναυπηγικός Φορέας.

Βάσει της συμφωνίας, ο ελληνικός όμιλος θα είναι ο κύριος συνεργάτης της DCNS στην Ελλάδα και η βασική ναυπηγός εταιρεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αντικαθιστά το Μνημόνιο Κατανόησης (MOU), που είχε υπογραφεί το έτος 2006.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ..ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ....

Πυρκαγιά σε κουζίνα σπιτιού στο Φόρο


Το Σάββατο, 11-9-2010 στις 9.15 το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά σε κουζίνα οικίας στην περιοχή του Φόρου στο Δήμο Χίου.
Στην οικία διέμεναν οι Μ.Κ. και Ε.Κ. μεγάλης ηλικίας και λόγω προβλημάτων υγείας δύσκολα μετακινούμενες, ενώ παρευρίσκονταν και οικιακή βοηθός. Η Υπηρεσία μας επενέβη με 2 οχήματα και 4 άντρες σβήνοντας πλήρως την πυρκαγιά την Ω/10.00, η οποία είχε τεθεί υπό έλεγχο με πρόχειρα μέσα από την οικιακή βοηθό. Από την πυρκαγιά υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές οι οποίες εστιάζονται στο πετρογκάζ, τον αποροφητήρα, το ταβάνι της οικίας. Πιθανή αιτία γυμνές φλόγες από εστία μαγειρέματος.
Διενεργείται προανάκριση.
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ν.ΧΙΟΥ

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Τι θα γίνει με το πετρέλαιο το χειμώνα που έρχεται;


H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γονατίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Πάει παραπέρα τη φορολεηλασία των κουτσουρεμένων τους εισοδημάτων, ενισχύοντας τον απεχθή φορολογικό της μηχανισμό με νέα αντιλαϊκά - φορομπηχτικά μέτρα, τα οποία μάλιστα δεν περιέχονταν καν στα κείμενα του μνημονίου. Την ίδια στιγμή σε μια επίδειξη ξεδιαντροπιάς και πρόκλησης κατά των λαϊκών στρωμάτων, οι κυβερνώντες προσπαθούν να θεωρητικοποιήσουν το μένος τους σε βάρος των εργαζομένων και την αποφασιστικότητά τους επιβάλλοντας ακόμα πιο ακραία σενάρια αναδιανομής των εισοδημάτων υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
Αποδεικνύεται έτσι ότι οι εργαζόμενοι όχι απλά δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτήν την πολιτική, αλλά ότι αυτή η πολιτική εξασφαλίζει συνεχώς περισσότερα κονδύλια για τη στήριξη της άρχουσας τάξης και δεν έχει τελειωμό.
Η νέα βόμβα έσκασε μέσα στη βδομάδα που πέρασε. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αποκάλυψαν ότι μέσα στα σενάρια που επεξεργάζονται για τη βελτίωση των εσόδων, είναι και η κατάργηση του πετρελαίου θέρμανσης. Στην ουσία, πρόκειται για μια πρωτοφανή μεθόδευση, που πολλαπλασιάζει τις συσσωρευμένες αρνητικές συνέπειες που έχει η κυβερνητική πολιτική στις οικογένειες των εργαζομένων, αφού η κατάργηση του πετρελαίου θέρμανσης σημαίνει αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 412 ευρώ, ή ποσοστό αύξησης του φόρου κατά 1.861%!!!
Τι σημαίνει αυτό για το χειμώνα που έρχεται; Οτι θα κληθούμε να πληρώσουμε το πετρέλαιο που χρησιμοποιούμε για θέρμανση, μόνο εξαιτίας της αύξησης των φόρων, ακριβότερα σε ποσοστά που φτάνουν και ξεπερνούν το 90%!!!
Υπερβολές, θα σπεύσουν να απαντήσουν κάποια παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ και της αντιλαϊκής του πολιτικής. Κι όμως, αρκούν μερικοί υπολογισμοί για να συνειδητοποιήσουμε στην πράξη ότι η επιβάρυνση θα είναι ...ακόμα πιο δυσβάστακτη.
Πέρσι τέτοια περίοδο, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς φόρους, ήταν κατά μέσον όρο 45 λεπτά το λίτρο. Στην τιμή αυτή προστίθεντο, για κάθε λίτρο, 2 λεπτά ειδικός φόρος κατανάλωσης, συν ΦΠΑ 19% επί των 47 λεπτών, δηλαδή ακόμα 8 λεπτά. Αρα η τιμή που εμείς αγοράζαμε το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφωνόταν στα 55 λεπτά το λίτρο.
Αν περάσει το σχέδιο για κατάργηση του πετρελαίου θέρμανσης και με δεδομένο ότι ο ΦΠΑ αυξήθηκε από 19% σε 23%, τότε διαπιστώνουμε ότι, ακόμα και αν δεν αυξηθούν οι τιμές χωρίς τους φόρους (πράγμα απίθανο, αφού οι εταιρείες έχουν κάνει ήδη ανατιμήσεις σε όλα τα καύσιμα), τότε η τιμή θα διαμορφωθεί ως εξής: 45 λεπτά το λίτρο στα οποία θα προστεθούν, για κάθε λίτρο, 41 λεπτά ειδικός φόρος κατανάλωσης. Σε αυτά τα 86 λεπτά θα υπολογιστεί ΦΠΑ 23%, άρα θα προστεθούν ακόμα 20 λεπτά και έτσι η τελική τιμή θα φτάσει να είναι 1,06 ευρώ. Εχουμε, δηλαδή, μια αύξηση της τάξης του 92,7% (!!!), χωρίς καν να υπολογίσουμε ότι οι εταιρείες, ελέω της κυβερνητικής πολιτικής, έχουν επιβάλει και αυτές τις δικές τους ανατιμήσεις.
Ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, λίγους μήνες πριν κερδίσουν τις περσινές εκλογές, με τη γνωστή υποκρισία και την πολιτική εξαπάτησης των εργαζομένων που τους διακρίνει ζητούσαν από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, όχι απλά τη διατήρηση του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και την πρόσθετη καταβολή επιδόματος θέρμανσης για τους εργαζόμενους, επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις αντιλαϊκές της επιλογές, είχε αποφασίσει το πάγωμα των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.
Σήμερα, αυτοί οι ελεεινοί υπηρέτες της άρχουσας τάξης, αφού μείωσαν τις ονομαστικές αποδοχές των εργαζομένων πάνω από 20%, κατακρεούργησαν τις συντάξεις σε αντίστοιχα ποσοστά και μετά τη λαίλαπα των φορολογικών μέτρων που ήδη έχουν πάρει τους προηγούμενους μήνες, έρχονται τώρα και καταργούν το πετρέλαιο θέρμανσης.
Πρέπει να πάρουν την απάντησή μας στηρίζοντας τις ταξικές δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές με την στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Χίος 10/9/2010

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Θα υπάρξει συνέχεια στα αντιλαϊκά μέτρα!


Η φορολογική επίθεση της κυβέρνσης του ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει τελειωμό. Δεν θα ολοκληρωθεί με την κατάργηση του πετρελαίου θέρμανσης. Τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα εφαρμοστεί και το σχέδιο για τις μετατάξεις προϊόντων του ΦΠΑ από το χαμηλό συντελεστή στον υψηλό.
Λόγος γίνεται για εκατοντάδες ονομασίες τροφίμων, φαρμάκων και υπηρεσιών, που θα οδηγήσουν σε μια απίθανη ακολουθία αλυσιδωτών ανατιμήσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν χαριστική βολή για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά. Οι δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ έναντι του μεγάλου κεφαλαίου και μέσω του μνημονίου, δεν πρόκειται να σταματήσουν ούτε στην αύξηση του ΦΠΑ που θα γίνει μέσα στο 2011. Θα ακολουθήσουν και νέες μετατάξεις το μεθεπόμενο χρόνο. Ιδού, με βάση το γράμμα του μνημονίου, τι έχει σχεδιαστεί και αναμένεται να πέσει επί των κεφαλών των εργαζομένων:
· Αμεση «διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ μέσω της εφαρμογής σε υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα εξαιρούνται και μεταφορά σημαντικού ποσοστού (τουλάχιστον 30%) των αγαθών και υπηρεσιών που επί του παρόντος εμπίπτουν στην μειωμένη κανονική κλίμακα, με απόδοση 1.000 εκατομμυρίων ευρώ».
· Για τα τέλη του 2011, «περαιτέρω διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ με την εφαρμογή του κανονικού συντελεστή για αγαθά και υπηρεσίες που τώρα υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, στοχεύοντας την συλλογή τουλάχιστον επιπλέον 300 εκ. ευρώ».
· «Ενεργοποίηση των τεκμηρίων φορολόγησης των επαγγελματιών με απόδοση τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ το 2011 και αυξανόμενες αποδόσεις το 2012 και 2013», κάτι που σημαίνει ότι οσονούπω θα ανακοινωθούν μέτρα για την κεφαλική φορολόγηση των εισοδημάτων των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ, οι οποίοι μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχονται από την, σε βάρος τους επίθεση, κυβέρνησης - μονοπωλίων, θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη φορολογική τους εξόντωση.
· «Ειδικός φόρος κατανάλωσης για τα μη αλκοολούχα ποτά», επιβολή, δηλαδή φόρου πολυτελείας στους χυμούς, στα αναψυκτικά και τα αφεψήματα.
· «Σταδιακή εισαγωγή «πράσινου φόρου».
· «Διεύρυνση της φορολογικής βάσης ακίνητης περιουσίας αναπροσαρμόζοντας τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων». Με τον τρόπο αυτό. θα γίνουν ακόμα πιο ακριβά τα ακίνητα για τους εργαζόμενους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν στέγη, ενώ πολλοί εργαζόμενοι θα κινδυνέψουν να πέσουν και στην απόχη της φορολόγησης των ακινήτων, αφού πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αυξήσει τελικά τις αντικειμενικές αξίες στα όρια των τιμών της αγοράς.
Ο καθένας καταλαβαίνει ποια είναι η άλλη όψη αυτού του νομίσματος. Ναι, είναι οι νέες φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις προς το κεφάλαιο. Σε πλήρη αντίθεση με τα όσα διατυμπάνιζε προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου πριν από τις εκλογές, αλλά και τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση σπεύδει τώρα να ικανοποιήσει τα «αιτήματα» του ΣΕΒ και των άλλων ομάδων της ολιγαρχίας προωθώντας:
· Τη μείωση της φορολογίας στα διανεμόμενα κέρδη από το 40% στο 24%.
· Την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος αποκλιμάκωσης στη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου από το 24% στο 20%. Δηλαδή, αντί να αυξήσει τους συντελεστές φορολόγησης του κεφαλαίου, έστω στο 45% που ίσχυε πριν μερικά χρόνια, τους μειώνουν ακόμη 4 ποσοστιαίες μονάδες.
Επίσης, όπως προβλέπει το μνημόνιο, η κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις να:
· «Τροποποιήσει τη νομοθεσία, ώστε να περιορίσει τα φορολογικά εμπόδια σε συγχωνεύσεις και εξαγορέςεπιχειρήσεων», να καταργηθεί, δηλαδή κάθε φορολογικός έλεγχος και να δοθούν πλήρεις φοροαπαλλαγές για τις περιπτώσεις που οι κεφαλαιοκράτες προχωρούν σε συγκέντρωση και συγκεντροποίηση των κεφαλαίων τους.
· «Τροποποιήσει τη νομοθεσία για τη μη μεταφορά συσσωρευμένων ζημιών», να μπορούν δηλαδή οι υπάρχουσες και οι συγχωνευόμενες επιχειρήσεις να μην πληρώνουν φόρους συμψηφίζοντας τις λογιστικές ζημιές που μπορούν να εμφανίζουν κάποιες χρονιές με τα υπερκέρδη άλλων χρόνων.
Αυτά σε ό,τι αφορά τα φορολογικά. Γιατί από εκεί και πέρα έχουμε τα κίνητρα από τους δήθεν αναπτυξιακούς νόμους, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών και άλλων εισφορών κ.ο.κ. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η ρήση του πρωθυπουργού στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ«γι' αυτήν την κυβέρνηση οι φόροι δεν είναι χαράτσι, είναι αλληλεγγύη, γιατί οι φόροι θα πάνε εκεί που πρέπει να πάνε», μιλάει από μόνη της.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «πατάει» τους εργαζόμενους, ώστε να επιδείξει αλληλεγγύη και να στηρίξει τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, που ταλανίζονται από την οικονομική κρίση. Μόνο που επειδή ακριβώς την κρίση την προκάλεσαν οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες, οι εργαζόμενοι δεν τους χρωστάνε, ούτε πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα. Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία.
Εχουν σκοπό να κλιμακώνουν
Οι αντιδραστικές επιλογές της κυβέρνησης δε θα σταματήσουν. Μετά την ονομαστική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων που συνέβη για πρώτη φορά στα μεταπολεμικά χρονικά, μετά τις αλχημείες του φορολογικού νομοσχεδίου, οι οποίες οδηγούν σε νέα φοροαφαίμαξη τα λαϊκά εισοδήματα, μετά τη ραγδαία (δύο φορές) αύξηση των φόρων στα καύσιμα, στα ποτά και την εκτόξευση των συντελεστών του ΦΠΑ, μετά την ανατροπή του συνταξιοδοτικού και την ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, φτάσαμε στο σημείο τα ρημαγμένα από την κυβερνητική πολιτική λαϊκά νοικοκυριά, τους επόμενους μήνες, να μην έχουν να πληρώσουν για τη θέρμανση των σπιτιών τους, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το νερό, το νοίκι. Πρόκειται για έναν ανείπωτο παραλογισμό, μια παραφροσύνη, μια εγκληματική επιλογή στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου. Αρκεί να φέρουμε στη μνήμη μας, ότι πριν από τις ανατροπές, στις τότε χώρες του σοσιαλισμού, οι εργαζόμενοι είχαν λύσει οριστικά και διά παντός τέτοιου είδους καθημερινές, αλλά στοιχειώδεις, ανάγκες. Ολα τα νοικοκυριά είχαν το σπίτι τους, όλα τα νοικοκυριά είχαν το ρεύμα τους, όλα τα νοικοκυριά είχαν σε εικοσιτετράωρη βάση ζεστό νερό, όλα τα νοικοκυριά είχαν το χειμώνα θέρμανση σε εικοσιτετράωρη βάση, και για όλα αυτά πλήρωναν όλο κι όλο το 4% - 5% του εισοδήματός τους.
Ο λαός δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα!
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η στήριξη και ανάπτυξη ενός Μετώπου εργατών, αγροτών, νεολαίας, γυναικών, φοιτητών μέσα από το ΠΑΜΕ, τις ταξικές συσπειρώσεις για να πάρουν μια απάντηση σε αυτά τα σχέδια. Δεν φοβούνται την στείρα αγανάκτηση, ούτε πολύ περισσότερο την αποχή. Αυτό που φοβούνται είναι η οργανωμένη πάλη με τις ταξικές. δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ. Ας γίνει ένα μεγάλο βήμα και με την ψήφο μας στις επερχόμενες τοπικές εκλογές με την αποφασιστική στήριξη των ψηφοδελτίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.
Χίος 11/9/2010

«ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» ΒΛΕΠΕΙ Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Την πρόβλεψή της ότι ο χώρος της παιδείας θα «χτυπηθεί αλύπητα» εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ σε ομιλία της προς τους καθηγητές του 20ου Γυμνασίου Περιστερίου το οποίο επισκέφθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

«Η δια βίου μάθηση, αυτό το μεγάλο «ατού» της κυβέρνησης και της Ε.Ε είναι δια βίου υποβαθμισμένη και πανάκριβη γνώση» τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι: "Οι εκπαιδευτικοί θα νιώσουν την ίδια επίθεση με αυτή που υφίστανται οι εργάτες στα εργοστάσια" και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν "σε ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο με ενιαία αιτήματα πάλης".

Σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι ο πρωθυπουργός επέμενε πάρα πολύ στο ότι θα φέρει την αλλαγή χωρίς να τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος.

"Αυτό σημαίνει: Γράφω τον κόσμο στα παλιά μου τα παπούτσια, τη δυσαρέσκειά του και την αγανάκτησή του» είπε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση το 2013 απάντησε ότι: «Αμφισβητούμε την ημερομηνία λήξης της κρίσης, το χρόνο λήξης της κρίσης. Το θέμα όμως είναι ότι η ανάκαμψη θα βρει τους εργαζόμενους με χαμένα δικαιώματα τα οποία έπρεπε να αντικατασταθούν από πιο σύγχρονα. Θα τους βρει σύγχρονους δούλους. Η ανάκαμψη θα είναι αναιμική και θα έρθει καινούργια κρίση».

Ωστόσο η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεσή της σε "δράσεις του στυλ εκτόξευσης παπουτσιών κατά του πρωθυπουργού", ή επιθέσεων στη Βουλή, καθώς όπως υποστήριξε τέτοιες δράσεις δεν οδηγούν πουθενά.

Σε ερώτηση για τη δυνατότητα συνεργασίας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών με δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ , την απέκλεισε δηλώνοντας ότι "έχουμε σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με αυτό το χώρο.

Αναφερόμενη σε υποψήφιους "αντάρτες" που κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και προέρχονται από τα δύο μεγάλα κόμματα εξέφρασε την άποψη ότι "όταν εκλεγούν γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως".

Πυξ Λαξ | Ξεκινησε η προπώληση εισιτηρίων
































Πυξ Λαξ: Ένα όνομα που έγινε σύνθημα! Ένα σύνθημα που έγινε θρύλος!
Με δύναμη από τα παλιά!

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010
Οι Πυξ Λαξ επανένωνονται μουσικά για πέντε μοναδικές συναυλίες σε μία μοναδική για τα ελληνικά

χρονικά μουσική παραγωγή που θα αποτελέσει το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού του 2011.

Με αφετηρία το Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή για να μας προσφέρουν μια εμπειρία που θέλουμε να ξαναζήσουμε!

Οι Πυξ Λαξ, το συγκρότημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, επανασυνδέεται μουσικά για πέντε μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό το Ολυμπιακό Στάδιο

ΟΑΚΑ για μία περιοδεία διεθνών προδιαγραφών. Στη μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ, το λατρεμένο συγκρότημα θα κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα σε όλη τη μουσική του πορεία.
Μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου-συνεργάτη-συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς.
Το όνομα τους στα λατινικά, σημαίνει “με κλοτσιές και με μπουνιές”, έτσι ακριβώς όπως μπήκαν και οι ίδιοι στα ελληνικά μουσικά δεδομένα της εποχής και ταρακούνησαν ολόκληρη την Ελλάδα με τις μουσικές τους.
Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 όταν δύο παιδικοί φίλοι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας γνωρίστηκαν με τον αείμνηστο Μάνο Ξυδούς και έδεσαν, δημιουργώντας έτσι τους Πύξ Λαξ: το συγκρότημα που με τα δεκαοχτώ albums τους, τις εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις και sold-out συναυλίες άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην ελληνική μουσική.
Οι Πυξ Λαξ με τη μουσική τους κατάφεραν να παντρέψουν το έντεχνο με την rock μουσική. Το συγκρότημα συντρόφευσε και προβλημάτισε την Ελλάδα της τελευταίας εικοσαετίας και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα επόμενα ελληνικά συγκροτήματα, δημιουργώντας τη δική του σχολή. Δεν μπήκαν ποτέ σε στεγανά πρωτοπορώντας και κάνοντας θαρραλέες επιλογές όπως το 1993 με τη συνεργασία τους με τον Βασίλη Καρά στο album «Ο ‘Ήλιος του Χειμώνα με Μελαγχολεί», το 1996 που μελοποίησαν επιλεγμένα κομμάτια από το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη οι «Οι Παλιές Αγάπες Πάνε στον Παράδεισο» ή το 1998 που έγινε το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που έκανε sold-out περιοδεία στη Βρεττανία.
Στη μεγάλη αυτή περιοδεία εκτός από τους Φίλλιπο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η σύσταση της ορχήστρας θα απαρτίζεται από μουσικούς που ήταν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), Δήμητρα Καραμπεροπούλου (ακορντεόν), Άλκης Παπαδόπουλος (πιάνο), Γιώργος Γιαννόπουλος (τύμπανα) και Νίκος Γιαννάτος (μπάσο).
Στις 13 Απριλίου 2010 και ενώ ο καθένας από τα μέλη είχε τραβήξει τον δικό του δρόμο, έφυγε από τη ζωή η ψύχη των Πυξ Λαξ, ο υπαίτιος της δημιουργίας τους, ο Μάνος Ξυδούς.
Έξι χρόνια μετά τη διάλυση τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά για πέντε μόνο συναυλίες στην Ελλάδα, σε πέντε μεγάλες πόλεις Ελλάδος έτσι ώστε το συγκρότημα να ξαναβρεθεί και πάλι μαζί και να εκπληρωθεί η επιθυμία του κοινού που το αποζητούσε εδώ και καιρό.
Πριν ένα περίπου χρόνο, η ιδέα αυτή ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς που την μοιράστηκε με τον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 ολόκληρα χρόνια (1995 – 2003). Πριν περίπου ένα χρόνο την δούλεψαν μαζί και κάποια στιγμή γύρω στο Πάσχα του 2010 την μοιράστηκαν και με τον Φίλλιπο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.
Δυστυχώς ο Μάνος δεν θα είναι κοντά μας για να πραγματοποιηθεί το όνειρό του
Οι συναυλίες αυτές θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.
Ραντεβού λοιπόν με τους Πυξ Λαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ το καλοκαίρι του 2011 την Τετάρτη 13 Ιουλίου για να τραγουδήσουμε, να ερωτευτούμε, να ξαναθυμηθούμε!!
Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:30
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Αρένα: €11 (αγορά με μετρητά)
Θύρες 20, 22, 32, 34: €15 (αγορά με μετρητά)
Θύρες 24, 26, 28, 30: €20 (αγορά με μετρητά)
Θύρες 21, 23, 31, 33: €25 (αγορά με μετρητά)
Θύρες 25, 29: €30 (αγορά με μετρητά)
Θύρες PA – PB: €45 (αγορά με μετρητά)
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
TICKET HOUSE
Αθήνα: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264880
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Θέλουν να αποκτήσουν ξανά την παρθενιά τους! Tι αλλο θα διαβασουμε!!!

Εκατοντάδες γυναίκες επισκέπτονται μία κλινική στο Παρίσι για να αποκτήσουν ξανά την παρθενιά τους. Οι πελάτισσες της συγκεκριμένης κλινικής προέρχονται κυρίως από τις αραβικές χώρες όπου απαγορεύει στις γυναίκες να παντρευτούν εάν έχουν προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις.
Ο διευθυντής της κλινικής που βρίσκεται στο Παρίσι είναι από τους λίγους γιατρούς αραβικής καταγωγής που κάνει τέτοιου είδους επεμβάσεις και αποκαλύπτει ότι... η μέση ηλικία των γυναικών που επιθυμούν να προχωρήσουν σε μια τέτοια επέμβαση είναι τα 25 χρόνια, ενώ ανήκουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Η επέμβαση στοιχίζει περίπου 2.000 ευρώ. Εκτός από την επέμβαση υπάρχουν και μη χειρουργικά υποκατάστατα για την αποκατάσταση του παρθενικού υμένα. Σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μια γυναίκα μπορεί να βρει τεχνητό παρθενικό υμένα για μόλις 23 ευρώ.

Πλαφον στα καυσιμα..!

Με τη θέσπιση πλαφόν στην ανώτατη τιμή της αμόλυβδης και της super αμόλυβδης απαντά η κυβέρνηση στο νέο κύκλο αισχροκέρδειας που αναμένεται να πλήξει την αγορά με πρόσχημα την απεργιακή κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης.

Συγκεκριμένα θεσπίζεται, για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ανώτατη τιμή πώλησης για την αμόλυβδη το 1,473 ευρώ και αντίστοιχα για την super αμόλυβδη το 1,701 ευρώ. Για την βενζίνη LRP η ανώτατη τιμή ορίστηκε στο 1,561 ευρώ και για το πετρέλαιο κίνησης στο 1,282 ευρώ.

Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

ΖΩΝΗ95
100
LRP
DIESEL
ΑΤΤΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ1,473
1,701
1,561
1,282
Α' *
1,496
1,706
1,566
1,290
Β' **
1,545 1,745 1,605 1,326
Γ' ***
1,561 1,764 1,624 1,322

* Στην Α’ ΖΩΝΗ περιλαμβάνονται οι εξής νομοί και περιοχές: Βοιωτίας, Αρκαδίας, Λάρισας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας, Καρδίτσας, Ημαθίας, Φωκίδας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Χαλκιδικής, Αιτ/νίας, Ηλείας, Πιερίας, Κιλκίς, Ευρυτανίας, Αχαΐας, Γρεβενών, Σερρών, Ευβοίας, Άρτας, Κοζάνης, Καβάλας, Κορίνθου, Πρεβέζης, Καστοριάς, Δράμας, Αργολίδος, Μαγνησίας, Φλώρινας, Αργοσαρωνικός

** Στη Β΄ ΖΩΝΗ περιλαμβάνονται οι εξής νομοί: Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Ροδόπης, Λευκάδας, Ιωαννίνων, Λασιθίου, Έβρου, Κεφαλονιάς, Χανίων, Ξάνθης, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Ρεθύμνης

*** Στην Γ΄ ΖΩΝΗ περιλαμβάνονται οι εξής νομοί και περιοχές με Φ.Π.Α. 16%: Δωδεκανήσου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων, Βόρειες Σποράδες, Λήμνος, Θάσος, Σαμοθράκη, Σκύρος.


Η ανώτατη τιμή θα ισχύσει για 7 ημέρες, οπότε θα επανεξεταστεί η σκοπιμότητα παράτασης των ανώτατων τιμών.

Παιδιά και δάσκαλοι «Καλή Χρονιά»...

Του Καθηγητή
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Δευτέρα, 13 του Σεπτέμβρη με τον καθιερωμένο σχολικό Αγιασμό έρχονται στο προσκήνιο χτυποκάρδια, αγωνίες, χαρές και προσδοκίες με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και φέτος την ίδια μέρα αρχίζουν για τα “πρωτάκια” της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι εγγραφές στα οικεία τμήματα.
Βάζω υπότιτλο Απογαλακτισμός, Δικαιοσύνη, Υπομονή, Αγάπη και ως συνταξιούχος πλέον Πανεπιστημιακός δάσκαλος καταθέτω από το blog συμβουλές σε παιδιά, γονείς, συγγενείς και συναδέλφους στο ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς.
Ομολογώ ότι για τα «πρωτάκια» και τους γονείς τα χτυποκάρδια έχουν μέσα τους την ανυπέρβλητη γοητεία και δυσκολία του πώς θα αποχωρισθεί η μανούλα τον κανακάρη ή την κανακάρισσα της, πώς θα φανεί στα παιδιά ο κόσμος του σχολείου όπου θα πρέπει να υποταχθούν σε...
νέους κανόνες, να μάθουν να συνυπάρχουν με ένα τσούρμο άλλα παιδάκια να δεχθούν ότι δεν είναι ΟΛΑ δικά τους, ότι στο σχολείο ΔΕΝ πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι επιθυμίες τους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στο σπίτι τους;
Η συμβουλή μου στους γονείς είναι απλή: ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟΣ! Κόψτε τον συμβολικό «ομφάλιο λώρο» και αφήστε το παιδί σας να ενταχθεί στην ομάδα, να απελευθερωθεί από την οικο-οικειοστρέφεια που άθελά μας γονείς και συγγενικό περιβάλλον καλλιεργούμε.
Τη νεότερη στην ηλικία και σχετικά άπειρη δασκάλα, αυτήν που θα κληθεί, όπως το θέλει και ο ποιητής μας, «να σμιλέψει ψυχές» θα συμβούλευα να μάθει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Να μάθει να κρατά ίσες αποστάσεις καθώς θα σκύβει με αγάπη πάνω από όλα τα παιδιά, να ξεπεράσει τις δικές της ανθρώπινες υποκειμενικές αδυναμίες διαφορετικής αντιμετώπισης των παιδιών που η Πολιτεία της εμπιστεύθηκε.
Για τους συναδέλφους της μέσης εκπαίδευσης οι συμβουλές μου υποχρεωτικά επικεντρώνονται στο ιδιόμορφα απαιτητικό θέμα της εφηβείας που ταλανίζει κάθε γενιά. Οι έφηβοι δεν αντιμετωπίζουν μόνο τις εγγενείς στα μαθήματα απαιτήσεις και δυσκολίες αλλά παράλληλα με ιδιαίτερη έμφαση απαιτήσεις ψυχοκοινωνικές καθώς οδεύουν από την παιδική στην εφηβική ηλικία. Στο κρίσιμο σταυροδρόμι της εφηβείας αρχίζουν οι υποκειμενικές δυσκολίες της αποδοχής ή απόρριψης του μυοσκελετικού και ψυχοσυναισθηματικού τους ΕΓΩ που ταυτίζεται με το πώς το ίδιο το παιδί "βλέπει" τον εαυτό του, πώς νομίζει ότι το βλέπουν οι άλλοι και κατά πόσο αισθάνεται ότι αυτό που ΕΙΝΑΙ βρίσκεται μέσα ή έξω από τα πρότυπα που το κοινωνικό σύστημα καθιερώνει και προβάλλει με τα ΜΜΕ.
Η συμβουλή μου προς τους γονείς περικλείεται σε μια απλή αλλά ταυτόχρονα απαιτητική έννοια ..ΥΠΟΜΟΝΗ. Στους λιγότερο έμπειρους συναδέλφους της Μέσης εκπαίδευσης θα συνιστούσα να επιδείχνουν στον σύγχρονο έφηβο ΑΓΑΠΗ και ΑΝΟΧΗ την ίδια στιγμή που θα απαιτούν και προσήλωση σε κάποια πλαίσια ευπρέπειας. Στα παιδιά συνιστώ περισσότερη προσπάθεια για δημιουργικότητα και προσήλωση στην επίτευξη στόχων.
Για γονείς παιδιών ΑΕΙ και ΤΕΙ τα οποία στις 13 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να εγγράφονται στα τμήματα όπου πέτυχαν οι συμβουλές μου αφορούν στις αυξημένες προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προετοιμάζονται τα αυριανά στελέχη και οι ηγέτες του κοινωνικού και οικονομικού μας συστήματος. Το πτυχίο μόνο δεν εξασφαλίζει την επιθυμητή θέση εργασίας αλλά συνιστά το ΚΛΕΙΔΙ με το οποίο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα ανοίξουν την πόρτα της προσωπικής τους κοινωνικής, οικονομικής και επαγγελματικής ανέλιξης.
Και οι «δάσκαλοι» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ απαιτείται (όσο και εάν μου θυμώσουν οι ιδιοκτήτες καφετεριών και «ορθάδικων» θα το πω) να επαναφέρουν τα παιδιά στα αμφιθέατρα και τις αίθουσες διδασκαλίας. Να συνεχίσουν άοκνα και δημιουργικά τις προσπάθειες για παραγωγική ζεύξη των γνώσεων και δεξιοτήτων που προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας (με την οποία δέχομαι την διασύνδεση αλλά απορρίπτω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την υποτέλεια) σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα κορεσμένα με πληθώρα πτυχιούχων και στα μη…κορεσμένα!.
Το 2010-2011 τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά από βάθος καρδιάς σε παιδιά, γονείς και δασκάλους εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2010 ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ

Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι επικράτησε άνετα της "οικοδέσποινας" της διοργάνωσης,
Τουρκίας με 81-64 στο κλειστό «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όντας μάλιστα αήττητη.

Αρχιζει η Σχολικη Χρονια....

Περισσότεροι από 1.300.000 μαθητές θα αρχίσουν σήμερα τα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος στα 15.500 σχολεία όπου θα διδάξουν 160.000 εκπαιδευτικοί. Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είπε ότι τα κενά υπολογίζονται γύρω στα...
2.645 χωρίς όμως ωστόσο αυτός να είναι ο τελικός αριθμός. Πάντως 9.000 πιστώσεις για την πρόσληψη ισάριθμων αναπληρωτών βρίσκονται στην διάθεση του υπουργείου Παιδείας για να καλύψει ανάγκες των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, ανησυχούν ότι οι ελλείψεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι δυσλειτουργίες των σχολείων θα είναι δεδομένες λόγω και ενός άλλου παράγοντα: Πρόκειται για τη μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, δηλαδή θέρμανση, καθαριότητα, συντήρηση οι οποίες είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι στο 1/3. Η υπουργός Παιδείας πάντως έχει επισημάνει ότι σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταβάλλεται προσπάθεια να αυξηθούν αυτά τα κονδύλια. Επίσης διαβεβαίωσε ότι το 87% των βιβλίων θα είναι αύριο στα χέρια των μαθητών ενώ και όσα θα λείπουν θα είναι λιγοστά ή θα τα πάρουν οι μαθητές με καθυστέρηση λίγων ημερών.