Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

TEΛΟΣ οι ταυτοτητες, ερχεται η Καρτα του πολιτη!

Θα περιέχει στοιχεία για τις συναλλαγές με το Δημόσιο και θα δημιουργηθεί με προδιαγραφές ασφαλείας. Αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2011. Θέλουν να "κόψουν" και την γραφειοκρατία.

Μέσα στο 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη. Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ, που θα αναλάβει την έκδοση των νέων καρτών μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί οδηγία για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία.
Στην κάρτα θα περιέχονται «όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο ακόμη και μέσω Διαδικτύου», όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάμεσα στα άλλα θα υπάρχουν, εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.
Από την εφημερίδα το ΒήμαΑπό την εφημερίδα το Βήμα
Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μαξίμου η τότε υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τη χαρακτήρισε ως «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «και όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,και να μη χρειάζεται η γραφειοκρατία».

Μείωση των Ελληνικών μαθημάτων στους Έλληνες της Αλβανίας ζήτησε η Διαμαντοπούλου!


Η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε να καταργηθεί το περίφημο άρθρο 17, που δίνει στην εκπαίδευση των Βορειοηπειρωτών μέχρι την 9η τάξη, το 75% των μαθημάτων στα ελληνικά
Μήπως, για λόγους οικονομίας, θα έπρεπε να καταργηθούν τα μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα παντού και να εισάγουμε βιβλία και δασκάλους από γειτονικές χώρες;
Η ανθελληνική πολιτική του υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται και εκτός της Ελλάδας, από μία κυβέρνηση που -παρά τις δηλώσεις Παπανδρέου στη ΔΕΘ γιατην Παιδεία- υπολογίζει περισσότερο τα χρήματα παρά τον Ελληνισμό!


Σύμφωνα με δημοσίευμα ομογενειακής εφημερίδας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ζήτησε ώστε η διδακτέα ύλη στα σχολεία της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας να είναι 50% ελληνικά και 50% αλβανικά σε μια στιγμή που στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Αλβανία οι Έλληνες έχουν 75% ελληνικά και 25% αλβανικά.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είναι δώρο των Αλβανών, αλλά δικαίωμα των Ελλήνων που το απέκτησαν με πολλούς αγώνες και η κυρία Διαμαντοπούλου αποφάσισε να καταργήσει αυτούς τους αγώνες…
Αν και αρχικά αναρωτιόμαστε μήπως θα προτιμούσε η υπουργός να αντικατασταθεί η Ελληνική Εκπαίδευση στην Αλβανία με κάποια Ελληνικά Ι.Ε.Κ., θα θέλαμε να ρωτήσουμε την κυρία Διαμαντοπούλου:
Πώς μπορεί αυτή να καταργήσει μια οδηγία, η οποία μπόρεσε να μπει στην αλβανική ατζέντα της παιδείας μετά από έναν τιτάνιο αγώνα που έδωσαν μαθητές, δάσκαλοι, γονείς, όλοι οι Βορειοηπειρώτες, με πρωτοστάτη τότε, την οργάνωση της Ομόνοιας; Γνωρίζει αυτή τη βία που υπέστησαν τότε οι μαθητές, τα πρόστιμα των δασκάλων και τη φοβέρα των αστυνομικών;
Γνωρίζει η Υπουργός τι συσχετισμό έχει η οδηγία αυτή; Αν δεν γνωρίζει να της την επισημάνουμε εμείς κι άλλη μια φορά: Η διδακτέα ύλη στα σχολεία μας έχει το ποσοστό 75-25 υπέρ της ελληνικής γλώσσας. Αν και η αναλογία δεν είναι ακριβώς αυτή και αυτό από την αδυναμία των δικών μας να την απαιτήσουν, αφού υπάρχει νομική κάλυψη.
Μήπως ζητάει να ελαττωθεί η αναλογία για να μην έχει την «τεράστια» υποχρέωση της εκτύπωσης κάποιων εκατοντάδων βιβλίων, μια και το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας δεσμεύτηκε (επί Νέας Δημοκρατίας) να εκτυπώνει όλα τα βιβλία που προορίζονται για τα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας;
Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τα «κατορθώματα» της κυρίας αλλά δεν περιμέναμε την πρώτη φορά που θα ασχολούνταν με την κοινότητα μας να μα άνοιγε τόσο πολύ την καρδιά. Ας της πει κάποιος ότι άλλα είναι τα προβλήματα μας. Η έλλειψη βιβλίων, οι κτηριακές συνθήκες, το εκπαιδευτικό προσωπικό που θέλει ενίσχυση από την Ελλάδα, το περιεχόμενο των βιβλίων που διδάσκονται στα σχολεία μας και που δηλητηριάζουν με τις ανακρίβειες και τις διαστρεβλώσεις τα δικά μας παιδιά.
Η κυρία Διαμαντοπούλου, με την συγκεκριμένη (απ)αίτησή της ουσιαστικά “κρεμάει” τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος στην ΔΕΘ (και στην ομιλία του αλλά και στη συνέντευξη Τύπου) δήλωσε πως θα εργαστεί για μία καλύτερη Παιδεία, προκειμένου η χώρα να έχει ένα καλύτερο αύριο. Εκτός και εάν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αναφερόταν στην Ελληνική Παιδεία…
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
ΘΕΛΟΥΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ...ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΓΕΝΙΑ..ΓΕΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;;Ο Χ Ι

Eρώτηση για Μαρίνα Χίου στη θέση Καστέλο απο τον κ. Μουσουρουλη!

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

(Αρ. Πρωτ. 2781/80 -14/09/2010)

Προς

-Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

- Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας

Θέμα: Εγκατάλειψη της μαρίνας Χίου στη θέση Καστέλο και επιλεκτικές πολιτικές της Κυβέρνησης για αξιοποίηση άλλων τουριστικών λιμένων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, απαντώντας στις υπ’ αρ. 9856/530/7-5-10 και 11717/16-6-2010 Ερωτήσεις και ΑΚΕ που κατέθεσα, σχετικά με τον Τουριστικό Λιμένα (Μαρίνα) Χίου, αναφέρεται σε ενέργειες της αρμόδιας Διεύθυνσης Τουριστικών Λιμένων σχετικά με εγκαταλελειμμένα εντός της Μαρίνας πλοία (ενημερώσεις για βάρη, χρέη κατασχέσεις κλπ) και επιβεβαιώνει ότι το Λιμεναρχείο Χίου έχει προβεί στις σχετικές ενέργειες, αλλά και στην απάντληση καυσίμων για την αποφυγή ενδεχόμενης ρύπανσης. Οι ανωτέρω απαντήσεις δεν αναφέρονται καθόλου στις υποχρεώσεις της Διεύθυνσης αυτής που απορρέουν από το Νόμο 2881/2001 και αφορούν στην άμεση απομάκρυνση των πλοίων αυτών ή στην εκποίησή τους, με ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό. Επιπλέον, από τις απαντήσεις προκύπτει ότι μετά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων, συμφωνήθηκε σχέδιο διακήρυξης με βάση το οποίο η Διεύθυνση θα προωθούσε στην άμεση διενέργεια δημοσίου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου – επενδυτή.

Επειδή οι συνέπειες, από τυχόν βύθιση των εγκαταλελειμμένων πλοίων, στο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και σε ενδεχόμενες εργασίες στη Μαρίνα θα είναι άμεσες,

Επειδή οι ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες υλοποιούν σύγχρονες υποδομές, με ταχύτατους ρυθμούς, ενισχύοντας το πλεονέκτημά τους σε έναν κρίσιμο τομέα της εθνικής μας οικονομίας,

Επειδή το έργο της Μαρίνας Χίου παραμένει στάσιμο εδώ και δεκαετίες όταν αντίστοιχα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Μαρίνα Μυτιλήνης) προωθούνται ταχύτατα - ακόμη και με νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως η πρόσφατη που περιελήφθη στο σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού», δημιουργώντας την αίσθηση ότι το Υπουργείο παρεμβαίνει επιλεκτικά,

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί,

1. Έχει εξετάσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το θέμα των εγκαταλελειμμένων πλοίων στη Μαρίνα Χίου και έχει προβεί σε σχετικές εντολές προς την αρμόδια Διεύθυνση, για την άμεση απομάκρυνσή τους, σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.2881/01;

2. Σε ποιά στάδιο βρίσκεται η διενέργεια του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου – επενδυτή που θα αναλάβει την εκτέλεση χερσαίων εγκαταστάσεων και την εκμετάλλευση της Μαρίνας; Παρακαλώ να κατατεθεί το τεύχος της διακήρυξης.

3. Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει εναλλακτικές λιμενικές χρήσεις της Μαρίνας και της χερσαίας ζώνης για την καλύτερη αντιμετώπιση του διασυνοριακού τουρισμού, σε περίπτωση κατά την οποία αποβεί άγονος ο σχετικός διαγωνισμός; Εάν ναι, παρακαλώ να κατατεθούν οι απόψεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στα συναρμόδια Υπουργεία.

Ο Ερωτών Βουλευτής Αθήνα, 14.9.2010

Κωστής Μουσουρούλης

Βουλευτής Νομού Χίου

Φωτια στα Καρδαμυλα της Χιου

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:00 σήμερα σε δασική έκταση μέσα σε πεδίο βολής κοντά στα Καρδάμυλα της Χίου. Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν και παραμένει μικρό τμήμα των πυροσβεστικών δυνάμεων για την ολοκληρωτική της κατάσβεση, ενω κατα την διαρκεια της νυχτας οι πυροσβεστικες δυναμεις θα βρισκονται στο σημειο για τυχον αναζωπυρωσεις...

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΙ Τέσσερα μαθήματα από το 2014 και συμμετοχή των πανεπιστημίων


Σε τέσσερα μαθήματα θα εξετάζονται από το καλοκαίρι του 2014 και μετά οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, καθώς το υπουργείο Παιδείας προχωρεί σε σαρωτικές αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα. Ηδη όμως βήμαβήμα οι αλλαγές δρομολογούνται από εφέτος. Οι υποψήφιοι των επόμενων Πανελλαδικών θα συμπληρώσουν για πρώτη φορά τα μηχανογραφικά τους τον Μάρτιο του 2011, προτού δώσουν δηλαδή πανελλαδικές εξετάσεις και προτού μάθουν τις βαθμολογίες τους.

Οπως εκτιμάται, με αυτόν τον τρόπο θα κατευθυνθούν από τις πραγματικές τους επιθυμίες και όχι από τον αριθμό των μορίων που θα τους ανοίξουν τις πόρτες συγκεκριμένων τμημάτων. Και οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Λιγότερη ύλη και σύντομες εξεταστικές διαδικασίες θα συναντήσουν στο μέλλον οι μαθητές που μπαίνουν από την επόμενη χρονιά στην Α΄ Λυκείου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας μελετά έξι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα της χώρας:

Τέσσερα τα υποχρεωτικά μαθήματα ανά κατεύθυνση (θετική, θεωρητική, τεχνολογική), στην τρίτη Λυκείου. Σε αυτά οι μαθητές θα κάνουν διπλάσιο αριθμό ωρών στο σχολείο και θα εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Η εισαγωγή δεν θα γίνεται σε τμήματα πανεπιστημίων αλλά σε σχολές που έχουν γενικότερη κατεύθυνση και δεν διασπούν τους υποψηφίους σε υπερ-εξειδικευμένα αντικείμενα.

Για πρώτη φορά στο εξεταστικό σύστημα αποκτούν κεντρικό ρόλο τα πανεπιστήμια. Αυτά θα ορίσουν τη βαθμολογία που απαιτείται να έχει ο κάθε υποψήφιος για να εισαχθεί. Αυτή θα υπολογίζεται βάσει ενός αλγόριθμου που θα ανακοινωθεί.

Αλλάζει ο τρόπος αξιολόγησης των υποψηφίων και εισάγεται η μέθοδος των εσωτερικών εξετάσεων στα σχολεία. Ο βαθμός που θα συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι θα υποβάλλεται στη συνέχεια στις διοικήσεις των σχολών των πανεπιστημίων που θα εκτιμούν αν θα δεχθούν τον κάθε υποψήφιο ή όχι.

Ολιγομελείς θα είναι πλέον οι εξεταστικές επιτροπές του υπουργείου Παιδείας που θα επιβλέπουν τις σχετικές διαδικασίες και ο συνολικός χρόνος τους θα περιοριστεί σημαντικά. Σήμερα, με δεδομένες τις πολλές και διαφορετικές κατηγορίες υποψηφίων, οι εξετάσεις ξεκινούν Ιούνιο και τελειώνουν μέσα Ιουλίου... Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα επιλέγονται, όπως ισχύει ως σήμερα, από τα μέλη των εξεταστικών αυτών επιτροπών του υπουργείου Παιδείας.

Καινούργιο πρόγραμμα σε όλες τις τάξεις του Λυκείου από την επόμενη σχολική χρονιά με μαθήματα επιλογής, στα οποία οι μαθητές θα δουλεύουν κυρίως με εργασίες μαθαίνοντας από νωρίς τη μεθοδολογία της αναζήτησης πηγών και της ομαδοσυνεργατικής.

Αλλαγές μελετώνται όμως και στο σύστημα διόρθωσης των γραπτών των υποψηφίων. Οπως αναφέραμε, από την επόμενη εξεταστική διαδικασία οι υποψήφιοι για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία τους τον Μάρτιο. Παράλληλα, θα μειωθεί ο φόρτος εργασίας των μηχανογραφικών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να γίνει πιο σύντομα. Τρίτο όφελος θα είναι η έγκαιρη διαμόρφωση συμπερασμάτων σχετικά με τα πρώτα αλλά και τα τελευταία τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε επίπεδο ζήτησης από τους υποψηφίους.

Σχετικά με τη βαθμίδα των πανεπιστημίων, η κυρία Διαμαντοπούλου ανέφερε χθες ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στον νόμο-πλαίσιο για τη λειτουργία τους, η οποία συνδέεται και με το νέο εξε ταστικό σύστημα, και πρόσθεσε ότι «οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών θα γίνουν ηλεκτρονικά. Οι φοιτητές που θέλουν μετεγγραφή για Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα συμπληρώνουν αίτηση για ομοειδείς σχολές και θα κατατάσσονται σε βάση τα μόριά τους».

Σ τη χθεσινή τηλεοπτική της συνέντευξη η κυρία Διαμαντοπούλου επανήλθε και στο θέμα των κενών στα σχολεία. Η υπουργός μίλησε για «τη δυσκολότερη χρονιά από πλευράς συνθηκών με το καλύτερο αποτέλεσμα. Ολη η δουλειά που έγινε έναν χρόνο είχε αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα σχολείο στη χώρα με υπεράριθμους μαθητές. «Βεβαίως τα συνδικαλιστικά όργανα παίζουν πολύ σημαντικόρόλο με την κριτική και την παρουσία τους, αλλά να μην υπάρχει μια γενναιοψυχία στο να δουλέψουμε μαζί σε μια δύσκολη χρονιά, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα;» αναρωτήθηκε. «Στόχος είναι, από την επόμενη χρονιά, να μην υπάρχει ως είδηση ότι άνοιξαν τα σχολεία» είπε η κυρία Διαμαντοπούλου. Επίσης για τα θέματα της μείωσης στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών των σχολείων είπε ότι ύστερα από συμφωνία που έγινε με τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών θα λάβουν μέσα στον μήνα επιπλέον χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης και για τις άμεσες ανάγκες.

Τέλος, η κυρία Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι «μέσα στο Γυμνάσιο ο μαθητής θα μπορεί να πάρει πιστοποίηση για την ξένη γλώσσα και την Πληροφορική», ενώ ήδη από εφέτος εισάγεται η διδασκαλία ξένης γλώσσας και Μαθηματικών από την Α΄ Δημοτικού.

Πάντως οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να καταγγέλλουν την ύπαρξη κενών στα σχολεία. Για 130 κενά στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, παρά την πρόσληψη αναπληρωτών, κάνουν λόγο σε χθεσινή ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί της τοπικής ΕΛΜΕ.

Αναβάθμιση του Λυκείου

Ηυπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου , σε συνέντευξη που έδωσε χθες στο τηλεοπτικό κανάλι Μega, ανέφερε ότι το εξεταστικό σύστημα πρέπει να αποσυνδεθεί από τη διδασκαλία στο Λύκειο και πρόσθεσε ότι «το Λύκειο δεν θααλλάξει, για να αλλάξουν οι εξετάσεις». « Τη συζήτηση για το Λύκειο θα την κάνουμε χωριστά.

Το Λύκειο θα είναι μια αυτόνομη μονάδα, όπου το παιδί ως πολίτης θα πρέπει να συμπληρώνει τη γνώση του» πρόσθεσε η κυρία Διαμαντοπούλου.
ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΠΑΛΙ..ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ..ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΙΩΝ...ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΑΑ......ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ-Ε.Ε.-ΤΡΟΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΜΙΣΘΟ....ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

Αποχή σε 8 σχολεία της Θέρμης

Σε μείζον θέμα για τα σχολεία της Θέρμης εξελίσσεται το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα λίγες μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Για τον λόγο αυτό μαθητές και γονείς της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Θέρμης, με πανό και συνθήματα.

Έξι συνολικά σχολεία της Θέρμης έμειναν για δεύτερη συνεχή μέρα κλειστά, ύστερα από απόφαση των Συλλόγων Γονέων για αποχές από δύο έως και τέσσερις μέρες. Για τον ίδιο λόγο δεν λειτούργησαν, εξάλλου, τόσο το 5ο δημοτικό Περαίας όσο και το δημοτικό Γερακαρούς.

Κλειστά όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ναυπάκτου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Στη συνέλευση, που έγινε στις 13/9/2010, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το κλείσιμο των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας έως και την Παρασκευή 17/9/2010. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ως μια μορφή έμπρακτης συμπαράστασης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ (κτηριακό – απογευματινή βάρδια) και για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάθεσης του προβλήματος σε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης σε δυο βάρδιες (πρωί – απόγευμα).

Απαιτούμε από το δήμο Ναυπάκτου και τη Νομαρχία Αιτ/νίας την, κατά προτεραιότητα, αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει:
1. να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης του έργου έως την ολοκλήρωσή του.
2. η ολοκλήρωση του έργου θα πρέπει να γίνει πριν από τις δημοτικές εκλογές.
Δηλώνουμε ότι, αν δεν ικανοποιηθεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης του έργου, όλοι αυτοί που δημιούργησαν και συντηρούν το πρόβλημα θα βρεθούν αντιμέτωποι και υπόλογοι των ενεργειών τους, απέναντι στο σύνολο των γονέων της περιοχής.

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής η οποία θα μεταφέρει τα παραπάνω με αυτοπρόσωπη επίσκεψή της στο Δήμαρχο Ναυπάκτου και το Νομάρχη Αιτ/νίας.

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Δ/θμιας εκπαίδευσης

http://acarnania.blogspot.com

Φωτια στα Καρδαμυλα της Χιου

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Φωτια κοντα στο στρατοπεδο των Καρδαμυλων ξεσπασε πριν λιγη ωρα καιγοντας χαμηλή βλάστηση και αυτη την ωρα δυστυχως καιει και δασικη εκταση Σε κοκκινο συναγερμο ολο το στρατοπεδο με εντολη διοικητη, ενω υπαρχει ηδη σχεδιο εκενωσης του στρατοπεδου απο οπλα και πυρομαχικα, στο δυσκολο εργο της κατασβεσης εκτος απο τους στρατιωτες
Επιχειρούν 24 πυροσβέστες,12 άτομα πεζοπόρο τμήμα,7 οχήματα,2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη ( τυπου canader) Δεν απειλουνται σπιτια....

Φωτια σε στρατοπεδο στην Χιο

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Φωτια μεσα στο στρατοπεδο των Καρδαμυλων ξεσπασε πριν λιγη ωρα καιγοντας χαμηλή βλάστηση. Σε κοκκινο συναγερμο ολο το στρατοπεδο με εντολη διοικητη, ενω υπαρχει ηδη σχεδιο εκενωσης του στρατοπεδου απο οπλα και πυρομαχικα, στο δυσκολο εργο της κατασβεσης εκτος απο τους στρατιωτες επιχειρουν επιχειρούν έξι οχήματα με 20 πυροσβέστες και 1ο άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.