Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η 4η αγωνιστική της super league!

Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Καμαρά στο 2-1 του Ατρομήτου επί του Πανσερραϊκού . Οι "ερυθρόλευκοι", παίζοντας καλό ποδόσφαιρο μπροστά στο κοινό τους για πρώτη φορά φέτος πέτυχαν τρία τέρματα, ενώ η ομάδα του Νίκου Νιόπλια δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στον Πανιώνιο και νίκησε με 2-1.
Την Κυριακή, διεξάγονται τα υπόλοιπα πέντε ματς που δεν αποκλείεται να "κρύβουν" εκπλήξεις. Το ξεκίνημα στις 16:00 γίνεται σε Αλκαζάρ και Καυτανζόγλειο. Οι "βυσσινί" κοντράρονται με αντίπαλο την νεοφώτιστη και αξιόμαχη Κέρκυρα, ενώ ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία και αήττητος Ηρακλής περιμένει την Καβάλα μπροστά στο κοινό του.

Δύο ώρες περίπου αργότερα (18:15), οι ευρωπαίοι Αρης και ΠΑΟΚ καλούνται να ξεπεράσουν δύο επαρχιακές και πολύ δυνατές ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Οι "κιτρινόμαυροι" υποδέχονται τον εκπρόσωπο της Κρήτης, Εργοτέλη ενώ ο ΠΑΟΚ ανηφορίζει στα Πηγάδια για να "μονομαχήσει" με την Ξάνθη στην πρεμιέρα του Παράσχου στον ακριτικό πάγκο. Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση του Βόλου, με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό να φιλοξενεί την ΑΕΚ.

Η 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ατρόμητος-Πανσερραϊκός 2-1

Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Ο Ατρόμητος επικράτησε του Πανσερραϊκού στο Περιστέρι με 2-1 και πήρε το πρώτο του τρίποντο στη σεζόν, αν και δυσκολεύτηκε στην επανάληψη. Με εννέα τελείωσαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι.

Oι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τους Καμαρά (21') και Περόνε (30'), ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Γεωργιάδη (66'). Ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε με εννιά παίκτες τον αγώνα, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φαβάλι στο 45' και ο Νάστος στις καθυστερήσεις.

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-0

Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Ένας καταιγιστικός Ολυμπιακός παρέσυρε με τον εκπληκτικό του ρυθμό τον Αστέρα Τρίπολης, κερδίζοντας τον με 3-0 σε ένα σχεδόν γεμάτο Καραϊσκάκη. Ιμπαγάσα και Ριέρα έκλεψαν την παράσταση με την απόδοση τους, δείχνοντας πως αποτελούν παίκτες με μεγάλη ποιότητα.

Σε ένα παιχνίδι με αρκετό θέαμα και πολλά παράπονα από για την διαιτησία (και για τις δυο ομάδες), ο Ολυμπιακός κέρδισε ολοκληρωτικά τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0, χάρις στα γκολ των Πάντελιτς, Φουστέρ και το αυτογκολ του Φυτανίδη.

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπειρος)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Με δύο ατομικές ενέργειες των Νίνη (44') και Κατσουράνη (63') ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις επιτυχίες με την νίκη (2-1) επί του Πανιωνίου. Αποβλήθηκε στο 90' ο Νίνης και ο Κουμορτζί στις καθυστερήσεις μείωσε το σκορ.

Διατηρώντας την παράδοση των τελευταίων 10 ετών, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο και επέστρεψε στις επιτυχίες. Με κορυφαίο τον Νίνη που σκόραρε στο 44' και αποβλήθηκε στο 90', το "τριφύλλι" πριν το ματς με την Κοπεγχάγη έδειξε ορισμένα σημάδια βελτίωσης.

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Λάρισα-Κέρκυρα 16:00, Νοvasports 3

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Γήπεδο: Εθνικό Αλκαζάρ

Να αποδείξουν πως η βαθμολογική τους θέση τους αδικεί και να παίξουν με βάση των δυνατοτήτων τους για την νίκη ζήτησε ο Γιάννης Παπακώστας από τους "βυσσινί". "
Τέρμα οι δικαιολογίες ότι κάποιοι παίκτες είναι απροετοίμαστοι ή βρίσκονται πιο πίσω σε φυσική κατάσταση από τους υπόλοιπους" υποστήριξε ο Ελληνας προπονητής, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες του είναι πιο συγκεντρωμένοι στην τελική τους προσπάθεια, αφού έχει φανεί η δυστοκία στα προηγούμενα ματς. Σε αντίθεση με τον Χουάν Βελάσκο που προπονήθηκε και τέθηκε παρών για το ματς στο Αλκαζάρ, μοναδική απουσία θα είναι ο Στάθης Ταυλαρίδης που αποβλήθηκε με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Αν και νεοφώτιστη η Κέρκυρα έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα και μετρά δύο νίκες στα τρία ματς που έχει δώσει. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ θέλει να πάρει και εκτός έδρας βαθμούς προκειμένου να αποδείξει ότι διαθέτει ένα ισχυρό σύνολο. Στην πρώτη απόπειρα στο "Καραϊσκάκη" το έργο της ήταν σαφώς δύσκολο και ευελπιστεί να το καταφέρει στο Αλκαζάρ. "
Πρέπει να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια. O δικός μας στόχος είναι η παραμονή" υποστήριξε ο εκ των φετινών πρωταγωνιστών της ομάδας των Φαίακων, Ντένις Επστάιν.

Ηρακλής-Καβάλα 16:00, Νοvasports 2
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρίκαλα)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Με τον αέρα του πρωτοπόρου, ο Ηρακλής καλείται να δώσει το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα του επιδιώκοντας να κάνει μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. "
Είναι το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι και ασφαλώς θέλουμε να το κερδίσουμε. Έχουμε μία ομάδα που θέλει να έχει τη νοοτροπία του νικητή και γι΄ αυτό πρέπει να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι" τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης που έκανε και πάλι άνοιγμα στους φίλους της ομάδας, ο οποίος ζήτησε να στηρίξουν θερμά την προσπάθεια των παικτών του. Αγωνιστικά, ο Ελληνας τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους Κομπαγιάσι και Ηλιάδη.

Χωρίς νίκη παραμένει στο πρωτάθλημα η Καβάλα, ωστόσο κατάφερε με την φοβερή της εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό που δεν συνοδεύθηκε με επιτυχία (2-2) να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών του Ντράγκαν Οκούκα. "
Ηταν μια χαμένη ευκαιρία..." τόνισε ο Σέρβος προπονητής για την ισοπαλία κόντρα στους "πράσινους" ωστόσο θεωρεί πως σύντομα η ομάδα του θα πετύχει την πρώτη της νίκη στην Σούπερ Λίγκα. Αμφίβολος ν' αγωνιστεί είναι ο σκόρερ της προηγούμενης αγωνιστικής, Νταρσβίλ ενώ εκτός μάχης έχει τεθεί ο Πετκάκης. Αντίθετα, επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια ο Γκαλίνοβιτς αντι του Βαγχέχο.

Aρης-Εργοτέλης 18:15, Νοvasports 2
Διαιτητής:
Θανάσης Γιάχος (Χίος)
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"


Επειγόντως νίκη είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στο στρατόπεδο του Αρη. "
Αν θέλεις να έχεις πεποίθηση και θέλεις να πηγαίνεις καλά σε όλες τις διοργανώσεις πρέπει να έχεις καλό ηθικό. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δύο τελευταία αποτελέσματα. Οι βαθμοί που χάνονται δύσκολα θα μπορέσουμε να τους βρούμε σε άλλα παιχνίδια. Αντίπαλός είναι ο κακός μας εαυτός" υποστήριξε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ που γνωρίζει πως μετά το ματς με τους Κρητικούς, η ομάδα του αντιμετωπίζει εκτός την Ρόζενμποργκ και τον ΠΑΟΚ και μια νίκη θα αλλάξει την ψυχολογία ενόψει των δύσκολων αποστολών στο Europa League και την Σούπερ Λίγκα.

Περισσότερο η "καυτή" έδρα προβληματίζει τον Νίκο Καραγεωργίου παρά η ομάδα του Αρη, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης". "
Εχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, που όπως όλα για εμάς έτσι και αυτό έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το όνομα του αντιπάλου, αλλά και η δυναμική που έχει η έδρα του το δείχνει αυτό" είπε ο τεχνικός των Κρητικών και συμπλήρωσε: "Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε πολύ, καθώς και με τη βοήθεια της έδρας και της ατμόσφαιρας που δημιουργεί ο κόσμος του, κάνει την κατάσταση θετική για τον αντίπαλο μας και αρνητική για εμάς". Αγωνιστικά τελικά δεν θα αγωνιστεί ο Αλεξόπουλος ενώ απών θα είναι και ο Τζούνιορ.

Σκόντα Ξάνθη-ΠΑΟΚ 18:15,NET
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Με νέο "τιμονιέρη" έναν παλιό γνώριμο, τον Γιώργο Παράσχο θα πορευθεί η Σκόντα Ξάνθη στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Μακεδόνας τεχνικός που δούλεψε πολύ στην τακτική αλλά και την ψυχολογία θέλοντας να αλλάξει το κλίμα, ζήτησε από τους παίκτες του: "
Μπορείτε να νικήσετε τον ΠΑΟΚ και να κάνουμε μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα" και συμπλήρωσε: "Είστε καλοί παίκτες και πρέπει να το πιστέψετε". Συμμαχος στο έργο του προπονητή και ο πρόεδρος της ομάδας, Αρης Πιαλόγλου, ο οποίος έδωσε την Παρασκευή το παρών στην προπόνηση των Ακριτών. Αγωνιστικά, ο Παράσχος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κωστούλα, Έλινγκτον, Κιντάνα και τον τιμωρημένο Μπέρτο.

Επιστροφη στις νίκες και επιστροφή στην ηρεμία θέλουν άπαντες στον ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" προέρχεται τρεις σερί ισοπαλίες (δύο σε Σούπερ Λίγκα και μια σε Europa League) και αναζητά μέσα από μια επιτυχία στα Πηγάδια την ψυχική του ηρεμία και την βαθμολογική του αναρρίχηση. "Οπλο" του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια αυτή, η παράδοση των δύο τελευταίων ετών που αναφέρει πως οι φιλοξενούμενοι έφυγαν νικητές από μια "παραδοσιακά" δύσκολη έδρα. Ο Παύλος Δερμιτζάκης θα αλλάξει πρόσωπα στην ενδεκάδα λόγω της ευρωπαϊκής αναμέτρησης την προσεχή Πέμπτη στην Τούμπα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ζουέλα, Χαλκιάς και Μουσλίμοβιτς δεν αποκλείεται να αγωνιστούν με τον τελευταίο μάλλον ως αλλαγή.

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ 20:30, Νοvasports 1
Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Εκτός έχει πάρει άριστα, ωστόσο στο πρώτο του παιχνίδι στον Βόλο έμεινε μεταξεταστέος. Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το ντέρμπι στην Τούμπα καλείται να δείξει το ίδιο καλό πρόσωπο και σ' ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται την ΑΕΚ και άπαντες είναι έτοιμοι να αποδείξουν ότι μπορούν στα δύσκολα, έχοντας ήδη θετική ψυχολογία με το εξαιρετικό ξεκίνημα στην Σούπερ Λίγκα. "
Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Θα επιδιώξουμε να πιέσουμε ψηλά, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες κι εφόσον είμαστε αποτελεσματικοί, να πάρουμε τη νίκη" τόνισε ο Σάκης Τσιώλης γνωρίζοντας τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του. Μήνυμα προς όλους τους οπαδούς και πιο ειδικά σε όσους δώσουν το παρών στο Πανθεσσαλικό έδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Δώστε το παράδειγμα για να μην σταματήσουν οι μετακινήσεις οπαδών".

Τελευταία επίσκεψη στον Βόλο (δημοτικό γήπεδο τότε) της ΑΕΚ για να αντιμετωπίσει τους "ερυθρόλευκους" ήταν το καλοκαίρι (09/08) του 2000, με την "Ενωση" να φεύγει νικήτρια (1-2) και έχοντας έναν παίκτη που ακόμα και σήμερα παίζει στην ομάδα, τον Τραϊανό Δέλλα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν θα έχει στα πλάνα του τους τραυματία Ντιόπ και τον ανέτοιμος Καφέ που έμειναν εκτός αποστολής, ενώ την ύστατη ώρα το παρών έδωσαν οι Τζεμπούρ και Λυμπερόπουλος (είχαν εκατέρωθεν μικροτραυματισμούς). Στα θετικά για τους "κιτρινόμαυρους" η παρουσία των οπαδών τους στις εξέδρες αλλά και η κίνηση της διοίκησης να τους "ντοπάρει" με τις εξοφλήσεις μισθών και καταβολή δόσεων συμβολαίων.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΡΤΑΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στη νομαρχία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο νομάρχη Αρτας, απαιτώντας να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωσή τους (π.χ. βιβλία ξένων γλωσσών), να λυθούν προβλήματα αιθουσών, να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών, έκανε προχτές το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αρτας. Κόντρα στην προσπάθεια τρομοκράτησης (απειλές για αποβολές από τους διευθύνσεις και καθηγητές στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο), μαθητές από τέσσερα σχολεία συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση.

Ο νομάρχης (που είναι και υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ) αντιμετώπισε τους μαθητές με λόγια συμπαράστασης, υποσχόμενος ότι θα λύσει τα προβλήματα με τη βοήθεια επιχειρήσεων μέσω «Καλλικράτη»!

Μετά την κινητοποίηση το Συντονιστικό συνεδρίασε και αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διοργάνωση συναυλίας με μαθητικά συγκροτήματα, το Σάββατο 2 Οκτώβρη, στο 1ο Ενιαίο Λύκειο.

Ανακοίνωση Μ.Α.Σ. για τις κινητοποιήσεις!

Πανελλαδική Γραμματεία

Συνάδελφε-συναδέλφισσα,

Αν είσαι πρωτοετής, κατάλαβες τι εννοούσε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου όταν έλεγε ότι «η φετινή χρονιά θα είναι η πιο δύσκολη της μεταπολίτευσης για την παιδεία». Οι υπόλοιποι τα ζούμε χρόνια!

Στις σχολές που γίνονται εγγραφές, οι πρωτοετείς φοιτητές δεν παίρνουν πάσο. Αυτό σημαίνει διπλά έξοδα για σίτιση, στέγαση, μετακίνηση εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Αλλού λένε ότι έχει καθυστερήσει η εκτύπωση, αλλού ότι δεν έχει δοθεί κονδύλι για τα πάσο, άλλου ότι περιμένουν την αύξηση των εισιτηρίων για να δοθούν τα πάσο!

Την ίδια ώρα η υπουργός του ΠΑΣΟΚ σφυρίζει αδιάφορα.

Ότι και να ισχύει η αλήθεια είναι μια. Οι τσέπες μας, οι οικογένειες μας δεν αντέχουν.

Επιβεβαιώνεται αυτό που από την πρώτη στιγμή σου είχαμε πει!

Το ΠΑΣΟΚ χέρι χέρι με το ΛΑΟΣ και την στήριξη της ΝΔ δεν μας επιτρέπουν να σπουδάσουμε απρόσκοπτα δημόσια και δωρεάν.

Προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματος που υπηρετούν φορτώνοντας την στις πλάτες μας, στις πλάτες των εργαζόμενων γονιών μας.

Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους:

10% των πρωτοετών συναδέλφων μας δουλεύει

Το 50% των σπουδαστών στα ΤΕΙ και το 30% των ΑΕΙ δουλεύουν.

Σχεδόν 1 στους 3 παρατάει τις σπουδές του.

Στα σπίτια μας έχουν βγει έξω τα κομπιουτεράκια…

350€ για νοίκι,

100€ για έξοδα σε σημειώσεις και αναλώσιμα,

50 € για μετακίνηση

300€ για σίτιση και λοιπά έξοδα.

Σύνολο…….. 800€

Ένας μισθός και βάλε για κάθε παιδί που σπουδάζει. Και αυτός πλέον δεν υπάρχει γιατί τον έκοψε το ΠΑΣΟΚ απ τους γονείς μας.

Τώρα ετοιμάζονται να ξεσπιτώσουν 2500 φοιτητές από τις εστίες για να εξοικονομήσουν δωμάτια για τους πρωτοετείς. Οι 17 εστίες που ανήκουν καλύπτουν 8000 θέσεις από τους 150000 φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους (δηλαδή το 5%).

Αυτές που υπάρχουν δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ. Στην Παλαιά Φοιτητική Εστία Πολυτεχνείου το εστιατόριο έκλεισε από το Υγειονομικό! Στην Φοιτητική Εστία Αθηνών 1 τουαλέτα αντιστοιχεί σε 15 άτομα!

Αντίστοιχη είναι τα πράγματα και στις λέσχες σίτισης. Κλείνουν οι λέσχες γιατί δεν συμφέρει τον εργολάβο και οι φοιτητές δεν έχουν που να φάνε!

Την ίδια στιγμή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ κλείνουν σε όλες τις πτώσεις τη διαφάνεια και την επιχειρηματικότητα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι εννοούν!

Θέλουν να κάνουν νόμιμο να υπάρχουν εταιρίες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, να συμμετέχουν βιομήχανοι και εφοπλιστές στις συγκλήτους και στα τμήματα μέσω των ανθρώπων τους τους περιβόητους μάνατζερ. Αυτές είναι οι κοσμογονικές αλλαγές που ανακοίνωσε ο κ.Παπανδρέου στους Δελφούς μαζί με τους προέδρους των ΤΕΙ, τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών.

Θα μας βρουν απέναντι τους!

Τώρα μπες στην πάλη με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Καλούμε τους σπουδαστές να κρατήσουν στάση ανυπότακτη, να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική με την συμμετοχή τους στην πάλη, με την δράση τους στις επιτροπές αγώνα.

Απαιτούμε να μην πληρώσει τίποτα η λαϊκή οικογένεια ,δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές και τους μαθητές:

Απαιτούμε να δοθούν τα πάσο σε όλους ΤΩΡΑ!

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΒΙΒΛΙΑ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ-ΔΙΔΑΚΤΡΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους και όχι των ιδιωτών

Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων.

Απαγόρευση του μέτρου διακοπής της σύνδεσης για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους, στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α. ΔΕΥΤΕΡΑ 27/9

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ Ε.Ι.Ν ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/9 ΣΤΙΣ 13:00 για να δοθούν τα πάσο ΤΩΡΑ σε όλους τους φοιτητές

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και οι Επιτροπές Αγώνα το επόμενο διάστημα θα πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης μέσα στις σχολές κλιμακώνοντας τις πρωτοβουλίες που ήδη έχουν ξεκινήσει για να ανοίξουν νέοι δρόμοι συμπόρευσης με το εργατικό κίνημα και τα παιδιά του που σπουδάζουν.


Συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο οι ιδιοκτήτες φορτηγών - Προσαγωγές στην Καβάλα

- Δύο προσαγωγές στην Καβάλα- Ενταση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Ελλείψεις στην αγορά

Σε δύο προσαγωγές ιδιοκτητών φορτηγών προχώρησε το πρωί η αστυνομία της Καβάλας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δύο φορτηγά εμπόδιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο της Εγνατίας και οι ιδιοκτήτες τους προσήχθησαν.

Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες φορτηγών συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο, αγνοώντας κυβέρνηση και δικαιοσύνη. Κρατούν εγκλωβισμένα στα λιμάνια χιλιάδες φορτηγά και ήδη αρχισαν να εμφανίζονται ελλείψεις στην αγορά.

Δεκάδες φορτηγά με προϊόντα βρίσκονται εγκλωβισμένα στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας την ώρα που χιλιάδες κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ένταση σημειώθηκε το πρωί και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οδηγοί εμπόδισαν φορτηγά μεταφορικών εταιριών να βγουν από το λιμάνι. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών επικράτησε ηρεμία.
Ακινητοποιημένα φορτηγά παραμένουν στην πύλη 16 του λιμανιού, στον κόμβο της Λαχαναγοράς, στους σηματοδότες της Γέφυρας και στο Δερβένι.

Στο λιμάνι της Καβάλας κρατούνται εγκλωβισμένα 12 φορτηγά.

Η κυκλοφορία των βυτιοφόρων φορτηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης πραγματοποιείται ελεύθερα κατ' εξαίρεση αυτό το σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμοστεί ο νόμος. Δια στόματος του Γ. Πεταλωτή δηλώνει οτι "άν δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους και του κοινωνικού συνόλου, είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι ή οι ηγεσίες που αποφασίζουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων" σχολιάζοντας την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων."Από εκεί και πέρα υπάρχει νόμος του κράτους. Όσοι παραβαίνουν τους νόμους έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες" διαμήνυσε ο κ. Πεταλωτής.

πηγη:http://www.newsit.gr

Θ.Πάγκαλος: “Δύο στους τρεις δημόσιους υπάλληλους είναι άχρηστοι”

- Νέες βόμβες εξαπέλυσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος
- “Άχρηστο το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων”
- “Διορίζαμε επί χρόνια για...



πελατειακούς λόγους”
- “Αυτοί που μοχθούν είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και όχι οι δημόσιοι”
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και πάλι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος κατά του δημοσίου τομέα.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».
Λίγες ημέρες μετά το «μαζί τα φάγαμε, με διορισμούς», φράση που τείνει να γίνει εμβληματική του έτους, ο κ. Πάγκαλος κλήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτές:
«Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι η φράση «μαζί τα φάγαμε» σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για: Να υπάρξουν «αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης και εξέλιξης σε όλο το Δημόσιο». Να κατανοηθεί από τους πολίτες ότι το Δημόσιο «διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει. «Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης: «Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σκοπιμότητα της μονιμότητας: «Καθιερώθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να στρέφουν το κράτος εις βάρος των πολιτών», είπε και πρότεινε αποκλεισμό κομματικών ή πολιτευόμενων στελεχών από κρίσιμους τομείς του δημοσίου.
Επανέλαβε την παλιά του θέση να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης ώστε να πάψει να αποτελεί η ψήφος αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ βουλευτών και πολιτών (με συνηθέστερη κατάληξη έναν διορισμό).
Προσπάθησε ωστόσο να αφαιρέσει από το ΠΑΣΟΚ ιστορικές ευθύνες ως προς τη διόγκωση του δημοσίου, λέγοντας: «Το 1981 το 60% των πολιτών είδε απλώς να αίρεται η απαγόρευση πρόσβασης στο δημόσιο. Υπήρχε ακόμη πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων (...) Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να είναι πάντα συνεπές με τον εαυτό του, έφερε ωστόσο το ΑΣΕΠ».
Έχω σκοπό να συνεχίσω να λέω τα αυτονόητα», παρατήρησε, ενώ χαρακτηριστικό ήταν και το ύφος της απάντησής του όταν του επισημάνθηκε ότι η πρόσφατη απογραφή έδειξε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους έναντι του ενός εκατομμυρίου που εκείνος επικαλέστηκε. «Ναι αλλά αν βάλουμε μέσα ΔΕΚΟ.. μέκο και σέκο...».
Ο κ. Πάγκαλος είπε ακόμη:
Για τον Αντώνη Σαμαρά:
«Δεν κάνει για πρωθυπουργός. Είναι εκδικητικός και αυταρχικός και έχει επιδείξει ξανά τέτοια συμπεριφορά. Θέλει να εκδικηθεί το ΠΑΣΟΚ απειλώντας με εξεταστική για το Μνημόνιο επειδή αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής δέχεται μία επίθεση για την υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία δεν προέρχεται ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ».
Για τη φορολογική περαίωση:
«Δεν την παραδέχομαι ως λύση, αλλά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φθάσει εκεί προφανώς υπολογίζοντας ότι το κόστος των ελέγχων ή της περάτωσης δια της δικαστικής οδού των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι μικρότερο από τη λύση της περαίωσης.
Για τη σχέση του με τον Γ. Ραγκούση:
«Δεν υπήρχε πεδίο αντιπαράθεσης με τον κ. Ραγκούση, αυτό εφευρέθηκε από τον Τύπο (...)Με τον κ. Ραγκούση υπάρχει σύμπτωση απόψεων. Συμφωνούμε και οι δύο να αδυνατίσει το δημόσιο, να απαλλαγεί από το περιττό βάρος επιτροπών, άχρηστων φορέων, κλπ».


Πηγή: newsit.gr
Σ.Σ.ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 800.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΘΕΙΑ ΤΟΥ Η ΑΓΛΑΪΑ... ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΊΞΟΥΜΕ ΚΙ'ΑΛΛΟ ΤΑ ΖΩΝΑΡΙΑ...ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΑΦΟΥΓΓΡΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΔΩ ΕΞΩ...ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ... ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΕ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΣΕ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ... ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΤΙΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ....

Συνάντηση διαλόγου για τις αλλαγές στην παιδεία

Συνάντηση διαλόγου για τις αλλαγές που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας την...
Κυριακή στις 10 το πρωί, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τον πρωθυπουργό.
Οι προτεινόμενες αλλαγές στο νόμο πλαίσιο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων νέο μοντέλο διοίκησης των ιδρυμάτων.
Πηγή: skai.gr

Χωρισμός: Οι άνδρες πονούν περισσότερο

Έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Health and Social Behavior» δείχνει ότι οι άνδρες υποφέρουν...
περισσότερο από το διαζύγιο ή το χωρισμό τους. Η έρευνα δεν έγινε σε ζευγάρια με παιδιά, οπότε δεν ξέρουμε τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι η χωρισμένη γυναίκα συνήθως φέρει την επιμέλεια και όσα αυτή συνεπάγεται, αλλά σε ό,τι αφορά τα ζευγάρια χωρίς παιδιά, οι άνδρες αποδεικνύονται πιο ευαίσθητοι.
Ο επικεφαλής της έρευνας, κ. Robin W. Simon, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο «Wake Forest» των ΗΠΑ, είπε ότι το φαινόμενο ερμηνεύεται. Πώς;
«Η γυναίκα έχει συνήθως περισσότερες φίλες και στενότερες επαφές με τους συγγενείς της, ενώ ο άνδρας όχι. Ακόμα κι όταν ο άνδρας έχει πολλούς φίλους, δεν τείνει συνήθως να μιλάει σε αυτούς για το πρόβλημά του», είπε ο καθηγητής Simon. «Κατά συνέπεια, ο μεγάλος αντίκτυπος του χωρισμού στο ανδρικό φύλο μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι ο άνδρας δεν εκτονώνει την εσωτερική του πίεση συζητώντας το πρόβλημα, αλλά "το κρατάει μέσα του". Επίσης, ο άνδρας τείνει να εκμυστηρεύεται τα πιο σοβαρά προβλήματά του στη σύντροφό του, οπότε όταν τη χάνει, δεν έχει σε ποιον να μιλήσει για μια σειρά από ζητήματα - εργασιακά, προσωπικά κλπ. Παράλληλα, η απόρριψη από τη σύντροφο αμφισβητεί σε μεγάλο βαθμό την αυτοεκτίμηση, αλλά και την "ταυτότητά" του».

Γιατί "έπεσε" τελικά το Facebook;

Η πτώση του Facebook για για 2,5 ώρες το βράδυ της Πέμπτης προκάλεσε παγκόσμια αναταραχή και σίγουρα όλοι έψαχναν να...


βρουν τι την προκάλεσε.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους το χειρότερο πρόβλημα που έχει προκληθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ιστοσελίδα, οφειλόταν σε πρόβλημα που εμφανίστηκε στο software και συγκεκριμένα στη βάση δεδομένων του.
Οι ασφαλιστικές δικλείδες που έχει το Facebook κανονικά αποκλείουν τέτοιου είδους πτώσεις, έτσι ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην online έκδοση της υπηρεσίας.
Όμως οι τεχνικοί της εταιρείας διόρθωναν κάτι προβλήματα και στις ασφαλιστικές δικλείδες με αποτέλεσμα να πέσει το site.
Τέλος όλο αυτό το χάος διορθώθηκε με μία επανεκκίνηση στους servers του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης.





Πηγή: newsit.gr