Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Τα κομματα της αντιπολίτευση για την ομιλία του πρωθυπουργού

Σφοδρή επίθεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκε το Σάββατο (11/9) ο πρωθυπουργός για την ομιλία του στη...

Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.




Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε:



“Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος, για να “βαπτίζει” κανείς: το τσεκούρωμα μισθωτών και συνταξιούχων “πολιτική υπέρ της κοινωνικής συνοχής”, τα λουκέτα των επιχειρήσεων “ενίσχυση της επιχειρηματικότητας” και την ύφεση και την ανεργία “όραμα για την ανάπτυξη.



Ό,τι και να πει ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να εξωραΐσει την οδυνηρή για το λαό πολιτική του, γιατί η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της".


ΤΟ ΚΚΕ σχολίασε:


"Η προκλητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εναντίον του λαού δεν έχει όρια. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν, τα ονομάζουν πατριωτική στάση. Και τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους, τα λένε αναμόρφωση της Ελλάδας.


Για να μην ακούσουν ακόμα πιο προκλητικά οι εργαζόμενοι και κυρίως για να μην υποστούν όσα πιο βάρβαρα τους ετοιμάζουν, πρέπει το γρηγορότερο να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τους στυλοβάτες της πολιτικής του, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, και να στρατευθούν με το ΚΚΕ στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, που την εγγυάται η λαϊκή εξουσία.


Σε ανακοίνωση του, το ΛΑΟΣ ασκεί κριτική:


“Έκθεση στείρων ιδεών. Η ζημιά που προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τόπο δεν διορθώνεται με ευχολόγια στο κενό. Η ελπίδα για κάτι καινούριο από τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ, μετατράπηκε σε πλήξη. Επιβεβαιώθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση Οικουμενικής αντίληψης. Τα διαρκή πειράματα επιδεινώνουν την τραγική κατάσταση της χώρας”.


Ο Συνασπισμός με ανακοίνωση του, σχολίασε:


"Η υλοποίηση της πολιτικής του μνημονίου έχει οδηγήσει την οικονομία σε ένα σπιράλ θανάτου. Κερδισμένοι θα είναι οι λίγοι και οι δανειστές μας.


Χαμένοι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Ότι κι αν ψελλίζει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, για σταθερά και σίγουρα βήματα της ελληνικής οικονομίας, για μάχες που δεν έδωσε ποτέ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ακολουθούμενη πορεία οδηγεί στον όλεθρο.


Είχαμε προειδοποιήσει ότι ο βαθιά ταξικός και αντικοινωνικός χαρακτήρας αλλά και η οικονομική αναποτελεσματικότητα της πολικής του μνημονίου οδηγούν σε αδιέξοδο. Τώρα πια η εκτίμηση αυτή αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα."


"Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ επισημαίνει δύο επείγουσες προτεραιότητες αλλαγής στην οικονομική πολιτική: την αύξηση των δημοσίων εσόδων και τη καταπολέμηση της ακρίβειας. Δυστυχώς γι΄ αυτούς τους στόχους ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν είπε ούτε μια κουβέντα" αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με την οποία σχολιάζει την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ, η Δημοκρατική Αριστερά.


"Όσα αισιόδοξα μηνύματα και αν προσπάθησε να δώσει ο κ. Πρωθυπουργός για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας η πραγματικότητα είναι τόσο κραυγαλέα και επίμονη και οι επιπτώσεις της διακυβέρνησης τόσο χειροπιαστές και αρνητικές για τους Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να με κανένα τρόπο να εξωραϊστούν" αναφέρει επίσης η Δημοκρατική Αριστερά, συμπληρώνοντας ότι "τα συγκεκριμένα «βήματα» που απαρίθμησε είναι επανάληψη των ασφυκτικών ρυθμίσεων του Επικαιροποιημένου Μνημονίου".


Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων έκανε την ακόλουθη δήλωση:


"Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού συγκρούονται δυστυχώς με την πραγματικότητα. Αισιόδοξοι θα μπορούσαμε να είμαστε, μόνο αν επενδύαμε ουσιαστικά στην ταυτόχρονη έξοδο της χώρας από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, κάτι που η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αδυνατούν ακόμη και να σκεφτούν. Και μόνο που μιλούν για «πράσινη ανάπτυξη» την ώρα που κάνουν μονοπώλιο τις οδικές μεταφορές και βάζουν στον πάγο την περιβαλλοντική νομοθεσία, δείχνει ότι, στην καλύτερη περίπτωση, ο πρωθυπουργός ζει σε άλλο πλανήτη".




Πηγή: cosmo.gr

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Χωρις αδεια λειτουργουν 2 βενζιναδικα μεσα στην πολη της Χιου!

Xωρις αδειες λειτουργιας λειτουργουν εδώ και αρκετο διαστημα τα δυο βενζιναδικα στο κεντρο της πολης, το ένα στην οδο Δημοκρατιας και το άλλο στην οδο Πολυτεχνειου.

Συμφωνα με αποκλειστικες πληροφοριες του newschios.blogspot.com είναι κοινο μυστικο στην γυρω περιοχη από τα βενζιναδικαότι η αστυνομια Χιου εχει αφαιρεσει τις αδειες λειτουργιας στα εν λογω βενζιναδικα, (αλλα κανενας δεν το λεει δημοσια) παρολο που αυτά μεχρι σημερα λειτουργουν κανονικα! Καθως ο αρμοδιος φορεας που είναι η Νομαρχια δεν κανει απολυτως τιποτα!

Και ρωταμε λοιπον τους αρμοδιους, εάν οι πληροφοριες αυτές είναι αληθείς γιατι τα εν λογω βενζιναδικα που λειτουργουν χωρις αδεια είναι ακομη ανοικτα; Και μπαινει η ζωη των πολιτων σε κινδυνο; Η αστυνομια εχει ενημερωσει τους αρμοδιους φορεις; Από ποτε η πυροσβεστικη εχει να ελεξει να εν λογω βενζιναδικα; Ερωτησεις που περιμενουν απαντησεις!!

ΣΕ ΛΙΓΟ στο newschios..

Σε λιγο μην χασετε το αποκλειστικο ρεπορταζ του newschios που θα συζητηθει....

Νεο blog.

Ενα νεο στοιχηματικο blog ανοιξε και περιμενει την στηριξη σας....http://stokourbet.blogspot.com/