Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Σε αντιφασεις ο Ε.Κορκονεας-Συνεχιζεται την Δευτερα η απολογια του

Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την απολογία του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, που κατηγορείται μαζί με τον συνάδελφό του Βασίλη Τσαραλιώτη, για το θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια. Ο Κορκονέας με την έναρξη της απολογίας του ξέσπασε σε λυγμούς λέγοντας: "Θέλω να πω ότι λυπάμαι πολύ για ότι έγινε. Τα θύματα είμαστε εγώ και αυτός, το παιδί και εγώ, πεθαίνω κάθε μέρα, κάθε λεπτό, οι οικογένειές μας σίγουρα πονάνε", θέλοντας έτσι να διατυπώσει ότι συμμερίζεται τον πόνο της οικογένειας του 15χρονου. Σωρεία αντιφάσεων

Κατά την απολογία του Επαμεινώνδα Κορκονέα, η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας εντόπισε σωρεία αντιφάσεων στα όσα ισχυρίζεται.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Αντζελίτα Παπαβασιλείου υπέβαλε δεκάδες ερωτήσεις στον κατηγορούμενο αστυνομικό, καθώς στην απολογία του εμφάνισε αντιφάσεις με όσα αρχικώς έχει υποστηρίξει, αλλά και αντιφάσεις, όπως του εντόπισε, σε σχέση με όσα έχουν καταθέσει για τους χρόνους των γεγονότων που προηγήθηκαν των μοιραίων πυροβολισμών, στην οδό Τζαβέλα οι άνδρες της διμοιρίας των ΜΑΤ που το επίμαχο βράδυ βρισκόταν κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει πως στην οδό Τζαβέλα όπου πήγαν πεζοί με τον συγκατηγορούμενό του Βασίλη Τσαραλιώτη είχαν δεχθεί επίθεση με μολότοφ από πολλά συγκεντρωμένα άτομα, σήμερα δεν ανέφερε καθόλου τη ρίψη μολότοφ και στην επισήμανση της προέδρου απάντησε ότι δεν θυμάται. Δεν μπόρεσε επίσης να δώσει εξήγηση γιατί η διμοιρία ανέφερε στο κέντρο της ότι είδε το περιπολικό να ανεβαίνει στη Χαριλάου Τρικούπη σε χρόνο που αυτός και ο Τσαραλιώτης δήλωναν στο δικό τους κέντρο ότι δέχονταν επίθεση.

Στις επίμονες ερωτήσεις της κ. Παπαβασιλείου γιατί οι δύο ειδικοί φρουροί αποφάσισαν να πάνε πεζοί στην οδό Τζαβέλα, αφού ήδη, όπως λένε, είχαν δεχθεί με το περιπολικό δύο φορές επίθεση με ρίψη αντικειμένων, ο Επ. Κορκονέας απάντησε πως ήθελαν να προβούν σε συλλήψεις.

Πρόεδρος: Το κέντρο σας σάς έδωσε εντολή να απεμπλακείτε. Επιστρέφοντας εκτελούσατε εντολή;

Κορκονέας: Οχι. Θέλαμε να δούμε πού είναι τα άτομα, τι σκοπούς είχαν... Να κάνουμε συλλήψεις.

Πρόεδρος: Δεν ήταν επικίνδυνο; Ήσασταν δύο και ήταν περίπου τριάντα, όπως λέτε. Πόσους μπορούσατε να συλλάβετε;

Κορκονέας: Θα μπορούσαμε δύο-τρεις. Δεν το σκέφτηκα ότι κινδυνεύαμε. Δεν περίμενα ότι θα μας ξαναεπιτεθούν. Πίστευα ότι θα είχα τη διμοιρία πίσω μου.

Πρόεδρος: Ο συνήγορός σας λέει ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι άβατο. Ετσι είναι; Γιατί πήγατε;

Κορκονέας: Το ότι πήγα ήταν λάθος. Εκεί δεχθήκαμε επίθεση. Ημουν σε πανικό.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας υποστήριξε επίσης, σε ερωτήσεις της προέδρου, ότι άργησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το κέντρο τους που τους το είχε ζητήσει μέσω ασυρμάτου τρεις φορές μετά το συμβάν, διότι ήταν σε σύγχυση, καθώς αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο του. "Δεν είμαι εξοικειωμένος με τη βία. Οταν πυροβολείς στον αέρα η σφαίρα μπορεί να χτυπήσει κάποιον", είπε χαρακτηριστικά για να του απαντήσει η πρόεδρος ότι αυτή τη φράση του το δικαστήριο την κρατάει.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι δεν ήξερε πως είχε χτυπηθεί πολίτης, ότι είχε ταραχθεί πολύ από το όλο περιστατικό και πως όταν ενημερώθηκε ότι είχε σκοτωθεί το παιδί σκεφτόταν συνεχώς το παιδί και όχι την απολογία του.

Η εξέταση του κατηγορούμενου από την έδρα θα συνεχιστεί τη Δευτέρα το πρωί, καθώς λόγω κόπωσης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν μπορούσε να συνεχίσει σήμερα.

Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ


Οι τουρκοι προκαλουν ξανα....


Σχηματισμός αποτελούμενος από έξι τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησε μία παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και μία παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη...
.. ήταν οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

πηγη: troktiko.blogspot.com

Ρωτήστε το χταπόδι ο,τι θέλετε!!!!


ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ

Τώρα μπορεί ο καθένας να ρωτήσει τον paul ο,τι θέλει. Γράφετε στο κουτί απλά τα δυο ενδεχόμενα που θέλετε, πατάτε το κουμπί και...


περιμένετε να δείτε το χταπόδι τι θα διαλέξει. Μπορείτε να το βρείτε στο http://especiales.lainformacion.com/el-pulpo-paul/

τις ρυθμισεις για τις μεταγραφες ανακοινωσε το υπουργειο παιδειας!


Σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν μετεγγραφές φοιτητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα προχωρά το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων...




Όπως ανακοινώθηκε, στην τροπολογία ότι επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 €, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα αδελφών να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να απαλλαχθούν οι οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών.

Ακόμη, για την ομαλότερη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εφαρμόζεται ισοκατανομή των μετεγγραφομένων, βάσει του συνολικού αριθμού μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

ENET

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: το όνομα της αριστερής παράταξης για το νέο Δήμο Χίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ
Χίος, 1η Ιουλίου 2010

Πραγματοποιήθηκε χθες η ιδρυτική συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣ) στο νησί μας, που θα δώσει τη μάχη των τοπικών εκλογών. Η ΛΑΣ προέκυψε ως αποτέλεσμα της κοινής συγκέντρωσης της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας δημοτών, της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Χίου, παρατάξεων που η κάθε μια με τον τρόπο της εξέφρασαν και εκφράζουν μέχρι τώρα τη συσπείρωση των ανθρώπων του μόχθου, των εργατών, των συνταξιούχων, νεολαίων, φοιτητών, γυναικών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που εκφράζεται όλα αυτά τα χρόνια από τις δυνάμεις του δικομματισμού, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνάντηση κατέληξε σε κάλεσμα προς το χιώτικο λαό, τις ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις και αγωνιστές του τόπου μας, να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια, να αγωνιστούν για το δικό τους μέλλον και το μέλλον των παιδιών τους. Ασχέτως αν έχουν βρεθεί συγκυριακά αλλού στο παρελθόν, αλλά σήμερα θέλουν να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι με τη ΛΑΣ, ώστε από κοινού να δώσουν τη μάχη, σε ισότιμη και αμοιβαία βάση με παρονομαστή την αντίσταση στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και στο Δήμο - ανώνυμη εταιρεία που δημιουργεί ο ισοπεδωτικός νόμος «Καλλικράτης».
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ,του ΛΑΟΣ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είτε μόνοι είτε ως συνεργαζόμενοι εφάρμοσαν το προηγούμενο διάστημα κατά γράμμα και φορομπηχτική πολιτική και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη λογική της ανταποδοτικότητας και τα τροφεία στους Παιδικούς σταθμούς και εκχωρήσεις υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα και γενικά ό,τι υπαγόρευε η κεντρική διοίκηση.
Αυτό που κρίνεται τώρα, με τη σημερινή οικονομική καπιταλιστική κρίση,είναι αν οι τοπικές αρχές που θα προκύψουν είναι διατεθειμένες να αντισταθούν, να απειθαρχήσουν συνειδητά και στην πράξη στα όσα αντιλαϊκά εκπορεύονται από την κεντρική εξουσία, να βρεθούν στην ίδια πλευρά με τους αγωνιζόμενους για τα προβλήματά τους δημότες τους.
Κρίνεται αν θα πάρει λαϊκή απάντηση το πιο βάρβαρο μνημόνιο που υπέγραψε ποτέ ελληνική κυβέρνηση με τα αφεντικά της, που μας στήνει στον τοίχο, με τις περικοπές των μισθών μας, με την ακρίβεια και τη φορολογία, με τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που εφαρμόζουν το «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν». Εμείς ξέρουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μερεμετίζεται. Αντιμετωπίζεται με ρήξεις, με ανυπακοή και με άλλη κοινωνική οργάνωση σε γενικό και τοπικό επίπεδο, στην οποία ηγέτης και νοικοκύρης είναι ο λαός και η εξουσία του.
Η ΛΑΣ θα διεκδικεί συγκεκριμένα:
* Τη δραστική αύξηση της χρηματοδότησης της τοπικής διοίκησης από τον προϋπολογισμό
* Την κατάργηση κάθε είδους αντιλαϊκής φορολογίας για τη λειτουργία της
* Μέτρα για το φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό περιβάλλον, για δημόσια έργα κοινωνικών υποδομών.
* Θα αγωνίζεται για τη λαϊκή Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια, χωρίς εκχώρησή τους στην τοπική διοίκηση, για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, και κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.
* Θα είναι μπροστάρης στη μάχη κατά των ναρκωτικών, τη μάστιγα των λογής λογής εξαρτήσεων, στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών - μεταναστών, προσφύγων, κατά της κρατικής καταστολής και των τοπικών οργάνων χειραγώγησης και καταστολής.
* Θα παλεύει για την καθιέρωση της απλής ανόθευτης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος στις εθνικές και τοπικές εκλογές.
* Θα παλεύει για το Σχεδιασμό και την υλοποίηση υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από φυσικές καταστροφές, προστασία του περιβάλλοντος, προστασία της δημόσιας γης.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τα άλλα χαμηλά κοινωνικά στρώματα η νεολαία και στο νησί μας έχουν την ευκαιρία με την ψήφο οργής, να αποδείξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι, για μια ακόμη φορά, να δείξουν εμπιστοσύνη ή να πιστέψουν στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, στο δεκανίκι του ΛΑΟΣ, και της ΝΔ που ψήφισαν το 2009. Ότι δεν εμπιστεύονται την τύχη τους, το αύριο των παιδιών τους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Τέλος στη συνάντηση αποφασίστηκε οι διακηρυκτικές αρχές της κίνησης να παραμείνουν ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο να μετέχει στην κίνηση ,να δοθούν σε όλους εκείνους τους ανθρώπους του νησιού μας που συμφωνούν σε ένα πλατύ μέτωπο αγώνα για τα αναφαίρετα δικαιώματά μας και στην επόμενη συνάντηση να προταθεί ο επικεφαλής της κίνησης, να οριστικοποιηθεί και να γίνει πιο εμπεριστατωμένη η διακήρυξη αρχών και να ξεκινήσει πλέον η προεκλογική δουλειά της ΛΑΣ.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους φρενάρουμε, να τους σταματήσουμε να τους ανατρέψουμε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΛΑ ΚΛΑΙΡΗ
ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΑΚΑΡΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΞΗΝΤΑΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΑΜΠΑΖΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΨΩΜΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΑΡΒΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΑMΠΟΥΡΤΖΗ ΞΕΝΙΑ
ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΘΩΜΑΣ