Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΠΑΔΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΧΙΟΥ



ΘΕΜΑ: Τουρισμός

Η τουριστικη περιοδος ξεκινησε και σε λιγες ημερες οι πρωτοι τουριστες θα ερθουν στο νησι και τιποτα δεν παει καλα…

Σημερα (9/06/2010) γινομαστε ολοι θεατες της γραφειοκρατιας; Ή της ανευθυνοτητας;. Το κρουαζιεροπλοιο (SEA BOURN ODYSSEY) παρεμεινε δεμενο εξω από το λιμανι καθως ο πλοιαρχος δεν πηρε την ευθυνη να δεσει το πλοιο εντος λιμανιου καθως ναι μεν το λιμανι της Χιου εχουν ολες οι εργασιες ώστε το βαθος του να αυξηθει οι εργασιες εχουν γινει αλλα στους χαρτες των πλοιων το λιμανι της Χιου παραμενει με το παλιο βαθος, με το παλιο βαθος το συγκεκριμενο κρουαζιεροπλοιο δεν μπορει να μπει!! ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΚΡΟΥΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ!

Από τη μιαν φωναζουν συλλογοι,ομαδες,αρχοντες για τον τουρισμο και από την άλλη είναι συνένοχοι σε αυτό!!

Τελος Παντων πειτε ότι οι τουριστες ερχονται στο νησι, για να δουμε τι θα δουν!

Καστρο Χιου: αφωτιστο και ακαθαριστο , η νομαρχια και η αρχαιολογια είναι υπεθυνες για την κατασταση του καστρου μας αλλα μην τους ΄΄μαλωνουμε΄΄ εχουν μεριμνησει ώστε οι τουριστες να φωτογραφιζουν τα εξαιρετικης ομορφιας αρχαιολογικα ευρηματα(σαπια αμαξια,αρχαια προφυλακτικα, αρχαιες συρριγες, αρχαια ρουχα, αρχαια φυτα κ.α.)ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! & ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΡΩΝΟΥΜΕ!! Ο Συλλογος Οπαδων Νυχτερινης Χιου ζηταει αμεσα για το καστρο:

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ της περιοχής του Κάστρου.
ΦΩΤΙΣΜΟΣ των τειχιων του Κάστρου.

Συνεχιζουμε αν λοιπον ο τουριστας καταφερει να βγει από την πολη (Ν.Ο.Χ – Δημαρχειο 20 λεπτα λογω του παρανομου παρκαρισματος, και την εξυπναδα ορισμενων επαγγελματιων ο νοεί νοήτο ) Αμεσως μετα συνανταει τους μυλους στα ταμπακικα δυο μυλους που αντεξαν το χρονο & θα πεσουν από την ανευθυνοτητα των τοπικων αρχοντων και της καταστροφολογιας….συγνωμμη αρχαιολογια θελαμε να πουμε… και εδώ οι τουριστες βγαζουν αρχαια ευρηματα ( κοτες,σιδερα,προφυλακτικα, πετρες ετοιμες να πεσουν κ.α)

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ; ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΑΘΗΚΑΝ Τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ Απαντήσει … ΑΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ Η ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ!!

Λιγο πιο μετα συνανταμε τους 4 μυλους που εχουν φτιαχτει ο ενας βεβαια που είναι διπκα στην θαλασσα είναι ετοιμος να βουτηξει στην θαλλασσα… νάνε καλα ο συλλογος φουσκωτων Χιου που ανελαβε έναν μυλο και το περιποιηθηκε και δημιοργησε να περιβαλλοντα χωρο πραγματικο διαμαντι…

Η επομενη σταση είναι η μετρα του Ομηρου εδώ δεν θα πουμε πολλα απλα θα σας παραπέμψουμε σε ρεπορταζ της εφημεριδας ΄΄Αληθειας΄΄ με δυο λεξεις και εκει ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!!

Να πουμε και αλλα….δεν χρειαζεται…

ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΩΤΙΣΣΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΑΓΓΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.. ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ;;;

Κλεινοντας θα αναφερθουμε συο θεμα νέο λιμανι και θα σας αφηγηθουμε μια πολύ μικρη ιστορια που μας την ειπαν οι παππούδες μας και λεει πολλα πριν χρονια ο Εφοπλιστης Χανδρης προτεινε την δημιουργια μιας προβλητας εξω από το ξενοδοχειο που θα πηγαινει αρκετα βαθια, σε αυτην θα δενουν τα κρουαζιεροπλοια του.. και όταν θα είναι αδεια θα χρησιμοποιείτε για δεσιμο αλλων πλοιων, εξοδα κατασκευης δικα του!!!!

ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ;;;

Καλό καλοκαίρι σε ολους!!

Σ.Ο.Ν.Χ

ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

MEΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΡΟΚΤΙΚΟΥ

Μεγάλο σκάνδαλο στις ένοπλες δυνάμεις και στον στρατό με εμπλεκόμενο τον νεοσύλλεκτο φαντάρο που φέρει το όνομα Τριανταφυλλόπουλος και ευθύνη του αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη καθώς και του διοικητή της μονάδας στην 11ΤΠ στην Τρίπολη.

Η αλήθεια που σας αποκαλύπτουμε παρακάτω έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων(λόγω των προαναγγελιών μας για το θέμα)και έχει ξεκινήσει έρευνα ο Βαγγέλης Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες και ο Π.Μπεγλίτης.

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος παρουσιάστηκε στο ΠΕΖΙΚΟ (11ο σύνταγμα ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ)και με ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ....αεροπλανική ΜΕΤΑΤΑΞΗ - ενώ ήδη υπηρετεί - τον πήγαν στο ευγενές ΟΠΛΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ που πάνε οι επιστήμονες!

Η ειδικότητα που πήρε είναι ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΣ(και όχι σκαπανέας όπως ψευδώς αναφέρει ο Μάκης - αλλάξτε το προλαβαίνετε να γυρίσετε την ειδικότητα σε σκαπανέα)και με αυτή την ειδκότητα θα παραμείνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ άλλους 3 μήνες στο Ναύπλιο. Θα κάνει καλοκαίρι στο γραφικό Ναύπλιο. Μετά απομένουν 20 ημέρες για να περάσει το μισό της θητείας του και θα πάει στην Σάμο ενώ μετά το μισό της θητείας του υπάρχει η ειδικότητα διαβιβαστή στην Αθήνα!

Αρχικά ήταν να πάει στον Έβρο όμως άλλαξε ΟΠΛΟ και πάει στο Μηχανικό για να τύχει ευνοικής μετάθεσης και μεταχείρισης!

Η μετάταξη είναι παράνομη και παράτυπη και σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που έκανε το υπουργείο, αποδείχθηκε ότι ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ της μονάδας νεοσυλλέκτων στην Τρίπολη όπου χθες έκαναν τα γλέντια και την μπουζουγκλερί, πήρε τηλέφωνο και άλλαξαν την μετάθεση του μέσω των κομπιούτερ και από το Πεζικό βρέθηκε στο Μηχανικό και βέβαια στην Σάμο(γιαυτό και ο Μάκης λέει παραμεθόριο λες και μπορούσε να πάει στην Εκάλη αλλά δεν μας λέει ότι αυτό ζήτησε)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_8971.html

Συνταξιοδοτειται ο κ.Παυλος Καλογερακης

Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς και μαθητές,

Πλησιάζοντας προς τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, επιτρέψτε μου να εκφράσω προς όλους τους παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας, στελέχη και εκπαιδευτικούς, τις ευχές μου για ένα ευχάριστο, ανανεωτικό Καλοκαίρι, που θα δώσει σωματική και πνευματική ανάσα για την επόμενη σχολική χρονιά. Στους υποψηφίους της ανώτατης εκπαίδευσης, πολλές ευχές από καρδιάς για καλά αποτελέσματα .
Για άλλη μια χρονιά, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και φορείς του τόπου μας, προσέφεραν, κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας, το καλύτερο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, το επίπεδο της οποίας, παρά τις τόσες αντιξοότητες, παραμένει υψηλό.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους συναδέλφους, οι οποίοι μετατιθέμενοι αποχωρούν από το σώμα της εκπαίδευσης του νομού μας. Τους ευχαριστούμε, διότι όλοι έδωσαν τις παιδαγωγικές τους γνώσεις με διάθεση προσφοράς. Πολλοί άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στο πέρασμά τους από τα νησιά του νομού μας, με τις πρωτοβουλίες τους, τη δράση τους, και τη ζωντανή συμμετοχή τους στην καθημερινή σχολική ζωή. Να είναι καλά και πάντα να διακατέχονται από τη φλόγα της αποστολής.

Αγαπητοί,
Με τη λήξη του σχολικού έτους τον προσεχή Αύγουστο, προγραμματίζω – εκτός σημαντικού απροόπτου - να αποχωρήσω από την ενεργό δημόσια υπηρεσία, αφού 35 χρόνια εκπαιδευτικής εργασίας και 2 χρόνια στρατιωτικής θητείας πιστεύω ότι συναποτελούν και δικαιολογούν μία αξιοπρεπή έξοδο προς την συνταξιοδότηση. Για τούτο, εύχομαι ειλικρινά από καρδιάς σε όλους τους αξιότιμους συναδέλφους, διευθυντές σχολείων, λοιπά στελέχη και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με πολύ κουράγιο και υπομονή το εξόχως σημαντικό έργο της εκπαίδευσης. Τους ευχαριστώ θερμά για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε. Εύχομαι να έχουν πάντα επιτυχίες στα οράματα και στους στόχους τους. Να δουλεύουν για την καθημερινή ζωντάνια και δημιουργικότητα στους σχολικούς χώρους, που αποτελούν την καλύτερη ζωογόνο κυψέλη.
Ευχαριστώ και τα στελέχη και όλους τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους οποίους συνεργάστηκα όχι μόνο άψογα αλλά , πιστεύω, και δημιουργικά.
Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω και δημόσια όλους τους συνεργάτες μου στα Γραφεία της Διεύθυνσης στα οκτώ χρόνια της θητείας μου, οι οποίοι στήριξαν και υλοποίησαν τα οράματα, τους στόχους και τις αποφάσεις μου μέσα σε ένα άριστο κλίμα αγαστής συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης και συνέβαλαν ουσιωδώς στην καλή λειτουργία των σχολείων.
Πριν την αποχώρησή μου από την Υπηρεσία θα έχω την ευκαιρία να ευχαριστήσω αναλυτικά και προσωπικά τους δημόσιους φορείς του τόπου που στήριξαν την εκπαίδευση διαχρονικά, ανεπιφύλακτα και έμπρακτα όσα χρόνια κατείχα θέσεις ευθύνης ως Διευθυντής στο 4ο Γυμνάσιο και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, όπως επίσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που παρουσιάζουν και αναδεικνύουν το εκπαιδευτικό έργο όλα αυτά τα χρόνια.


Φιλικά,
Παύλος Π. Καλογεράκης
Διευθυντής Εκπαίδευσης

Πανελλαδικές: Ειδικά μαθήματα και εξεταστικά κέντρα

Πληροφορίες για τα εξεταστική κέντρα που θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων (από 24 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου) δίνει το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, υπενθυμίζει το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Οι εξετάσεις κατά ειδικό μάθημα θα διενεργηθούν ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 24/6/2010 ΑΓΓΛΙΚΑ 16.00 μ.μ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/6/2010 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ 11.00 π.μ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/6/2010 ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 11.00 π.μ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/6/2010 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 16.00 μ.μ

ΤΡΙΤΗ 29/6/2010 ΓΑΛΛΙΚΑ 16.00 μ.μ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/6/2010 ΑΡΜΟΝΙΑ 16.00 μ.μ

ΠΕΜΠΤΗ 1/7/2010 ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ 11.00 π.μ.

ΙΤΑΛΙΚΑ 16.00 μ.μ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/7/2010 ΙΣΠΑΝΙΚΑ 16.00 μ.μ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Οι εξετάσεις στο ειδικό μάθημα των ΑΓΓΛΙΚΩΝ θα διενεργηθούν στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί από την οικεία Διεύθυνση ή Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (ΠΛΗΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ)

1. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην ΑΘΗΝΑ θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια ή σε επιτροπή συγκέντρωσης μηχανογραφικών δελτίων αποφοίτων ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ (ομάδα Α΄) των γεωγραφικών περιφερειών Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Κρήτης, Νήσων Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Αναλυτικά τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά ειδικό μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:

α) Για τα ειδικά μαθήματα

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ» και «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ»

Η κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα θα γίνει ως εξής:

Α. Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της περιφέρειας της ΑΤΤΙΚΗΣ ή μηχανογραφικό δελτίο ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ (ομάδα Α΄) στην ίδια περιοχή

1. Στο Ε.Κ. του 26ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Μαρασλή 10 - Αθήνα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Γ.

2. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αργυρούπολης (οδός Πολεμιστών 15-Αργυρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Δ μέχρι και Κ.

3. Στο Ε.Κ. του Γενικού Πειραματικού Λυκείου Βαρβακείου Σχολής (οδός Μουσών και Παπαδιαμάντη - Ψυχικό) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Λ μέχρι και Ο.

4. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου (οδός Κηφισίας 213-Μαρούσι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Π μέχρι και Ρ.

5. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αλίμου (οδός Υψηλάντου και Θησείου - ?λιμος) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Σ μέχρι και Ω.

ΝΕΑ εκρηξη σε πλατοφορμα της ΒΡ

Την «πύρινη κόλαση» που δημιουργήθηκε από την έκρηξη στην πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon, στον Κόλπο του Μεξικού και από την οποία προκλήθηκε η τεράστια πετρελαιοκηλίδα που μολύνει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, δείχνουν νέες μαγνητοσκοπημένες εικόνες που κατέγραψε το αμερικανικό κανάλι του National Geographic.

Οι εκρήξεις ήταν εκκωφαντικές και απανωτές, ενώ οι φλόγες ξεπηδούσαν σε ύψος δεκάδων μέτρων στον ουρανό.

Οι άνθρωποι των συνεργείων πυρόσβεσης που έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής, δήλωσαν ότι καθώς μάχονταν με τις φλόγες, άκουγαν τη βάση της πλατφόρμας να καταρρέει.

Στον αέρα οι βαθμολογίες των πανελλαδικων..λογω αποχης των καθηγητων....

Στον αέρα βρίσκονται αυτη τη στιγμή οι βαθμολογίες των πανελλαδικών αφού η ΟΛΜΕ έχει καλέσει σε αποχή τους βαθμολογητές. Ο λόγος ειναι οτι δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί η κοινή ..

υπουργική απόφαση για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις εξετάσεις. Το υπουργείο επισημαίνει οτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφου η απόφαση έχει υπογραφεί και απλά εκκρεμεί η έκδοση του αντίστοιχου ΦΕΚ

Διάβημα στην Τουρκία για την πρόκληση νότια της Χίου στην φρεγατα ''Σαλαμις΄΄

Σε διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την πρόκληση νότια της Χίου προχώρησε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη το απόγευμα, σχηματισμός τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πέταξε πολύ κοντά πάνω από φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η τουρκική πλευρά δήλωσε άγνοια και σημείωσε πως θα διερευνήσει το θέμα.

aegaio.blogspot.com

Ως ποτε τα κρουαζιεροπλοια θα μενουν εξω;

Αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Χίου παρέμεινε το κρουαζιερόπλοιο SEA BOURN ODYSSEY αποβιβάζοντας τους 450 επιβάτες του με λάντζες στο λιμάνι της Χίου αφού ο πλοίαρχος και η εταιρεία επέλεξαν να μην αγκυροβολήσει το πλοίο στο λιμάνι.
Το κρουαζιερόπλοιο, με σημαία Μπαχάμας, πραγματοποιεί κρουαζιέρες στο Αιγαίο και στα Μικρασιατικά παράλια το κόστος των οποίων ξεκινάει από 5.000€ και φτάνει τις 12.000€.
Όσοι αποβιβάστηκαν από το πλοίο τώρα πραγματοποίησαν εκδρομές σε Νέα Μονή, Αυγώνυμα, Ανάβατο καθώς και στα Μεσαιωνικά χωριά της Χίου. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει και άλλες προσεγγίσεις στη Χίο με την επόμενη να έχει οριστεί στις 7 Iουλίου.

ΠΗΓΗ:www.tvpatrida.gr





newschios ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μεχρι ποτε θα το ανεχομαστε αυτο! ποτε θα περαστει το νεο βαθος του λιμανιου στους χαρτες των πλοιων;; ΜΕΤΑ μην φοναζουμε οτι χανουμε τουριστες κυριοι...

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΕΗ

ΠΗΓΗ: www.alithia.gr
Η μεγάλη «κυρία» της Χίου, η Βιβλιοθήκη «Κοραής», δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει προβλήματα το καλοκαίρι εξαιτίας της αποδυνάμωσής της σε προσωπικό, ζήτημα το οποίο πρόκειται να εξετάσει άμεσα σε συνεδρίασή του το εφορευτικό συμβούλιο.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρός του, Π. Καλογεράκης, στις 27 Ιουνίου θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι 13 αποσπασμένοι στη Βιβλιοθήκη Εκπαιδευτικοί, ενώ παράλληλα λήγουν στο αμέσως επόμενο διάστημα οι συμβάσεις stage 3 ατόμων, με αποτέλεσμα να παραμείνει μόνο το μόνιμο προσωπικό, το οποίο, ευτυχώς, μετά την πρόσληψη τον τελευταίο χρόνο 2 βιβλιοθηκονόμων ανέρχεται στους 9 υπαλλήλους.
Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ο κ. Καλογεράκης ανέφερε ότι υπάρχουν δύο προτάσεις προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα για την ομαλή λειτουργία της Βιβλιοθήκης το καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία αυξάνεται και η επισκεψιμότητα, και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο περικοπής των ωρών λειτουργίας.
Εκτός όμως από το πρόβλημα που αφορά το προσωπικό, η Βιβλιοθήκη υπάρχει πιθανότητα να μείνει και από ρευστό, δεδομένου ότι καθυστερεί από τον περασμένο Μάρτιο η ετήσια χρηματοδότησή της από το υπουργείο, για την κάλυψη λειτουργικών (εξαιρείται η μισθοδοσία), η οποία ανέρχεται στα 25.000 ευρώ.
«Δεν μπορεί το ταμείο μιας βιβλιοθήκης να έχει μόνο 1.800 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογεράκης και επισήμανε παράλληλα την καθοριστική συμβολή των δωρητών χάρη στους οποίους υλοποιούνται μια σειρά από δράσεις, όπως για παράδειγμα η λειτουργία του συντηρητηρίου, του οποίου το ταμείο έχει ένα ποσό της τάξεων των 9.000 ευρώ.
Χρ. Ψ.