Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

EIΣΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ; ΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ http://fimotro.blogspot.com
Το ότι οι κυβερνώντες κάνουν τα ίδια ακριβώς με τους προηγούμενους το γνωρίζουμε. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι μέχρι πότε θα συνεχιστεί το ίδιο χάλι με τους διορισμούς δικών τους παιδιών. Έχoυμε και λέμε λοιπόν : Όπως βλέπετε στο σημερινό ΦΕΚ (κλικ) διορίζεται στο γραφείο του Κ. Σκανδαλίδη ο Μιχαήλ Καλαντζοπουλος σε θέση...
ειδικού συνεργάτη. Με λίγο ψάξιμο, διαπιστώνουμε ότι ο κύριος είναι πρόεδρος της ένωσης ασκουμένων και νέων δικηγόρων Αθηνών σύμφωνα με την ιστοσελίδα: http://www.eanda.gr/page.php?9. Επίσης είναι και μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις ιστοσελίδες: http://neolaiapasokanatolikisattikis.blogspot.com/ http://dialogos.pasok.gr/forum/topic.php?id=11&page=1507. Παράλληλα έδινε συμβουλές σε δικηγόρους των... 300 ευρώ (!!!) στο ΒΗΜΑ της 27ης Απριλίου 2010 σύμφωνα με: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=60&artid=328215&dt=27/04/2010 και τέλος στην ιστοσελίδα του στο facebook με το ονομα: Michalis Kalantzopoulos ειναι και φίλος στο γκρουπ του υπουργού που έγινε συνεργάτης ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΑΣ (έχει κάνει ''like'') Στο ίδιο ΦΕΚ ακολουθεί ο κ. Περικλής Τσεβας, ειδικός σύμβουλος του κ. Σκανδαλιδη οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ της 8/10/2006 (τελος αρθρου) ήταν τότε υπεύθυνος του επιτελείου του για το διαδικτυο, προτάσεις πολιτών και παρεμβάσεις http://www.paron.gr/v3/new.php?id=10361&colid=&catid=30&dt=2006-10-08%200:0:0&mode=3. Επίσης στο facebook με το όνομα: Periklis Tsevas ειναι και αυτός φίλος στο γκρουπ του υπουργού που έγινε σύμβουλος δηλαδή : ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΑΣ( ''likes and interests'') Τα συμπεράσματα δικά σας...

Ξεπλήρωσε τον Α' Παγκοσμιο


Τελειώνει και επίσημα ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος καθώς η Γερμανία θα καταβάλει στις 3η Οκτωβρίου, την τελευταία δόση για την αποπληρωμή.

Οι αποζημιώσεις που αποφασίστηκαν με τη συνθήκη των Βερσαλλιών χρεοκόπησαν την Γερμανία το 1920 και ο Χίτλερ εκμεταλλεύτηκε τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τους όρους της Συνθήκης, προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία.
Ήταν Ιανουάριος του 1921, όταν το συνολικό ποσό ορίστηκε στα 269 εκατομμύρια χρυσά μάρκα. Πολλοί οικονομολόγοι της εποχής έκριναν το ποσό υπερβολικό και αβάσταχτο για τους Γερμανούς πολίτες.
Λίγους μήνες αργότερα, περιορίστηκε στα 132 δισεκατομμύρια μάρκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό θα το πλήρωνε μέχρι το 1984.
Το 1924 το σχέδιο Ντάβες άλλαξε τις γερμανικές πληρωμές αποζημιώσεων. Τον Μάιο του 1929 το σχέδιο Γίουνγκ μείωσε ακόμη περισσότερο τις γερμανικές πληρωμές στα 112 δισεκατομμύρια χρυσά μάρκα και για περίοδο 59 ετών.
Παρότι υπήρχαν πολλές διατάξεις στη Συνθήκη, μία από τις πιο σημαντικές όριζε ότι η Γερμανία αποδεχόταν την πλήρη ευθύνη για την έναρξη του πολέμου και, σύμφωνα με τα άρθρα 231-248, αποδεχόταν να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις σε διάφορες χώρες.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!

Ενα ακόμη βήμα για την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και την περιστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων αποτελεί το ψήφισμα, που προωθείται στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την καταπολέμηση του «εξτρεμισμού». Οπως καταγγέλλει η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, την ερχόμενη Τρίτη 5 Οκτωβρίου τίθεται για έγκριση στη συνέλευση ένα κείμενο που σκοπίμως συγχέει τον «εξτρεμισμό» με τους αγώνες των εργαζομένων, τα κινήματα και τις οργανώσεις που αμφισβητούν τη σημερινή τάξη πραγμάτων.

Είναι ενδεικτικό ότι ο συντάκτης του ψηφίσματος, Ισπανός βουλευτής του λαϊκού δεξιού κόμματος, Pedro Font de Mora, κάνει ρητή αναφορά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μιλά για το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, ορισμένα μέλη του οποίου έχουν καταδικαστεί για βανδαλισμό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, καθώς και για διαδηλώσεις και αναταραχές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων το 2009.

Ως πρόσχημα για τη νέα επίθεση ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες, το κείμενο του ψηφίσματος χρησιμοποιεί τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, των φασιστικών κομμάτων και της τρομοκρατικής δράσης. Η πρόληψη της διασάλευσης της δημόσιας τάξης γίνεται ο δούρειος ίππος για τη λήψη μέτρων που πλήττουν κατακτημένα δικαιώματα, όπως η ελευθερία έκφρασης και συμμετοχής σε οργανώσεις. Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνεται, όπως τονίζει η κ. Κανέλλη, η ανιστόρητη ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Δεν πρέπει να θεωρείται άσχετο και το γεγονός ότι μόλις πριν από ένα μήνα, η ελληνική κυβέρνηση κατάργησε από το νόμο ορισμού της τρομοκρατίας τη διάταξη που απαγόρευε να θεωρηθεί ως τρομοκρατική πράξη η διάπραξη αδικημάτων που γίνεται στο πλαίσιο της πάλης για τη δημοκρατία ή της ελεύθερης πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Η κατάργηση αυτή άνοιξε το δρόμο για ποινικοποίηση ως τρομοκρατικής κάθε δράσης κοινωνικής αμφισβήτησης, που η εξουσία τη θεωρεί επικίνδυνη.

Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει το υπό προώθηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης ψήφισμα είναι η προληπτική λογοκρισία, η απαγόρευση κομμάτων και οργανώσεων, ο αποκλεισμός από τη συμμετοχή σε εκλογές, η απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον Μιναρέ..

Σκαλωσιές μπήκαν ξανά στο Βυζαντινό Μουσείο της Χίου, λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την επαναλειτουργία του. Αυτή τη φορά οι σκαλωσιές στήνονται για την αποκατάσταση του ετοιμόρροπου μιναρέ, ένα χρόνιο αίτημα επαγγελματιών και κατοίκων που έβλεπαν το μιναρέ να κρέμεται, κυριολεκτικά, πάνω από τα κεφάλια τους.
Μετά λοιπόν την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση ύψους 600.000€ προβλέπεται να γίνει καθαίρεση τμημάτων και επανατοποθέτηση των υγιών τμημάτων του μιναρέ ενώ όπου κρίνεται αναγκαίο και δεν αρκεί η επισκευές θα κατασκευαστούν νέες λιθοδομές από παρόμοιο υλικό. Παράλληλα θα ενισχυθεί ο εξώστης και το στηθαίο με περιμετρικές λάμες ενώ θα ανακατασκευαστεί και η περίτεχνη, πέτρινη απόληξη του μιναρέ.
Με ικανοποίηση αλλά και αγωνία υποδέχθηκαν τα συνεργεία της ανάδοχου εταιρείας οι επαγγελματίες, τα καταστήματα των οποίων γειτνιάζουν με το τζαμί, αφού όπως λένε από τη μια «ήταν καιρός να ξεκινήσουν οι εργασίες από την άλλη δεν γνωρίζουν αν θα υπάρξουν προβλήματα και ζημιές ,κυρίως στις σκεπές των κτηρίων, που περικυκλώθηκαν από τις σκαλωσιές.
Να πούμε πάντως το Βυζαντινό Μουσείο κλεινει προσωρινά τις πύλες του μέχρι τις 3 Οκτωβρίου αφού οι εργασίες θα γίνονται παράλληλα με τη λειτουργία του.

πηγη:.tvpatrida

ΑΔΕΔΥ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Συνάντηση με τους εργαζόμενους των δήμων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής, το μέλος της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού, στα πλαίσια της επίσκεψης της στην Χίο.

Η κ. Σπανού, μίλησε στους εργαζόμενους για την «επίθεση» που δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διασφαλίσουν αμοιβές και εργασιακά δικαιώματα και ζήτησε την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία της 7ης Οκτωβρίου.

« Το μνημόνιο έχει φέρει την πλήρη ανατροπή στα κεκτημένα μας, και για τον λόγο αυτό έχουμε προσφύγει στην δικαιοσύνη» ανέφερε η κ. Σπανού.
Παράλληλα η ΑΔΕΥ εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή ζητώντας την άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης εργασίας.
Σε αυτη μεταξύ άλλων αναφέρεται: το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξ' αιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί να γίνει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αποσαφηνίζει πως δεν αποδέχεται μια διαδικασία διαβούλευσης και «διαλόγου» που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις.


πηγη:tvpatrida

“Έλληνες, με τέτοιο χρέος ξεχάστε παιδεία, υγεία και συντάξεις”…

Υπό την πίεση των Βρυξελλών γράφουν στην κυβέρνηση τον νέο κρατικό προϋπολογισμό, το προσχέδιο του οποίου θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει αυξήσεις ΦΠΑ "πολλαπλών ταχυτήτων" σε προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης που σήμερα φορολογούνται με 11%, "για να της βγουν" τα νούμερα στον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, για να αποφύγει τον διπλασιασμό του ΦΠΑ από 11% σε 23%, για..........


βασικά είδη κατανάλωσης, ετοιμάζει "ομοβροντία μέτρων" για επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ. Σχεδιάζει να προχωρήσει (συνδυαστικά και όχι "διαζευκτικά")

- και σε αύξηση ΦΠΑ άμεσα … για όλα τα αγαθά και υπηρεσίες, από 11% στο 13%

- και σε μετάταξη ΦΠΑ από 11 σε 23% για είδη περιορισμένης κατανάλωσης

- και σε αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης…αλλά από του χρόνου.

Την ώρα όμως που στο οικονομικό επιτελείο κάνουν ακόμη "ασκήσεις επί χάρτου" για τα μέτρα που θα υποκαταστήσουν την μαζική μετάταξη προϊόντων από το 11% στο 23% ΦΠΑ, ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν κάτι παραπάνω από σαφής για το τι θα πρέπει να αναμένουν οι Έλληνες το 2011.

Ο Ζοζέ Μαουέλ Μπαρόζο, στη διάρκεια των ανακοινώσεων για τον νέο μηχανισμό αυτόματης επιβολής ποινών από την Κομισιόν, στις χώρες της ευρωζώνης που εμφανίζουν υπερβολικά ελλείμματα και χρέη (όπως η Ελλάδα) τόνισε πως «οι πιέσεις που δεχόμαστε από την έναρξη της κρίσης δείχνουν ότι δεν υπάρχει πλέον "δωρεάν έλλειμμα". Το δημόσιο χρέος πρέπει να αποπληρώνεται και τα λεφτά που χρησιμοποιούνται για την πληρωμή του χρέους, είναι λεφτά που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να χρηματοδοτήσει την Παιδεία, την Υγεία ή τις Συντάξεις. Και αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα».

Ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας μάλιστα τόνισε πως «εάν αυτό το πακέτο προληπτικών μέτρων υπήρχε ήδη, η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν πιθανότατα πολύ καλύτερη. Διότι σήμερα ο ελληνικός λαός πληρώνει ένα πολύ υψηλό τίμημα εξαιτίας του γεγονότος ότι οι Αρχές δεν σεβάστηκαν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Αυτή είναι η πραγματικότητα» υπογράμμισε.



prwtothema.gr

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι αστυνομικοί

Η κυβέρνηση όχι μόνο χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς σαν ασπίδα προκειμένου να προφυλαχθεί μετά από όλα όσα έχει αποφασίσει και έχει επιβάλει στην Ελληνική κοινωνία και στο σύνολο (σχεδόν) των Ελλήνων πολιτών, αλλά δεν διστάζει να προκαλεί ακόμη και τους ίδιους τους αστυνομικούς που την προστατεύουν.
Ίσως το θράσος των κυβερνώντων να έχει ξεπεράσει τα όρια και να προκαλούν τους πάντες να τους ακολουθήσουν στον "κατήφορο" του παραλογισμού, όμως καλό θα ήταν οι -μετέχοντες στην παρούσα Βουλή και στην παρούσα κυβέρνηση- πολιτικοί να ήταν περισσότερο "ευέλικτοι" και ευγνώμονες απέναντι στο Αστυνομικό Σώμα. Κι αυτό, για έναν πολύ σοβαρό λόγο: Οι αστυνομικοί εκτίθονται ως άνθρωποι αλλά και ως επαγγελματίες, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τις επιταγές των κυβερνώντων (και καλά κάνουν, γιατί έτσι ορίζει ο νόμος).
Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν διστάζει να "επιτεθεί" και κατά των προστατών της. Έτσι, σύμφωνα με δελτίο τύπου, η ΠΟΑΣΥ καλεί τους υπηρετούντες αστυνομικούς να είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Τι λέει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Και ξανά στο «τρεις κι εξήντα…»;
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΥΧΤΟΚΑΜΑΤΟΥ
Όλες οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας επιβεβαιώνουν την γενικευμένη ανησυχία και αναστάτωση που επικρατεί στα μέλη τους.
Η μη καταβολή με την μισθοδοσία, των δεδουλευμένων της νυχτερινής εργασίας και η μη διασφάλιση τους μέχρι σήμερα και για τους επόμενους μήνες του 2010, είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο.
Οι περικοπές τελευταία και στις λειτουργικές ανάγκες των Αστυνομικών Υπηρεσιών που πλήττουν την αποτελεσματικότητά τους αλλά και η οικονομική αφαίμαξη στις απολαβές μας, υπερβαίνουν τις αντοχές του καθενός.
Η αγανάκτηση και η οργή των εργαζομένων στην ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπισή τους από την συντεταγμένη Πολιτεία, με αφορμή και τα τελευταία δρώμενα των περικοπών, έχει αγγίξει τα όρια της αντοχής.
Προς τούτο η Ομοσπονδία πέραν των άμεσων παρεμβάσεών της και του κύκλου επαφών και διαβουλεύσεων, τις προσεχείς ημέρες προετοιμάζεται για συγκεκριμένες μορφές κινητοποιήσεων.
Σ’ αυτές θα κληθούν να συμμετάσχουν και κλιμάκια των Ευρωπαϊκών Αστυνομικών Συνδικάτων με το Προεδρείο της EuroCop και επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής κ. Kiefer.
Στις μέρες μας αναστάτωση επικρατεί και στα Αστυνομικά Συνδικάτα των Ευρωπαϊκών Χωρών, με την πραγματοποίηση ένστολων διαμαρτυριών, ως «ένα καζάνι που βράζει».
Ιδιαίτερα έντονες ήταν αυτές που έλαβαν χώρα στην Τσεχία, στη Λιθουανία και πριν λίγες μέρες στην Ρουμανία, όπου 10.000 αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν ένστολοι στο κέντρο του Βουκουρεστίου, διαμαρτυρόμενοι κατά του Προέδρου και της Κυβέρνησης της Χώρας τους για τις κατά 25% περικοπές στους μισθούς τους, οδηγώντας σε παραίτηση τον Υπουργό Εσωτερικών.
Οι εξελίξεις στην Ελληνική Αστυνομία με τα νυχτερινά και πενθήμερα -επιπλέον των άλλων περικοπών - να τελούν υπό αμφισβήτηση, δρομολογούν την εκδήλωση δυναμικών αντιδράσεων.
Ο εμπαιγμός και ο ευτελισμός δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να συνεχιστούν.
Μοναδικός δρόμος ο αγώνας. Με τη συμμετοχή όλων και τη συστράτευση και των Ευρωπαίων συναδέλφων θα υπάρξει τελικά δικαίωση.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Στους Αστυνομικούς και στην Αστυνομία αξίζουν καλύτερες μέρες

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης


αναδημοσιευση απο http://totefteri.blogspot.com/

Ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών και καταμέτρησης ψήφων

Τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η διαδικασία ψηφοφορίας στις διπλές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, του Νοεμβρίου, αλλά και πώς θα γίνει στη συνέχεια η καταμέτρηση των ψήφων από τις εφορευτικές επιτροπές, καθορίζει με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, για την ψηφοφορία, καθορίζεται ότι κατά την προσέλευση των εκλογέων στο εκλογικό τμήμα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή δημοτικών αρχών και ακολουθεί η ψηφοφορία για την εκλογή περιφερειακών αρχών.

Όσον αφορά τη διαδικασία της εξαγωγής των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από τις εφορευτικές επιτροπές, η απόφαση σημειώνει τα εξής:

Οι εφορευτικές επιτροπές των μονών (1ο, 3ο, 5ο κ.λ.π.) εκλογικών τμημάτων, όλων των δήμων, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών, ενώ αντιθέτως οι εφορευτικές επιτροπές των ζυγών (2ο, 4ο, 6ο κ.λ.π) εκλογικών τμημάτων, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών. Επομένως, στα μονά εκλογικά τμήματα όλων των δήμων, θα ανοιχτεί πρώτα η κάλπη που περιέχει τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη περιφερειακών αρχών, ενώ η άλλη κάλπη, με τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών θα παραμείνει σφραγισμένη, με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής, καταμέτρησης και ανακοίνωσης στο νομάρχη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας υπέρ των συνδυασμών για τις περιφερειακές αρχές. Τα ακριβώς αντίθετα ισχύουν για τα ζυγά εκλογικά τμήματα των Δήμων.

Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα μεταδίδουν προς το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα αποτελέσματα μόνο υπέρ των συνδυασμών για όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς τους για τις εκλογές τόσο των περιφερειακών όσο και των δημοτικών αρχών κατά τη σειρά που προαναφέρθηκε.



Μάθε πως ψηφίζεις…

Κατά τη προσέλευση των εκλογέων στο εκλογικό τμήμα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών και ακολουθεί αμέσως μετά η ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών αρχών.

Σταυρός προτίμησης

Ο εκλογέας εκφράζεται υπέρ των υποψηφίων με σταυρό προτίμησης, ο οποίος σημειώνεται παραπλεύρως του ονόματος του υποψηφίου. Ο σταυρός σημειώνεται με στυλό μαύρης ή μπλε απόχρωσης δίπλα στο ονοματεπώνυμο του κάθε υποψηφίου είτε δεξιά είτε αριστερά. Σταυρός προτίμησης που σημειώνεται με διαφορετικό τρόπο θεωρείται ότι δεν είναι εγγεγραμμένος και η εγκυρότητα του ψηφοδελτίου ελέγχεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 3852/ 2010.

Στον υποψήφιο Δήμαρχο δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης, εάν όμως τεθεί σταυρός το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται για το λόγο αυτό.

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, αφού αυτή διεξάγεται ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους Δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η ύπαρξη όμως σταυρού προτίμησης σε ψηφοδέλτιο δεν συνεπάγεται την ακυρότητα αυτού.
Σταυροί προτίμησης σε Δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια

Στους δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του σε έναν ή δύο ή τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, δηλαδή μπορεί να βάλει μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης.

Αν σε ένα ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι από τους προβλεπόμενους σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται όμως υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Σταυροί προτίμησης σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες

Στους δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του:

1.α. σε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια είναι μονοεδρική, διεδρική ή τριεδρική
β. σε έναv ή δύο ή τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους όταν η εκλογική του περιφέρεια έχει περισσότερες από τρεις έδρες ή/και

2. σε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου.

Δηλαδή, ο εκλογέας μπορεί να θέσει έναν ή περισσότερους σταυρούς προτίμησης, ανάλογα με τις έδρες της εκλογικής του περιφέρειας, σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της εκλογικής περιφέρειας, στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένος, και έναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο όλων των άλλων εκλογικών περιφερειών.

Αν σε ένα ψηφοδέλτιο σημειωθούν σε κάποιο μέρος του περισσότεροι από τους κατά τα ανωτέρω προβλεπόμενους σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης για τους υποψήφιους του μέρους αυτού.

Σταυροί προτίμησης σε υποψηφίους συμβούλους δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και εκπροσώπους τοπικής κοινότητας.

Επίσης, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του σε έναν ή δύο υποψηφίους του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας και σε έναν υποψήφιο σύμβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.


Ερωτηση της κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΚΚΕ για το προγραμμα Βοηθεια στο σπιτι



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών

Θέμα: Απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» στη Χίο και σε άλλους νομούς.

Για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» στη Χίο παραμένουν από την αρχή του 2010, δηλαδή 10 μήνες, απλήρωτοι, ενώ η ανασφάλεια κυριολεκτικά τους κατατρώει για χρόνια, αφού δουλεύουν για χρόνια με συμβάσεις που έχουν ημερομηνία λήξης. Οι εργαζόμενοι αυτοί καλούνται να διεκπεραιώσουν το έργο τους στο νησί με πολλές δυσκολίες και προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, ένας περιορισμένος αριθμός από αυτούς στους οποίους απευθύνονται αυτά τα προγράμματα (όπως ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ) καλύπτεται και μάλιστα με περιορισμένο τρόπο λόγω της υποχρηματοδότησης, του πολυκερματισμού και του ίδιου του χαρακτήρα αυτών των προγραμμάτων, αφού δεν εντάσσονται στα πλαίσια ενός ενιαίου συστήματος πρόνοιας που, με κεντρικό σχεδιασμό, να καλύπτει με ένα καθολικό τρόπο τις ανάγκες αυτών των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Άλλωστε, αυτός ήταν ο χαρακτήρας των συγκεκριμένων προγραμμάτων από την αρχή. Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους να παρέχουν υποκατάστατα κοινωνικών υπηρεσιών, σε έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων που έχουν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες, για να διευκολυνθούν οι γενικότεροι σχεδιασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με συνέπεια συνδιαμόρφωσαν και υλοποίησαν οι κυβερνήσει του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ν.Δ. Σχεδιασμοί που είχαν σαν στόχο τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, μετακύλιση μέσω των δήμων στους ίδιους τους εργαζόμενους, τους δημότες -μέσω των δημοτικών τελών και της ανταποδοτικότητας- του κόστους παροχής αυτών των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα να διευκολύνεται η ιδιωτικοποίηση της πρόνοιας η προέλαση των διαφόρων επιχειρηματιών και Μ.Κ.Ο. στον τομέα αυτό. Ενώ εργαζόμενοι ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, από τα φτωχά λαϊκά στρώματα να εξαθλιώνονται.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις επιβεβαιώνονται και από την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στις όποιες δημόσιες υπηρεσίες πρόνοιας έχουν απομείνει και στα υπόλοιπα προγράμματα Βοήθειας στο Σπίτι και κοινωνικής μέριμνας τόσο στη Χίο όσο και στους άλλους νομούς που κυριολεκτικά φυτοζωούν.

Εργαζόμενοι απλήρωτοι, να πληρώνουν από την τσέπη τους κυριολεκτικά για να κινηθούν και να βρεθούν δίπλα σ’ αυτούς που τους έχουν ανάγκη γιατί οι δήμοι δεν του καλύπτουν ούτε τα έξοδα μετακίνησης αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν ούτε μέσα μετακίνησης.

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της Χιου όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν στη διάθεσή τους ένα μεταφορικό μέσο με οδηγό για να μπορούν να διεκπεραιώσουν το έργο τους, ενώ η υλικοτεχνική υποδομή καθώς και ο χώρος στέγασης για τη λειτουργία της μονάδας είναι ανεπαρκέστατα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν ούτως ώστε άμεσα να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και πιο συγκεκριμένα:

1. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους αυτών των προγραμμάτων στη Χίο αλλά και στους υπόλοιπους νομούς.

2. Να ενταχθεί επιτέλους η μισθοδοσία όλων αυτών των εργαζόμενων στον κρατικό προϋπολογισμό για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση να μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα απλήρωτοι.

3. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, κοινωνικής μέριμνας, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ΑΜΕΑ, για να μπορέσουν απερίσπαστοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σ’ αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.

4. Να περάσουν όλα αυτά τα προγράμματα στον κρατικό προϋπολογισμό και στο υπουργείο υγείας και με ολόπλευρη στήριξη, χρηματοδότηση, πρόσληψη και άλλου μόνιμου προσωπικού και με σύγχρονες υποδομές και μέσα να μπορέσει να καλύψει σε καθολικό βαθμό τις ανάγκες αυτών των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Οι βουλευτές

Σταύρος Σκοπελίτης

Μπάμπης Χαραλάμπους

Νίκος Παπακωνσταντίνου

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Πετούν στο δρόμο πάνω από 200 φοιτητές!

Πάνω από 200 φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου πετιούνται έξω από τα δωμάτιά τους από την εστία και τα ξενοδοχεία που διέμεναν, μετά την απόφαση της διοίκησης του ιδρύματος να βάλει όρια και φραγμούς στο δικαίωμα των φοιτητών σε δωρεάν στέγαση. Οι παραπάνω φοιτητές ειδοποιήθηκαν σήμερα μέχρι το μεσημέρι να παραδώσουν τα κλειδιά των δωματίων τους! Πετιούνται δηλαδή κυριολεκτικά στο δρόμο, με το πρόσχημα - για την πλειοψηφία από αυτούς - ότι έχουν καθυστερήσει να πάρουν πτυχίο(!), χωρίς να εξετάζεται πόσοι από αυτούς αναγκάζονται π.χ. να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές, αν σε κάποιους έχουν τύχει σοβαρά προβλήματα κ.ο.κ.

Στο πνεύμα των εξαγγελιών του υπουργείου Παιδείας για μαζικό ξεσπίτωμα φοιτητών πανελλαδικά από τις εστίες, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (που να σημειωθεί ότι μέχρι φέτος κάλυπτε πλήρως τις ανάγκες των φοιτητών σε στέγαση) περικόπτει δραστικά τις παροχές φοιτητικής μέριμνας, σε μια περίοδο που οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών αυξάνονται λόγω και της άγριας αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος.

Η πρυτανεία στην προχτεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου πρότεινε, λόγω των περικοπών στους προϋπολογισμούς των Πανεπιστημίων, την επιβολή οικονομικών κριτηρίων στη στέγαση με όριο τα 45.000 ευρώ του οικογενειακού εισοδήματος και, παράλληλα, πρότεινε να πετιούνται εκτός δωματίων οι φοιτητές που δεν καταφέρνουν να πάρουν πτυχίο μέσα σε τέσσερα ή πέντε χρόνια. Στην πρόταση αυτή βρήκε συμπαράσταση από τις δυνάμεις της ΠΑΣΠ, που συμφώνησαν να περικοπεί το δικαίωμα στη στέγαση, με κριτήριο τον αριθμό των μαθημάτων που οφείλει ο κάθε φοιτητής, παραβλέποντας συνειδητά ότι το 40% των φοιτητών στην Κέρκυρα και όχι μόνο αναγκάζονται να δουλεύουν για να μπορέσουν να σπουδάσουν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της ΠΑΣΠ έσπευσαν χθες στην εστία να «ενημερώσουν» (βλέπε τρομοκρατήσουν) φοιτητές ότι σήμερα πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά των δωματίων τους!

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΜΑΣ σημειώνει ότι αν δίνονταν 200.000 ευρώ παραπάνω (από 1.200.000 ευρώ που δίνονται σήμερα) δε θα έμπαινε ζήτημα οικονομικών κριτηρίων για τη στέγαση. Η κυβέρνηση και ο πρύτανης, λέει το ΜΑΣ, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν να δώσουν αυτά τα λεφτά, την ίδια ώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν 53 δισ. ευρώ στις τράπεζες, 50 εκατομμύρια ευρώ στους ξενοδόχους, οι στρατιωτικές δαπάνες το 2009 φτάνουν τα 3,16 δισ. ευρώ και προωθείται η παραπέρα μείωση της φορολογίας από 24% στο 20% για το μεγάλο κεφάλαιο...


πηγη: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Τέλος στην υποχρεωτική στράτευση στη Σερβία

Καταργείται στη Σερβία από 1η Ιανουαρίου 2011 η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία μετά από υιοθέτηση απόφασης της σερβικής κυβέρνησης.

Με βάση την απόφαση, η οποία θα τεθεί προς εξέταση στο Σερβικό Κοινοβούλιο, από το νέο έτος στο Στρατό θα υπηρετούν μόνον όσοι επιθυμούν.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι ενήλικοι άρρενες μπορούσαν να επιλέξουν να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις για έξι μήνες ή να προσφέρουν κοινωνική εργασία για εννέα μήνες.

Σ.Σ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ;

Άρχισε η τροφοδοσία της αγορά



Άρχισε πριν από το μεσημέρι και πάλι η τροφοδοσία της αγοράς στη Βόρεια Ελλάδα, μετά τη λήξη της πολυήμερης απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης και των βυτιοφόρων οχημάτων.

Οι αυτοκινητιστές έχουν αποσύρει όλα τα φορτηγά από τα κομβικά σημεία περιμετρικά από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και, όπως εκτιμούν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, η τροφοδοσία της αγοράς θα αποκατασταθεί προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Μεγάλος αριθμός φορτηγών βρίσκεται αυτή την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου ιδιοκτήτες φορτηγών, υπάλληλοι του ΟΛΘ και παραλήπτες εμπορευμάτων δίνουν μάχη για να βγουν στην αγορά περισσότερα από 4.000 κοντέινερ.