Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

λιγα λογια για τον Σωκρατη Γκιολα απο την Η Συντακτικη Ομαδα του newschios.blogspot.com

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Σωτήρη Γκιόλια. Σημερα δολοφονηθηκε η ελευθερια του τυπου, η δημοκρατια μας, καποιοι δεν γουσταρουν αληθειες, καποιοι θελουν να κυβερνουν μονοι τους, αν ειναι Η σεχτα επαναστατων δεν το γνωριζουμε, πολυ γρηγορα η αστυνομια το συνδεσε με τρομοκρατικη επιθεση αλλες φορες γιΑ την βαλλιστικη κανουν μερες,ΔΕΝ ειναι το θεμα εκει το θεμα ειναι να βρεθουν οι ενοχοι, και να τιμωρηθουν οπως τους αξιζει..ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ οι άθλιοι της δημοσιογραφίας απεφάνθησαν ότι πρόκειται για μαφιόζικο χτύπημα, λες και ο Σωκράτης μεσα εκπομπές και το μπλογκ του είχε πάρε - δώσε με μαφιόζους. ΚΑΠΟΙΟΙ δεν ηθελα το Σωκρατη Γκιολα ζωντανο! Η μαφια, το παρακρατος που ζει και βασιλευει αυτα θα μας τα εξηγησει η ΕΛ.ΑΣ!
Η 19/7 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ BLOGGERS ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ BLOG!
NA NAI EΛAΦΡΥ ΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΕΙ! ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ!

Η Συντακτικη Ομαδα του newschios.blogspot.com

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΑ-ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ!

Νέα τροπή δίνουν τα στοιχεία της βαλλιστικής έρευνας της Αστυνομίας: Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του Σ. Γκιόλια ανήκουν στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και έχουν χρησιμοποιηθεί και στις επιθέσεις εναντίον του Α.Τ. Κορυδαλλού, του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και στη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια πριν από έναν χρόνο.

Την υπόθεση πλέον αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δεδομένου ότι η δολοφονία αποδίδεται και με στοιχεία σε τρομοκρατική ενέργεια. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση είναι δύο πιστόλια των 9mm. Από το σημείο περισυλλέχθηκαν 16 κάλυκες, ενώ ο δημοσιογράφος δέχθηκε 13 σφαίρες.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την βαλλιστική έρευνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, το θύμα βρισκόταν ανάμεσα στους δύο εκτελεστές τη στιγμή της δολοφονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Αστυνομία, στις 05:20 τα ξημερώματα, τρία άτομα με στολές αστυνομικών χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος του δημοσιογράφου και τον ειδοποίησαν ότι κάτι συνέβη στο αυτοκίνητό του, μάρκας Smart, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία, στην οποία διέμενε
Ο Σ. Γκιόλιας κατέβηκε να δει τι συνέβαινε. Τη στιγμή που βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον πυροβόλησαν περισσότερες από δέκα φορές. Ο δημοσιογράφος δέχθηκε 13 σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια, όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, βγήκε στο μπαλκόνι να δει τι συνέβαινε, ενώ στη συνέχεια χτύπησε τον συναγερμό του διαμερίσματος.

Ο δικηγόρος του Σωκράτη Γκιόλια, Γιάννης Μαρακάκης μιλώντας στη zougla.gr υποστήριξε πως από το δημοσιογραφικό αρχείο του μακαρίτη, ο εισαγγελέας και οι διωκτικές αρχές θα αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες που δεν αποκλείει να οδηγήσουν και στους δράστες. Για την υπόθεση της δολοφονίας κατέθεσε νωρίτερα στις αρχές, ο στενός συνεργάτης του Σωκράτη Γκιόλια, Μάνος Κακλαμάνος.




Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν τουλάχιστον 16 κάλυκες από όπλο 9mm και αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής, για να αποδειχθεί αν οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα ή δύο όπλα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τύπου «Τοκάρεφ». Τέτοια όπλα χρησιμοποιούν συνήθως Ρώσοι εκτελεστές σε συμβόλαια θανάτου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., επρόκειτο για ένα οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας, ενώ οι δράστες παρακολουθούσαν εδώ και μέρες το σπίτι του δημοσιογράφου. Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι μία μηχανή είχε περάσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα από το σημείο της δολοφονίας.



Αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, οι δράστες έφυγαν με ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο.



Σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας εντοπίστηκε καμένο ένα σκουρόχρωμο Honda Civic. Το αυτοκίνητο φέρεται πως ήταν αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Το Ι.Χ. ήταν κλεμμένο και εντοπίστηκε στις 07:00 το πρωί, στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με την οδό Λεωνιδίου. Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι άκουσαν έναν συναγερμό να χτυπάει και, όταν βγήκαν να δουν τι γίνεται, είδαν το αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες. Για το συγκεκριμένο όχημα είχε δηλωθεί κλοπή το Σάββατο στο Α.Τ. Αλίμου. Αύριο στις 16:30 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, Ηλιούπολης θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Σωκράτη Γκιόλια.



H ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα 19-07-2010 και ώρα 05:20’, άγνωστος – οι δράστες, έξω από την οικία του, που βρίσκεται στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη, πυροβόλησαν πολλές φορές 37χρονο ημεδαπό, δημοσιογράφο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Οι δράστες, μετά την πράξη τους διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται.Την 06:00’ περίπου ώρα της 19-07-2010, στη συμβολή των οδών Λεωνιδίου και Λ. Βουλιαγμένης στην Ηλιούπολη, βρέθηκε καμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 17-7-2010 από την περιοχή του Αλίμου και εξετάζεται εάν το συμβάν σχετίζεται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Προανάκριση ενεργείται από την Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ΤΜΗΜΑ 1ο.»



O Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 19 ετών άρχισε να εργάζεται στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel.

Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους, Ευθύμη, σήμερα δύο ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Το 2008 συνίδρυσε το «Τρωκτικό» και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου οι δρόμοι του Σωκράτη Γκιόλια με τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο χώρισαν. Ο Σ. Γκιόλιας ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά και μετέπειτα τοποθετήθηκε στη θέση του διευθυντή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9,89».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του πορείας δεν εγκατέλειψε ποτέ το ρεπορτάζ για τον στίβο.

Διαβάστε επίσης:

Ο πολιτικός κόσμος για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Η Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. καταδικάζει τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Η Π.Ο.Ε.Σ.Υ. καταδικάζει τη στυγερή δολοφονία του Σ. Γκιόλια

Ο ΠΣΑΤ για τη στυγερή δολοφονία

Ο δήμαρχος Πειραιά για τη δολοφονία

Ο Γιάννης Σγουρός για τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια
πηγη:www.zougla.gr/