Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΥΠΟΥ "ΑΓΡΟΓΗ" ΕΠΙ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ νέα υπόθεση σαν αυτή της ΑΓΡΟΓΗ φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά και τις αποκαλύψεις της προηγούμενης εβδομάδας από το «ΘΕΜΑ» αναφορικά με τη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.), την εταιρεία του Δημοσίου που διαχειρίζεται το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Συγκεκριμένα, την παρέμβαση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκαλεί η δημοσιοποίηση του οργίου σπατάλης δημόσιου χρήματος στην εταιρεία αλλά και μια σειρά ύποπτων προσλήψεων στη διάρκεια της δια κυβέρνησης της Ν.Δ. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, οι ελεγκτές αναμένεται να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στην περίοδο του 2005, και συγκεκριμένα σε διαγωνισμό που ξεκίνησε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και φαίνεται να βόλεψεδεκάδες «γαλάζια» παιδιά. Δεν είναι τυχαίες οι καταγγελίες που δεχτήκαμε και οι οποίες αναφέρονται σε διορισμούς που αφορούσαν σε δύο συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα: τον τότε αρμόδιο υφυπουργό για τα κοινοτικά προγράμματα κ. Χρήστο Φώλια και τον τότε γενικό γραμματέα αρμόδιο για το ΚΠΣ και νυν βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κώστα Μουσουρούλη. Σύμφωνα λοιπόν με καταγγελίες που διερευνά η νέα διοίκηση της ΜΟΔ, οι δυο τους έφτασαν στο σημείο να διορίσουν στην εταιρεία όχι μόνο πολιτικούς τους φίλους, αλλά και άτομα των πολιτικώντους γραφείων. Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες που αναφέρονται σε άτομα που τοποθετήθηκαν στη ΜΟΔ Α.Ε. και κατόπιν αποσπάστηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αφού κατάγονταν από την εκλογική περιφέρεια του κ. Φώλια, τα Γρεβενά, καθώς και για ανάλογες προσλή-ψεις κατοίκων της Χίου, περιοχή όπου εκλέγεται ο κ. Μουσουρούλης. Πρόκειται για περίπου 20 άτομα τα οποία κυρίως εργάστηκαν στο πολιτικό γραφείο του πρώτου πολιτικού.

Οι ύποπτες

συνεντεύξεις

Οι καταγγελίες που έχουν ήδη περιέλθει στη γνώση του υπουργείου Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας επικεντρώνονται σε διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου 2005, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο των γραπτών εξετάσεων αλλά και με συνεντεύξεις. Οι περισσότεροι, ενδεχομένως, θα θυμούνται τις ενστάσεις που είχε προκαλέσει αυτή η μέθοδος της Ν.Δ., η οποία κατά κόρον ακολουθήθηκε στον δημόσιο τομέα.

Πρόκειται για διαγωνισμό πρόσληψης 394 ατόμων κυρίως πανεπιστημιακής μόρφωσης. Σύμφωνα με δηλώσεις κομμένων υποψηφίων στην εφημερίδα μας (είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής), ενώ η πρώτη φάση του διαγωνισμού εξελίχθηκε ομαλά, κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων ήταν ευρέως γνωστό πως «η δουλειά ήταν μιλημένη».

Μάλιστα ακόμα και υποψήφιοι άλλων πολιτικών της Ν.Δ.,όπως για παράδειγμα του τό-

τε υφυπουργού κ. Θανάση Νάκου, αντέδρασαν για το μέγεθος της εύνοιας των ατόμων των επιτελείων Φώλια και Μουσουρούλη. Ηδη με το θέμα έχει απασχοληθεί η νυν διοίκηση της ΜΟΔ Α.Ε., παρά τις πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα από «γαλάζιους»

αλλά και «πράσινους» συνδικαλιστές (καταγγελίες για τις προσλήψεις υπήρξαν και στο διάστημα ΠΑΣΟΚ). Οι τελευταίοι, με το πρόσχημα πως αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας με τη ΜΟΔ Α.Ε. για τη σύναψη ΣΣΕ, πιέζουν τόσο τη διοίκηση όσο και εμάς που διενεργήσαμε τη σχετική έρευνα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι επιθέσεις που δέχτηκε η εφημερίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, καθώς και τα υβριστικά e-mail σε περίπτωση που προκύψουν και άλλες αποκαλύψεις. Την ίδια στιγμή Νεοδημοκράτες υπάλληλοι, αισθανόμενοι την ανάγκη να προστατευτούν, διακινούσαν τις διευθύνσεις e-mail δημοσιογράφων της

εφημερίδας, προσκαλώντας σε «υπέρ πάντων αγώνα» τους συναδέλφους τους με σκοπό «το "ΘΕΜΑ" να καταλάβει τη δύναμή μας». Ο προβληματισμός του νυν προέδρου της ΜΟΔ Α.Ε. (ανέλαβε μόλις πριν από τρεις μήνες) κ. Γεράσιμου Ποταμιάνου είναι μεγάλος, καθώς, όπως και ο ίδιος τονίζει: «Εχω ακούσει για ρουσφετολογικές προσλήψεις και ήδη ασχολούμαι με το θέμα», αν και θεωρεί ανεξάρτητη αυτή την έρευνα από τις διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους. «Αυτή την περίοδο προχωρούμε σε επαναξιολόγηση των στελεχών μας και σε αναδιάρθρωση», υποστηρίζει ο κ. Ποταμιάνος, ο οποίος επίσης προσπαθεί να δει το μέγεθος των δαπανών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης, καθώς το Δημόσιο πληρώνει 86,3 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία της εταιρείας. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 1.186 άτομα, εκ των οποίων μόνο οι 128 εργάζονται εντός της εταιρείας, όπως μας είπε ο κ. Ποταμιάνος.

Τ ο πιο εντυπωσιακό στοιχείο της υπόθεσης είναι οι ιδιαίτερα υψηλές, έως και εξωφρενικές, δαπάνες για τη στέγαση της ΜΟΔ. Με εκατοντάδες ακίνητα του ελληνικού κράτους κυριολεκτικά να είναι άδεια, η ΜΟΔ Α.Ε. με εντολή της προηγούμενης κυβέρνησης εγκαταστάθηκε επί της οδού Λ. Ριανκούρ 78Α, πληρώνοντας για το κτίριο αυτό το ποσό-πρόκληση των 19,3 εκατ. ευρώ! Σαν να μην έφτανε αυτή η απίστευτη δαπάνη, η προηγούμενη διοίκηση επί Ν.Δ. δαπάνησε 13 εκατ.ευρώ σε έξοδα εξοπλισμού γραφείων.

Παράλληλα, καταγγελίες υπαλλήλων θέτουν ερωτήματα σε ό,τι αφορά την προμήθεια μιας σειράς πληροφοριακών και άλλων συστημάτων, τα οποία σήμερα ρημάζουν. Η εταιρεία για τέτοιου είδους συστήματα στα χρόνια της Ν.Δ. φέρεται να έχει δαπανήσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο το 2008 αγόρασε εξοπλισμούς 19,3 εκατ. ευρώ και το 2009 7,2 εκατ. ευρώ.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ από ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

βασεις 2010:Σε ποιες σχολες θα πεσουν και που!

Από τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου προκύπτει ότι ο αριθμός των γραπτών που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18-20 μειώθηκε από 16,69% το 2009 σε 15,51% το 2010. Η μεγαλύτερη διαφορά παρατηρείται στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας, όπου οι αριστούχοι μειώθηκαν σε 27,23% από 36,91%, και στη Φυσική Θετικής Κατεύθυνσης με 22,98% έναντι 31,57%. Αντίθετα, σημαντική αύξηση του ποσοστού των αριστούχων σημειώθηκε στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, με 43,43% έναντι 32,52%.

Οι αναμενόμενες μεταβολές ανά επιστημονικό πεδίο έχουν ως ακολούθως:


 Στο 1ο επιστημονικό πεδίο οι πτώσεις θα ξεκινούν από τα 200 μόρια για τις υψηλόβαθμες σχολές και θα προσεγγίζουν και τα 500 μόρια στις χαμηλόβαθμες.
 Στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο οι πτώσεις θα ξεκινούν από τα 250 μόρια και θα υπερβαίνουν τα 500 μόρια στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.
 Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των περιζήτητων Ιατρικών σχολών η πτώση θα είναι της τάξεως των 130 μορίων για την Ιατρική της Αθήνας και θα υπερβεί τα 200 μόρια στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης. Στα χαμηλόβαθμα αλλά δυναμικά ΤΕΙ του 3ου πεδίου αναμένονται πτώσεις των βάσεων μέχρι και 500 μόρια.
 Στο 5ο επιστημονικό πεδίο η πτώση θα έχει αφετηρία τα 250 μόρια και θα υπερβεί τα 500 μόρια για τις σχολές οι οποίες κινούνται γύρω στα 10.000 μόρια.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικές επιστήμες), οι υψηλόβαθμες και οι χαμηλόβαθμες βάσεις εισαγωγής αναμένεται να διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα και οι μεσαίες να κινηθούν ελαφρά ανοδικά.

Στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες), οι υψηλόβαθμες και οι χαμηλόβαθμες θα κινηθούν πτωτικά και οι μεσαίες θα μείνουν στα περσινά επίπεδα.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας), οι βάσεις αναμένεται να διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα.

Τέλος, στο 5ο επιστημονικό πεδίο (οικονομικές επιστήμες) οι υψηλόβαθμες και οι χαμηλόβαθμες θα κινηθούν πτωτικά, ενώ οι μεσαίες ελαφρά ανοδικά

Η κλιμάκωση των βαθμολογιών των υποψηφίων ανά εξεταζόμενο μάθημα, καθώς και η κλιμάκωση των βαθμών πρόσβασης, «δείχνουν» πτώση των βάσεων στην συντριπτική πλειονότητα των σχολών όλων των επιστημονικών πεδίων.
Η μείωση θα είναι μικρότερη στις δημοφιλείς σχολές, αλλά θα αυξάνεται σημαντικά στα Τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.
Η κατάργηση της βαθμολογικής βάσης, μάλιστα, θα δώσει εξαιρετικά χαμηλές βάσεις εισαγωγής σε τμήματα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ του κέντρου και της περιφέρειας, όπως είναι, για παράδειγμα, τα περιφερειακά τμήματα Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επαγγελμάτων, τα Τμήματα Φυσικής και Ζωικής Παραγωγής των ΤΕΙ και τα πανεπιστημιακά τμήματα Γαλλικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Γερμανικής φιλολογίας.
Χαρακτηριστικά στοιχεία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, τα οποία θα κάνουν τη διαφορά στα αποτελέσματα, είναι η αύξηση των υποψηφίων θεωρητικής κατεύθυνσης κατά 7% και των υποψηφίων θετικής κατεύθυνσης κατά 11%.
Αυτό εκτιμάται ότι θα προκαλέσει πτώση μικρότερη στο 1ο και 3ο επιστημονικό πεδίο απ’ ό,τι στα υπόλοιπα. Στο 5ο επιστημονικό πεδίο, των οικονομικών σχολών, η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων κατά 2% είναι οριακή και δεν θα επηρεάσει σημαντικά την αναμενόμενη πτώση των βάσεων.

ΣΕ ΜΙΑ ομάδα τμημάτων μπορούμε να μιλήσουμε από τώρα για άνοδο των βάσεων.

Στα Τμήματα Αστυφυλάκων!

Δεν πρόκειται, βέβαια, για κάποια παραξενιά. Η αναμενόμενη άνοδος οφείλεται στη μεγάλη μείωση των θέσεων εισακτέων. Να θυμίσουμε ότι τον Μάρτιο το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει πως οι θέσεις εισακτέων για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας θα ήταν 1.650 (κατά προσέγγιση). Ωστόσο πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε σημαντική μείωση των θέσεων στις Σχολές της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, φέτος στη Σχολή Αστυφυλάκων θα εισαχθούν 900 υποψήφιοι και στη Σχολή Αξιωματικών 100 υποψήφιοι. Με βάση την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων τον Αύγουστο του 2009, πέρυσι στη Σχολή Αστυφυλάκων εισήχθησαν συνολικά 2.100 υποψήφιοι (από τη γενική σειρά και από όλες τις ειδικές κατηγορίες), ενώ στη Σχολή Αξιωματικών εισήχθησαν 150 υποψήφιοι. Τέλος, σε 67 ορίστηκαν οι θέσεις για τους αστυνομικούς που επιθυμούν να εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών (πέρυσι οι θέσεις ήταν 100).


Μάχη για μια θέση στα Παιδαγωγικά

ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΕΙ ανακοινωθεί δραστική μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών τα τρία επόμενα χρόνια, δεν αναμένεται να μειωθεί η ένταση της μάχης των υποψηφίων για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα εννέα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής και Εκπαίδευσης καθώς και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής. Φέτος αναμένεται ότι πάνω από 3.500 υποψήφιοι, στην πλειονότητά τους υψηλόβαθμοι, θα επιλέξουν το τμήμα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, ως πρώτη επιλογή.

Το 2009 λόγω του μεγάλου αριθμού αριστούχων οι βάσεις εισαγωγής έκαναν νέο άλμα και στα Παιδαγωγικά όλων των πανεπιστημίων, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια. Πρόκειται για ρεκόρ των βάσεών τους στα εννέα χρόνια που διαρκεί το παρόν εξεταστικό σύστημα. Φέτος καθώς όχι μόνο δεν έχουμε αύξηση, αλλά αντίθετα μικρή μείωση θέσεων (κατά 15 θέσεις), η αυξημένη ζήτηση δεν θα επιτρέψει αισθητή διαφοροποίηση στις βάσεις εισαγωγής τους σε σχέση με πέρσι.

Μικρή πτώση αναμένεται και στις Νομικές Σχολές. Το 2009, παρότι είχε παρουσιαστεί μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων στη Θεωρητική σε σχέση με το 2008, οι βάσεις στις Νομικές Σχολές υποχώρησαν λίγο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Είναι βέβαιο ότι και φέτος οι βάσεις στις τρεις Νομικές θα είναι υψηλές (με πολύ μικρή απόκλιση από πέρυσι) ανάμεσα στα 17.950 και στα 18.850 μόρια.


Μικρή υποχώρηση στα υψηλόβαθμα τμήματα

ΑΠΟ ΤΑ τμήματα Μηχανικών Η/Υ, η βάση εισαγωγής σε εκείνο του ΕΜΠ βρέθηκε στο πιο ψηλό σημείο το 2000, όταν χρειάστηκαν 19.520 μόρια για να ανοίξει η είσοδός του. Την ίδια χρονιά πάνω από τα 19.000 μόρια ήταν οι βάσεις για την εισαγωγή στο αντίστοιχο τμήμα της Θεσσαλονίκης και στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ και Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής της Πάτρας. Τα επόμενα χρόνια η εισαγωγή στα τμήματα Μηχανικών Η/Υ άρχισε να απαιτεί λιγότερα μόρια και την περίοδο 2005- 2007 βρέθηκαν όλα κάτω από 19.000 μόρια, ενώ τα τμήματα της Κρήτης, της Πάτρας (Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής) και της Θεσσαλίας βρέθηκαν κάτω από τα 18.000 μόρια. Από το 2008 έχουμε και πάλι σταδιακή άνοδο των βάσεων που κορυφώνεται το 2009, όταν το τμήμα του ΕΜΠ φτάνει τα 19.306 μόρια. Φέτος, από την ανάλυση των βαθμολογικών στοιχείων της Κατεύθυνσης φαίνεται ότι στα υψηλόβαθμα τμήματα θα παρατηρηθεί μικρή υποχώρηση των βάσεων εισαγωγής, ενώ μεγαλύτερη πτώση θα καταγραφτεί στα πολύ χαμηλόβαθμα τμήματα, κυρίως σε εκείνα που τα τελευταία χρόνια δεν κάλυπταν παρά ελάχιστες από τις θέσεις που προσέφεραν.


Σταθερά ψηλά οι Ιατρικές

ΤΟ ΡΕΚΟΡ των βάσεων σε όλα τα τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ κατέχει η Ιατρική Αθήνας από το 2000. Εκείνη τη χρονιά η βάση στην Ιατρική Αθήνας έφτασε τα 19.654 μόρια, ενώ στο σύνολο των επτά τμήματα της Ιατρικής η χαμηλότερη βάση δεν έπεσε κάτω από 19.455 μόρια (Ιατρική Θράκης). Οι χαμηλότερες βάσεις στις Ιατρικές Σχολών σημειώθηκαν δύο χρόνια αργότερα, το 2002, όταν η βάση της Ιατρικής Αθήνας κατέβηκε στα 18.835 μόρια και η χαμηλότερη βάση στο σύνολο των Ιατρικών Σχολών σημειώθηκε στην Ιατρική Θράκης (17.970). Από το 2000 έως το 2009, δύο φορές για την εισαγωγή στο σύνολο των Ιατρικών Σχολών απαιτήθηκαν πάνω από 19.000 μόρια, το 2000 και το 2009. Καθόλου τυχαία καθώς και τις δύο χρονιές η Θετική Κατεύθυνση είχε τους περισσότερους αριστούχους. Πέρυσι (2009) για την εισαγωγή και στις επτά Ιατρικές Σχολές χρειάστηκαν περισσότερα από 19.000 μόρια- πρώτη η Ιατρική της Αθήνας που απαίτησε 19.476 μόρια.

Φέτος στη Θετική Κατεύθυνση των περίπου 11.000 υποψηφίων η μάχη για την είσοδο στις Ιατρικές Σχολές θα είναι και πάλι πολύ σκληρή.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο δεν αναμένεται επίσης ορατή πτώση ούτε στα πολύ χαμηλόβαθμα τμήματα.
nadata



Πανελλαδικη καταληψη των δημαρχειων αυριο Τριτη!

Πανελλαδική ημέρα συμβολικής κατάληψης κήρυξαν την 13η Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον τοπική αυτοδιοίκηση έπειτα και από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ, αντιδρώντας στην ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην τρίωρη συμβολική κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 10:00 το πρωί έως και τη 1:00 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στους δημοσίους υπαλλήλους όπου "καταργείται ο δημόσιος-κοινωνικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος και ανατρέπονται τα όρια ηλικίας των εργαζομένων"

"Παραλίγο ατύχημα στην πτηση Χιος-Θεσσαλονικη


"Για την πτήση Χίος - Θεσσαλονίκη 11/07/2010 και ώρα 20:50
Η πτήση χωρίς καμία αναγγελία καθυστέρησης από την εταιρία προς το επιβατικό κοινό α)πραγματοποιήθηκε στις 21:30 με κίνδυνο της ζωής των επιβατών δεδομένου... του προβλήματος που είχε το αεροσκάφος στον κλιματισμό. Το πρόβλημα αυτό όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν γνωστό στην εταιρία πριν απο την απογείωση του αεροσκάφους και σε αυτό το πρόβλημα οφειλόταν η καθυστέρηση πραγματοποίησης της πτήσης.
β) χωρίς καμία ενημέρωση από την εταιρία στην προσγείωσή μας στη Θεσσαλονίκη μάθαμε ότι οι αποσκευές μας δεν υπήρχαν μέσα στο αεροπλάνο! Άτομα της εταιρίας δεν υπήρχαν πουθενά παρά μονο υπάλληλοι του αεροδρομίου που δεν μπορούσαν να μας δώσουν καμία εξήγηση. Σε ερώτηση πότε θα πάρουμε τις αποσκευές δεν είχαμε μια σαφή απάντηση. Όπως καταλαβαίνετε έχουμε υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία και οικονομικά έξοδα και άλλα προβλήματα που ανακύπτουν δεδομένου οτι πολλοί απο τους επιβατες δεν είναι από Θεσσαλονίκη και άλλοι έχουν να ταξιδέψουν σ! ε άλλο προορισμό. Το αισχος είναι η συμπεριφορά της εταιριας που μας φέρθηκε σαν ζώα, όχι απλά δεν μίλησε για κανενός είδους αποζημείωσης αλλά δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει για τιποτα και δεν είχει το θάρρος να εμφανισθεί κανένας εκπρόσωπός της. Ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα στο αεροπλάνο και αναγκάστηκε να πετάξει χωρίς αποσκευές και με αποπνικτική ατμόσφαιρα καμπίνας; Παίζουνε με την αξιοπρέπειά μας ή χειρότερα: με τη ζωή μας;"
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
αναδημοσιευση απο troktiko