Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Αναβρασμος στην εκπαιδευση-Απειλες απο το υπουργειο για να καταστειλει το μαθητικο και φοιτητικο κινημα!!

Η υποχρηματοδότηση παραλύει τη λειτουργία σχολείων και σχολών

Καζάνι που βράζει είναι αυτή τη στιγμή ο χώρος της εκπαίδευσης κι όμως η «σιδηρά κυρία» της κυβέρνησης Άννα Διαμαντοπούλου, δείχνει ανυποχώρητη στην πιο βάρβαρη αναδιάρθρωση που έχει επιχειρηθεί ποτέ σε ολόκληρο το φάσμα της εκπαίδευσης. Στο όνομα της κρίσης, άλλωστε, όλα επιτρέπονται...

Αυτό είναι το δόγμα του ΠΑΣΟΚ και φυσικά σχολεία και πανεπιστήμια δεν εξαιρούνται. Με περηφάνια παρουσιάζονται περικοπές της τάξης του 30% σε κονδύλια λειτουργικών αναγκών της εκπαίδευσης στην έκθεση απολογισμού που υποβλήθηκε πρόσφατα προς την τρόικα. Bέβαια αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στις πραγματικές ανάγκες των χώρων της εκπαίδευσης. Για να στηρίξει αυτήν την άνευ προηγουμένου επιλογή, το υπουργείο Παιδείας επιλέγει τη μετωπική σύγκρουση με το μαθητικό και το φοιτητικό κίνημα. Την ίδια στιγμή που κάνουν την εμφάνισή τους εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων και ξεκινούν οι πρώτες φοιτητικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, το υπουργείο εκτοξεύει απειλές σε όλες τις κατευθύνσεις για τα χρονικά πλαίσια των μαθημάτων. Μαθημάτων –βέβαια– που το ίδιο υπονομεύει με την πολιτική των περικοπών.

«Μοντέρνο έθιμο των τελευταίων χρόνων» και «στημένο μύθο» χαρακτήρισε η υφυπουργός Ε. Χριστοφιλοπούλου τις φήμες ότι θα μειωθεί το ανώτατο όριο απουσιών των μαθητών. Και συμπληρώνει: «Υπάρχουν ελάχιστες μειοψηφίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι είτε δεν ενημερώνονται είτε σκόπιμα παραπληροφορούν», τονίζοντας ότι «τα στημένα κέντρα θα μας βρουν αντιμέτωπους». Για να αυτοδιαψευσθεί λίγο αργότερα αναφέροντας: «Χάνονται ώρες; Θα αναπληρώνονται ώρες. Θα πάμε σε Σάββατο; Θα πάμε σε αργίες; Θα πάμε σε περικοπές εκδρομών; Κάτι θα κάνουμε όμως».

Η «παραπληροφόρηση» των εκπαιδευτικών σε σχολεία και πανεπιστήμια, όμως επιβεβαιώνεται δραματικά στην πράξη. Ενδεικτικά, κλείνουν ένα - ένα τα Παιδαγωγικά Τμήματα των πανεπιστημίων. Τα προβλήματα λειτουργίας μετά τον περιορισμό των αποσπάσεων είναι μεγάλα και, παρά τις διαβεβαιώσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, έστω «κατά περίπτωση», δεν έχει δοθεί ακόμα λύση. Έτσι, μετά τα Παιδαγωγικά Τμήματα Φλώρινας, Κρήτης, Πάτρας και Θεσσαλονίκης, απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία του μέχρι και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, έλαβε και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Το τμήμα αδυνατεί να εξασφαλίσει την άρτια εκπαίδευση των φοιτητών, λόγω έλλειψης του απαραίτητου αριθμού αποσπασμένων εκπαιδευτικών, που θα προσφέρουν επικουρικό εκπαιδευτικό έργο», αναφέρεται στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Αθηνών, το οποίο φέτος καλείται να λειτουργήσει με πέντε εκπαιδευτικούς, σε σχέση με τους 30, που απασχολούσε πέρυσι. '

Το ζήτημα της υποχρηματοδότησης απασχόλησε και τη σύνοδο προέδρων ΤΕΙ που συγκλήθηκε εκτάκτως. «Δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε γονατίσει», δηλώνουν με αγανάκτηση και έθεσαν, ουσιαστικά, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τον επικείμενο διάλογο, ειδικά όσον αφορά στην αναδιάρθρωση - συρρίκνωση του χώρου: Πρώτα λύση στα μείζονα προβλήματα, όπως επαγγελματικά δικαιώματα και μεταπτυχιακά, μετά το «νοικοκύρεμα». Βέβαια ο σχεδιαζόμενος «Καλλικράτης» των ΑΕΙ και ΤΕΙ λίγη σχέση έχει με την έννοια «λύση», αποδεικνύοντας και πάλι πόσο στημένος είναι ο δίμηνος διάλογος που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Νέα επεισόδια όμως παίζονται και στο σίριαλ του πολυδιαφημιζόμενου «νέου Λυκείου». Μετά τις αντιδράσεις εκκλησίας και ΝΔ, το υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι το σχέδιο για το «νέο Λύκειο» αποτελεί πρόταση και όχι απόφαση. Με ανακοίνωσή του το υπουργείο δηλώνει ότι «το κείμενο σχετικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Λύκειο που είδε το φως της δημοσιότητας αποτελεί πρόταση μιας επιτροπής και όχι απόφαση του υπουργείου Παιδείας». Οι προτάσεις του υπουργείου, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι υπό διαμόρφωση και θα δοθούν προς διαβούλευση εντός του Οκτωβρίου. Αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο όνομα της «αποχριστιανοποίησης» της εκπαίδευσης! Συναινώντας βέβαια στο πλαίσιο της ευρύτερης επιχειρηματικοποίησης ΝΔ και εκκλησία αξίωσαν ρόλο ελεγκτή στα σχέδια του υπουργείου! Είναι σαφές πως το εκπαιδευτικό σύστημα στην εποχή του μνημονίου προοιωνίζεται σαρωτικό για τις λαϊκές ανάγκες και τα κοινωνικά δικαιώματα. Στήριξη σε αυτήν την πολιτική προσφέρουν τόσο η ΝΔ όσο και οι νεοεκλεγείσες διοικήσεις σε μεγάλα πανεπιστήμια όπως το ΕΚΠΑ και ΑΠΘ. Οι νέοι πρυτάνεις, εμφανίζονται συχνά κοντά στον πρωθυπουργό (όπως στους Δελφούς) ενώ θετικός ως προς το διάλογο δήλωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ.

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξαγγελίες εξέδωσε και το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συντονισμού τονίζοντας: «Αν επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της τρόικα και στους υποστηρικτές της να επιβάλουν τα σχέδιά τους, το Πανεπιστήμιο δεν θα είναι πλέον ούτε δωρεάν, ούτε δημόσιο, ούτε πανεπιστήμιο».


Συμβαινει Τωρα: Υποψηφιος με τον Γ.Χαλλιορη ο Βουλευτης της Ν.Δ. Κωστης Μουσουρουλης

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγα λεπτά, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον ''ανεξαρτητο΄΄ υποψηφιο Γιάννη Χαλλιορή

24ωρη απεργια της ΓΣΕΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου, καθώς θεωρεί σκληρά και άδικα τα μέτρα του μνημονίου.Την ίδια ημέρα θα... πραγματοποιηθεί επίσης συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως.


Στη σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας τονίζεται πως η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά «κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με τον νέο Προϋπολογισμό έτους 2011.

Ανακοίνωση- κάλεσμα της Γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ

Όλοι στη διαμαρτυρία-συγκέντρωση

στην είσοδο του τζαμιού την Παρακευή 15/10/2010 ώρα 6:30μμ

Για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ

Για τη σκληρή οικονομική πολιτική

Για τη φιέστα – εγκαίνια της κυβέρνησης

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη βάρβαρη επέμβαση των ΜΑΤ στην Ακρόπολη ενάντια στους απεργούς – απλήρωτους – συμβασιούχους του ΥΠΠΟ. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται ο κυβερνητικός οδοστρωτήρας – ελέω ΔΝΤ και ΕΕ – σε βάρος των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού, που οδηγεί σε ρήμαγμα των οικογενειακών προϋπολογισμών ανεβάζοντας στα ύψη τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα για κάθε αγορά μας το ¼ της πληρωμής να είναι ΦΠΑ για να μπορεί η κυβέρνηση να στηρίζει τους τραπεζίτες και τους άλλους άρπαγες του κοινωνικού πλούτου. Η ίδια πολιτική αυτή οδηγεί σε αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης (τις επόμενες μέρες θα πουλιέται κατά 35% ακριβότερα), οδηγεί σε αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ, εκτινάσει την ανεργία στα ύψη, δίνει τα λεφτά του ΟΑΕΔ στους επιχειρηματίες, οδηγεί τα μαγαζιά της Χίου να βάζουν λουκέτο λόγω της μη δυνατότητάς τους να αντεπεξέλθουν στον οξύτατο ανταγωνισμό των μονοπωλίων, οδηγεί την ασφάλιση στις ιδιωτικές εταιρίες.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τα εγκαίνια της λειτουργίας του τζαμιού και με την παρουσία της ΓΓ του ΥΠΠΟ κ. Μενδώνη κάνει την προσπάθεια να εξωραΐσει την αδίστακτη και απάνθρωπη πολιτική της.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες που ρημάζουν τη ζωή του στην ανεργία και τη μερική απασχόληση να βροντοφωνάξουν: Φτάνει πια! Την κρίση μνα πληρώσει η ολιγαρχία!

Για δευτερη ημερα επεισοδια στην Ακροπολη

Μελαγχολικοί, απορημένοι και αμήχανοι αρκετοί τουρίστες, που επέλεξαν να επισκεφθούν το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, παρακολουθούν το νέο επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας που παίζεται στην είσοδο της Ακρόπολης.

Αργότερα το πρωί, άνοιξαν όλες τις εισόδους στην Ακρόπολη οι συμβασιούχοι, ενώ την ίδια ώρα απέκλεισαν τα ταμεία, επιτρέποντας στους τουρίστες να μπαίνουν στον Ιερό Βράχο χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο.

Η στάση εργασίας των μόνιμων εργαζομένων ολοκληρώθηκε στις 12.00 μ.μ. και επέστρεψαν στις θέσεις τους χωρίς κανείς να καθίσει στα ταμεία.

Από την άλλη πλευρά, οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να παραμείνουν στον αρχαιολογικό χώρο μέχρι τις 15.00 οπότε θα κλείσει. Θα μείνουν εκεί όσο θα βρίσκονται τα ΜΑΤ τόνισαν, ενώ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες ημέρες κρατώντας κλειστά τα ταμεία και όχι τις εισόδους.

Επίσης, τη Δευτέρα οι συμβασιούχοι θα υποβάλουν μήνυση στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Α' Εφορεία Αρχαιοτήτων και στην Αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια.


Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανά τι συμβαίνει έξω από την Ακρόπολη

Το χρονικό των εξελίξεων στον Ιερό Βράχο

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα επιχείρησαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στον Ιερό Βράχο οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού και ήρθαν και πάλι αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ.

Από νωρίς το πρωί, οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πύλη της Ακρόπολης, αποκλείοντας τον κύριο αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος δεν θα είναι ανοιχτός για το κοινό και για ακόμη έναν λόγο.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι που εργάζονται στο Υπουργείο Πολιτισμού, ειδικά στον χώρο της Ακρόπολης, κήρυξαν στάση εργασίας στήριξης και συμπαράστασης στους συμβασιούχους συναδέλφους τους.

Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι, καθώς σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, όταν μια ομάδα τουριστών επιχείρησε να μπει στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επέτρεψαν σε δύο τουρίστες κινεζικής καταγωγής να εισέλθουν στον ιερό χώρο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση από τους παρευρισκόμενους συμβασιούχους, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική κίνηση να επιτρέψει την είσοδο τουριστών στην Ακρόπολη. Όπως είπαν «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η είσοδος, όταν δεν υπάρχει κανένας από το προσωπικό, για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες».

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί άνοιξαν μία άλλη είσοδο που υπάρχει στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για να περάσουν οι τουρίστες. Την ίδια ώρα, στην κεντρική είσοδο οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν, καθώς εμφανίστηκε ακόμη μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι συμβασιούχοι αναμένεται να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Δηλώνουν, ωστόσο, αποφασισμένοι να παραμείνουν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Εν τω μεταξύ, στα μύρια όσα προβλήματα παρουσιάζονται τις τελευταίες ώρες στην Ακρόπολη, που, προφανώς, δυσφημούν τη χώρα στη διεθνή κοινότητα, έρχεται να προστεθεί και η σημερινή στάση εργασίας των μόνιμων υπαλλήλων.


Ανάμεσα στους εργαζομένους βρίσκεται και αντιπροσωπία του ΚΚΕ, για να εκφράσει τη συμπαράστασή της αλλά και να διαμαρτυρηθεί για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος, βρέθηκε λίγο μετά τις 11:00 στην Ακρόπολη.

Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μετέφερε χαιρετισμό αλληλεγγύης προς τους απεργούς από τον Μανώλη Γλέζο.

Η Ελένη Πορτάλιου, υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη», βρέθηκε και εκείνη στο πλάι των απεργών.

Οι απεργοί απαιτούν:

Κατάργηση του «24μήνου» (άρθρα 5 και 6 του Π.Δ. Παυλόπουλου) που δεν επιτρέπει την εργασία πέρα των 24 μηνών, ακυρώνοντας ουσιαστικά τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας όχι μόνο από τους ιδιώτες, αλλά και από το κράτος. Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου όσων πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Τήρηση της αρχαιολογικής νομοθεσίας। Να ολοκληρώνονται όλα τα στάδια της έρευνας (συντήρηση, καταγραφή, μελέτη και δημοσίευση των ευρημάτων) και όχι μόνο η ανασκαφή.

πηγη:zougla

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΛΕΦΤΗ, ΑΠΑΓΩΓΕΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!

Κόντρα Παπανδρέου - Παπαρήγα

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημειώθηκε στη Βουλή με επίκεντρο την ανεργία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος και προσπάθεια της κυβέρνησης είναι ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα επενδύει στην ποιότητα της εργασίας και όχι στη φτηνή εργασία, ενώ έδωσε έμφαση στην «πράσινη ανάπτυξη», που, όπως είπε, εκτιμάται ότι θα προσφέρει έως 250.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Στόχος μας είναι ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις νέες τεχνολογίες. Εκεί επενδύσουμε τις προσπάθειές μας, για να αλλάξουμε τον ρου της οικονομίας. Στο όνομα της διεθνούς επανάστασης δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες» τόνισε χαρακτηριστικά και εμφανίστηκε ανοιχτός σε προτάσεις.

Από την πλευρά της, η κα Παπαρήγα τον κατηγόρησε για αοριστολογίες και αντέτεινε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση αφαιρεί την πιθανότητα για αύξηση της απασχόλησης. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η ανεργία θα αυξηθεί σημαντικά και θα είναι μακρόχρονη και ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ανέργων όσο διάστημα δεν απασχολούνται.

«Οι διεθνείς εκτιμήσεις για την ανεργία είναι ότι θα αυξηθεί και το σίγουρο είναι ότι θα είναι πολύ λιγότερες οι θέσεις εργασίας από αυτές που χάνονται. Θα προστεθούν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι, κυρίως νέοι αγρότες και ιδιοκτήτες μικρών μαγαζιών» ανέφερε η κα Παπαρήγα.

«Η ανεργία αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που ζει η χώρα και θα ζει τα επόμενα χρόνια και η κατάσταση θα εκτραχυνθεί, αν δεν κάνουμε συγκεκριμένες κινήσεις» αναγνώρισε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ανευθυνότητα της προηγούμενης κυβέρνησης που κληροδότησε στο ΠΑΣΟΚ ένα απίστευτο έλλειμμα και άφησε τη χώρα χωρίς καμία αξιοπιστία και πρόσθεσε:

«Πρώτο μας μέλημα ήταν να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας. Και ήταν σημαντική επιτυχία που η Εθνική Τράπεζα βγήκε στις αγορές, βρήκε κεφάλαιο και μπορεί η αγορά να δανειοδοτείται. Στις φουρτούνες που ξεκίνησαν με χρέος των κρατών μπήκαμε πρώτοι και φιλοδοξούμε να βγούμε πρώτοι. Δεύτερο μέλημά μας είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη της χώρας και τρίτο να φέρουμε επενδύσεις. Και αυτό κάνουμε».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ανοιχτός σε προτάσεις των κομμάτων, τονίζοντας ότι «θα τις λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν, γιατί η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή».

«Αποφύγατε να πείτε συγκεκριμένα πράγματα. Μιλάτε για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Όμως, το δικό σας μοντέλο ανάπτυξης θα στρεβλώσει ακόμα περισσότερο την αγορά και ιδιαίτερα ορισμένους κλάδους. Χρεοκοπούν οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, δεν έχουν νόημα ύπαρξης, επομένως θα κλείσουν. Ήμουνα χθες στη βιομηχανική ζώνη του Κιλκίς, όπου οι βιομηχανίες εκεί έχουν ημερομηνία λήξης» αντέτεινε η κα Παπαρήγα.

Η γ.γ. του ΚΚΕ, αφού εκτίμησε ότι η ανεργία θα είναι μακρόχρονη, επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός της για την αντιμετώπιση της, επισημαίνοντας ότι όσο υπάρχουν άνεργοι θα πρέπει να προστατεύονται και οικονομικά και προνοιακά.

Ανταπαντώντας, ο κ. Παπανδρέου έδωσε έμφαση αφενός στα προγράμματα της «πράσινης ανάπτυξης» που υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν τα επόμενα χρόνια μέχρι και 250.000 νέες θέσεις εργασίας, και αφετέρου στην ποιότητα της εργασίας.

«Εμείς λέμε "όχι" στη φτηνή εργασία. Εκεί δίνουμε τη μάχη της επανάστασης. Όλα αυτά όμως χρειάζονται σύνεση και αποτελεσματικότητα και όχι απλώς να θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για να δημιουργούμε βαρίδια στη χώρα» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και κατέληξε:

«Στο όνομα της Διεθνούς Επανάστασης, εγώ, εμείς, δεν θα αφήσουμε αυτές τις μικροκομματικές σκοπιμότητες να κυριαρχήσουν। Θα πάμε μπροστά. Αλλά σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή ή θα προχωρήσουμε τη χώρα σε αναμόρφωση ή κάποιοι θα θέλουν να συνεχίσει να βουλιάζει».

πηγη: zougla


ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ-ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ:ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 4 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ 150 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ…

Απλήρωτοι τέσσερις ολόκληρους μήνες είναι 150 εργαζόμενοι στη συντήρηση της Εγνατίας Οδού, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το επίδομα αδείας। Η τεχνική εταιρεία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο τμήμα συντήρησης, ως υπεργολαβία της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» και απασχολεί τους εργαζόμενους, είναι η «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ». Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Πολλοί απειλούνται με κατασχέσεις λόγω δανείων, ενώ ακόμα περισσότεροι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς τους. Στην απαίτησή τους να πληρωθούν, η «Ιόνιος» προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η «ΕΓΝΑΤΙΑ» δεν καταβάλλει τα χρήματα. Ισχυρισμό που η τελευταία διαψεύδει. Ετσι οι εργαζόμενοι έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ των δύο εταιρειών.