Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

«Χουνέρι» του Λιμεναρχείου στους επιβάτες του Θεόφιλου


Δεκάδες τηλεφωνικές καταγγελίες δεχθήκαμε στο τηλεφωνικό κέντρο του lesvosnews, από αγανακτισμένους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το πλοίο «Θεόφιλος», για Λήμνο – Καβάλα.
Ο λόγος;
Ενώ περίμεναν από πολύ νωρίς το πλοίο που προερχόταν από Βαθύ Σάμου και Χίο με τις αποσκευές τους στην προβλήτα του επιβατικού λιμανιού, το λιμεναρχείο επειδή το πλοίο είχε μία σχετική καθυστέρηση και αναμενόταν να έρθει και το «Λισσός», έστειλε το πλοίο της ΝΕΛ, να δέσει απέναντι στο εμπορικό λιμάνι !!!
Όπως ήταν φυσικό, οι επιβάτες έπρεπε να πάρουν τις αποσκευές τους και να διανύσουν μία απόσταση πάνω από ένα χιλόμετρο με τα πόδια, για να φτάσουν στον καταπέλτη του πλοίου.
Απίστευτη δοκιμασία πρωϊ – πρωί, αν σκεφτεί κανείς, ότι ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν και πολλά υπερήλικα άτομα, όπως και μικρά παιδιά.
Οι Μυτιληνοί ξύπνησαν σήμερα κι έβλεπαν στο λιμάνι της πόλης μας, επιβάτες σε κομβόϊ με τις αποσκευές τους, να κάνουν πεζοί το γύρο του «θριάμβου».
Μιλήσαμε με κάποιους πράκτορες, οι οποίοι μας είπαν ότι το πλοίο μπήκε στο λιμάνι στις 7.25 και έφυγε στις 7.50, ενώ το «Λισσός» έμπαινε στο λιμάνι στις 8.10.
Με λίγα λόγια, εννοούσαν ότι δεν χρειαζόταν το «Θεόφιλος» να πάει απέναντι στο εμπορικό λιμάνι για να δέσει και να υποστούν έτσι όλοι, αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία