Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΑΛΕΙ Η ΕΣΗΕΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ...ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕ ανακαλεί την απεργία που είχε προκηρύξει για αύριο Παρασκευή στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" έπειτα από την δέσμευση για ανάκληση των απολύσεων από την εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

«Έπειτα από την ανάκληση των απολύσεων στον Όμιλο Τεγόπουλου, η ΕΤΗΠΤΑ ανέστειλε την 24ωρη απεργία των μελών της που είχε κηρύξει για αύριο Παρασκευή 1 η Οκτωβρίου 2010. Κατόπιν αυτού, η ΕΣΗΕΑ αναστέλλει, την απεργία συμπαράστασης των μελών της, που είχε κηρύξει για την ίδια ημέρα».

Παράλληλα η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση:

«Την ώρα που ο κλάδος πραγματοποιεί απεργιακές κινητοποιήσεις σε «ΔΟΛ» και «ΠΗΓΑΣΟΣ», διευθυντικά στελέχη αλλά και ορισμένοι «συνάδελφοι», με παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος των εκλεγμένων εκπροσώπων και εκφοβισμό των εργαζομένων, επιχειρούν να υπονομεύσουν τον συνδικαλιστικό αγώνα.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζει όλες αυτές τις πρωτοφανείς ενέργειες, οι οποίες και τίθενται υπόψη των Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Επισημαίνει ότι, η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως προβλέπει το Καταστατικό, και όλοι οφείλουμε να πειθαρχούμε. Διάφορες κατ’ επίφαση δημοκρατικές διαδικασίες με κάλπες και άλλα ανάλογα δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και ουσιαστικά αποτελούν μεθοδεύσεις με στόχο την ΕΣΗΕΑ και την γενικότερη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος».

Συνεχίζουν να προκαλούν τον κόσμο - Κόβουν από παντού εκτός από τη Βουλή - Τώρα θέλουν νέους υπαλλήλους

- Ζητά να προσλάβει 18 στενογράφους ως μόνιμους υπαλλήλους μέσω ΑΣΕΠ
- Επικαλείται έλλειψη προσωπικού με 1.200 υπαλλήλους στη Βουλή
- Ακόμα και τώρα συνεχίζονται οι ρουσφετολογικές προσλήψεις
- 50 μετακλητοί προσελήφθησαν


Σε μια εποχή που οι προσλήψεις σε όλο το δημόσιο τομέα έχουν παγώσει και κόβονται, επιδόματα, μισθοί και συντάξεις, η Βουλή προχωρά στην πρόσληψη προσωπικού, προκαλώντας για άλλη μία φορά το δημόσιο αίσθημα.

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, ζητά να προσληφθούν 18 στενογράφοι ως μόνιμοι υπάλληλοι, με όλα τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής, μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Πετσάλνικος επικαλείται...
έλλειψη προσωπικού αν και συνολικά οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου ξεπερνούν τους 1.200 και πολλοί από αυτούς υποαπασχολούνται. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί οι υπάλληλοι λαμβάνουν 16 μισθούς, ενώ σε όλους τους υπόλοιπους κόβουν τον 13ο και 14ο μισθό.

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει και οι πληροφορίες πως κόμματα, αντιπρόεδροι της βουλής, πρώην πρόεδροι του Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργοί έχουν κάνει ρουσφετολογικές προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, που ξεπερνούν τους 50.

Και όλα αυτά σε μια εποχή που οι πολίτες βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά και υποφέρει από τους φόρους που καλείται να πληρώσει για τη συντήρηση του Δημοσίου.

Όλη αυτή η προκλητική στάση από το σώμα της Βουλής έρχεται μετά τις αποκαλύψεις που προκάλεσαν σάλο στο πανελλήνιο ότι κάθε χρόνο οι υπάλληλοι της Βουλής εξακολουθούν να παίρνουν στην τσέπη τους 16 μισθούς ετησίως.

Την ώρα που χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι “βάζουν πλάτη” για τη σωτηρία της χώρας με περικοπές μισθών, επιδομάτων ακόμα και συντάξεων, κάποιοι και συγκεκριμένα οι υπάλληλοι της Βουλής - που τώρα θέλουν να τους αυξήσουν με νέες προσλήψεις - εξακολουθούν να απολαμβάνουν όχι απλά ολόκληρους τους μισθούς τους, αλλά απολαμβάνουν και τον 14ο μισθό, τον 15ο μισθό, αλλά και σε τέτοια συγκυρία και τον 16ο μισθό.

Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι οι μοναδικοί υπάλληλοι του δημοσίου που απολαμβάνουν ένα ειδικό μισθολογικό καθεστώς και παρά το γεγονός ότι υπάηρξαν μερικές περικοπές όπως σε έξοδα μετακίνησης, οι προκλητικοί 15ος και 16ος μισθός παραμένουν ως έχουν.

Επικαιρότητα Πολιτική Τοπ. Αυτοδιοίκηση Πολιτισμός Αθλητικά Ομογένεια Εκπαίδευση Οικονομία Χιακές Εκδόσεις Μαστίχα Χίου Τεχνολογία Επικοι

Πε 30/9/2010

Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά χαιρετίζει την απόφαση των φορτηγατζήδων για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ που τους οδηγεί σε αφανισμό.

Είναι παράδειγμα η στάση αγώνα ενάντια στην περιθωριοποίηση από μια κυβέρνηση που ο χρόνος της έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα, καθώς οδηγεί όλο και πιο βαθιά στο αδιέξοδο την κοινωνική πλειοψηφία, υπηρετώντας τα στενά και ιδιοτελή συμφέροντα της συντεχνίας των τραπεζών, των πολυεθνικών και των εργοδοτών.

Όποιες διαφωνίες και αν έχει κανείς με το μέχρι τώρα καθεστώς στις μεταφορές, δε δικαιούται να δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση. Εξάλλου σε κανένα κοινωνικό πρόβλημα η απάντηση δεν μπορεί να είναι η ανεργία και η εξαθλίωση ενός κλάδου.

Αν από το εργατικό κίνημα δεν έλειπε ότι έχουν οι φορτηγατζήδες, δηλαδή δημοκρατικές διαδικασίες και αποφασιστικότητα για αγώνα μέχρι τη νίκη, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν θα γελοιοποιούσαν την πανευρωπαϊκή απεργία της 29ης Σεπτέμβρη αρνούμενες κάθε απεργιακή κινητοποίηση.

Κατέβασαν ρολά σε Βήμα, Νέα, Ελευθεροτυπία και Έθνος

Για πρώτη φορά τα συνδικάτα Τύπου και κυρίως η Ε.Σ.Η.Ε.Α. προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε τρία συγκροτήματα ταυτόχρονα και μάλιστα στο τέλος της εβδομάδας, με αποτέλεσμα να επαπειλούνται απρόβλεπτες εξελίξεις στην παραγωγή των κυριακάτικων φύλλων.

Συγκεκριμένα και μετά τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν στην «ΠΗΓΑΣΟΣ» του συγκροτήματος Γιώργου Μπόμπολα, οι συνδικαλιστικές ενώσεις δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων κήρυξαν απεργία για την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Η απεργιακή κινητοποίηση, ωστόσο, αφορά και στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη για τις ίδιες ημέρες, ενώ από το πρωί της Παρασκευής έως και το Σάββατο το πρωί πραγματοποιείται απεργία και στην «Ελευθεροτυπία», μετά την απόφαση της διεύθυνσης να προχωρήσει σε απολύσεις, που οι πληροφορίες τις ανεβάζουν σε 40 άτομα.

Η απεργία στον Δ.Ο.Λ. οφείλεται στις αποφάσεις του εκδότη κ. Σταύρου Ψυχάρη να προβεί στην εκ θεμελίων αναδιάρθρωση του υπερχρεωμένου Ομίλου με σύμπτυξη τμημάτων, δημιουργία κοινού News Room για τα φύλλα του Ομίλου, καθώς και δραματική μείωση προσωπικού, ιδιαίτερα του διοικητικού.

Η απεργιακή κινητοποίηση έρχεται για πρώτη φορά να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία της παραγωγής των κυριακάτικων εκδόσεων και στα τρία αυτά συγκροτήματα. Οι κινήσεις αυτές συμπληρώνουν ένα δεκαπενθήμερο έντονων ζυμώσεων και διαβουλεύσεων εν όψει εξελίξεων στον κόσμο του Τύπου, αφενός λόγω οικονομικής κρίσης και αφετέρου λόγω της διαχρονικής στρέβλωσης της αγοράς στα Μ.Μ.Ε., η οποία ταλανίζει τον χώρο εδώ και πολύ καιρό.

Ήδη ο Δ.Ο.Λ. προχώρησε προ δύο εβδομάδων στο κλείσιμο ενός τομέα όπως τα «Ελληνικά Γράμματα» ο δε
Σταύρος Ψυχάρης
Σταύρος Ψυχάρης
κ. Ψυχάρης προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη λήψη σειράς μέτρων. Παρά ταύτα το μείζον ζήτημα για τον Δ.Ο.Λ., όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένοι οικονομικοί και τραπεζικοί παράγοντες, εντοπίζεται στη δραματική αύξηση των υποχρεώσεων του συγκροτήματος έναντι των δανειστών του. Το πραγματικό «άνοιγμα» του Δ.Ο.Λ. αγγίζει κατά πληροφορίες από τον τραπεζικό τομέα σε εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόσφατα, η νέα εκδότης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», Μάνια Τεγοπούλου, πέτυχε την παροχή δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 25 εκατ. ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ικανοποιεί μόνο τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες και όχι στρατηγικούς – επενδυτικούς στόχους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα, η αγορά βρίθει φημών και σεναρίων περί ολικής παραχώρησης του συνόλου των μετοχών της εφημερίδας σε επιχειρηματία – εφοπλιστή και μάλιστα σε συγκεκριμένη υπεράκτια εταιρεία που εδρεύει στον χώρο της Καραϊβικής.

Μάνια Τεγοπούλου
Μάνια Τεγοπούλου
Για το συγκρότημα της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου, τώρα τα πράγματα είναι ενδεχομένως διαφορετικά. Είναι και η περίπτωση όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν και οι περισσότερες εσωτερικές διαφωνίες για την πραγματοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή, δηλαδή στις εσωτερικές αντιφάσεις στον εργασιακό χώρο του συγκροτήματος Μπόμπολα, φαίνεται να επενδύει και η διεύθυνση της εφημερίδας, η οποία ήλπιζε τουλάχιστον να αναχαιτίσει με αυτόν τον τρόπο τις κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται η προ μηνών κρίση στην εφημερίδα «Έθνος», με την αποχώρηση του τότε διευθυντή Γ. Χαρβαλιά που συνοδεύτηκε και από την αποχώρηση και άλλων στελεχών. Ο κ. Χαρβαλιάς αρνήθηκε να προσυπογράψει την απόφαση περί απολύσεων του εκδότη. Κατόπιν αυτού, χρέη διευθυντού ανέλαβε ο κ. Θανάσης Τσεκούρας.

Στο φύλλο της Πέμπτης της εφημερίδας το «Έθνος» υπάρχει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η πλειονότητα των δημοσιογράφων τάχθηκε κατά της απεργίας. Η πληροφορία αυτή διαψεύδεται από τους συνδικαλιστικούς φορείς.
Γιώργος Μπόμπολας
Γιώργος Μπόμπολας


Η ανακοίνωση της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών)

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφάσισε τη συμμετοχή των συντακτών στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η Ε.Π.Η.Ε.Α. στις εταιρείες των ομίλων ''ΠΗΓΑΣΟΣ'' και ''Δ.Ο.Λ.'', από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου, έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου 2010, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Μπροστά στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία θεωρεί τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο είδος στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις της, οι εργαζόμενοι απαντούν ενωμένοι με δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία και στην αμοιβή της, αλλά και του δικαιώματος στην ενημέρωση, η οποία απαξιώνεται από τις συνεχιζόμενες απολύσεις των εργαζομένων σε αυτήν.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καλεί όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στα έντυπα και στα site του ''ΠΗΓΑΣΟΥ'' και του ''Δ.Ο.Λ.'', να δώσουν δυναμικό ''παρών'', συμμετέχοντας ομαδικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις».

Η Ανακοίνωση της Ε.Σ.Π.Η.Τ. (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου)

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Π.Η.Τ., στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης των Ενώσεων στο χώρο των Μ.Μ.Ε. για τη δημιουργία κοινού αγωνιστικού μετώπου στις διεκδικήσεις των δημοσιογράφων και εν όψει των ραγδαίων εξελίξεων (απολύσεις, μείωση θέσεων εργασίας) που πραγματοποιούνται συνολικά στις εταιρείες ''Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.'' και ''Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.'', αποφάσισε ομόφωνα να συμπαρασταθεί στην 48ωρη απεργία που κήρυξαν η Ε.Π.Η.Ε.Α. και η Ε.Π.Π.Η.Τ. από 6.00 πμ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου έως 6.00 πμ του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2010 ζητώντας:

. Την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων.
. Την άμεση ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και
. Την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Π.Η.Τ. καλεί τα μέλη της που εργάζονται στις παραπάνω εταιρείες να συμμετάσχουν μαζικά στην πιο πάνω 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα ανεχτούν ουδεμία περαιτέρω παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας όσον αφορά στην τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ενδεχόμενη μείωση θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, κατέθεσε σήμερα Ερώτηση, σχετικά με τον κίνδυνο αναστολής των κοινωνικών προγραμμάτων που υλοποιούν και διαχειρίζονται οι Αναπτυξιακές Εταιρίες των ΟΤΑ.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι οι αποφάσεις των εταιριών αυτών ισχύουν μέχρι τις 31.12.10, καθώς με νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται η μεταφορά της υλοποίησης των προγραμμάτων σε κοινωφελείς εταιρίες των ΟΤΑ. Ταυτόχρονα, στις μεταγενέστερες ρυθμίσεις του Σχεδίου «Καλλικράτης» έχει προβλεφθεί για τα διάδοχα σχήματα μεταβατική περίοδος μόλις δύο (2) μηνών, διάστημα που δεν εξασφαλίζει την απρόσκοπτη υλοποίηση των προγραμμάτων.

Επειδή τα κοινωνικά αυτά προγράμματα εξυπηρετούν τους ωφελούμενους ως μέρος της καθημερινότητάς τους, ανακουφίζουν τις οικογένειές τους, παρέχουν φροντίδα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται αποσπασματικά αλλά μέσω της συνέχειας και της συνέπειας του Κράτους, ο Κ. Μουσουρούλης ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

1. Σε πόσες και ποιες περιπτώσεις ΟΤΑ εξακολουθούν να υλοποιούνται και να διαχειρίζονται κοινωνικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013 αναπτυξιακές εταιρίες των ΟΤΑ; Παρακαλώ να κατατεθεί αναλυτικός πίνακας ανά δήμο, πρόγραμμα και φορέα υλοποίησης και διαχείρισης.

2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δημιουργία των διάδοχων σχημάτων από τους νέους ΟΤΑ που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» για τις αναπτυξιακές και τις κοινωφελείς εταιρίες τους; Πώς πρόκειται να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα προγράμματα αν τα διάδοχα σχήματα δεν είναι έτοιμα την 1.1.11, ή στο μεσοδιάστημα των δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών που προβλέπει ο ν.3852/10 όπου θα πρέπει να έχουν οριστεί διοίκηση, κεφάλαιο, πόροι, μεταφορά προσωπικού κλπ;

EYΡΩ-ΘΡΗΝΟΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!!

Αναιμικός, χωρίς φλόγα αλλά και χωρίς πρόγραμμα, ο Παναθηναϊκός έμεινε πολύ μακριά από τις απαιτήσεις ενός αγώνα Champions League, ηττήθηκε εύκολα από την Κοπεγχάγη και το ευρωπαϊκό του ταξίδι, μοιάζει να ξεστρατίζει από πολύ νωρίς.

Αλλιώς τα περίμεναν 50.000 φίλοι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, αλλιώς τους προέκυψε. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Κοπεγχάγη, σε μια από τις χειρότερες (εντός έδρας) βραδιές του στην Ευρώπη. Οι Δανοί νίκησαν με άνεση και ανέδειξαν στο έπακρο τα τεράστια προβλήματα των "πρασίνων", που εκτός των άλλων έχασαν και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα με δεύτερη κίτρινη κάρτα!

Ο Νταμ Εντόι με ένα αριστοτεχνικό πλασέ, πάνω στην (άκαιρη) έξοδο του Τζόρβα και ο Μάρτιν Βίνγκααρντ της Κοπεγχάγης, που σε δυο αγώνες έχει 6 βαθμούς και τέθηκε επικεφαλής του ομίλου (!) μπροστά, μάλιστα, και από τη Μπαρτσελόνα.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει μείνει στο απόλυτο μηδέν και η πορεία του πλέον στο φετινό Champions League, μοιάζει να χλομιάζει από πολύ νωρίς!

Οι Δανοί είχαν και δοκάρι, απέναντι στον ΠΑΟ που έμοιαζε να μην έχει δυνάμεις και απείλησε ελάχιστα την εστία των αντιπάλων του. Με μηδέν βαθμούς και παθητικό 1-7, το ξεκίνημα των "πρασίνων", φέτος, στην κορυφαία διοργάνωση. Νικητής από ελληνικής πλευράς μόνο ο κόσμος του Παναθηναϊκού με τους οργανωμένους να μην σταματούν να τραγουδούν. Ελαφρές αποδοκιμασίες απο μερίδα οπαδών στην λήξη τους ματς για τους "πράσινους" και πανηγύρια των 100 Δανών με τους παίκτες τους. Πολλά τα ατομικά λάθη για τους γηπεδούχους και από το Νιόπλια που δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά από τον πάγκο.

Φυσικά, κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και πριν από δυο χρόνια ο ΠΑΟ με δυο συνεχόμενες ήττες, από Ιντερ (εντός) και Ανόρθωση (εκτός).

Οπότε το ερώτημα που πλανάται είναι αν θα υπάρξουν τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσει η κατάσταση ή, από την επόμενη τρίτη αγωνιστική, οι παίκτες του Νιόπλια θα στοχεύουν στην κατάληψη της 3ης θέσης για την συμμετοχή τους στο Europa League;

Γιατί, οι Ρώσοι της Ρουμπίν Καζάν μετά την ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα πέρασαν και την ελληνική ομάδα που είναι, πλέον, στην τελευταία θέση.

to remix της ημερας

Το remix της ημερας μια προσφορα τoυ Συλλογου Οπαδων Νυχτερινης Χιου

Κρίσιμες ώρες για την έντυπη δημοσιογραφία - Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ - Οι εκδότες απειλούν με λουκέτο

- Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ΠΗΓΑΣΟ και ΔΟΛ μετά την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να κηρύξει 48ωρη απεργία
- Συνεδριάζουν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ
- Η πλειοψηφία των εργαζομένων στον Πήγασο ψήφισαν υπέρ μίας γενικευμένης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ
Η αντίδραση της ιδιοκτησίας του ΔΟΛ, που μεταξύ άλλων εκδίδει ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, ήταν άμεση. Απειλήθηκε ακόμα και λουκέτο στο ημερήσιο ΒΗΜΑ εαν πραγματοποιηθεί η απεργία. Ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ, Παντελής Καψής, είπε στους εργαζόμενους οτι οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.
Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η κρίσιμη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Βήμα προκειμένου να αποφασίσουν εάν συμφωνούν με την 48ωρη απεργία που αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και σε δεύτερη φάση εάν συμφωνούν να προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ νέα απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στον ΠΗΓΑΣΟ και κυρίως στην εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ενώ και στα δυο εκδοτικά συγκροτήματα μετέβη αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση στο Έθνος υπήρξε τεταμένη νωρίτερα με μεμονωμένα επεισόδια, ενώ η γενική συνέλευση των εργαζομένων τόσο στο Έθνος όσο και στην Ημερησία και Goal αποφάσισε με πλειοψηφία όχι στην απεργία μεμονωμένα στα μέσα όπου έχουν γίνει απολύσεις, αλλά σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα 70 ψήφοι έλαβε η εκδοχή να πραγματοποιηθεί απεργία 48ωρη σε όλα τα μέσα και εναντίον της απεργίας τάχθηκαν 36 άτομα.
Νωρίτερα σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τη συμμετοχή των συντακτών στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΠΗΕΑ στις εταιρείες των ομίλων «ΠΗΓΑΣΟΣ» και «ΔΟΛ», από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου, έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου 2010, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
'Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μπροστά στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία θεωρεί τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο είδος στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις της, οι εργαζόμενοι απαντούν ενωμένοι με δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία και στην αμοιβή της, αλλά και του δικαιώματος στην ενημέρωση, η οποία απαξιώνεται από τις συνεχιζόμενες απολύσεις των εργαζομένων σε αυτήν.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στα έντυπα και στα site του «ΠΗΓΑΣΟΥ» και του «ΔΟΛ», να δώσουν δυναμικό «παρών», συμμετέχοντας ομαδικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις
http://www.newsit.gr/