Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΕΚ-Χάιντουκ 3-1!

Με 4-2-3-1 και Ντιόπ ο Μπάγεβιτς

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν άλλαξε τα πλάνα του για την Ευρώπη και την Χάιντουκ (γιατί να το κάνει άλλωστε) και παρέταξε την ΑΕΚ με το δουλεμένο 4-2-3-1 αντικαθιστώντας τον Μάκο με τον Ντιόπ στην μεσαία γραμμή.

Κάτω από τα δοκάρια επιλέχθηκε ο Γιάννης Αραμπατζής με τους Λαγό, Μανωλά, Δέλλα και Γιάχιτς στην άμυνα από τ' αριστερά προς τα δεξιά.

Μπροστά από την τετράδα της άμυνας ο Παντελής Καφές με τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με την ευθύνη να ανακόπτουν τις επιθέσεις της Χάιντουκ και προωθούν σωστά την μπάλα στην επίθεση.

Τέλος, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο και "δαιμονισμένο" Ράφικ Τζιμπούρ, ο Ντούσκο επέλεξε τους Σκόκο (αριστερά), Μπερνς (δεξιά) και τον Λυμπερόπουλος σε ελεύθερο ρόλο.


Ιδανικό ξεκίνημα

Η Ένωση ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση έχοντας ως στόχο να χτυπήσει την Χάιντουκ στα... πλευρά, εκεί όπου σύμφωνα με το σκάουτινκ οι Κροάτες είχαν πρόβλημα στην άμυνα. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά ο Σκόκο έγινε αποδέκτης της μπάλας αρκετές φορές με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση.

Το καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ έφερε και την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Τζιμπούρ απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός που είναι σε εξαιρετική κατάσταση στην έναρξη της σεζόν, δοκίμασε να κρεμάσει τον Σούμπασιτς με πλασέ από την δεξιά πλευρά, αλλά ο πορτιέρο της Χάιντουκ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Και ο Τζιμπούρ τον... χαβά του

Μπορεί ο Σούμπασιτς να κατάφερε να αποσοβήσει το 1-0 στο 5ο λεπτό στην αριστοτεχνική προσπάθεια του Ράφικ Τζιμπούρ, αλλά ο Γαλλοαλγερινός δεν άργησε να επανέλθει. Ο 26χρονος επιθετικός έχει ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν και ειδικά μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου δείχνει και είναι άλλος άνθρωπος.

Η επόμενη κίνηση του... τρομοκράτη ήρθε στο 12ο λεπτό όταν αποφάσισε να τα βάλει με όλη την άμυνα της Χάιντουκ με σκοπό να βρεθεί φάτσα με τον Σούμπασιτς και να τον νικήσει. Ο Τζιμπούρ μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και αφού έφτασε στη μικρή περιοχή περίμενε με υπομονή την κίνηση του αντίπαλου τερματοφύλακα να για να πλασάρει εν τέλει με όμορφο τρόπο στην κλειστή γωνία.

Ο Αλγερινός έχει σκοράρει στη Σκοτία, με Κέρκυρα, με Σέρρες και σήμερα! (μόνο το ματς στο Καραΐσκάκη με τη Νταντί του ξέφυγε)

TA ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΑΕΚ( 12' Tζιμπούρ, 65' Λυμπερόπουλος, 89' Σκόκο) ΧΑΙΝΤΟΥΚ: 29' πεν. Ίμπρισιτς

Πηγή:http://sport24.gr (την επιμελεια ειχε ο δημοσιογραφος του sport24 Ηλίας Ευταξίας)

Απόφαση – «σταθμός» δικαιώνει τους Stagers

Απόφαση-σταθμός του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας (6920/2010) αναγκάζει το υπουργείο Εργασίας να αποδέχεται στις υπηρεσίες του εργαζομένους επί χρόνια τους οποίους αντιμετωπίζει ως μαθητευόμενους (stage).
Το δικαστήριο έκρινε ότι «δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια απασχόληση τωνεργαζομένων αυτών είχε σκοπό την επαγγελματική του κατάρτιση τους, την ένταξη ή την επανεκπαίδευση τους επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού. Η πραγματική φύση της απασχόλησης των εργαζομένων ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας».
Επιπλέον το δικαστήριο απεφάνθη ότι υπήρξε κατάχρηση σε βάρος των εργαζομένων καθώς όχι μόνο δεν μαθήτευαν, ώστε να δικαιολογείται η ανασφάλιστη απασχόληση τους με μισθούς κατά πολύ χαμηλότερους των ελαχίστων νομίμων ορίων, αλλά κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του υπουργείου καθ’ υπέρβαση μάλιστα και κάθε εκ του νόμου χρονικού ορίου για την απασχόληση με συμβάσεις ορισμένης διάρκειας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την άρση του πλαφόν στην τιμή των καυσίμων


Η απόφαση της κυβέρνησης να άρει το πλαφόν στην τιμή των καυσίμων δύο μόλις μέρες μετά τον καθορισμό του αποκαλύπτει την κοροϊδία που η ίδια έστησε από την πρώτη στιγμή.

Με τον καθορισμό του πλαφόν η κυβέρνηση έδωσε την ευκαιρία στα διυλιστήρια να αυξήσουν την τιμή πώλησης εν μια νυκτί και τώρα, μετά την άρση του η τιμή των καυσίμων στα πρατήρια έχει αυξηθεί για μια ακόμα φορά. Η κυβέρνηση φροντίζει να επιβεβαιώσει κάθε στιγμή ότι μόνη έγνοια της είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων.

Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ 1-1

Οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη, αφού στο φινάλε βρέθηκε πολύ κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ.

Τη ροή του αγώνα άλλαξε η είσοδος του Ελ Ζαρ στον αγωνιστικό χώρο, στο 73ο λεπτό αντί του Παπάζογλου, με τον Μαροκινό στο ντεμπούτο του να δίνει ενέργεια στην επίθεση του ΠΑΟΚ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Βιγιαρεάλ, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Άντε Ρουκάβινα, να πετυχαίνει το πρώτο γκολ. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 2η θέση του ομίλου με 1 βαθμό, ενώ την επόμενη αγωνιστική (30/09, 22:05) φιλοξενεί τους Κροάτες κι έχει τη δυνατότητα, σε περίπτωση νίκης, να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου.

To γκολ του Αρη!

Απίστευτος θρίαμβος του Άρη νίκησε την κάτοχο του Europa League Ατλεντικο Μαδριτη!

Ο Άρης μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με την ώθηση του κόσμου του που δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μάλιστα στο 3ο λεπτό, όταν ο Ρούις τροφοδότησε με κεφαλιά τον Χαβίτο και εκείνος αφού μπήκε στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντε Χέα.

Ο Άρης το αφεντικό, αλλά χωρίς ουσία

Η φάση του Ισπανού ήταν η... αφορμή για να ξεσηκωθεί ακόμη περισσότερο το κοινό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και η Ατλέτικο Μαδρίτης να μοιάζει χαμένη ή για την ακρίβεια κοιμισμένη.

Το θετικό για τους "κιτρινόμαυρους" ήταν πως δεν έμειναν στην πρώτη ευκαιρία αλλά συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και τα επόμενα λεπτά είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού.

Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, κατάφεραν να κερδίσουν την μάχη του κέντρου και πατούσαν συχνά-πυκνά την αντίπαλη περιοχή, σε αντίθεση με τους "ροχιμπλάνκος" που άφησαν ξεκούραστο τον Μιχάλη Σηφάκη.

Παρόλα αυτά χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να απειλήσει ο Άρης την εστία του Ντε Χέα. Συγκεκριμένα, στο 18' ο Μενδρινός εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ, ο Λαζαρίδης κέρδισε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατάληξε άουτ.

Κάπως έτσι πέρασε το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, με τους "κιτρινόμαυρους" να έχουν τα ηνία και το πάνω χέρι, έστω κι αν το σκορ παρέμεινε στο 0-0.

Όταν ξύπνησε η Ατλέτικο...


Στο 24' ήταν σειρά της Ατλέτικο Μαδρίτης να κάνει για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στην μεγάλη περιοχή του Άρη. Ο Φορλάν έκανε το πρώτο σουτ για την ομάδα του, όμως η μπάλα πέρασε τελικά άουτ.

Από 'κει και πέρα, οι παίκτες του Κίκε Φλόρες έδειχναν να συνέρχονται από τον... λήθαργο και σιγά σιγά ανέβασαν ρυθμό, δίχως όμως να απειλούν ιδιαίτερη την εστία του Μιχάλη Σηφάκη.

Στο 31' ο Ρουίς κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα, όμως το 0-0 παρέμεινε αφού ο διαιτητής είχε δώσει φάουλ, όταν ο άσος από την Γουατεμάλα κατέβασε την μπάλα με το χέρι.

Αυτή ήταν και η τελευταία επίσκεψη των γηπεδούχων στην αντίπαλη εστία για το πρώτο μέρος, αν εξαιρέσουμε μια κεφαλιά του Ρουίς στο 43' που κατέληξε πολύ άουτ.

Βέβαια και η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν τα πήγε καλύτερα, αφού μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο ημίχρονο το μόνο που έκανε, ήταν ένα μακρινό σουτ του Φορλάν στο 41'.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Άρη, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο νεοεισελθών Ντιέγκο μπήκε στην περιοχή, όμως η προσπάθειά του δεν ανησύχησε ούτε τον Σηφάκη, ούτε κάποιον άλλον "κιτρινόμαυρο".

Η απάντηση των παικτών του Κούπερ ήταν άμεση και στο 50' ο Κόκε προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Ρουίς στην προσπάθεια του να πάρει την κεφαλιά, έδιωξε τελικά την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και δύο λεπτά αργότερα (52') ο Φατί έριξε ένα σουτ-κεραυνό αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα.

Ο εκτελεστής Χαβίτο αποκατέστησε την τάξη (1-0)


Οι παίκτες του Άρη είχαν πατήσει τέρμα γκάζι και το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Για την ακρίβεια χρειάστηκαν 59 λεπτά για τους γηπεδούχους και συγκεκριμένα τον Χαβίτο προκειμένου να σκοράρει και να βάλει φωτιά στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο φορμαρισμένος Ισπανός σταμάτησε ωραία την μπάλα και με τρομερό σουτ νίκησε τον Ντε Χέα, βάζοντας τον Άρη μπροστά στο σκορ και τους οπαδούς του στον έβδομο ουρανό. Αν σκεφτεί κανείς πως την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ από την Μπριζ, καταλαβαίνετε πως η χαρά για τους φίλους του Άρη ήταν διπλή...

Παρά το γκολ πάντως, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, δεν έριξαν στροφές και το πιο σημαντικό είναι πως δεν φοβήθηκαν την... αντεπίθεση της Ατλέτικο Μαδρίτης. Και γιατί να φοβηθούν; Σουτ σαν του Τιάγκο στο 64' δεν ήταν ικανά να απειλήσουν την "κιτρινόμαυρη" εστία.

Στο 70' μάλιστα, ο Άρης θα μπορούσε να είχε καθαρίσει τη νίκη και να τελειώσει το ματς μια ώρα αρχίτερα, όμως οι "ροχιμπλάνκος" αποδείχθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί. Το σουτ του Κόκε χτύπησε στο δοκάρι, ενώ αυτό του Ρουί έδιωξε σωτήρια ο Μαδέρα.

Τα λεπτά περνούσαν και όπως ήταν φυσικό, οι Ισπανοί έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να μην φύγουν ηττημένοι από το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Κάπως έτσι, στο 79' χάθηκε μια διπλή ευκαιρία για τους "ροχιμπλάνκος" όταν ο Σηφάκης αρχικά έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ντιέγκο, ενώ στην συνέχεια η κεφαλιά του ίδιου παίκτη κατέληξε άουτ. Ανακούφιση για το συγκρότημα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ...

250 Στρεμματα ο απολογισμος απο την χθεσινη πυρκαγια στα Καρδαμυλα!

250 καμμένα στρέμματα θαμνώδους και δασικής έκτασης ήταν ο συνολικός απολογισμός, της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στις 14:00 στην περιοχή Μηλιά του Δήμου Καρδαμύλων.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 4 το απόγευμα με απολογισμό 100 στρέμματα δασικής και 150 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου ,αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια βολών από τους πεζοναύτες στο πεδίο βολης απο όπου και ξεκίνησε η φωτιά..

Νέος έρωτας vs παλιές φιλίες.. σημειώσατε 1

Κατά μέσο όρο δύο από τους πιο στενούς φίλους του χάνει κάθε ερωτευμένος, αφού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, η εύρεση...

ενός νέου ερωτικού συντρόφου, απορροφά πολύ από το χρόνο του ζευγαριού, που τείνει να απομονώνεται κοινωνικά, ενώ αρνητικά επηρεάζεται και η σχέση των ερωτευμένων με τις οικογένειές τους.

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική μελέτη, υπό τον καθηγητή Ρόμπιν Ντάνμπαρ, διευθυντή του Ινστιτούτου Γνωσιακής και Εξελικτικής Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, διαπίστωσε ότι ο έρωτας οδηγεί σε συρρίκνωση του κύκλου φίλων και γνωστών των δύο ερωτευμένων, μια απώλεια που συμβαίνει εξίσου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες μετά την έναρξη μιας νέας ρομαντικής σχέσης.


Ο μέγιστος αριθμός φίλων που είναι ρεαλιστικά δυνατό να έχει ένας άνθρωπος, είναι περίπου 150 άτομα.


Ο στενός "πυρήνας" όμως είναι πάντα τέσσερα έως έξι άτομα, τα οποία κανείς βλέπει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ πέριξ αυτών υπάρχει ένας ευρύτερος κύκλος πιο μακρινών φίλων, τους οποίους κανείς βλέπει τουλάχιστον μια φορά το μήνα.


"Όταν δεν βλέπεις άλλους ανθρώπους, οι συναισθηματικοί δεσμοί με αυτούς ξεθωριάζουν γρήγορα. Όταν η προσοχή σου στρέφεται στο νέο ερωτικό σύντροφό σου, δεν βλέπεις πια το ίδιο τους άλλους ανθρώπους με τους οποίους στο παρελθόν είχες τόσα να κάνεις, με συνέπεια μερικές από αυτές τις σχέσεις αρχίζουν να φθίνουν", δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης.


Σε μια ξεχωριστή έρευνα υπό τον ίδιο επιστήμονα, οι ερευνητές εξέτασαν τι είδους φιλίες δημιουργούν τα δύο φύλα στο Facebook και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν συνήθως online φιλίες με άτομα που ήδη γνωρίζουν από την καθημερινή ζωή τους, ενώ οι άνδρες τείνουν να κάνουν φίλους, ακόμα κι ανθρώπους που ξέρουν ελάχιστα στην πραγματικότητα.


"Τα αγόρια φαίνεται να ανταγωνίζονται ποιος μπορεί να αποκτήσει τους περισσότερους φίλους, κάτι που ίσως αποτελεί μια μορφή διαφήμισης του ανδρισμού τους, καθώς ένα από τα πράγματα που οι γυναίκες χρησιμοποιούν για να αξιολογήσουν την ποιότητα ενός άνδρα ως συντρόφου, είναι ο αριθμός άλλων κοριτσιών που τον κυνηγάνε, συνεπώς το να έχει κανείς πολλά κορίτσια για φίλες στο Facebook, φαίνεται καλή ιδέα", δήλωσε ο Ντάνμπαρ.


Πηγή: cosmo.gr

Καταλήψεις – Αποχές σε σχολεία της περιφέρειας Λαγκαδά, του Ντίνου Παντελίδη


εκπροσώπου των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων Π.Ε. στο ΔΣ της ΔΟΕ.

Τηλ. 6974750410,

www.paremvasis.gr

16 -9-2010

Καταλήψεις – Αποχές σε σχολεία της περιφέρειας Λαγκαδά

Σε κατάληψη και σε αποχή έχουν προχωρήσει σύλλογοι γονέων σε σχολεία της περιφέρειας Λαγκαδά επειδή υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία της Γερακαρούς και των Λαγκαδικίων.

Στο δημοτικό σχολείο της Γερακαρούς στο οποίο μεταφέρονται 38 παιδιά από το Βασιλούδι και 15 παιδιά από το Ανδραμέρι -9 χιλιόμετρα μακριά στο οποίο μάλιστα δεν υπάρχει συγκοινωνία- οι γονείς έχουν προχωρήσει σε κατάληψη.

Σε αποχή έχουν προχωρήσει οι γονείς των παιδιών του δημοτικού σχολείου στα Λαγκαδίκια. Στο σχολείο αυτό μεταφέρονται 67 παιδιά από το Στίβο, τον Περιστερώνα και το Νικομηδινό.

Την αγανάκτηση τους, για τον ίδιο λόγο, εκφράζουν και οι γονείς των παιδιών στα σχολεία της Βόλβης και της μικρής Βόλβης, όπως και στα σχολεία του ορεινού όγκου Σοχού-Αρέθουσας που δεν αποκλείεται, αν δε δοθεί άμεσα λύση, να προβούν σε παρόμοιες κινητοποιήσεις.

Οι γονείς βρίσκονται σε αδιέξοδο επειδή η σύμβαση της Νομαρχίας με τα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία τους έχει καταγγελθεί από τα ΚΤΕΛ, λόγω διάφορων ζητημάτων που προέκυψαν με τη νομαρχία. Και βέβαια ήταν επόμενη μια τέτοια κατάληξη αν σκεφτούμε τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα θέματα αυτά η νομαρχία και τους επιχειρηματικούς σκοπούς των ΚΤΕΛ.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών των σχολείων της περιοχής Λαγκαδά δεν πείσθηκαν από τις χτεσινές υποσχέσεις της υφυπουργού Παιδείας η οποία δήλωσε πως θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για να παραταθεί η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ μέχρι 31-12-2010. Απορούν μάλιστα επειδή δεν υπάρχει δέσμευση για το πότε θα γίνει αυτό όπως επίσης για το ότι δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τη μεταφορά των παιδιών μέχρι να εφαρμοστεί αυτή η ρύθμιση.

Προφανώς έχουν ακούσει πολλές φορές τα ίδια λόγια από διαφορετικά χείλη προηγούμενων υπουργών διαφόρων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τα ξέρουν, δεν πείθονται και με το δίκιο τους δεν έχουν καμιά διάθεση να απαλλάξουν το δημόσιο από την υποχρέωσή του να προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στα παιδιά τους ούτε έχουν διάθεση να πληρώσουν -πάλι- οι ίδιοι.

Υπάρχει λοιπόν ανάγκη ΣΗΜΕΡΑ-ΤΩΡΑ να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Οι υπηρεσίες του υπουργείου να προβούν σε άμεση μίσθωση λεωφορείων ώστε τα παιδιά να μπορούν να βρίσκονται στα σχολεία τους.

Όμως το πρόβλημα στην περιοχή Λαγκαδά δε θα είναι το μοναδικό την επόμενη περίοδο. Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις επιταγές του Μνημονίου για μείωση των δαπανών στην εκπαίδευση και σταδιακή ιδιωτικοποίηση τμημάτων της, καθυστερεί και μειώνει στο 1/3 τις επιχορηγήσεις στα σχολεία για τις λειτουργικές τους δαπάνες, συμπτύσσει σχολεία και καταργεί τα ολιγοθέσια με μοναδικό στόχο τη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών. Η γιγάντωση των δήμων του Καλλικράτη, τα ελάχιστα έσοδα και οι αυξημένες αρμοδιότητες των δήμων στα ζητήματα της εκπαίδευσης επιβεβαιώνουν την επιχείρηση μεταφοράς του κόστους της εκπαίδευσης στους γονείς είτε μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών είτε άμεσα με την υποχρέωσή τους να καταβάλουν μέρος των χρημάτων που χρειάζονται τα σχολεία να λειτουργήσουν και φυσικά και για τη μετακίνηση των παιδιών τους. Όλα αυτά είναι μέρη της εκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΔΝΤ.

Μόνο που σχεδιάζουν χωρίς να υπολογίζουν τους εργαζόμενους.

Θα μας βρίσκουν λοιπόν συνεχώς απέναντί τους να διεκδικούμε:

· Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά .

· Το 15% του προϋπολογισμού στην Παιδεία.

· Μετακίνηση των παιδιών όπου και όποτε χρειάζεται με δημόσια σχολικά λεωφορεία και δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Aναδημοσιευση απο http://www.alfavita.gr

Η πρώτη κατάληψη της σχολικής χρονιάς!!!

Κατάληψη θα πραγματοποιηθεί αύριο σε σχολικό συγκρότημα του Ρίο, στην Πάτρα.

Γονείς και μαθητές αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά τόσο στελεχών του Δήμου Ρίου, και συγκεκριμένα του απερχόμενου Αντιδημάρχου, Γιάννη Τσιμπούκη, όσο και της πολιτείας, στο αίτημά τους για επείγουσα κατασκευή μιας επιπλέον αίθουσας, ώστε να στεγαστούν τα παιδιά της πρώτης Δημοτικού μετά τις πολλές νέες εγγραφές του καλοκαιριού.

Επίσης, αύριο οι γονείς προγραμματίζουν και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Αντινομάρχη Παιδείας, Γιάννη Ταπεινού. Ο κ. Ταπεινός είναι πλήρως ενημερωμένος για το πρόβλημα και δεσμεύτηκε πως μόλις εξασφαλιστεί το κονδύλι των 50.000 ευρώ που χρειάζονται, με βάση την μελέτη της Νομαρχίας, θα δημοπρατήσει αμέσως την κατασκευή της αίθουσας, η οποία δεν θα γίνει με σιδηροκατασκευή ή προκάτ, αλλά με την χρήση οικοδομικών υλικών.

Σε ότι αφορά την προσωρινή τοποθέτηση κοντέινερ στο προαύλιο χώρο του σχολείου, το οποίο θα μεταφερθεί από το σχολείο του Ριόλο, ο κ. Ταπεινός είπε πως από στιγμή σε στιγμή περιμένει ενημέρωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ με τον οποίο βρίσκεται σε διαρκή επαφή, προκειμένου να ανατεθεί από τον οργανισμό η μεταφορά και η τοποθέτησή του, με τις προδιαγραφές ασφαλείας που υπάρχουν.
πηγη: zougla.gr
ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ...

ΑΙΣΧΗ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΒΟΛΙΑ

Πάνω από την πανέμορφη και φημισμένη παραλία της Χίου, Μαύρα Βόλια, μέσα σε Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος περιοχή ,όπου όπως είναι προφανές απαγορεύεται η δόμηση, ξεπήδησε οικοδομικό τερατούργημα.
Που είναι η Αρχαιολογική Υπηρεσία,Πολεοδομία, Δήμος και Νομαρχία;
Κοιμούνται τον ύπνο του ....αδίκου;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Δικάζονται σήμερα οι συνδικαλιστές στην Μυτιληνη

Δικάζονται σήμερα οι συνδικαλιστές

Μια μαζική συγκέντρωση με τη συμμετοχή εργατοϋπαλλήλων, νεολαίας, επαγγελματοβιοτεχνών, αγροτών και μαζικών φορέων έγινε χτες το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και ο σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών του νησιού, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους τρεις συνδικαλιστές ενάντια στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη, επειδή στις 31 Μάη στάθηκαν, μαζί με άλλους κι αυτοί, στους καταπέλτες των πλοίων, στηρίζοντας έμπρακτα το δίκαιο αγώνα των απεργών ναυτεργατών για – μεταξύ άλλων – προστασία της ασφάλειας της ζωής στη θάλασσα.
Την πλήρη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις διεκδικήσεις και τους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μετέφερε «ανοίγοντας» την κινητοποίηση, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Βουλβούλης, ενώ στη συνέχεια χαιρέτισε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Βασίλης Γιαννέλης, μέλος της διοίκησης του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.
Στη συνέχεια, έγινε πορεία στο λιμάνι, ενώ έξω από το λιμεναρχείο της Μυτιλήνης οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν ότι δε θα τρομοκρατηθούν από τη δράση κανενός κατασταλτικού μηχανισμού κατά των απεργών.
Σήμερα, στις 9 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση.

πηγή:http://www.lesvosnews.gr

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ!! ΑΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ!!!

Ετοιμάζουν το ''φωνάΖΩ''

Παρά τις -ξαφνικές- ''ατυχίες'', τα ''απρόοπτα'' και τα μικροατυχήματα

κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται επιτέλους στο στάδιο

του τελικού μοντάζ, το κλιπ του τραγουδιού ''φωνάΖΩ'', που είναι αφιερωμένο στη μνήμη

του δολοφονημένου από το παρακράτος, δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Οι φίλοι του, που δεν τον ξεχνούν στιγμή, πρόκειται ν ''ανεβάσουν'' σύντομα, στο διαδίκτυο

το τραγούδι του Σωκράτη, που στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά, ένα πύρινο άρθρο,

μια ανατριχιαστική καταγγελία, που όχι μόνο θα συγκινήσει, αλλά και θα προκαλέσει οργή,

αφού κάθε στίχος είναι και μια αλήθεια (κρυμμένη για καιρό), μια αποκάλυψη.

Το τραγούδι -η οπτικοποίηση του οποίου, ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες, από γνωστό και

ταλαντούχο σκηνοθέτη- πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ταυτόχρονα με το site του Σωκράτη,

για το οποίο σας έχουμε ήδη ενημερώσει.

Από το mediasoup, θα πληροφορηθείτε πρώτοι, στο τέλος της εβδομάδας,

περισσότερες λεπτομέρειες και για τα δύο .

πηγη:http://www.mediasoup.gr/

ΖΗΤΑΜΕ....

To newschios ZHTAEI ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΧΙΩΤΕΣ & ΧΙΩΤΙΣΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ...ΑΜΟΙΒΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΥΝΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΩΣ 27/09/2010

Εικόνες ντροπής στο κέντρο της Χίου!

Αυτή η εικόνα είναι στην άκρη της πλατείας Βουνακίου της Χίου. Εικόνες ντροπής και αίσχους και να σημειώσουμε ότι ανακατασκευάστηκε και παραδόθηκε φέτος στους πολίτες. Μπάζα παρατημένα και όπως φαίνεται δεν έφτασαν και τα πλακάκια και το άφησαν ημιτελές το έργο. Η άλλη φωτογραφία είναι τραβηγμένη 20 μέτρα μέσα στο δημοτικό κήπο Χίου. Εκεί ο δήμαρχος δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες και παρκάρει παράνομα τα αυτοκίνητα του δήμου, ενώ υπάρχει απεριόριστος χώρος στάθμευσης πίσω από το δημαρχείο.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ - ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΧΙΟΥ...


ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΙ ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΑ..ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ!!

Ζηταει την συλληψη του Στελιου......

Ότι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Χίου, Παναγιώτης Αναγνώστου, έκανε τόσο σημαντικές παρεμβάσεις πάντα το γνωρίζαμε, όλοι μας... Η τελευταία όμως παρέμβαση ξεπέρασε τα όρια και τα σύνορα, της πρωτοτυπίας στην άσκηση εξουσίας. Ζητάει λοιπόν με παρέμβασή του, προς την Αστυνομία, να συλληφθεί ο γνωστός θαμώνας του Κήπου, ο Στέλιος, γιατί λέει, προκαλεί φθορές στις δημόσιες τουαλέτες από τότε, που τη διαχείρησή τους, ανέλαβε ιδιώτης... Αναγνωρίζει δε, και την ιδιαιτερότητα της κατάστασης. Σκεφθείτε να μην την αναγνώριζε τι θα έκανε. Αντί να σκεφθεί πως, μπορεί ένας τέτοιος συμπολίτης μας να βοηθηθεί, οικονομικά και ψυχολογικά, ζητάει τη σύλληψή του... Σ.Σ : Δεν ξέρω εσείς κύριε Αναγνώστου, με αυτό το τρομερό επίπεδο μόρφωσης, πως δεν σας έχει στείλει την ασφάλεια ο Μπαμπινιώτης, με την τόσο άπταιστη ελληνική, την οποία ομιλείτε. Συγχαρητήρια αντιδήμαρχε, είσαι πάνω από όλα άνθρωπος. ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ...

Συντάκτης: ΠΑΝΤΕΛΗΣ Κ. ΦΥΚΑΡΗΣ (
http://www.kounoupi.gr)

newschios: NΤΡΟΠΗ! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΤΕ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΚΙΝΕΖΟ...ΒΡΗΚΑΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΟΧΟ! ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΟΜΩΣ! ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανίδρυση του Υπ. Εμπ. Ναυτιλίας ζητούν οι εφοπλιστές

Την απόφαση να επιμείνει στην επανίδρυση του ιστορικού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε η Ένωση Ελλήνων...

Εφοπλιστών τη χθεσινή του συνεδρίαση.



Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κατά την χθεσινή του συνεδρίαση ασχολήθηκε διεξοδικά με την σύσταση του νέου Υπουργείου για την Ναυτιλία (με το όνομα Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας), αντί της αναμενόμενης επανίδρυσης του ιστορικού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (Υ.Ε.Ν.).


Σύμφωνα με τους εφοπλιστές, το νέο υπουργείο δεν παρέχει καμία εγγύηση ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιάζουσες ανάγκες της πρώτης ναυτιλίας του κόσμου που «ως γνωστόν είναι η ελληνική επί τριάντα συναπτά έτη».


Στη συνέχεια η ΕΕΕ σημειώνει ότι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου για βεβαρημένο και αμαρτωλό παρελθόν είναι ακατανόητες και προσβλητικές υπενθυμίζοντας ότι «το πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είναι ίσως ο μοναδικός φορέας της πολύπαθης δημόσιας διοίκησης, ο οποίος δεν ενεπλάκη σε υποθέσεις διαπλεκόμενων συμφερόντων που ήδη ταλαιπωρούν δεινώς την πατρίδα μας» ενώ επισημαίνει πως «σ’ αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία πλήττει βαριά τη χώρα μας η ναυτιλία εξακολουθεί να βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία και να προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία».


Η ανακοίνωση των εφοπλιστών καταλήγει λέγοντας πως «η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει αποκλειστικά μία και μόνη επιδίωξη και θέση: να παραμείνει η ελληνική εμπορική ναυτιλία η πρώτη και μεγαλύτερη στον κόσμο, όπως είναι σήμερα, επ’ ωφελεία της ναυτικής κοινότητας και όλης της Ελλάδας».


Πηγή: star.gr