Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, σε συνέχεια δημοσιευμάτων, σχετικά με τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, αναφέρει:

« Μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι είμαι κάτοχος 42 ακινήτων. 42 δεν είναι τα ακίνητα, αλλά οι γραμμές στη δήλωσή μου, για το «πόθεν έσχες», όπου το ίδιο ακριβώς ακίνητο εμφανίζεται πολλές φορές, ανάλογα με το ποσοστό κυριότητας που κατέχω εγώ, η σύζυγος και τα τρία παιδιά μου. Τα ακίνητα περιουσιακά μου στοιχεία είναι 12 και περιγράφονται αναλυτικά, κατά χρονολογική σειρά κτήσης, στο παράρτημα που ακολουθεί.

Το σύνολο των περιουσιακών μου στοιχείων προέρχεται από γονικές παροχές προς εμένα, τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου, πλην ενός διαμερίσματος 72 τμ που της ανήκει από κληρονομιά και μιας οικίας 115 τμ που αποκτήσαμε στη Χίο με τραπεζικό δανεισμό. Επίσης, ως υπάλληλοι διεθνών οργανισμών και κάτοικοι Βελγίου επί δυο σχεδόν δεκαετίες, αποκτήσαμε στις Βρυξέλλες μια οικία (1992) και δυο διαμερίσματα 50 τμ έκαστο (1994) επίσης με τραπεζικό δανεισμό. Τέλος, αναφέρθηκε ότι συμμετέχω σε εταιρεία. Σημειώνω ότι πρόκειται για Ομόρρυθμη Εμπορική Εταιρεία καλλυντικών την οποία ίδρυσε στις 22-12-2009 η σύζυγός μου με την κόρη μου Ελένη και στην οποία δεν έχω συμμετοχή.

Την ολοφάνερη από την ίδια τη δήλωση «πόθεν έσχες» πραγματικότητα αυτή, εξηγώ από χθες το βράδυ σε όσους αντίκρισαν έκπληκτοι τη φωτογραφία μου, σε τηλεοπτικά δίκτυα «πληροφορούμενοι» ότι είμαι κάτοχος 42 ακινήτων! Δηλαδή στην ίδια την οικογένειά μου και σε όλους εκείνους που με γνωρίζουν προσωπικά και παρακολουθούν την επαγγελματική μου πορεία και το δείγμα γραφής που έχω δώσει στο δημόσιο βίο από το Μάρτιο του 2004, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα για να υπηρετήσω ως Γενικός Γραμματέας σε δύο κρίσιμα Υπουργεία με σημαντικούς τομείς ευθύνης σε πολιτικούς, οικονομικούς και επιχειρηματικούς όρους (τότε Οικονομίας & Οικονομικών 2004–2007 και Ανάπτυξης 2007–2009). Ταυτόχρονα, ως νεοεκλεγείς Βουλευτής, με επίγνωση του κοινού αισθήματος για τις αιτίες ισοπέδωσης της πολιτικής και κατανοώντας ότι για τα ανωτέρω αξιώματα δεν επαρκεί ο λόγος ως ένδειξη διαφάνειας αλλά χρειάζεται τεκμήριο, απευθύνομαι σε όσους δεν γνωρίζω προσωπικά και στους οποίους δημιουργήθηκαν ψευδείς εντυπώσεις από την εσφαλμένη προβολή της περιουσιακής μου κατάστασης.

Από τα ανωτέρω κάθε νηφάλιος άνθρωπος μπορεί να συμπεράνει ότι η παρουσία μου στη δημόσια ζωή είναι απολύτως διαυγής, το ίδιο και ο τρόπος κτήσης των περιουσιακών μου στοιχείων. Επειδή όμως η νηφαλιότητα δεν είναι υποχρεωτική, πλην της παρούσας δημόσιας ανάλυσης της περιουσιακής μου κατάστασης, θέτω στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να το επαληθεύσει, όλες τις δηλώσεις εισοδήματος και ακινήτων που υποβάλω από το 1991 έως σήμερα καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνει ότι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν έχω επωφεληθεί οικονομικά από την κατοχή δημοσίων αξιωμάτων.

Η δήλωση της περιουσιακής μου κατάστασης καθώς και το επισυναπτόμενο παράρτημα, έχουν αναρτηθεί στο υποσέλιδο http://www.moussouroulis.gr/cv.html της προσωπικής μου ιστοσελίδας».

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Αναλυτική περιουσιακη κατασταση

1. Κατάστημα 388 τμ στην Καλλιθέα Αττικής

Ψιλή κυριότητα 100% και επικαρπία 50% - γονική παροχή, έτος 1991.

2. Οικία 292 τμ στις Βρυξέλλες

Εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγό μου - αγορά με τραπεζικό δανεισμό, έτος 1992.

3. Διαμέρισμα 50 τμ στις Βρυξέλλες

Εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγό μου - αγορά με τραπεζικό δανεισμό, έτος 1994.

4. Διαμέρισμα 50 τμ στις Βρυξέλλες

Εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγό μου - αγορά με τραπεζικό δανεισμό, έτος 1994.

5. Αγροτεμάχιο εμβαδού 5.500 τμ στη Σάμο,

Πλήρης κυριότητα - γονική παροχή έτος 1994.

6. Οικία 486 τμ της συζύγου μου στην Κηφισιά Αττικής

Ψιλή κυριότητα 95% - γονική παροχή, έτος 1995.

7. Διαμέρισμα 72 τμ, της συζύγου μου στην Αθήνα

Πλήρης κυριότητα - κληρονομιά, έτος 1995.

8. Οικοπεδοποιημένη έκταση εμβαδού 6.090 τμ στη Χαλκίδα Ευβοίας (11 οικόπεδα)

Γονική παροχή από τον πατέρα μου σε εμένα και σε κάθε παιδί μου απευθείας με ποσοστά σε κάθε ένα εκ των οικοπέδων, έτος 2005.

9. Διαμέρισμα 128 τμ στην Καλλιθέα Αττικής ,

Ψιλή κυριότητα 100% - γονική παροχή έτος 2008.

10. Γραφείο 33 τμ στην Αθήνα

Ψιλή κυριότητα 100% - γονική παροχή έτος 2009.

11. Διαμέρισμα 52 τμ στο Γαλάτσι Αττικής ,

Ψιλή κυριότητα 100% - γονική παροχή έτος 2009.

12. Οικία 115 τμ στη Χίο

Πλήρης κυριότητα στα παιδιά μου, αγορά με τραπεζικό δανεισμό, έτος 2009.

***

Επικουρικά σημειώνω ότι από το Μάρτιο του 2004, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, και λόγω της μετάβασης εμού και της συζύγου μου από ένα υψηλότερο μισθολογικό καθεστώς σε χαμηλότερο με σταθερές τις διαρκείς υποχρεώσεις της πενταμελούς οικογένειάς μου, έχουν σημειωθεί οι ακόλουθες μεταβολές στην περιουσιακή μου κατάσταση :

(α) τμηματική πώληση (έτη 2006 και 2007) του 100% ενός οικοπέδου 1.646 τμ που απέκτησα εξ αδιαιρέτου με την σύζυγό μου το 2001 στη Θάσο Νομού Καβάλας με τραπεζικό δανεισμό,

(β) πώληση (έτος 2007) οικοπέδων συνολικού εμβαδού 2.000 τμ που περιήλθαν σε εμένα και τις κόρες μου Ελένη και Αλεξάνδρα με γονική παροχή από τον πατέρα μου (βλ. συναφές σημείο 7 ανωτέρω κατάστασης ακινήτων) και

(γ) αύξηση τραπεζικού δανεισμού εμού και τις συζύγου μου (από μηδενικός το 2004, σε πολύ σημαντική ανεξόφλητη υποχρέωση σήμερα).

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Χίου

Σε αγαστή συνεργασία οι δικομματικοί εταίροι ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ στο σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου με ψήφους 4 κατά και 2 υπέρ καταψήφισαν τη πρόταση των 2 στελεχών του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών. Η πρόταση αφορούσε την την καταδίκη του γεγονότος ότι σε σχολεία και νηπιαγωγεία ζητούνταν κονδύλια για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών την ώρα που μοναδικός υπεύθυνος είναι η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που έχει καταδικάσει στη φτώχεια σχολεία και νηπιαγωγεία του νησιού και της χώρας μας. Για άλλη μια φορά επέλεξαν στρατόπεδο οι γαλαζοπράσινοι βαστάζοι της κυβερνητικής πολιτικής το ίδιο πρέπει να κάνει και ο κάθε συνάδελφος, ο κάθε εργαζόμενος με τη συστράτευσή του στους ταξικούς αγώνες με το ΠΑΜΕ.

Χίος 21/9/2010

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ ΕΡΤ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ!...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BLOG http://fimotro.blogspot.com/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΧΙΩΤΕΣ


20:30 Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Σάμο δεκάδες Χιώτες αποκλεισμένοι επειδή, το πλοίο "Θεόφιλος" δεν έχει καύσιμα να συνεχίσει το ταξίδι του από Σάμο για Χίο. Οι επιβάτες του "Θεόφιλος" παραμένουν αυτή τη στιγμή πάνω στο λιμάνι της Σάμου, χωρίς κάποιος μέχρι στιγμής να τους έχει ενημερώσει επίσημα για το πότε θα ταξιδέψουν.
21:50 Επικοινωνησαμε με το Λιμεναρχειο Σαμου το οποιο αρκεστηκε στο να μας ενημερωσει οτι το πλοιο θα αναχωρησει αυριο!
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΥΝΑΤΟ! ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ!

Κατέρρευσε κερκίδα στη Βραζιλία

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 22 σοβαρά, μετά την κατάρρευση μιας κερκίδας στο στάδιο Quatro Pontes, στην επαρχία Παρανά της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια αγώνα αυτοκινήτων που διεξαγόταν εκείνη την ώρα στο γήπεδο.

Οι σκηνές που κατέγραψαν οι κάμερες είναι συγκλονιστικές. Η κερκίδα καταρρέει σαν κάστρο από άμμο που το παρασύρει το κύμα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ακούστηκε ξαφνικά ένας μεταλλικός θόρυβος και στη συνέχεια η κερκίδα ισοπεδώθηκε.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τη στιγμή της κατάρρευσης στην κερκίδα κάθονταν 500 άνθρωποι.


Από τους πλούσιους βουλευτές της ΝΔ αλλά και ολόκληρου του κοινοβουλίου είναι ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Κων. Μουσουρούλης.


Από τις δηλώσεις πόθεν έσχες που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα από την βουλή, ο προ έτους εκλεγείς βουλευτής της ΝΔ, φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει 42 ακίνητα και συγκεκριμένα, 27 οικόπεδα, 9 σπίτια , 6 διαμερίσματα σε Χίο, Εύβοια Αττική 2 γραφεία ενώ στις Βρυξέλλες διαθέτει 2 σπίτια και 4 διαμερίσματα!

Το γεγονός προκάλεσε αίσθηση στο σύνολο των μέσω ενημέρωσης της Αθήνας το όποιο προβάλουν αρκούντως στα πρωτοσέλιδα τους αλλά και σε ολόκληρη την χιακή κοινή γνώμη.

Ο βουλευτής θέλησε να υποβαθμίσει το γεγονός αφού σε δηλώσεις του στον Πολίτη χαρακτήρισε τα ακίνητα «γραμμές» χωρίς βέβαια να διευκρινίσει πως συνάδει αυτός ο χαρακτηρισμός με περιουσία όπως αυτή που διαθέτει στις Βρυξέλλες.

Συνέντευξη τύπου του υποψήφιου Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Στρατή Κόρακα



Συνέντευξη τύπου – συζήτηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Στρατή Κόρακα, με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, την Παρασκευή 24/09/2010 στις 12.30.

Aνακοινωση της ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ σχετικα με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ»


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγ. Πρωτ. σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο από μερίδα του τύπου , όσο και από καταγγελίες συνδικαλιστικών οργάνων για τα έργα που αναλαμβάνει η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» στο νησί μας αλλά και στην περιφέρεια του Β. Αιγαίου, από την οποία παίρνει τη μερίδα του λέοντος των έργων έχει να παρατηρήσει τα εξής:

  1. Αυτός στην πράξη είναι ο νόμος Καλλικράτης. Να διαχειριστεί άμεσα ζεστό χρήμα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού για να το δώσει στις μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες για να αυγατίσουν τα κέρδη τους.
  2. Αυταπάτες δεν πρέπει να υπάρχουν σε κανέναν για το γεγονός ότι το ΕΣΠΑ και τα δισεκατομμύρια που μοιράζει- πρόκειται για ιδρώτα των ευρωπαϊκών λαών και φυσικά του ελληνικού- θα συγκεντρωθούν στα χέρια της ολιγαρχίας του πλούτου με τον κλασικό τρόπο που δεν είναι άλλος από το να συνθλίβει τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους και να τους μετατρέπει σε «κολίγους» στην υπηρεσία του.
  3. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγ. Πρωτ. υπηρετεί την ανάπτυξη που στο κέντρο της έχει την εξουσία του Λαού, τα συμφέροντα των εργαζομένων που είναι και οι αποδέκτες των όποιων δημόσιων έργων των οποίων η χρήση πρέπει να γίνεται με δωρεάν υπηρεσίες , προς όφελός τους και στα πλαίσια ενός κεντρικού σχεδιασμού που θα κινητοποιεί όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες του τόπου και του επιστημονικού του δυναμικού με διαφάνεια, ελαχιστοποιημένο κόστος και εργατικό έλεγχο.
  4. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι στυλοβάτες της ΛΑΟΣ και ΝΔ, γύρω από τα μεγάλα έργα-μεγάλα για την κερδοφορία της ολιγαρχίας- έχουν στήσει γλέντι στο σβέρκο του λαού μας, δημαγωγούν και προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο του με κάθε μέσο, χρησιμοποιώντας και τους βαστάζους της πολιτικής τους όπως οι κ.κ Λαμπρινούδης και Χαλιορής, που τα θεωρούν όλα αυτά ορόσημα της πολιτικής τους.

Απαιτείται λοιπόν σθεναρή απάντηση οργής και λαϊκής δύναμης στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη που θα βάζει τέρμα στο τρελό φαγοπότι σε βάρος του λαού και που θα καθίζει την κάθε «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» στον πάγκο της.