Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ανακοινωση του blog

Tο blog μας υπολειτουργει λογω αναβαθμισης των συστηματων μας και λογο φοιτητικων καθηκοντων που εχει σαν αποτελεσμα να ειμαστε χωρις internet καθως ο ΟΤΕ μας θελει 10ημερες για να μας κανει την συνδεση...Προσπαθουμε μεσω internet cafe να σας ενημερωνουμε ελπιζουμε απο 12 του μηνα να ειμαστε ετοιμοι...Ζηταμε την κατανοηση σας! Καθως ερχεται μια μεγαλη αποκαλυψη για το νομαρχιακο αμαξι του νομαρχη Χιου....

Όχι και να κόβουν από την παιδεία..."

Βρίσκομαι στην σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών στο τμήμα της Τρίπολης. Λόγω έλλειψης χρημάτων (προφανώς) υπάρχει έλλειψη καθηγητών. Αποτέλεσμα αυτού να έχουν "κόψει" αρκετά μαθήματα από τον οδηγό σπουδών και κάποια από αυτά ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ γιατί δεν είναι κάποια μαθήματα επιλογής αλλά μαθήματα κατευθύνσεων!!
Ποιός ο λόγος να υπάρχουν οι υποτιθέμενες κατευθύνσεις αν δεν υπάρχουν καθηγητές !! Είναι δυνατόν?


Ένα μπράβο και από εμένα σε αυτό το κράτος που μειώνει τις δαπάνες στην Παιδεία.




Ένας αγανακτησμένος φοιτητής-αναγνώστης.

ΠΡΕΖΑ TV στις 3:48 μμ 0 σχόλια ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: "ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ; ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ!

Η κατάσταση αντί να εκτονώνεται, όπως εκτιμούσε μέχρι χθές το Υπουργείο Παιδείας, κλιμακώνεται. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να σκληρύνει την στάση του. Η υπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου μέσω της ΝΕΤ 105,8 μίλησε για "στημένα κέντρα που υποκινούν τις καταλήψεις" ενώ διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο θα επιβάλει το νόμο ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία.
Σε ότι αφορά στις χαμένες σχολικές ώρες η υπουργός επεσήμανε ότι "Οι ώρες που χάνονται θα αναπληρωθούν ακόμα και αν χρειαστεί να γινουν μαθήματα το Σάββατο τις αργίες ή να κοπούν οι πενθήμερες εκδρομές".

Αναβάλλεται η συναυλία των Scorpions

Του Γιάννη Ευδαίμων
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό ήταν πραγματικό… σοκ. Η προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία των Scorpions στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αναβάλλεται λόγω αδιαθεσίας του τραγουδιστή της μπάντας, Klaus Meine.
Οι διοργανωτές πλέον, τρέχουν και δεν φτάνουν προκειμένου να βρουν νέα ημερομηνία για την συναυλία, την στιγμή που – σύμφωνα με πληροφορίες – είχαν πουληθεί σχεδόν όλα τα εισιτήρια.
Να θυμίσουμε ότι η φετινή παρουσία των μεγάλων Scorpions στην Ελλάδα, θα ήταν και η τελευταία της καριέρας τους, στα πλαίσια της "Get your sting and blackout" περιοδείας τους, καθώς έχουν αποφασίσει να… κρεμάσουν τις κιθάρες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι… Σκορπιοί, ανέβαλαν και τις επόμενες δύο επόμενες προγραμματισμένες παρουσίες τους, σε Βουλγαρία και Μολδαβία. Αναμένουμε με αγωνία νεότερα…

http://www.basketblog.gr//pages/ViewContent.aspx?l=1&e=i&p=3&i=57797&t=1&c=48&w=0&m=1

Oχι και να κοβουν απο την παιδεια...

Αυτο που αντικρισαμε πηγαινοντας στην σχολη ηταν απαραδεχτο..!

οι καθηγητες μας μας ενημερωσαν οτι λογω ελλειψης χρηματων...
απο εδω και περα οσοι φοιτητες κοβονται στα εργαστηρια απο βαθμο(κ οχι απο απουσιες) δεν εχουν Δικαιωμα παρακολουθησης του εργαστηριου παρα μονο το δικαιωμα εξετασης στο τελος του εξαμηνου...!Μα ειναι δυνατον..??Θα δωσω για παραδειγμα εγω ενα μαθημα μετα απο ενα εξαμηνο απο την παρακολουθηση και αν το περασω Χ...ε με..!Για να κοπηκα σημαινει οτι δεν τα καταλαβαινα πολυ καλα,οτι μπορει να μην ημουν καλα την ημερα της εξετασης και για αλλους 1000 λογους..!Γιατι να μου κοψουν το δικαιωμα της παρακολουθησης..????Ετσι καποιος φοιτητης ο οποιος χρωσταει καποια εργαστηρια παει τουλαχιστον 2 εξαμηνα πισω..!
Και το δευτερο ειναι οτι απο 2 καθηγητες που ειχαμε σε κα8ε εργαστηριο τωρα 8α ειναι ενας(1) για 20 ατομα..κ παραπανω...!
Απιστευτο???

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...!

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Στα ελληνικά χωρικά ύδατα μπήκε η F492 Gemlik - Στα 50 μέτρα από το σκάφος του Λιμενικού


Δολοφονική απόπειρα κατά του πληρώματος περιπολικού του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα σημειώθηκε χθες λίγο έξω από την Ψέριμο.
Το τουρκικό σκάφος, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που επίσης φέρνει κατʼαποκλειστικότητα στην δημοσιότητα το defencenet.gr, κινήθηκε πάση δυνάμει κατά του ελληνικού σκάφους (περιπολικό 070), προσπαθώντας να το εμβολίσει στη μέση. Το ελληνικό σκάφος διασώθηκε μόνο χάρις στα ανακλαστικά του κυβερνήτη και του πληρώματός του αφού κατέφερε για λίγα μόλις μέτρα να αποφύγει την πλώρη της τουρκική φρεγάτας F492 Gemlik (πρώην USS Antrim) κλάσης O.H.Perry, η οποία κυριολεκτικά θα το έκοβε στα δύο.


Η απίστευτη πρόκληση (αν και πλέον ο αντίπαλος είναι για όλα ικανός και δεν τίθεται θέμα χαρακτηρισμού των προκλήσεων του ως «απίστευτες») σημειώθηκε όταν το ελληνικό περιπολικό παρακολουθώντας έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα που ξεκίνησε από την Γαλλία και θα κατέληγε στο τουρκικό λιμάνι του Ντιντίμ, απέναντι από την Ψέριμο, πλησίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα.


Η φρεγάτα F492 Gemlik βλέποντας το ελληνικό σκάφος, να πλησιάζει έφυγε πάση δυνάμει από την άλλη πλευρά του κόλπου και έβαλε πλώρη κατά του περιπολικού με αριθμό 070. Το ελληνικό σκάφος προσπάθησε να επικοινωνήσει στη συχνότητα κινδύνου με την φρεγάτα που κατευθυνόταν εναντίον του, αλλά μάταια. Κανείς δεν απαντούσε και η απόσταση όλο και μίκραινε. Βλέποντας ο κυβερνήτης του σκάφους ότι σε λίγο θα ήταν αργά ξεκίνησε και αυτός πάση δυνάμει ελιγμούς αποφυγής και τελικά τα κατάφερε για λιγότερο από ... 50 μέτρα(!) να αποφύγει τον εμβολισμό.


Στην πρώτη φωτογραφία έχει τραβηχτεί ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την απομάκρυνση του ελληνικού σκάφους και διακρίνονται με σαφήνεια οι πορείες των δύο σκαφών. Εκεί που βρίσκεται η τουρκική φρεγάτα λίγα δευτερόλεπτα πριν ήταν το ελληνικό περιπολικό!


Και δεν πρόκειται για απόπειρα «επακούμβισης» δηλαδή για πλευρικό «σκρινάρισμα» σκαφών που ορισμένες φορές συμβαίνει, μεταξύ των σκαφών Λιμενικού και τουρκικής Ακτοφυλακής σε «καυτές» ζώνες όπως τα Ίμια. Πρόκειται για κανονική απόπειρα εμβολισμού. Στην δεύτερη φωτό φαίνεται το τουρκικό σκάφος να έχει πάρει πορεία καταπάνω του περιπολικού 070!


Από πλευράς ΓΕΕΘΑ (το οποίο ενημέρωθηκε άμεσα για το γεγονός) δεν ανακοινώθηκε τίποτα, ούτε και γενικότερα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω της εντολής που έχουν λάβει από το υπουργείο Εξωτερικών να μην δημοσιοποιούν τις τουρκικές προκλήσεις. Αλλά βέβαια τίθεται πλέον και θέμα ρόλου των εκπροσώπων Τύπου των Επιτελείων και αυτοτέλειας του ΥΠΕΘΑ. Ή είναι υπεύθυνοι για την άμυνα της χώρας ή είναι οι "yesmen" του YΠΕΞ. Ας επιλέξουν το ρόλο τους.


Είναι η τρίτη μείζονα τουρκική πρόκληση σε μία εβδομάδα μετά την «κρουαζιέρα» της τουρκικής κορβέτας στον Αργοσαρωνικό και την εικονική προσβολή του Αγαθονησίου.


Είναι ενδεικτικό ότι η Άγκυρα αμέσως μετά το δημοψήφισμα της 11ης Σεπτεμβρίου ξεκίνησε πάλι την τακτική των μείζονων προπκλήσεων.


Πάντως αξίζει να σημειώσουμε τον τρόπο αντίδρασης της Άγκυρας (ποτέ οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες αν δεν έχουν έγκριση ή και εντολή ανωτέρων) σε μία απλή προσέγγιση περιπολικού του Λιμενικού στα τουρκικά χωρικά ύδατα που ακόμα και αν συνέβαινε δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από αβλαβής διέλευση σε ένα απομακρυσμένο σημείο κατά την συνοδεία πολιτικών σκαφών, με την ελληνική αντίδραση στις κρουαζιέρες των φρεγατών και κορβετών τους στον Αργοσαρωνικό. Κι όμως: Μια τέτοια ελληνική αντίδραση ειδικά στην περίπτωση που παραβιάζονται οι κανόνες της αβλαβούς διέλευσης θα έστελνε ένα μήνυμα αποφασιστικότητα που θα ήταν αδύνατον να αγνοηθεί από την άλλη πλευρά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέες διαστάσεις παίρνει η προβοκάτσια ενάντια σε ΚΚΕ και ΠΑΜΕ

Αποκαλύφθηκε και νέος φάκελος με εθνικιστικό περιεχόμενο που διακινείται ταχυδρομικά και εμφανίζει σαν αποστολέα την ΚΟΘ του ΚΚΕ

Ο φάκελος που φέρει σαν αποστολέα το ΠΑΜΕ. Αντίστοιχος είναι και εκείνος που εμφανίζει στη θέση του αποστολέα την ΚΟΘ του ΚΚΕ
Νέες διαστάσεις, που προκαλούν επιπλέον ερωτηματικά, αποκτά η προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ από κύκλους και μηχανισμούς που επιδιώκουν να εμφανίσουν το Κόμμα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σαν φορείς ακραίων εθνικιστικών θέσεων, πουλώντας εκδούλευση στην αστική τάξη και στους σκοτεινούς σχεδιασμούς της.

Μετά την αποκάλυψη προχτές ενός φακέλου που υπογράφεται από κάποια «Παμμακεδονική Επιτροπή Εθνικής Αντιστάσεως» και εμφανίζει το ΠΑΜΕ σαν αποστολέα εθνικιστικού κειμένου, χτες αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος προβοκατόρικος μηχανισμός διακινεί ταχυδρομικά το ίδιο κατάπτυστο κείμενο εμφανίζοντας σαν αποστολέα και την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Οπως και στην περίπτωση του ΠΑΜΕ, ο φάκελος που έγινε αφορμή να αποκαλυφθεί η άθλια προβοκάτσια, επιστράφηκε στην ΚΟΘ με την ένδειξη «Αγνωστη διεύθυνση παραλήπτη». Από τα στοιχεία των δύο φακέλων προκύπτει ότι ο μηχανισμός δρα από τη Θεσσαλονίκη και έχει στείλει άγνωστο αριθμό επιστολών προς Ελληνες ομογενείς που κατοικούν στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την προσφώνηση στην αρχή του κειμένου. Τόσο η επιστολή που εμφανίζει σαν αποστολέα το ΠΑΜΕ, όσο και αυτή που δείχνει σαν αποστολέα το ΚΚΕ έχουν παραλήπτες που κατοικούν στην Αθήνα.

Η επιστολή αναφέρεται κυρίως στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και προβάλλει θέσεις κομμένες και ραμμένες στην επιδίωξη της αστικής τάξης να θολώσει τα νερά, να συκοφαντήσει το ταξικό κίνημα, να ταυτίσει με βρώμικο τρόπο στις λαϊκές συνειδήσεις τον πατριωτισμό της εργατικής τάξης με τον εθνικισμό διαφόρων ανώνυμων και επικίνδυνων κύκλων.

Ενα απόσπασμα από την επιστολή που εσωκλείεται στους φακέλους δείχνει τις προθέσεις των συντακτών της: «Μήπως είναι ώρα να ξαναζωντανέψουμε το πνεύμα των προγόνων μας - τη φιλελευθερία των Σπαρτιατών, τη γενναιότητα των πολεμιστών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την πίστη και ανδρεία των υπερασπιστών της Κωνσταντινούπολης; Ολα δείχνουν ότι έφτασε η ώρα! Στην υφιστάμενη κατάσταση δεν έχουμε καμία εναλλακτική επιλογή εκτός της προάσπισης της Ελλάδας με κάθε θυσία, για να παραμείνει η χώρα μας ακέραια στον πολιτικό χάρτη του κόσμου και να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα!

Εμείς, οι Ελληνες της διασποράς καθώς και οι άλλοι φορείς που υποστηρίζουν τις θέσεις και τις απόψεις των τριών εκατομμυρίων Μακεδόνων, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να σταματήσετε τους προδότες της πατρίδας μας. Δεν κρίνεται σήμερα μόνο το όνομα της Μακεδονίας μας, αλλά και το μέλλον όλων των Ελλήνων».

Σχολιάζοντας την προβοκατόρικη προσπάθεια, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημείωνε μεταξύ άλλων σε προχτεσινή της ανακοίνωση: «Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια καραμπινάτη προβοκάτσια με στόχο να πληγεί το καθημερινά αυξανόμενο κύρος του ΠΑΜΕ. Επίσης, είναι προφανές ποιοι ενοχλούνται από τη δράση και την εμβέλεια του ΠΑΜΕ και γι' αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες αισχρές και καταδικασμένες στη συνείδηση της εργατικής τάξης μεθοδεύσεις ενάντια στο ΠΑΜΕ. Να είναι όμως σίγουροι ότι όσοι καθοδηγούν και κρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Την προβοκάτσια καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ Αύριο όλοι στο δρόμο!

Σε ετοιμότητα, προκειμένου αύριο να δοθεί ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στα σχέδιά της για την εκπαίδευση που θα σαρώσουν τόσο το μορφωτικό επίπεδο για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, όσο και το πορτοφόλι των λαϊκών οικογενειών, βρίσκονται φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές σε όλη τη χώρα. Ηδη τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν δοθεί σε πολλές πόλεις, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η νεολαία αρνείται να κάνει την οποιαδήποτε θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, απαιτώντας να καταργηθεί το Μνημόνιο και οι νόμοι που γονατίζουν τις λαϊκές οικογένειες!

Στην Αθήνα, η προσυγκέντρωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έχει οριστεί για τις 10.30 το πρωί, στα Χαυτεία.

Οι μαθητές της Αθήνας ενώνονται με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και το ΜΑΣ, στην Ομόνοια, στις 11 το πρωί. Ηδη σε αρκετά σχολεία γίνονται εκλογές για την ανάδειξη 15μελών και 5μελών και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας απευθύνει κάλεσμα «οι πρώτες αποφάσεις τους να είναι αγωνιστικές».

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά καλεί τους μαθητές της πόλης σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στο σταθμό του ΗΣΑΠ Πειραιά, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Αθήνας.

Νέες αποφάσεις αναμένονται να παρθούν από σχολεία σήμερα.

Σε Μακεδονία και Θράκη

Συλλαλητήρια προγραμματίζει το ΜΑΣ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης όπου λειτουργούν σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ: Στη Θεσσαλονίκη στις 10 το πρωί, συγκέντρωση στην Πλατεία Χημείου. Στις Σέρρες στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας. Στην Κατερίνη στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων. Σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, το ΜΑΣ θα διαδηλώσει μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης. Καλεί τους μαθητές να διαδηλώσουν μαζικά το αίτημά τους να μην πληρώσουν οι οικογένειές τους ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωσή τους. Να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ.

Ηδη δεκάδες σχολεία, 15μελή και 5μελή έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο και 2ήμερες καταλήψεις Πέμπτη και Παρασκευή με αιτήματα: «Δεν δίνουμε δεκάρα για τα βιβλία ξένων γλωσσών. Να δοθούν σε όλους με ευθύνη του κράτους. Να δοθούν όλα τα βιβλία για όλα τα μαθήματα. Δε πληρώνουμε αναλώσιμα για εργαστήρια. Να δοθούν σε όλους με ευθύνη του κράτους. Καμιά τάξη με πάνω από 20 μαθητές. Περισσότερες αίθουσες, περισσότεροι καθηγητές για όλα τα μαθήματα. Κλειστά γυμναστήρια και σκέπαστρα σε όλα τα σχολεία. Δε πληρώνουμε για το πετρέλαιο θέρμανσης, να εφοδιαστούν όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους. Φτηνές τιμές στα κυλικεία. Με προοπτική δωρεάν διατροφής στο σχολείο με ευθύνη του κράτους. Δεν πληρώνουμε εισιτήριο ΟΑΣΘ - Δωρεάν μεταφορές. Οχι στον εκβιασμό των απουσιών για τις κινητοποιήσεις μας».

Βολές Παπαρήγα κατά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Σφοδρή επίθεση κατά των δύο κομμάτων εξουσίας για την αντιπαράθεσή τους γύρω από το μνημόνιο εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η Αλέκα Παπαρήγα επεσήμανε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνειδητά περιορίζουν τη συζήτηση γύρω από το μνημόνιο για το αν μπορούσε κανείς να το αποφύγει ή αν μπορούσε να ήταν καλύτερο, καθώς «θέλουν να βγάλουν λάδι τη στρατηγική και των δύο κομμάτων, η οποία συνέβαλε και στην όξυνση της κρίσης και στη λήψη μέτρων με τη μορφή μνημονίου».

Η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι, ακόμα και αν δεν είχαμε το μνημόνιο, η απελευθέρωση της αγοράς, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όλα αυτά θα γίνονταν, απλώς θα γίνονταν με πιο αργό ρυθμό.

Επομένως, πρόσθεσε, είναι λάθος να περιορίζεται από τους εργαζομένους ο αγώνας τους σε αγώνα μόνο κατά του μνημονίου, βγάζοντας λάδι όλη την προηγούμενη πολιτική.

«Ο αγώνας εναντίον του μνημονίου πρέπει να κοιτάξει μπρος σε ριζικές αλλαγές στο πεδίο της οικονομίας και της εξουσίας, σε συνδυασμό βεβαίως με την αντιμετώπιση επειγόντων μέτρων. Διαφορετικά η πάλη π.χ. για να μην περάσει το μνημόνιο, χωρίς να κοιτάζει κανείς μπροστά, μας οδηγεί πίσω, άρα ξανά σε ένα καινούργιο μνημόνιο» πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής; απεργία ΑΔΕΔΥ!

Είναι που είναι δύσκολη η υπόθεση, θαρείς και "τραβά" και τις απεργίες που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ!
Ετσι η εξ' αναβολής δίκη από την 11η Μαρτίου, λόγω και τότε της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ, που είχε οριστεί για την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, "προκάλεσε" και πάλι την 24ώρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Πέρυσι το Νοέμβριο μετά την 3η αναβολή (τότε) της δίκης η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων σημείωνε μεταξύ άλλων:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων μετά τη νέα αναβολή –τρίτη κατά σειρά- της δίκης για τον σοβαρότατο τραυματισμό του μέλους μας, δημοσιογράφου, Αγγελικής Χατζηδημητρίου , κατά την άσκηση των δημοσιογραφικών καθηκόντων της, με κατηγορούμενους τον ιδιωτικό αστυνομικό της ΔΕΗ και γιατρούς του νοσοκομείου Χίου, που φέρουν ευθύνη για τον βαρύτατη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η συνάδελφος, ζητά την άμεση απονομή της Δικαιοσύνης...
...Η Δικαιοσύνη πρέπει να λάμψει...".

Αίτημα ππου συνεχίζει να είναι επίκαιρο.

Αναστολή μαθημάτων στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Παν. Αθηνών

Την αναστολή των μαθημάτων έως και τις 8 Οκτωβρίου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Τμήματος.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «το Τμήμα αδυνατεί να εξασφαλίσει την άρτια εκπαίδευση των φοιτητών λόγω έλλειψης του απαραίτητου αριθμού απεσπασμένων εκπαιδευτικών, που θα προσφέρουν σημαντικό επικουρικό εκπαιδευτικό έργο».


Σύμφωνα με τη Γενική Συνέλευση του τμήματος, ενώ κάθε χρόνο ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών έφτανε τους 30, φέτος μειώθηκε δραματικά στους 5 την ώρα που στο Τμήμα φοιτούν 500 προπτυχιακοί, 800 μεταπτυχιακοί φοιτητές και 350 μετεκπαιδευόμενοι δάσκαλοι.

133 σχολεια κλειστα πανελλαδικα

Μέχρι αυτή την ώρα 60 σχολεία στην Αττική τελούν υπο κατάληψη με ανάλογα αιτήματα.
Στο Νομό Θεσσαλονίκης 24 γυμνάσια και λύκεια δεν λειτουργούν ενώ στην Αιτωλοακαρνανία σε 11 σχολεία έχει μπει λουκέτο. Στην Πάτρα σε 32 γυμνάσια και λύκεια δεν γίνονται μαθήματα.
6 σχολεία στη Φθιώτιδα και ένα στην Εύβοια μέχρι σήμερα τελούν υπό κατάληψη॥
Ο αριθμος αυτος ανεμενεται ναα αυξηθει ενω στο χωρο μπαινουν και ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: ΘΕΣΠΙΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ Τ.Ε.Ε..
Στις 30/03/2009 το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) ενέκρινε την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην οποία θα εντάσσονται τα Τμήματα: Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων (Σύρος), Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων (Σάμος), Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης (Χίος) και εισηγήθηκε σχετικά στο Υπουργείο Παιδείας. Έκτοτε όμως, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ίδρυσης της Σχολής από το Υπουργείο Παιδείας.
Η 15η Σύνοδος Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών Ελλάδος εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την καθυστέρηση ίδρυσης της Πολυτεχνικής Σχολής και τόνισε ότι πληρούνται όλοι οι όροι για την ποιότητα της εκπαίδευσης και την ομαλή λειτουργία της Σχολής, παρά τη χωρική διασπορά των τριών Τμημάτων της, δηλαδή «κατατομή σπουδών Μηχανικών, προγράμματα σπουδών, υπεροχή των μηχανικών στο σύνολο μελών Δ.Ε.Π. κάθε Τμήματος και επαρκείς εκπαιδευτικές υποδομές. Επιπλέον, η χρήση νέας τεχνολογίας εκπαιδευτικών επιτρέπει, χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση τη θεσμική αναβάθμιση στο επίπεδο της λειτουργίας Πολυτεχνικής Σχολής.»
Επίσης, η ίδια Σύνοδος προτείνει προς τη Διοίκηση του Τ.Ε.Ε. να συζητήσει την έγκριση της ένταξης των διπλωματούχων μηχανικών του Τμήματος Μηχανολογικής Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στο Τ.Ε.Ε. και την θέσπιση νέας ειδικότητας Μηχανικών Οικονομίας, στην οποία θα εντάσσονται οι απόφοιτοι του σχετικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί τόσο για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και την ένταξη των ως άνω μηχανικών στο Τ.Ε.Ε.



Αθήνα, 4/10/2010
Οι ερωτώντες


ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ

Εκδηλωση της Λαικης Συσπειρωσης!!

H Λαϊκή Συσπείρωση-Aγωνιστική πρωτοβουλία Δήμου Xίου

διοργανώνει την Tετάρτη 13 Oκτώβρη και ώρα 7 μ.μ.


στην αίθουσα Nομαρχιακής Aυτοδιοίκησης εκδήλωση με θέμα:


«Bιώσιμη ανάπτυξη: Πεδίο κερδοφορίας ή προστασίας του περιβάλλοντος.»


Oμιλητής θα είναι ο Mηχανικός Περιβάλλοντος απόφοιτος του Πολυτεχνείου Ξάνθης


Xρυσάφης Xαράλαμπος.


Θα ακολουθήσει τοποθέτηση του Δημήτρη Ψωμαδάκη


υποψήφιου Δημοτικού Σύμβουλου, σε θέματα ενεργειακής πολιτικής.


Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ




Στον πανεπιστημιακό χώρο η ΔΗΠΑΚ-η παράταξη που συσπειρώνονται ανένταχτοι και προοδευτικοί πανεπιστημιακοί μαζί με του κομουνιστές- έγκαιρα, με καθαρό και προφητικό λόγο, προειδοποίησε για τον ραγιαδισμό της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ που, παρότι γνώριζε τις παγίδες στην πορεία που επέλεξε, παρότι η πορεία αυτή περνούσε μέσα από ένα ναρκοπέδιο που θα τίναζε το δημόσιο πανεπιστήμιο στον αέρα, επέλεξε τον δρόμο της καταστροφής παρασύροντας μαζί της ένα μεγάλο μέρος των πανεπιστημιακών οι οποίοι τώρα πλέον το «φυσάνε και δεν κρυώνει».
Ο πανεπιστημιακός «Καλλικράτης» με το νέο νόμο πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας εκείνον της ΝΔ του οποίου ακόμα το μελάνι δεν στέγνωσε, αποτελεί πλέον ζοφερή πραγματικότητα.
Ό,τι απέμεινε από το δημόσιο πανεπιστήμιο κατεδαφίζεται και στη θέση του προβάλλει το πανεπιστήμιο Ανώνυμη Εταιρεία με πελάτες τους φοιτητές και εξασφαλισμένο εισοδήματα τα λογής λογής δίδακτρά τους και τις πιστοποιήσεις τους.
Από κοντά και οι νέοι Δήμοι εκτρώματα μιας οικονομικής ολιγαρχίας , που επιθυμεί να διαχειριστεί όλες τις εκπαιδευτικές εκφάνσεις με τις δυνατότητες και τη λογικής ενός «μαθητευόμενου μάγου», που υπακούει στα κερδώα αιτήματα της παγκόσμιας καπιταλιστικής ελίτ.

Την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες προωθείται (προφανώς με την ανοχή των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων της χώρας) το φίμωμα της μόνης φωνής η οποία μπορεί να αντισταθεί ακόμα στα κελεύσματα του οικονομικού απολυταρχισμού και της ασυδοσίας: Της φωνής των κομμουνιστών, των ανένταχτων αριστερών των κάθε λογής ριζοσπαστών προοδευτικών ανθρώπων που συμπονούν και υπερασπίζουν την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους. Οι αγώνες τους, η μόνη ελπίδα για ανθρώπινη διέξοδο από την κρίση, στιγματίζονται ως εξτρεμιστικοί.
Την ίδια ώρα, φερέφωνα της ελληνικής συνιστώσας του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού-μονοπωλιακού συστήματος εξουσίας, με ύφος νταή γερμανοτσολιά, καθυβρίζουν τους κουμουνιστές και το ΠΑΜΕ, εγκαλώντας ταυτόχρονα το σύνολο σχεδόν του λαού για διαφθορά.

Όλα αυτά, και άλλα περισσότερα που έρχονται, προωθούνται προφανώς για να ανοίξει ο δρόμος για το μεγάλο βήμα που θα αποτολμήσουν στον χώρο του Αιγαίου τα παγκόσμια μονοπώλια: το ξεπούλημα της μεγάλης ενεργειακής περιουσίας των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας αντί «πινακίου φακής» και με το ρίσκο της πολεμικής ανάφλεξης πέρα για πέρα ανοικτό.

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι συγκυριακά γεγονότα αλλά κομμάτια ενός καλοστημένου σχεδίου! Η εργατική τάξη όμως τους έχει πάρει χαμπάρι και κρατά γερά στα χέρια της την αντίδραση στα τεκταινόμενα. Όπως τότε, εβδομήντα χρόνια πίσω, όταν οι δυνάμεις της αντίδρασης και οι γερμανοτσολιάδες κατατρομοκρατούσαν τον λαό παραμυθιάζοντάς τον ότι όλα είχαν τελειώσει και ο Δημοκρατικός Στρατός τάχατες το ‘χε βάλει στα πόδια….και ήλθε ο ηρωικός αγώνας της 22ης Ταξιαρχίας στην Ραμπατίνα (στον οποίο υποκλίθηκε και ο μοναρχοφασισμός) για να μετατρέψει σε φυγάδες τους λυπόψυχους του Εθνικού Στρατού και να σπείρει μια πελώρια κραυγή πάνω από την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις «Έσπασε το μέτωπο..», έτσι και τώρα που σε λίγες μέρες οι αστοί κυβερνήτες μας και συγκυβερνήτες μας θα βαυκαλίζονται για την εθνική μας γιορτή, πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει :Ένα μεγάλο λαϊκό ΟΧΙ!

Η εργατική τάξη, οι μικρομεσαίοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, εβδομήντα χρόνια μετά έχουν ακόμη μια τεράστια παρακαταθήκη πείρας και ιδεολογικών αγώνων σημαδεμένων από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που θα τους δώσει την δυνατότητα να σπάσουν αυτή τη φορά το μέτωπο των μονοπωλίων και της οικονομικής ασυδοσίας….τρομοκρατώντας με αυτόν τον τρόπο τους τρομοκράτες…»

Γιάννης Καρκαζής
Πρώην Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χίου με την
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ- Αγωνιστική Πρωτοβουλία»