Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ 13 ΤΜΗΜΑΤΑ AEI & TEI ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Υπο καταληψη τελουν 13 σχολες σε ολη την Χωρα με τον αριθμο αυτο να αυαξανεται τις επομενες ημερες αυτο που φοβοταν η κυβερνηση γινεται πραξη μετα τα 220 σχολεια που ειναι κλειστα στο χωρο μπαινουν και τα πανεπιστημια ετσι μεχρι αυτην την ωρα υπο καταληψη τελουν:
  1. Φιλοσοφική Κρήτης
  2. Φυσικο αθηνας
  3. ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στις Σέρρες.
  4. νομικη Αθηνας
  5. Iατρικη Αθηνας
  6. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ε.Μ.Π.
  7. Ηλεκτρολόγων Πολυτεχνειου Αθηνας
  8. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Πολυτεχνειο Αθηνας
  9. Μηχανολογων Πολυτεχνειο Αθηνας
  10. Χημικο Πολυτεχνειο Αθηνας
  11. Ναυπηγων Πολυτεχνειο Αθηνας
  12. Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πατρα
  13. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


ενω γενικες συνελευσεις αναμενονται σε ολα τα ΑΕΙ &ΤΕΙ της χωρας μεχρι την Παρασκευη..ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ newschios

ΠΑΡΤΥ ΣΠΑΤΑΛΗΣ Η ΔΙΕΤΙΑ 2008-09 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ…ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ…

Την περίοδο της μεγάλης σπατάλης στο υπουργείο Παιδείας, κατά τη θητεία των δύο τελευταίων υπουργών της Ν.Δ., αποκαλύπτουν φουσκωμένοι λογαριασμοί κινητών και υπέρογκα έξοδα για δημόσιες σχέσεις, μετακινήσεις υπουργών-υπαλλήλων καθώς και για υπερωρίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή, τη διετία 2008-2009, περίοδο υπουργίας των Ευρ. Στυλιανίδη και Αρ. Σπηλιωτόπουλου, ξοδεύτηκαν περίπου 280 χιλιάδες ευρώ για κινητά, 240 χιλιάδες για δημόσιες σχέσεις, 1,7 εκατομμύρια ευρώ για υπερωρίες και τρία εκατομμύρια για έξοδα παράστασης υπουργών - υπαλλήλων (!). Το αξιοσημείωτο; Και οι δύο επέδειξαν την ίδια «απλοχεριά». Οσα ξόδεψε ο ένας τον ένα χρόνο, περίπου τόσα ξόδεψε κι άλλος τον επόμενο.

Με αυτά τα στοιχεία αποφάσισε η νυν ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να δώσει ένα μέτρο σύγκρισης προκειμένου να αξιολογηθεί δεόντως η δική της οικονομική διαχείριση, στοιχεία για την οποία ζητήθηκαν με την κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή από τον βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Νικολόπουλο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που εστάλησαν προς απάντηση του βουλευτή, ο οποίος τα ανάλογα έχει ζητήσει και από άλλα υπουργεία (για διάφορα έξοδα, από κινητά έως και αγορά επίπλων), τα έξοδα της παρούσας ηγεσίας για τον πρώτο χρόνο της θητείας της φαντάζουν αμελητέα: περίπου 20.000 ευρώ για κινητά, 13.500 για δημόσιες σχέσεις ενώ για τις δαπάνες μετακίνησης δεν ξεπέρασε τις 790.000. Για τις, υπερωρίες, δε, μέχρι τον Ιούλιο είχε δαπανήσει 197.000 ευρώ.
Α.ΑΝΔΡ.

ΠΡΕΖΑ TV

ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Με μαζική συμμετοχή στη χθεσινή τέταρτη πανεθνική απεργία, οι Γάλλοι εργαζόμενοι και πολλές χιλιάδες νέοι έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούν μαχητικά στην επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Τα συνδικάτα θεωρούν ότι το κίνημα μπήκε σε ριζοσπαστική φάση, ενώ στη Γερουσία ψηφίστηκαν ήδη κατεπειγόντως τα κυριότερα μέτρα: παράταση της ηλικίας του χρόνου πρόωρης συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια αντί στα 60, πλήρης συνταξιοδότηση στα 67 αντί 65. Η κυβέρνηση πιέζει για ψήφιση στη Γερουσία ώς το Σάββατο και τελική επικύρωση του νόμου ώς το τέλος του μήνα. Τα συνδικάτα απαιτούν ουσιαστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο με «μπρα ντε φερ» που υποστηρίζει η κοινή γνώμη. Εξι στους δέκα Γάλλους είναι υπέρ της σκλήρυνσης των κινητοποιήσεων.

Η συμμετοχή ήταν πολύ αυξημένη στις 250 διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες. Υπολογίζεται σε 3,5 εκατομμύρια από τα συνδικάτα, 1,23 εκατομμύρια από την αστυνομία. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εώς τώρα κινητοποίηση και θα συνεχίσουμε», δήλωσαν οι ηγέτες των συνδικάτων. Σημαντικές ήταν οι απεργίες στις σιδηροδρομικές και αεροπορικές συγκοινωνίες, σε λιμάνια ανεφοδιασμού πετρελαιοφόρων, διυλιστήρια πετρελαίου, στον τομέα της ενέργειας, στην εκπαίδευση, στα ταχυδρομεία, στις τηλεπικοινωνίες. Το 50% των πτήσεων ακυρώθηκε στο «Ορλί», 30% στο «Σαρλ ντε Γκολ». Ενα στα τρία τρένα TGV κυκλοφόρησε, πραγματοποιήθηκαν οκτώ από τα δέκα δρομολόγια των τρένων Thalys προς Βέλγιο και Ολλανδία. Περιορισμένα ήταν τα δρομολόγια του μετρό. Τα συνδικάτα εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς ανακοίνωσαν τη συνέχιση των επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι «η κυβέρνηση πήγε πέρα από ό,τι ήταν δυνατό να γίνει» και απέκλεισε κάθε υποχώρηση. Χαρακτήρισε «ανεύθυνους» τους εκπροσώπους της Ακροαριστεράς και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, «που βγάζουν τους νέους από τα 15 χρόνια τους στο δρόμο».

Είναι η πρώτη φορά που στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων συμμετείχαν μαζικά μαθητές και φοιτητές. Σε γενικές συνελεύσεις τους αποφάσισαν την κατάληψη σχολικών κτιρίων με το σύνθημα «σχολές νεκρές». Στις διαδηλώσεις το σύνθημά τους ήταν «Σαρκό, οι νέοι κατέβηκαν στο δρόμο, ξόφλησες». Σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής εκπαίδευσης σε 400 λύκεια από τα 4.302 έχουν γίνει καταλήψεις. Το ποσοστό των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις απεργίες έφτασε στο 48%, σύμφωνα με τα συνδικάτα, 22,13% για την αστυνομία. Ο Νικόλα Σαρκοζί φοβάται κλιμάκωση στις κινητοποιήσεις της νεολαίας γιατί, όποτε κατέβηκαν στο δρόμο οι νέοι, οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να αποσύρουν νομοσχέδια.

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει και απεργία 16 ημερών στα λιμάνια ανεφοδιασμού πετρελαιοφόρων, που έχει παραλύσει 11 από τα 12 διυλιστήρια της Γαλλίας και θα είναι επαναλαμβανόμενη, ενώ 56 πετρελαιοφόρα έχουν ακινητοποιηθεί στη Μασσαλία. Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ρήξης ανεφοδιασμού καυσίμων.


ΠΡΕΖΑ TV

Σ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ , ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΦΡΟΙ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ...