Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

θα γυρισει η οχι ροζ βιντεο η Σασα Μπαστα;

Φήμες θέλουν την Σάσα Μπάστα να βαδίζει στα βήματα της Τζούλιας Αλεξανδράτου και της Μαριάννας Ντούβλη, πρωταγωνιστώντας στην νέα ταινία που ετοιμάζει η εταιρεία Sirina.

Για άλλη μια φορά όμως η ίδια το διέψευσε κατηγορηματικά.

«Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να εξηγώ. Το έχω πει πραγματικά πάρα πολλές φορές σε συνεντεύξεις μου τους τελευταίους μήνες ότι εγώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο. Προφανώς υπάρχει κάποιος που βγάζει τις φήμες. Την τελευταία φορά που έλεγαν τέτοια πράγματα για μένα η μητέρα μου πήγε στο νοσοκομείο. Αν μη τι άλλο, ας σεβαστούν τη μητέρα και τον αδελφό μου, αν όχι εμένα».

Πηγή: yupi.gr

Τοπικές εφημεριδες (21/6/2010)




Τελος Οκτωμβριου θα ειναι ετοιμο το λιμανι των Μεστων

πηγη:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο Λιμένα Μεστών και το έργο θα έχει παραδοθεί, δήλωσε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης μετά από επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοτάξιο. Στον ίδιο χώρο πραγματοποίησε συνάντηση με τους ψαράδες της περιοχής που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το δέσιμο των σκαφών τους λόγω της υπερύψωσης του μόλου. Το αίτημά τους για την κατασκευή μιας προβλήτας μεταφέρθηκε στην κοινοπραξία και στην αρμόδια διεύθυνση ΥΠΕΧΩΔΕ.
Παράλληλα, όσον αφορά το κυρίως έργο, θα προχωρήσουν κάποιες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στη βόρεια πλευρά, προς το δρόμο που πάει για την Αγ. Ειρήνη, για να εξασφαλιστούν περισσότερες χερσαίες εγκαταστάσεις, δεδομένου ότι αναπτύσσονται τρία ξεχωριστά τμήματα εμπορικό, επιβατικό και τουριστικό. Ενώ από την προηγούμενη απαλλοτρίωση εξοικονομήθηκε ένας χώρος για τις εγκαταστάσεις του στρατού.
Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι εργασίες καθώς ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες με τη θεμελίωση επιπλέον μπλoκ για να αποκτήσει το λιμάνι μεγαλύτερη επιφάνεια, διότι η μελέτη προέβλεπε στερέωση στα 9 μέτρα ενώ πήγε στα 14 και αυτό δημιούργησε σημαντική καθυστέρηση του έργου.
Όσον αφορά τη ροή χρηματοδότησής του το έργο είναι ενταγμένο στο Γ’ ΚΠΣ με γέφυρες του ΕΣΠΑ, και γίνεται κανονικά.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Νομαρχίας, το έργο του Λιμένα Μεστών συνδέεται με το δρόμο Χίου - Μεστών - ο οποίος ολοκληρώθηκε και συνδέει την πόλη της Χίου σε λιγότερο από 25 λεπτά - αλλά και με το Φράγμα του Κατράρη που ολοκληρώθηκε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον η δημοπρασία των σωληνώσεων είναι σε εξέλιξη. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το έργο του ΧΥΤΑ στην περιοχή Πόδαρα της Βέσσας, θα δώσουν μια νέα φυσιογνωμία στην περιοχή. Όπως είπε ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης, αυτά τα έργα θα συνδυαστούν με μια τουριστική ― και όχι μόνο ― ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον.




Σαν σημερα 21/6/2010 γεννιεται ο Βασιλης Παπακωσταντινου



Γεννήθηκε την 21η Ιουνίου του 1950 στο χωριό Βάστα της Αρκαδίας κοντά στη Μεγαλόπολη. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε εκεί (έως τα 7 του) και μερικές εμπειρίες του απ΄ αυτά τις έκανε τραγούδια, όπως τη "Σφεντόνα". Στα 12...


του χρόνια πήρε την πρώτη του κιθάρα. Αργότερα συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα της εποχής όπου έκανε και τα πρώτα του μουσικά βήματα. Το πρώτο του συγκρότημα, με το οποίο τραγουδούσε σε Ιταλικό στίχο σε διάφορα κλαμπ, το ονόμασε CROSSWORDS.

Άρχισε να τραγουδά έντεχνο ελληνικό τραγούδι στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Το 1973 μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, πήγε στη Γερμανία - στο Μόναχο όπου συμμετείχε σε επιτροπές αντιδικτατορικού αγώνα, τραγουδώντας παράλληλα σε πολλά στέκια Ελλήνων φοιτητών και ομογενών. Η πρώτη του σημαντική γνωριμία έγινε το καλοκαίρι του 1974, συναντώντας, στο Παρίσι, το Μίκη Θεοδωράκη. Η συνεργασία τους όμως έμελλε να αρχίσει δύο χρόνια αργότερα.

Την ίδια χρονιά επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε ουσιαστικά την επαγγελματική του πορεία στο τραγούδι. Τραγούδησε σε μπουάτ και ηχογράφησε ένα μικρό δίσκο 45 στροφών. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στην ηχογράφηση του δίσκου του Μάνου Λοΐζου «Τα τραγούδια του δρόμου».

Το 1975 ηχογράφησε «Τα αγροτικά» του Θωμά Μπακαλάκου. Την ίδια εποχή γνώρισε δυο συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε στενά στην πορεία του. Τον Μάνο Λοΐζο και τον Θάνο Μικρούτσικο.
www.tralala.gr

Με την αλβανικη BESA ο Ολυμπιακος

Με ομάδα της γειτονικής Αλβανίας κληρώθηκε στα προκριματικά του Europa League ο Ολυμπιακός.Πιο συγκεκριμένα FC OLYMPIAKOS-BESA.Ο πρώτος αγώνας είναι στις 15/7 στην Αθήνα και ο επαναληπτικός στις 22/7 στην Αλβανία

4 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΝΣ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΝΗ


36 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ 4 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΝΣ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΝΗ
ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΧΟΥΝ ΣΒΗΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWSCHIOS ΓΙΑ ΕΥΝΟΙΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Kατεβαζουν αγκυρες τα πλοια την Τεταρτη συμμετεχοντας στην 24ωρη απεργια του ΠΑΜΕ

Κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελεστεί την Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ να προκηρύξουν 24ωρη απεργία.
Τα σωματεία κήρυξαν την απεργία στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ που θα γίνει την Τετάρτη στις 11:00 στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και αντιδρούν στην άρση του καμποτάζ, στο νέο Ασφαλιστικό και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΔΕΝ υπηρετησε την πατριδα ο Λεό Πατίτσας...

Η μία αποκάλυψη μετά την άλλη για το Λεό Πατίτσα. Μπορεί να βρισκόταν στο Αβέρωφ αλλά... δεν υπηρετεί θητεία!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real Νews που κυκλοφορεί, ο 35χρονος Λεό Πατίτσας δεν έχει πάει φαντάρος και μάλιστα ζήτησε πριν από δώδεκα χρόνια να απαλλαγεί από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις λόγω... διπλής υπηκοότητας.

O εφοπλιστής Λεό, το 1998 αξιοποίησε τη στρατολογική νομοθεσία του 1997, η οποία λέει ότι "μετανάστες θεωρούνται όσοι είχαν κατά την 31-8-1997 την ιδιότητα αυτή σε οποιαδήποτε χώρα της υδρογείου που δέχεται μετανάστες,πλην Ευρώπης, Αιγύπτου, Αλγερίας, Εμιράτων Περσικού Κόλπου, Ιράν, Ιορδανίας, Ισραήλ, Κουβέϊτ, Λιβάνου, Λιβύης, Μαρόκου, Μουσκάτ και Ομάν, Σαουδικής Αραβίας, Συρίας, Τουρκίας, Τυνησίας, Υεμένης και των χωρών που τελούσαν υπό κομμουνιστικό καθεστώς". Άρα εξαιρούνται ως μετανάστες όσοι ζούσαν σε ΗΠΑ και Αυστραλία

Ο Λεό Πατίτσας μπορεί να είναι γεννημένος στο Λονδίνο και να έχει βρετανική υπηκοόητα, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσει αυτομάτως από την υποχρέωση εξάμηνης στρατιωτικής θητείας, μέχρι τη συμπλήρωση του 45ου έτους της ηλικίας του. Μεταξύ Αγγλίας και ΗΠΑ,ο εφοπλιστής, έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του στρατολογικού νόμου περί μεταναστών. Το ερώτημα είναι αν εξακολουθεί να τηρεί τους όρους της «διαρκούς αναβολής», δηλαδή αν κάθε εξάμηνο φεύγει στο εξωτερικό.


Το Πεντάγωνο, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός έλεγχος για τη σωστή χρήση των όρων εξαιρέσεως από τη στράτευση αυτής της κατηγορίας. Δηλαδή, η εξαίρεση με τη μέθοδο του μετανάστη, ουσιαστικά αποτελεί απαλλαγή από τη στράτευση. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα, ότι ο Λ.Πατίτσας δεν τηρεί τους όρους της εξαίρεσής του, κάτι που οι υπηρεσίες του Πενταγώνου είναι αρμόδιες να ελέγξουν।
πηγή:
Real Νews

NewsChios: Αν εμεις δεν υπηρετησουμε την πατριδα, για οποιοδηποτε λογο ειμαστεε λιποτακτες, για τους εφοπλισταδες ,τους μακηδες, τους τραγουδισταδες , κ,α δεν ισχυει;; Τα συμπερασματα δικα σας!! ΓΙΑ ΣΟΥ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!!

ΠΑΜΕ σε εκλογες το φθινοπωρο αν γινει ανταρσυα σε εργασιακο & ασφαλιστικο λεει στους βουλευτες του ο Παπανδρεου

Σοβαρές διαφωνίες βουλευτών αλλα και υπουργών απειλούν τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ
- Ο Παπανδρέου στέλνει σαφές μήνυμα σε όλους για διπλές κάλπες το φθινόπωρο αν δεν περάσουν οι αλλαγές

Η κυβέρνηση Παπανδρεου μπαίνει στην πιό δύσκολη περίοδο του βίου της καθώς δυο πολύ σκληρές μεταρυθμίσεις στα εργασιακα και στο ασφαλιστικό πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαημερο. Πρόκειται για δραματικές αλλάγες που όπως λένε πολλα στελεχη του ΠΑΣΟΚ θα καταγραφουν στην ιστορια ως η πιο μελανή σελίδα του κόμματος.Θα προκαλεσουν,οπως υποστηριζουν μη αναστρεψιμη ζημια και θα οδηγήσουν αναποφευκτα στην απαξίωση του ΠΑΣΟΚ και τη συρρίκνωση του.

Ομως ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργατες είναι κατηγορηματικοί. Οι αλλαγες πρέπει να γίνουν για να σωθεί ο τόπος.Θα είναι επωδυνες αλλά δε θα πλήξουν τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ γιατι αφ ενός είναι έκτακτες και αφ ετέρου θα συμπληρωθούν από τα θεσμικά όπως ο Καλικράτης ,οι αλλαγές στο χώρο της υγείας,της παιδείας στο νόμο περί ευθύνης υπουργών που θα δείξουν το πραγματικο προσωπο του ΠΑΣΟΚ.

Ετσι ο πρωθυπουργος θα ζητησει απο ολα τα στελεχη του να στηριξουν τα σκληρα μετρα που ερχονται συνεκτιμώντας το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικης.Αν υπαρξουν μείζονες αντιδρασεις ο Γ. Παπανδρεου δε θα διστασει να προκαλέσει εκλογές το φθινοπωρο μαζι με τις δημοτικές.Ηδη συνεργατες του ανέλαβαν να κοινοποιησουν αυτη τη "γραμμη" και να καλέσουν τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Όλα αναμένεται να κριθούν μέσα στο επόμενο 15ήμερο οπότε θα δημοσιοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις και την ψήφιση του ασφαλιστικού απο τη Βουλή περι τα τέλη του μήνα. Ως προς τις αλλαγές "σοκ και δέος" στα εργασιακά που θα γίνουν μέσω Προεδρικού Διατάγματος χωρίς να περάσουν από τη Βουλή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News πολλά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος εισηγούνται στον υπουργό Εργασίας να νομιμοποιήσει τις αλλαγές μέσω της Βουλής. Μεταξύ αυτών φέρονται να είναι ο Ευ. Βενιζέλος και ο Γ. Φλωρίδης.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, ξεκινώντας από τον Γ. Παναγιωτακόπουλο που μίλησε για κυβέρνηση “yes men” μέχρι τον Σ. Ξυνίδη ο οποίος – όπως μεταφέρει η εφημερίδα -ακούστηκε να λέει στους διαδρόμους της Βουλής “δεν είναι πράγματα αυτά”... Περισσότεροι από 15-20 βουλευτές μάλιστα φέρονται να απευθύνθηκαν στην διευθύντρια της Κ.Ο. Ρ. Βάρτζελη με σοβαρές ενστάσεις για το Π.Δ. ενώ 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους στην εφημερίδα.

Διαφωνίες ανοιχτά και επωνύμως...

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Πιερίας Γ. Αμοιρίδης αναφέρει: “Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δικαιολογία. Μπορούμε όμως να γκρεμίζουμε πράγματα που τόσα χρόνια αποτελούσαν το κοινωνικό κράτος;”

Ο Μ. Παπαΐωάννου, λέει: “Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Η μείωση των κατώτατων μισθών θα καταρριφθεί στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι αντισυνταγματική”.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανία Α. Μακρυπίδης αναφέρει: “Οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να διασφαλίσουν βασικά εργασιακά δικαιώματα και να μην εξυπηρετήσουν μονομερώς τους εργοδότες (...) Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αλλαγές – και μάλιστα αυτές που προκύπτουν βάσει του Μνημονίου – θα πρέπει να κινούνται στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης.

Ο βουλευτής Καρδίτσας Ν. Σαλαγιάννης λέει: “Ψηφίσαμε το Μνημόνιο (...) Δεν δώσαμε όμως εν λευκώ εξουσιοδότηση σε κανέναν. Η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματεύεται με αυτοπεποίθηση, θέτοντας και κόκκινες γραμμές όπου πρέπει”.

Ο βουλευτής Ηλείας Γ. Κουτσούκος αναφέρει: “Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το σχέδιο του Π.Δ. κινείται πέραν του Μνημονίου. Η κυβέρνηση φαίνεται σα να βρίσκει την ευκαιρία να ικανοποιήσει τα αιτήματα της εργοδοσίας. Θα πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες ώστε το θέμα να έρθει στη Βουλή”.

Ο βουλευτής Πειραιά Δ. Καρύδης αναφέρει: “Το Μνημόνιο δεν προβλέπει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κάτι που γίνεται με το Προεδρικό Διάταγμα”.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Δ. Κουσελάς λέει:”Η κριτική που κάνω είναι πάντα σε σχέση με το Μνημόνιο, με το οποίο έχω ήδη πρόβλημα. Το ότι το ψήφισα δε σημαίνει ότι το πιστεύω”.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας αναφέρει ότι “θεωρεί πως υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων στο σχέδιο του Π.Δ” σημειώνοντας τη διαιτησία, την κάλυψη της αμοιβής των νεοεισερχομένων και τις αποζημιώσεις.

Ο βουλευτής Πειραιά Δ. Λιντζέρης λέει: “Είναι πολύ σκληρές οι διατάξεις. Ίσως ο Λοβέρδος δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Όμως τα μέτρα θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα στην αγορά εργασίας”.

Η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σ. Γιαννακά σημειώνει: “Οι επιμέρους ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το Π।Δ. δε με βρίσκουν σύμφωνη. Υπερψηφίσαμε το Μνημόνιο (...) όχι όμως να οδηγηθεί η εργατική νομοθεσία στο Μεσαίωνα”.

Πηγή:www.newsit.gr