Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Δυο λογια για την σημερινη μερα!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Απόψε έχει αγάπη μου ολόγιομο φεγγάρι,
θα το κοιτώ επίμονα τη σκέψη μου να πάρει.

Να σου την φέρει μονομιάς και στο μυαλό σου να μπει,
πως η αγάπη μου για σε, σα το χρυσάφι λάμπει.
Κι είναι ακριβή πολύτιμη διαμάντι και ρουμπίνι,
και στη ζωή μου τώρα πια χαρά κι ελπίδα δίνει.

Να το κοιτάξεις κι εσύ τ' ολόγιομο το βράδυ,
και να μου στείλεις δυο φιλιά κι ένα γλυκό σου χάδι.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Τέλος στην ταλαιπωρία για τους 380 επιβάτες του Παναγία Θαλασσινή που αναχώρησε τελικά τα ξημερώματα της Τρίτης, αντί για την Κυριακή που ήταν προγραμματισμένο. Το πλοίο παρέμεινε δεμένο στο Λιμάνι των Μεστων , λογω των ισχυρών ανέμων, ενώ οι προσπάθειες που έγιναν για να προωθηθούν οι επιβάτες σε αλλά πλοία της ΝΕΛ, δεν ευοδώθηκαν καθώς δεν υπήρχε χώρος , λόγο πληρότητας.

«Δεν υπήρχε άλλος τρόπος, πέρα από το να κάνουν υπομονή οι επιβάτες» ανέφερε ο Λιμενάρχης Γιώργος Σκανδάλης.

πηγη:www.tvpatrida.gr/

Eνα τραγουδι για την σημερινη μερα

Aνακοινωση του Σωματειου των νοσηλευτων στο νοσοκομειο της Χιου...Τραγικα τα πραγματα στο νοσοκομειο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για άλλη μια φορά εμείς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ερχόμαστε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αντοχές της υλικοτεχνικής υποδομής του νοσοκομείου μας που δοκιμάζονται σοβαρά και έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους.

Δεν θα σταθούμε στην αύξηση της κίνησης του νοσοκομείου, ούτε στη μείωση του προσωπικού του ούτε και στην αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας. Δεν ανεχόμαστε όμως να κινδυνεύσουν ζωές στο μέλλον, ούτε να μηννοσηλεύονται με αξιοπρέπεια συμπολίτες μας λόγω της καθυστέρησης παράδοσης της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου για γραφειοκρατικούς ή άλλους αδιάφορους για τους πολίτες λόγους.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 22/8 συμπολίτης μας χρειάστηκε να παραμείνει διασωληνωμένος επί περίπου 24 ώρες σε φορείο μέσα στην ΜΕΘ/ΜΑΦ του νοσοκομείου μας ,μέχρι να βρεθεί ΜΕΘ σε άλλο μέρος της Ελλάδας επειδή οι 2 κλίνες της ΜΕΘ/ΜΑΦ του νοσοκομείου ήταν κατειλημμένες από άλλους βαρύτατα ασθενείς. Και φυσικά δεν υπήρχε η δυνατότητα ούτε σε θάλαμο κλινικής να νοσηλευτεί λόγω έλλειψης προσωπικού και κλινών. Και βέβαια νοσηλεύτηκε με ασφάλεια , όμως δεν θεωρούμε ότι η νοσηλεία κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι αξιοπρεπής. Και ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να νοσηλεύεται με αξιοπρέπεια.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό στις κλινικές του νοσοκομείου , όπου παρουσιάζονται ράντζα και νοσηλείες σε γραφεία ή διαδρόμους. Και όσο ο πληθυσμός θα μεγαλώνει ηλικιακά, η ποιότητα ζωής θα χειροτερεύει (φτώχεια, ανεργία , κλπ), τόσο οι ανάγκες για νοσηλεία θα αυξάνουν. Η παράδοση της νέας πτέρυγας και η επισκευή των παλαιών κτηρίων θα είναι μια ουσιαστική ανάσα στο νοσοκομείο που λειτουργεί πλέον ασφυκτικά και θα συμβάλει στην ποιοτικότερη νοσηλεία των πολιτών.

Όσο το νέο κτήριο θα καρκινοβατεί , θα γίνεται πολιτικό παιγνίδι και αντικείμενο κερδοσκοπίας οι συμπολίτες μας θα νοσηλεύονται ασφαλώς μεν, αναξιοπρεπώς δε.

Και επειδή αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα καλούμε τους Χιώτες πολίτες να ζητούν από τους βουλευτές και τους αιρετούς (νομάρχες, δημάρχους κλπ) να παρέμβουν ουσιαστικά – και όχι με επιστολές και για το θεαθήναι - να παραδοθεί επιτέλους το νέο κτήριο.

Καλούμε επίσης το Υπουργείο Υγείας να αφήσει τα μεγάλα λόγια και τα φούμαρα περί ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων και να ασχοληθεί με την παράδοση της νέας πτέρυγας, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και τις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

Χίος 23-8-10

Το ΔΣ ΣΕΣΝΟΧ

Αγνοείται 18χρονη στο Σκαλοχώρι Μυτιλήνης

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση μιας 18χρονης από το Σκαλοχώρι Μυτιλήνης, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η Ευανθία Γρημανέλλη έφυγε από το σπίτι της στις 12 το μεσημέρι και από τότε δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια της.

Όταν έφυγε από το σπίτι της φορούσε μπλουζάκι με τιράντες, κόκκινο σορτσάκι και χρυσές σαγιονάρες.

Πηγή: lesvosnews.gr

Αυριο η Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜ

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 25-8-2010 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από αύριο το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστοτόπου του Υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γίνεται προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στην διεύθυνση αυτή, ιδίως τις ώρες αιχμής.

Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον τετραψήφιο αριθμό 1500.

Αύριο επίσης τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Ανατραπηκε ΙΧ εξω απο το νοσοκομειο


ΙΧ αμαξι ανατραπηκε λιγο μετα το νοσοκομειο απεναντι απο το βενζιναδικο revoil στις 13.45 το μεσημερι ο οδηγος νοσηλευεται εκτος κινδυνου στο νομαρχιακο νοσοκομειο της Χιου..Τα αιτια ερευνωνται απο την Τροχαια Χιου

Επιστρεψαμε!!

Μετα το θανατο του Σ.Γκιολα το blog μας ανεστειλε προσωρινα την λειτουργια του...Μετα απο σκεψη επιστρεψαμε παλι κοντα σας με πολυ ορεξη για σωστη χωρις σκοπιμοτητες και δωρεαν ενημερωση!!!!

Η Συντακτικη Ομαδα του http://newschios.blogspot.com/