Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ξεκιναει η απογραφη των δημοσιων υπαλληλων!!

Εν μέσω θέρους θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη απόπειρα καταγραφής από το ελληνικό κράτος του πλήθους των δημοσίων υπαλλήλων...
Ετσι, από την 1η έως και την 23η Ιουλίου όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι όπου και αν υπηρετούν και με οποιαδήποτε σχέση εργασίας είναι υποχρεωμένοι να καταγράψουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική σελίδα apografi.gov.gr, ενώ τις πρώτες πέντε ημέρες του Ιουλίου (1 έως 5 Ιουλίου) σε πιλοτική φάση του προγράμματος θα απογραφούν οι υπάλληλοι της Νομαρχίας Χαλκιδικής και του Δήμου Χαϊδαρίου, καθώς και το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών.

Η διαδικασία της απογραφής είναι απλή και ατομική για κάθε υπάλληλο. Θα διενεργηθεί μέσω Διαδικτύου στην ιστοσελίδα (apografi.gov.gr) όπου οι υπάλληλοι μπορούν να «χτυπήσουν» τα στοιχεία τους από οποιονδήποτε τόπο εφόσον διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αρκεί να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που είναι:
- Πρόσφατο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας από όπου θα αναγράψουν τον αριθμό μητρώου τους.
- Εκκαθαριστικό φορολογίας ή άλλο έγγραφο με τον ΑΦΜ από το 2002 και μετά. Από τα έγγραφα αυτά θα χρειαστεί να αναγράψουν τον ΑΦΜ τους, το επίθετό τους, όπως ακριβώς είναι γραμμένο στο εκκαθαριστικό, τον αριθμό φορολογικής δήλωσης μαζί με το έτος του εκκαθαριστικού.
- Βιβλιάριο υγείας ή κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή επιστολή γνωστοποίησης του ΑΜΚΑ από το οποίο θα αναγράψουν τον κωδικό.
- Αστυνομική ή στρατιωτική ταυτότητα ή διαβατήριο από όπου θα αναγράψουν τον αριθμό.
- Λογαριασμός της ΔΕΗ κατοικίας, ανεξάρτητα από το όνομα του δικαιούχου από όπου θα συμπληρώσουν τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής.
- Τίτλος σπουδών (πτυχίων και ξένων γλωσσών).

Με τη συμπλήρωση αυτών των στοιχείων ο υπάλληλος υποβάλλει την προσωπική του σελίδα απογραφής που επέχει μορφή υπεύθυνης δήλωσης και γι' αυτό οι ψευδείς δηλώσεις στοιχείων διώκονται.
Ο υπάλληλος παίρνει στο τέλος και αποδεικτικό κωδικό απογραφής, τον οποίο σημειώνει ή εκτυπώνει και η διαδικασία λήγει με την αποστολή κωδικού πρόσβασης στην προσωπική του σελίδα. Σε περίπτωση λάθους, ο υπάλληλος μπορεί να κάνει ξανά την εισαγωγή των στοιχείων του, το σύστημα θα συγκρίνει τις δύο εγγραφές και θα κρατήσει την πληρέστερη.
Οι υπάλληλοι που κατά τον χρόνο απογραφής απουσιάζουν με άδεια (κανονική, υπηρεσιακή, εκπαιδευτική, μητρότητας κ.τ.λ.) μπορούν να απογραφούν με δική τους ευθύνη εφόσον διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, είτε μπορούν να υποβάλουν έγκαιρα αίτηση απογραφής στον προϊστάμενο της υπηρεσίας τους στον οποίο θα στείλουν έντυπο απογραφής. Με έντυπο απογραφής μπορούν να κάνουν την απογραφή τους και οι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι, καθώς και οι εκπαιδευτικοί.
Οταν η διαδικασία ολοκληρωθεί από τις 26 Ιουλίου και μετά οι Διευθύνσεις Διοικητικού σε όλες τις υπηρεσίες θα εισαγάγουν τα στοιχεία και τις μεταβολές για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα προκύψουν σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Πληροφορίες οι υπάλληλοι μπορούν να λάβουν από την ιστοσελίδα για την απογραφή, από τον τηλεφωνικό αριθμό εξυπηρέτησης 1500 και από τις ομάδες υποστήριξης που θα δημιουργηθούν σε κάθε υπηρεσία, προκειμένου να βοηθούν τους υπαλλήλους στη διαδικασία απογραφής.
Εξυπακούεται ότι οι απογραφόμενοι πρέπει να είναι παρόντες και όχι να δίδουν τα στοιχεία τους από το τηλέφωνο.
Οι υπάλληλοι που είναι υποχρεωμένοι να απογραφούν είναι οι μόνιμοι και δόκιμοι υπάλληλοι, μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι των μελών της κυβέρνησης, υπάλληλοι επί θητεία, ειδικών θέσεων, δικηγόροι με έμμισθη θέση, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί, στελέχη ενόπλων δυνάμεων, γιατροί του ΕΣΥ, κληρικοί, διπλωματικοί υπάλληλοι, διοικητές, υποδιοικητές και πρόεδροι των ΝΠΔΔ (προαιρετικά), πρόεδροι ανεξάρτητων αρχών, αιρετοί των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού με κάθε σχέση εργασίας ακόμα και με μίσθωση έργου, αρκεί αυτή να είναι ενεργή τον καιρό της απογραφής.

Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ

NA ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!

AYTO TO MYNHMA ΕΣΤΕΙΛΕ 12.40 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΕΜΑΣ....ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...ΚΡΙΜΑ.... ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΜΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΕΣΚΕΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ!!

ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ( ΕΝΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ BLOG & ΣΙΤΕ TOY KATAKRINOYN) ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 13,30 ΤΑΞΙΔΕΥΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΙΝ 5 λεπτα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ & ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ..... ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΡΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΓΕΡΑΣΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ.....
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΩΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ......
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!
ΖΗΤΩ Η ΑΠΕΡΓΙΑ!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ(ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ)

~ αναγνωστης~

Ανακοινωση του Σ.Ο.Ν.Χ.- ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!!

ιαβάζουμε κάθε εβδομάδα την ΄΄πολεμικη΄΄ ανταπόκριση της κ. Μέλη Τσακού σε τοπικη εφημερίδα (σε δημοσιευμα της 22/6/2010 )από το μέτωπο των εχθροπραξιών(παραλία –χωράφια της Χίου). Πιστεύουμε να την προσλάβει ο κ.Τζουμας για ΄΄πολεμικη΄΄ ανταποκρίτρια μιας και έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ανακάλυψης των ΄΄εχθρων΄΄ του τουρισμού…..Και ναι κυρίες κύριοι βρήκε πιος είναι ο λόγος που στον τουρισμό φέτος θα έχουμε μείωση 35%-40% (συμφωνά με το ΣΚΑΙ) είναι τα μαγαζιά της παραλίας γάμοι κ.α. , σε λίγο θα φταίνε και οι κηδείες.

Η κ. Τσάκου μάλλον θέλει την νεολαία να κλαίει και να τα βάφει μαύρα για την οικονομική κριση,την ανεργία, τα μέτρα λιτοτητας. Μην φοβάστε κ.Τσακου οι προβλέψεις όλων είναι ότι οι νέοι θα φύγουν, θα πάνε αλλού, γιατί να ζήσουμε σε μια χωρά που τα αστικά ΜΜΕ θα πλασάρουν τα ψέματα που θέλουν και εξυπηρετούν τις εντολές των μεγάλων κόμματων για να περάσουν τα μετρά που μας θυμίζουν μεσαίωνα, που ισοπεδώνουν τις τσέπες των γονιών μας και εμάς που αέριο αν βρούμε δουλεία θα δουλεύουμε τσάμπα, μέχρι θανάτου με επίδομα γιατί τα 500e δεν είναι μισθός, γιατί να ζήσουμε σε μια χωρά της διαφθοράς, της λαμογιας, σε μια χωρά που κανένας ποτέ δεν ακούει τους νέους! Ένα ρητό κ. Τσάκου λέει ΄΄η φτώχια θέλει καλοπέραση ΄΄

Δεν θα μπούμε στον κόπο να αναλύσουμε τις θέσεις μας για το θέμα ΄΄ηχορυπανση΄΄ τις έχουμε πει χιλιάδες φόρες.

Πάμε σε κάτι άλλο το Σάββατο μέχρι τις 03.30 το ξημέρωμα οι γείτονες Τούρκοι είχαν έξω φωνή την μουσική σε ένα ξέφρενο παρτυ με τεραστίους προβολείς που φώτιζαν τον ουρανό και χιλιάδες βεγγαλικά για ρωτήστε τους κατοίκους της οδού Καλουτα που χόρευαν σε διάφορους ρυθμούς και φυσικά αμανέδες.. μήπως κ. Τσάκου, οι κάτοικοι της Καλουτα να κάνουν μήνυση στον Ερντογαν για ηχορύπανση ;; εεεεεε;;;;

Στην ΄΄πολεμικη΄΄ ανταπόκριση της κ. Μέλη Τσακού κλεινει με την φραση {Γιατι να πληγωνουμε την τουριστικη εικονα του νησιου μας;} Ποιος πληγωνει την τουριστικη εικονα κ.Τσακου η παραλια και οι καφετεριες;;

Παμε καλα….. Η βλακεια, η μιζερια,η ΄΄εξυπναδα΄΄ η ηλιθιοτητα η υπερβολικη αυτοπεποιθηση μας κ, Τσακου οδηγει το νησι μας στον πατο και φετος! Να σας θυμισουμε λιγο μηνες τωρα ο Συλλογος Φουσκωτων Χιου παρακαλει για χαμηλοτερες τιμες σε ξενοδοχεια, καταλυματα κ.α. εμεις σαν γνησιοι εξυπνάκηδες τουε γραψαμε στα παλαια των υποδηματων μας! Ρωταμε λοιπον οι φουσκωτοι που θα ερθουν στην Χιο σε λιγες ημερες με τις οικογενειες τους θα ξαναρθουν ποτε στην Χιο ξανα;; ΟΧΙ ΟΧΙ! Αφου θα τους γδαρουμε όπως ολους τους τουριστες!!!

Όταν κ. Τσακου σε ξενοδοχεια της Χιου μια 4μελης οικογενεια θελει 160e την βραδια εων στην Ροδο και στην Κρητη σε παρομοια ξενοδοχεια οι τιμες κυμαινονται από ( 70-90e) Που θα παει ο οικογενειαρχης κυριοι; Όταν μια 4μελης οικογενεια για να παει από τον Πειραια στην Χιο θελει με πλοιο 400e συν το Ι.Χ. ένω για να παει από τον Πειραια στην Κρητη θελει 200e με 250e και δωρο το Ι.Χ. ( με υπερσυχρονα πλοια όχι τα γερασμενα που ταξιδευουμε εμεις) που θα παει κυριοι ο οικογενειαρχης;

Όταν τα τοπικα προιοντα πορτοκαλαδα Χιου την πουλαμε 2,50e με 3e ενώ στην Ροδο και στην Κρητη τα τοπικα προιοντα κανουν από 1,50 με 2e , όταν ο οικογενειαρχης θελει 90 με 100e για να φανε καπου εξω ενώ στην Κρητη θελει να μισα που θα παει ο οικογενειαρχης; Όταν τα μνημεια μας (Καστρο, Πετρα Ομηρου κ.α) είναι παρατημενα ενώ στην Ροδο είναι αξιοποιημενα που θα παει ο οικογενειαρχης;

Θελετε κι αλλα κ, Τσακου……Να ποιοι φταινε για την τουριστικη μας εικονα!!!

ΦΤΑΝΕΙ πια να θεωρουν ότι για όλα φταιει η προκυμαια!! Είναι η τελευταια που φταιει σε αυτό τον κρικο!

Κατι ακομα κ.Τσακου επειδη εμεις στι διαδικτυο μιλαμε με πολλα ατομα αναμεσα τους και νεους και τους ρωταμε γιατι δεν προτιματε την Χιο οι λογοι είναι τρεις: 1) Ακριβα εισητηρια 2) ακριβη διαμονη και τροπος ζωης 3) ελλειψη νηχτερινης ζωη! Αυτά!!

Περαστικα μας! Σε λιγο θα μας ποναει! Αλλα δεν πειραζει εμεις το θελουμε αυτό εμεις δεν γουσταρουμε την αναπτυξη τον τουρισμο γιατι νομιζουμε ότι οι εφοπλιστες θα μας σωσουν!! Γιατι φοραμε παροπιδες και δεν βλεπουμε μπροστα μας! Βγαλτε τις πριν είναι αργα!!

Οσο τις καμπανιες για την τουριστικη προβολη τις αναλαμβανουν οι αρχοντες! Ακομα πιο χαλια θα πηγαινουμε!!

Ο Σ.Ο.Ν.Χ από το Δεκεμβριο θα δημοσιευσει στο διαδικτυο που είναι δωρεαν, δικες του τουριστικες καμπανιες για την προβολη του νησιου! Τον Σεπτεμβρη θα ξεκινησουμε την συλλογη! Οσοι διαφημιστουν θα είναι δωρεαν!!

Κλεινοντας για να αλλαξουμε λιγο την χαλια εικονα μας καλουμε ολους να ενσωματωθούν σε συλλογους ( Εθελοντικη Ομαδα Δρασης για το Καστρο) για ασκησουμε ολοι μαζι πιεση! ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ!!!

Υ.Γ, Το blog newsChios,blogspot.com που λειτουργει εδώ και 15ημερες, με όλα τα νεα της Χιου και όχι μονο λειτουργει με την φροντιδα μελων του Σ.Ο.Ν.Χ θελαμε ένα blog αντικειμενικο που θα δημοσιευει τα παντα!!!

Οποιος θελει να επικοινωνει με το newsChios,blogspot.com μπορει να το κανει με το να στελνει τα μυνηματα του στο newschios@gmail.com ενώ με το sonxiou.blogspot.com στo sonxiou@gmail.com

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!

Σ.Ο.Ν.Χ.

Τα δρομολογια τα οποια εχουν ακυρωθει μεχρι στιγμης



ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ

High Speed 5 (Σύρος, Τήνος, Μύκονος), Super Jet (Μήλος, Φολέγανδρος, Θήρα, Νάξος, Κουφονήσι, Αμοργός), Blue Star Νάξος (Πάρος, Νάξος, Θήρα), High Speed 4 (Πάρος, Νάξος), Blue Star Ιθάκη (Σύρος, Τήνος, Μύκονος), Speed Runner 3 (Σύρος, Τήνος, Μύκονος), Speed Runner 4 (Σέριφος, Σίφνος, Μήλος)।Κνωσός Παλλάς με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης & Νήσος Χίος για Χίο και Μυτιλήνη

ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΨΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΤΟΠΟΥΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΩΝ

Aγίας Πελαγίας Κυθήρων
(27360) 33280
Αγιόκαμπου Ευβοίας (22260) 31107
Αγίου Ευστρατίου (22540) 93393
Αγίου Κηρύκου Ικαρίας (22750) 22207
Αγίου Κωνσταντίνου (22350) 31759
Αγίου Νικολάου (28410) 22312
Aγκιστρίου (22970) 91541
Αίγινας (22970) 22328
Αιγίου (26910) 28888
Αιδηψού (22260) 23317
Αλεξανδρούπολης (25510) 26468
Αλιβερίου (22230) 22318
Αλοννήσου (Πατητήρι) (24240) 65595
Αμοργού (Κατάπολα) (22850) 71259
Άνδρου (Γαύριο) (22820) 71213
Αντικύρας (22670) 41205
Αντιπάρου (22840) 61485
Αργοστολίου (26710) 22224
Αστακού (26460) 41052
Αστυπάλαιας (22430) 61208
Βόλου (24210) 38888, 28888
Βουλιαγμένης (210) 8960118
Γλυφάδας (210) 8945258
Γυθείου (27330) 22262
Διακόφτι Κυθήρων (27360) 34222
Ελευσίνας (210) 5542454
Ερέτριας (22290) 62201
Ευδήλου Ικαρίας (22750) 31007
Ζακύνθου (26950) 28117
Ηγουμενίτσας (26650) 99460
Ηρακλείου (2810) 244912
Θεσσαλονίκης (2310) 531504-5
Ιεράπετρας (28420) 89996
Ιερισσού Χαλκιδικής (23770) 22666
Ιθάκης (Bαθύ) (26740) 32629
Ίου (22860) 91264
Ισθμίας (27410) 37555
Ιτέας (22650) 32319
Καβάλας (2510) 223716
Καλαμάτας (27210) 22218, 63109
Καλύμνου (22430) 29304
Καρλοβασίου Σάμου (22730) 30888
Καρπάθου (22450) 22227
Καρύστου (22240) 22227
Κάσου (22450) 41288
Καστελόριζου (22460) 49270
Κατάκολου (26210) 41500
Kαψαλίου Κυθήρων (27360) 31222
Κέας (22880) 21344
Κεραμωτής Καβάλας (25910) 51204
Κέρκυρας (26610) 32655, 40002
Kισσάμου Χανίων (28220) 22024
Κορίνθου (27410) 28888
Κύθνου (22810) 32290
Κυλλήνης (26230) 92000, 92211
Κύμης (22220) 23022
Κω (22420) 26594-5
Λαυρίου (22923) 20420
Λειψών (22470) 41133
Λέρου (22470) 22334
Λευκάδας (26450) 22322
Λευκίμμης Κέρκυρας (26620) 23277
Ληξουρίου Κεφαλλονιάς (26710) 94100
Λιμένα Θάσου (25930) 22106
Λουτρακίου Γλώσσας Σκοπέλου (24240) 33033
Μαρμαρίου Ευβοίας (22240) 31222
Μεθάνων (22980) 92279
Μεσολογγίου (26310) 51121
Μήλου (22870) 23360
Μυκόνου (22890) 22218
Μύρινας Λήμνου (22540) 22225
Μυτιλήνης (22510) 40827
Νάξου (22850) 22300
Ναυπλίου (27520) 22974
Νεάπολης Λακωνίας (27340) 22228
Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής (23730) 21172
Νέων Στύρων Ευβοίας (22240) 41266
Νισύρου (22420) 31222
Νυδρίου Λευκάδας (26450) 92509
Οινουσσών (22710) 55394
Ουρανούπολης Χαλκιδικής (23770) 71248
Παλαιοχώρας Χανίων (28230) 41214
Παξών (26620) 32259
Πάρου (22840) 21240
Πάτμου (22470) 31231
Πάτρας (2610) 341002
Πειραιά (210) 4147800
Περάματος (210) 4410441
Πόρου Αργοσαρωνικού (22980) 22274
Πόρου Κεφαλλονιάς (26740) 72460
Πόρτο Χελίου (27540) 53333
Πρέβεζας (26820) 28854
Πρίνου Θάσου (25930) 71290, 71390
Πυθαγορείου Σάμου (22730) 61225
Πύλου (27230) 22225
Ραφήνας (22940) 22300, 22487, 28888, 22481
Ρεθύμνου (28310) 22276
Ρόδου (22410) 22220, 28666, 28888
Σαλαμίνας (Παλούκια) (210) 4677277
Σάμης Κεφαλλονιάς (26740) 22031
Σαμοθράκης (25510) 41385
Σάμου (22730) 27318, 28218
Σαντορίνης (22860) 22239
Σερίφου (22810) 51470
Σητείας Λασιθίου (28430) 22310
Σίφνου (22840) 33617
Σκιάθου (24270) 22017
Σκοπέλου (24240) 22180
Σκύρου (22220) 93475
Σούδας Χανίων (28210) 89240
Σπετσών (22980) 72245
Στυλίδας (22380) 23998
Σύμης (22460) 71205
Σύρου (22810) 88888
Tήλου (22460) 44350
Τήνου (22830) 22348
Ύδρας (22980) 52279
Φολεγάνδρου (22860) 41530
Φισκάρδου Κεφαλλονιάς (26740) 41400
Xάλκης (22460) 45220
Xαλκίδας (22210) 28888
Xανίων (28210) 98888
Χίου (22710) 44433
Χώρας Σφακίων Χανίων (28250) 91292
Ψαρών (22740) 61336
Ωρωπού (22950) 37270

Aναβρασμος στο λιμανι του Περαια

Ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, αγνοώντας την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία που είχαν εξαγγείλει, κατέλαβαν από νωρίς το πρωί τους καταπέλτες των πλοίων που επρόκειτο να αναχωρήσουν από την ακτή Τσελέπη।



Πατήστε εδώ και δείτε τι συμβαίνει τώρα στο λιμάνι του Πειραιά

(πατηστε παραπανω για να δειτε την συμβαινει τωρα στον Πειραια το βιντεο ειναι απο το Zougla.gr )

Με νέο «μπλόκο» στο λιμάνι του Πειραιά, εν μέσω τουριστικής περιόδου, απαντούν οι ναυτεργάτες στη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης που καταστρατηγούν τα εργατικά κεκτημένα δεκαετιών.

Ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, αγνοώντας την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία που είχαν εξαγγείλει, κατέλαβαν από νωρίς το πρωί τους καταπέλτες των πλοίων που επρόκειτο να αναχωρήσουν από την ακτή Τσελέπη.






Ένταση μεταξύ επιβατών και απεργών

Η κίνηση αυτή των ναυτεργατών να μπλοκάρουν τον απόπλου των πλοίων προκάλεσε έμφραγμα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με μεγάλα θύματα χιλιάδες ταξιδιώτες, οι οποίοι, έχοντας πλήρη άγνοια για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, εγκλωβίστηκαν στο λιμάνι.

Ανάμεσά τους και ξένοι τουρίστες, οι οποίοι παρακολουθούν αποσβολωμένοι τις πρωτόγνωρες για εκείνους εικόνες.

Ανά διαστήματα επιβάτες και απεργοί σχεδόν πιάνονται στα χέρια, με τους άνδρες του Λιμενικού να επιχειρούν να κατευνάσουν τα πνεύματα। Στις 10:30, ταξιδιώτες που επρόκειτο να αναχωρήσουν με το High Speed, αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος στο πλοίο, επιτέθηκαν στους ναυτεργάτες του ΠΑΜΕ που παραμένουν στον καταπέλτη του πλοίου.
Οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ότι τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνταν κανονικά। Όταν έφτασαν, όμως, στον Πειραιά, έχοντας την εντύπωση ότι θα ταξιδέψουν χωρίς προβλήματα στους προορισμούς τους, ήρθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Οι απεργοί είχαν καταλάβει τους καταπέλτες και τους ενημέρωσαν ότι δεν θα φύγει κανένα πλοίο μέχρι τα μεσάνυχτα, όταν και θα λήξει η απεργία.

πηγη: www.zougla.gr

Χωρις σχολιασμο οι σημερινοι αγωνες λογο της απεργιας των εργαζομενων στην ΝΕΤ

Ολοι οι σημερινοι αγωνες(23/6) δεν θα εχουν μεταδοση λογω της 24ωρης απεργιας των εργαζομεων στην ΝΕΤ


Σλοβενία- Αγγλία

Γκάνα – Γερμανία

ΗΠΑ- Αλγερία

Αυστραλία- Σερβία

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΡΕΧΑΓΚΕΛ....ΠΟΥ ΔΕΚΑΔΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ!


"Ανεξαρτήτως της γνώμης του καθένα για τις προπονητικές του ικανότητες, ο Ότο Ρεχάγκελ (ο μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία της εθνικής μας ομάδας) θα είναι σημείο αναφοράς για δεκάδες γενιές Ελλήνων στο μέλλον.
Δεν είναι ο άθλος της Πορτογαλίας, η πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008, η πρώτη νίκη σε Μουντιάλ, το πρώτο μας παγκόσμιο κύπελλο μετά το...

1994, το γεγονός ότι αντικρύσαμε θηρία στα μάτια (Ισπανία, Αγγλία, Αργεντινή). Το μεγάλο κατόρθωμα του Γερμανού είναι ότι έκανε μια εθνική που θύμιζε για χρόνια περιοδεύοντα θίασο, ΟΜΑΔΑ με όλη την έννοια της λέξης και τους παίκτες του στρατιώτες, έτοιμους να πέσουν στη φωτιά για πάρτη του.



Ως προπονητής πάντα του άρεσαν οι μεγάλες προκλήσεις. Στη Βέρντερ Βρέμης έμεινε για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια (1981–1995), η ομάδα καθιερώθηκε ως μια από σημαντικότερες του πρωταθλήματος της Bundesliga, κατακτώντας δύο γερμανικά πρωταθλήματα (1988 και 1993) και δύο κύπελλα Γερμανίας, καθώς και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Πριν τον Ότο οι "πράσινοι" θεωρούνταν ομάδα της σειράς.

Έπειτα, ο Ρεχάγκελ εκτέλεσε καθήκοντα τεχνικού στην Καϊζερσλάουτερν (1996-2000) κερδίζοντας με συγκλονιστικό τρόπο το γερμανικό πρωτάθλημα του 1998 (καθώς η ομάδα μόλις είχε ανεβεί από την 2η κατηγορία).

Το 2001 έγινε προπονητής της εθνικής. Η ομάδα προκρίθηκε για το Euro 2004, μπροστά από Ισπανία και την Ουκρανία. Με ποσοστό 100 προς 1, κέρδισε με συγκλονιστικό τρόπο την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Τσεχία, νίκησε και πάλι την Πορτογαλία και σήκωσε το τρόπαιο. Ο Ρεχάγκελ, έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής που κέρδισε ποτέ ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Υιοθέτησε μια αμυντική προσέγγιση παιξίματος στην ελληνική ομάδα, όταν κατηγορήθηκε για βαρετό παιχνίδι, είπε πολύ απλά ότι κι εκείνος αν είχε στη διάθεσή του τεχνίτες και ντελικάτους διεθνείς θα αγωνιζόταν διαφορετικά. Τυχαίο είναι ότι μετά την παραίτηση του Ρούντι Φέλλερ από την ηγεσία του πάγκου της γερμανικής ομάδας, ο Ρεχάγκελ θεωρείτο ένας από τους σημαντικότερους υποψηφίους για να αναλάβει το πόστο του εκλέκτορας;

Στις 14 Νοεμβρίου 2005 ο Ρεχάγκελ ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Εθνική Ελλάδος για ακόμα δύο χρόνια, μέχρι το Δεκέμβριο του 2007 με την προοπτική να μπορεί να ανανεωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2008 σε περίπτωση πρόκρισης της ομάδας στο Euro 2008 που διοργανώθηκε στην Αυστρία και την Ελβετία. Όλα αυτά τη στιγμή που η ομάδα δεν είχε περάσει στο Μουντιάλ του 2006, παρόλα αυτά άπαντες στην ομοσπονδία τον εμπιστεύονταν τυφλά.

Με την καθοδήγηση του η Εθνική προκρίθηκε άνετα στα τελικά του 2008, με σύνολο 8 νικών, 1 ισοπαλίας και 1 ήττας σε 10 παιχνίδια μέχρι την 17η Οκτωβρίου 2007. Για την επιτυχία αυτή, το Δεκέμβριο του 2007 ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες του ΠΣΑΤ ως κορυφαίος του ελληνικού αθλητισμού, επίθετο που δικαιολόγησε λίγο καιρό μετά οδηγώντας την ομάδα μας στο πρώτο της Μουντιάλ μετά το 1994. Το ματς με την Αργεντινή ήταν το κύκνειο άσμα ενός τεράστιου προπονητή, που άλλαξε εκ βάθρων την νοοτροπία του Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή και τον έκανε να παίζει ΚΑΙ για τον προπονητή του. Ο αντικαταστάτης του "Όθωνα" θα έχει πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσει...

Τα επίθετα που τον χαρακτηρίζουν

Μεθοδικός: Εξαιρετικός στο διάβασμα του αντιπάλου, ήξερε πάντα να προσαρμόζει την τακτική του, με στόχο το αποτέλεσμα.

Η βαθμολογία του

10 στην τακτική: Οι διεθνείς παίκτες έλεγαν ότι η κατάρτισή του και η ανάλυση του αντιπάλου ακουμπούν πολύ υψηλά επίπεδα.

9 στην ψυχολογία: Μπορεί κατά καιρούς οι οπαδοί και οι φίλαθλοι να γκρίνιαζαν, αλλά οι παίκτες του είχαν πάντα να λένε για το πως ήξερε να τους "φτιάχνει" πριν τα παιχνίδια και πως να αποσπά από εκείνους το 100% των δυνατοτήτων του."

http://www.balla.gr

ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ!

1. Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ ( ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ ) να μη συνεχιστεί η αποχή των εκπαιδευτικών στα βαθμολογικά κέντρα , σπάει την μέχρι τώρα μαζική αποχή τους , ξεπουλάει ένα δίκαιο αγώνα .

Η απόφαση αυτή είναι πράξη που συναινεί στην αντιλαϊκή πολιτική , βγάζει την κυβέρνηση απ τη δύσκολη θέση , ισοδυναμεί με συνδικαλιστική προδοσία . Πρόκειται για ξεπούλημα , επειδή ακριβώς ο αγώνας αυτός ήταν μαζικός , ενωμένος κι αποφασιστικός σε όλα τα βαθμολογικά κέντρα ( Αθήνα , Πειραιάς , Αττική , Πάτρα , Ηλείας , κ.α. ) .

Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας αυτός δεν φυλλορόησε « από τα κάτω » , αλλά αποφάσισαν να τον κλείσουν « από τα πάνω » οι δυνάμεις του κυβερνητικού - υποταγμένου συνδικαλισμού ( ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ ) .

2. Η Κυβερνητική παράταξη ( ΠΑΣΚ ) ,απο την αρχή υπονόμευσε τον αγώνα , τον καταψήφισε και κρατούσε όλο αυτό το διάστημα καθαρά εχθρική στάση απέναντι στο δίκιο αγώνα των εκπαιδευτικών .

Η ΔΑΚΕήταν « κλειδί » στην όλη υπόθεση , αφού δύο συνδικαλιστές της που μέχρι σήμερα είχαν στηρίξει την κινητοποίηση , τώρα - κάτω απ την πίεση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ - πήραν πίσω την ψήφο τους για την συνέχιση της αποχής , συνέναισαν , συντάχτηκαν με την ΠΑΣΚ κι έβγαλαν « λάδι » την Κυβέρνηση .

Η απόφαση αυτή είναι ο ορισμός της έννοιας « συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες » .

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας , η ΟΛΜΕ δεν έκανε καμμιά προσπάθεια συντονισμού με τους γονείς ( ΑΣΓΜΕ ) , που ήδη είχαν πάρει αποφάσεις υπέρ του δίκαιου αγώνα των εκπαιδευτικών στα βαθμολογικά κέντρα .

Όπως επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ , έκανε τα « στραβά μάτια » και δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση καταδίκης , στην προσπάθεια επιστράτευσης των εκπαιδευτικών απο την περιφερειακή διεύθυνση δυτικής Ελλάδας ( Αχαϊα , Ηλεία , Αιτ / νια ) .

Αλήθεια !

Ποιός εκπαιδευτικός μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σ αυτές τις πλειοψηφικές ηγεσίες που στην κρίσιμη στιγμή , τα « στρίβουν » και τα « μαζεύουν » ?

Οι εκπαιδευτικοί είναι ανάγκη να βγάλουν τα συμπεράσματά τους , να απαλαγούν οριστικά από τα βαρίδια του συνδικαλιστικού κινήματος , να εγκαταλείψουν μαζικά ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ , ΠΑΣΟΚ και ΝΔ . Είναι ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα τώρα , να ισχυροποιηθούν οι ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ , η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης για τον εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση .

Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ , απέρριψε ακόμα και εναλλακτική πρόταση του ΠΑΜΕ για συνέχιση της αποχής μόνο για δύο ήμέρες ( Τετάρτη και Πέμπτη ) , όπου πραγματοποιούνται οι ΓΣ των ΕΛΜΕ , ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να αποφασίσουν απο τα κάτω , οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί , για την τύχη και την έκβαση του αγώνα τους .

3. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ :

Απειθαρχία - Ανυπακοή και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες .Να πάρουν αποφάσεις και να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω .

  • Να αξιοποιήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις Τετάρτης , Πέμπτης και Παρασκευής (23 , 24, 25 Ιούνη ) για να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συνέχισης της αποχής στα βαθμολογικά κέντρα .
  • Να συνεδριάσουν τα ΔΣ των ΕΛΜΕ ( κυρίως του Λεκανοπεδίου και της Δυτ . Ελλάδας ) που δεν έχουν ΓΣ και να πάρουν σχετική αποφάση .
  • Να πάρουν αποφάσεις οι « Γενικές Συνελεύσεις » των βαθμολογικών κέντρων .
  • Όχι στο πετσόκομα των αμοιβών από 5% - 63% . Αμοιβές τουλάχιστον στα περσυνά επίπεδα και με άμεσο τρόπο .
  • Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα ( υπερωρίες 2009) 6000 εκπαιδευτικών που η κυβέρνηση αρνείται να πληρώσει .
  • Συντονισμό δράσης με την ΑΣΓΜΕ , τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις Γονέων . Όχι στην αντιλαϊκή πολιτική που κρατά ομήρους μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς .
  • Άρνηση συμμετοχής στις διορισμένες επιτροπές βαθμολόγησης που θα συγκροτήσει η κυβέρνηση .
  • ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Αθήνα 22 Ιούνη 2010