Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αγωνία στον εμπορικό κόσμο: Τη Δευτέρα οι αποφάσεις των μεταφορέων για εβδομαδιαία αναστολή κινητοποιήσεων

Τη Δευτέρα θα αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης για την πρόταση του εμπορικού κόσμου της χώρας να προχωρήσουν σε εβδομαδιαία αναστολή των κινητοποιήσεών τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας της αγοράς.

Την Κυριακή η συνάντηση εμπόρων και μεταφορέων, που έγινε με πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, έληξε άκαρπη. Οι έμποροι πρότειναν να «ανασάνει» για μία εβδομάδα η αγορά και στο μεταξύ οι ίδιοι να μεσολαβήσουν προς την κυβέρνηση για να συνεχιστεί ο διάλογος με τους μεταφορείς και να αποσαφηνιστούν επίμαχα σημεία.

Οι μεταφορείς, σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστικό τους στέλεχος, άκουσαν με προσοχή και προβληματισμό τις θέσεις των εκπροσώπων της αγοράς και του εμπορίου, αλλά δεν έδωσαν άμεση απάντηση, καθώς θα πρέπει να ενημερωθούν και οι άλλοι εννέα πρόεδροι των Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα. Έτσι αποφασίστηκε τη Δευτέρα να υπάρξει συνάντηση των εννέα προέδρων, προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση η πρόταση και να ληφθούν αποφάσεις.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του εμπορίου και της αγοράς, αναμένεται να επιδιώξουν συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση στην αγορά και να ζητήσουν την παρέμβασή του για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Το Σαββατοκύριακο, με απόφαση της κυβέρνησης επετράπη η ελεύθερη κυκλοφορία φορτηγών και βυτιοφόρων στις εθνικές οδούς προκειμένου να τροφοδοτηθεί η αγορά, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν.

Ήδη, στα ράφια εμπορικών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ ανά τη χώρα παρατηρούνται ελλείψεις προϊόντων, ενώ προβλήματα τροφοδοσίας αντιμετωπίζουν πρατήρια υγρών καυσίμων στη Β.Ελλάδα και κυρίως στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης.

Εν τω μεταξύ, ένταση υπήρξε την Κυριακή έξω από τα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης, όταν μεταφορείς επιχείρησαν να σταματήσουν την έξοδο τεσσάρων βυτιοφόρων με καύσιμα στην είσοδο των εγκαταστάσεων.

Με την παρέμβαση της αστυνομίας τα βυτιοφόρα τελικά έφυγαν, ωστόσο οι διαμαρτυρόμενοι αυτοκινητιστές κατήγγειλαν ότι ήταν υπέρβαρα και επιχείρησαν να τα σταματήσουν εκ νέου στα διόδια των Μαλγάρων χωρίς να το καταφέρουν.

Σύμφωνα, εξάλλου, με καταγγελίες, το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας ένα σοβαρό περιστατικό, στην αερογέφυρα της Θηβών, όταν ένα διερχόμενο επιταγμένο φορτηγό δέχτηκε πέτρα που έσπασε το παρμπρίζ από την πλευρά του συνοδηγού, που ευτυχώς δεν καθόταν κανείς. Ο οδηγός κατάφερε με δυσκολία να σταματήσει το βαρύ όχημα και έτσι δεν σημειώθηκε δυστύχημα.

Σύμφωνα με άλλη καταγγελία Ισπανού οδηγού στο Mega, την Κυριακή, άγνωστος προχώρησε σε δολιοφθορά στο βυτιοφόρο του, με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

πηγη:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απεργούν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Την κήρυξη απεργίας την Τετάρτη αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι «από κοινού με τους εργαζόμενους απαιτούν δωρεάν, δημόσιο και ποιοτικό σύστημα υγείας στη χώρα και προασπίζουν τα δημόσια αγαθά που δέχονται ανηλεή επίθεση από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις».

Η Ομοσπονδία καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από Ομοσπονδίες και συνδικάτα στην πλατεία Κοτζιά στις 12:00 την Τετάρτη.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία την Τετάρτη.

Σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση- Αλλάζουν όλα στα πανεπιστήμια

- Νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων απο το 2013-2014
- Συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων
- Αλλάζει ο τρόπος διδασκαλίας, έρχονται ηλεκτρονικά συγγράμματα
- Δείτε όλες τις αλλαγές που προωθούνται

Νέο σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση με απευθείας εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και όχι σε τμήματα όπως ισχύει σήμερα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από τους Δελφούς, όπου την Κυριακή κήρυξε την έναρξη του διαλόγου για το νέο νόμο πλαίσιο. Η κυβέρνηση σχεδιάζει ριζικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μεταξύ αυτών προβλέπονται:
- συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις τμημάτων
- αλλαγή στον τρόπο εξέτασης των φοιτητών
- αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας
- ηλεκτρονικά συγγράμματα
- διεθνοποίηση των ιδρυμάτων
- αλλαγή ανάδειξης των πρυτανικών αρχών

Το νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων, θα εφαρμοσθεί
για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2013-14 και επί της ουσίας αφορά στους μαθητές που θα φοιτήσουν του χρόνου στην πρώτη γυμνασίου, ενώ στη ζωή μαθητών και γονέων μπαίνουν τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία -αρχικά θα λειτουργήσουν πιλοτικά 800- και τα διαδικτυακά φροντιστήρια.

Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών που έρχονται στην
πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι
- η αύξηση των ωρών υποχρεωτικής παραμονής στο σχολείο,
- η αύξηση των ωρών διδασκαλίας στη γλώσσα και τις νέες τεχνολογίες και
- η εισαγωγή μαθημάτων θεατρικής αγωγής και λογοτεχνίας.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να εφαρμοστεί ένας
«Καλλικράτης» και στην εκπαίδευση, με συγχωνεύσεις και συνενώσεις τμημάτων. Προανήγγειλε νέα μορφή εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ούτε καν σε σχολές, πολύ περισσότερο σε τμήματα όπως γίνεται σήμερα. «Η παιδεία μας είναι βασικό ζητούμενο για την επιβίωση της χώρας μας. Είναι ένα στοίχημα για τη νέα γενιά που έχει ως επιλογή ή τη φυγή ή την αλλαγή. Εμείς όμως είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε. Θέλουμε τη συμμετοχή και όχι τη φυγή των νέων», επεσήμανε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, η υπουργός Παιδείας,
Άννα Διαμαντοπούλουκάλεσε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα λάβουν μέρος στο διάλογο και εν συνεχεία παρουσίασε τις προτάσεις για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. «Το πρόσταγμα των καιρών θέλει βαθιές τομές», τόνισε.Θέλοντας δε, να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία, μίλησε για... greek statistics «όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην Παιδεία».

Ο νέος χάρτης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης και
ευρύτερες αλλαγές στη διοίκηση των τριτοβάθμιων τμημάτων, να υπάρχει σύνδεση της αξιολόγησης του κάθε ιδρύματος με τη χρηματοδότησή του, ενώ υπό επανεξέταση θα τεθούν οι όροι πανεπιστήμιο και τεχνολογικό ίδρυμα.

Η κα Διαμαντοπούλου πρότεινε την καθιέρωση
περιφερειακών συμβουλίων, τα οποία θα έχουν τον έλεγχο για τον αριθμό των φοιτητών, των διδασκόντων, των εισακτέων και των πτυχιούχων.

Η διοίκηση των Πανεπιστημίων, όπως είπε η υπουργός, προτείνεται να γίνεται μέσα από ένα
συμβούλιο διοίκησης, το οποίο θα ασκεί και ένα μέρος των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Παιδείας. Αυτό το συμβούλιο θα αναλαμβάνει και τη διαχείριση της χρηματοδότησης, ενώ το ακαδημαϊκό μέρος των υποθέσεων θα είναι αρμοδιότητα των πρυτανικών αρχών.
Η υπουργός Παιδείας κάλεσε στον διάλογο
όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

O υφυπουργός Παιδείας
Γ. Πανάρετος επισήμανε ότι στόχος είναι να μη χρειάζεται ο νέος να επιλέγει από τα 18 του χρόνια τις σπουδές που θα ακολουθήσει και να έχει όσο γίνεται πιο ευρύ φάσμα επιλογής.

Οι αλλαγές αυτές θα αξιολογηθούν απο τους αρμόδιους παράγοντες. Είναι σημαντικό πάντως να επισημανθεί οτι η δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοια κατάσταση που οποιαδήποτε αλλαγή κι αν γίνει μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

πηγη:http://www.newsit.gr

«Η κυβέρνηση καταλύει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, από τους Δελφούς, για τη μεταρρύθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξαπέλυσε σήμερα ο Συνασπισμός, κάνοντας λόγο για «μετατροπή του δημόσιου ακαδημαϊκού πανεπιστημίου σε αγοραίο μηχανισμό παροχής υπηρεσιών κατάρτισης».

«Επί δύο δεκαετίες διαλύουν συστηματικά το πανεπιστήμιο και καταστρέφουν τους όρους της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας. Τώρα, για να απαντήσουν προκαταβολικά στη διαμορφούμενη δυναμική μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης που διαφάνηκε στις τελευταίες εκλογές πρυτανικών αρχών, ετοιμάζουν με σπουδή την “τελική λύση”», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο του ΣΥΝ.

Παραιτήθηκε ο Μπάγεβιτς

23:00 Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη μοναδική του δήλωση μετά τον αγώνα, έκανε γνωστό πως παραιτήθηκε μετά από ενημέρωση στον πρόεδρο και τους παίκτες. Αναλυτικα η δηλωση Μπαγεβιτς
“Για το παιχνίδι δεν έχω να πω τίποτα. Έχω ενημερώσει τον κ. Αδαμίδη και το έχει πει και στους παίκτες. Παραιτούμαι. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες μέρες.”
23:20 Η παραίτηση του ήρθε λίγη ώρα μετά τις έντονες αποδοκιμασίες που άκουσε στην λήξη του αγώνα, καθώς οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να χωνέψουν τα τρία γκολ που δέχθηκε η ομάδα τους και έριξαν αντικείμενα προς τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον προπονητή, που όπως φαίνεται θα αποτελέσει παρελθόν.
23:25 Ο Σταύρος Αδαμίδης δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια, επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η ΑΕΚ βρίσκεται, πλέον, σε αναζήτηση προπονητή.με μια λακωνική δήλωση: <<Είναι τελεσίδικη παραίτηση και η διοίκηση θα κοιτάξει το καλύτερο της ομάδας από δω και πέρα».
23:40 Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Σταύρος Αδαμίδης πήρε τηλέφωνο τον Πέτρο Παππά και τον ενημέρωσε. Ο μέτοχος της ΑΕΚ του τόνισε πως από τη στιγμή που ο Μπάγεβιτς πήρε αυτή την απόφαση θα την κάνουν δεκτή και θα προχωρήσουν.
Πλέον ξεκινά η αναζήτηση νέου τεχνικού και στόχος των ανθρώπων των “κιτρινόμαυρων” είναι να κλείσουν τον αντικαταστάτη του Μπάγεβιτς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

23:55 Προσωρινά στον πάγκο ο Κόλα με βοηθό τον Γκρέταρσον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ

Ένας πατέρας με πολύ μεγάλο ανάστημα & ένα κράτος με πολύ μικρό.!


Του Σαράντου Πιτσιλαδή, Δασκάλου.

Αγαπητή εφημερίδα,

Τα λόγια τούτα που σου γράφω δεν έχουν καμία σχέση με το προεκλογικό κλίμα που είναι κυρίαρχο αυτές τις ημέρες στον τόπο μας. Τα γράφω από θαυμασμό και εκτίμηση για ένα πατέρα που παλεύει χρόνια τώρα με την αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνούντων, να επιτύχει το αυτονόητο. Να εξασφαλίσει τη ζωή του παιδιού του στο μέλλον και όλων των παιδιών του τόπου μας που γεννήθηκαν με ιδιαιτερότητες, όταν νομοτελειακά θα μείνουν στη ζωή μόνα τους.

Δεν γράφω τούτες τις αράδες για να του δώσω κουράγιο. Δεν τις έχει ανάγκη. Έχει αποδείξει από μόνος του πόσο δυνατός είναι. Ένας συνάνθρωπος απλός, δημοκράτης, ευγενής Αγωνιστής , γεμάτος αγάπη για τα παιδιά, τον οποίο δεν είχα την τύχη να γνωρίσω. Τον γνώρισα μέσα από τα ΜΜΕ που μετέδιδαν και μεταδίδουν τους αγώνες του για τα ΑμΕΑ. Αγώνες που είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους αυτούς τους νερόβραστους πολιτικάντηδες συνδικαλιστές και τα πρόσκαιρα πολιτικά πρόσωπα, που ανεβοκατεβαίνουν στα κομματικά γραφεία με κεφάλια κενά περιεχομένου, που αγωνίζονται για να αποκτήσουν μια θεσούλα εξουσίας, από την οποία δεν θα προσφέρουν τίποτε στο κοινωνικό σύνολο, μα θα τους προσδώσει κύρος, για να αντιμετωπίσουν αφ’ υψηλού ένα γονιό με το ανάστημα του Πέτρου Τζούμα. Αυτόν που τον αναγκάζουν να επαιτεί κάθε χρόνο, εκείνο που είναι υποχρέωση να παρέχει η δήθεν πολιτισμένη πολιτεία μας, τη φροντίδα του παιδιού του και όλων των παιδιών με ιδιαιτερότητες.

Μόνο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, συμβαίνει να απαξιώνεις τον άνθρωπο αυτό και το παιδί του, όπως γίνεται κάθε χρόνο στη Χίο, αφού όλοι τούς προσπερνούν αδιάφοροι. Πέρσι δεν είχαν πετρέλαιο να ζεστάνουν το σχολείο και οδηγό για να μεταφέρει τα παιδιά με το λεωφορειάκι τους.

Φέτος δεν έχουν δασκάλους και βοηθητικό προσωπικό. Του χρόνου θα τους λείπει κάτι άλλο. Πάντα κάτι θα τους λείπει.

Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης στο μεγαλείο του. Μόνο στην Ελλάδα του 2010 μπορείς να αναγκάζεις τέτοιους γονείς να ξοδεύουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους σε αγώνες, για πράγματα που θα έπρεπε να λειτουργούν άψογα πριν ακόμα τα χρειαστούν τα παιδιά τους.

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ΑμΕΑ παρακολουθούν μισά μισά, ανά μία εβδομάδα, τα μαθήματά τους στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης; Σε ποια χώρα του κόσμου το κράτος δεν προσφέρει τα χρήματα που χρειάζονται για την πλήρη επάνδρωση με δασκάλους και προσωπικό των κέντρων αυτών; Σε ποια περιοχή του κόσμου η τοπική αυτοδιοίκηση δεν φροντίζει, από πριν έρθουν τα παιδιά, να έχει εξασφαλισμένους οικονομικούς πόρους για την άψογη από κάθε πλευρά φροντίδα των παιδιών αυτών; Στη Φιλανδία του 2010 δεν υπάρχουν τέτοια κέντρα.

Στις χώρες αυτές ο κάθε Πέτρος Τζούμας είναι ευτυχισμένος γιατί ξέρει ότι το κράτος και οι συμπολίτες του αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίζουν πάντα αυτόν και το παιδί με ξεχωριστή ευαισθησία. Ξέρει πως ακόμα κι αν κλείσει τα μάτια του, το παιδί του δεν θα μείνει εγκαταλειμμένο. Έχει εξασφαλισμένη την φροντίδα της κοινωνίας που τα περιβάλλει.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά, γιατί η ευαισθησία των κυβερνούντων και όχι μόνο, είναι ευκαιριακή, γεμάτη σκοπιμότητες και κακομοιριά. Ευτυχώς που για τα ΑμΕΑ στη Χίο υπάρχει ένας Πέτρος Τζούμας.

Του εύχομαι να είναι πάντα υγιής και δυνατός, να μπορεί να αγωνίζεται για τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμΕΑ στον Κοφινά , που τον έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το τσιγάρο ξανάρχεται!!!!!!

Του Έλληνα ο τράχηλος αντικαπνιστικό ζυγό δεν σηκώνει.

Από τη μια οι μαζικές αντιδράσεις επαγγελματιών, και από την άλλη η σαφέστατη στάση εμπορίου σε αρκετούς οικονομικούς τομείς φέρνουν πιθανότατα το μέγα ζητούμενο της καπνοαπαγόρευσης υπό επανεξέταση.

Σύμφωνα με το «VETO» της Κυριακής, πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι είναι σε διαδικασία επανεξέτασης του μέτρου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «VETO», το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας είναι σε εξέλιξη «κύμα» διαδοχικών συσκέψεων στελεχών του υπουργείου με παράγοντες της αγοράς, όπου διαπιστώνεται σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης εξαιτίας της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Οι παράγοντες της αγοράς τρέχουν να προλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία των καταστημάτων, ειδικά με τον ερχομό του χειμώνα.

Διότι, αν και το μέτρο εφαρμόζεται ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου, ο καλός καιρός επιτρέπει ακόμη τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης με τα «τραπεζάκια έξω», που με τη σειρά του επιτρέπει και το κάπνισμα.

Η έλευση, όμως, του χειμώνα θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στα μαγαζιά, καθώς δεν θα επιτρέπεται η «συμβίωση» πελατών και τσιγάρου, πόσο δε μάλλον να αιωρείται ο καπνός πάνω από τα κεφάλια καπνιζόντων και μη.

Από την άλλη, είναι σαφές σε όλους ότι ο πρώτος μήνας της εφαρμογής του μέτρου έχει πενιχρά αποτελέσματα.

Η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας σε διαδοχικούς ελέγχους που κάνει στα καταστήματα διαπιστώνει απλώς κατάφορη παραβίαση του μέτρου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, έχουν διεξαχθεί πάνω από 4.000 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί παραβάσεις σε ποσοστό 80%.

Πλέον αυτό που επιδιώκεται, όπως γράφει το «VETO» επικαλούμενο στελέχη του Υπουργείου Υγείας, είναι η «χρυσή τομή» που θα φέρει ισορροπία αφενός στην παραπαίουσα αγορά, και αφετέρου να μην πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ένα πολυδιαφημιζόμενο μέτρο που στο τέλος- τέλος είναι και σαφής κοινοτική οδηγία.

Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι η δημιουργία δύο ειδών καταστημάτων, για καπνίζοντες και μη καπνίζοντες, με προειδοποιητικές πινακίδες σε εμφανή σημεία για το αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα.

Το άβατο του κέντρου αποκαλυπτικο ρεπορταζ της εφημεριδας espresso

Η «Espresso της Κυριακής» εισέβαλε για ένα 24ωρο στα γκέτο της Αθήνας καταγράφοντας εικόνες που κόβουν την ανάσα.

Ναρκωτικά, πορνεία, παρεμπόριο, ξυλοδαρμοί, συγκρούσεις συμμοριών, ληστείες, κλοπές και επιθέσεις εναντίον ανυποψίαστων πολιτών συνθέτουν τον απόλυτο τρόμο. Οι συντάκτες της εφημερίδας ρισκάροντας και αψηφώντας τον κίνδυνο περπατούν στην κόψη του ξυραφιού και ζουν από κοντά όλα όσα βιώνουν καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ οι κάτοικοι του κέντρου της πρωτεύουσας. Οι εικόνες που αντικρίσαμε αλλά και τα όσα μας εξιστόρησαν καταστηματάρχες και κάτοικοι είναι σοκαριστικά.

Οπως λένε, έμαθαν να ζουν με τον κίνδυνο. Να βλέπουν μπροστά στα μάτια τους εμπόρους ναρκωτικών να πουλούν την πραμάτεια τους και πόρνες να εκδίδονται ακόμη και το μεσημέρι. Εχουν γίνει μάρτυρες αιματοβαμμένων συρράξεων μεταξύ συμμοριών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που προσπάθησαν να σώσουν γυναίκες από τα χέρια αδίστακτών τσαντάκηδων οι οποίοι τις ξυλοκόπησαν για να τους αρπάξουν λίγα ευρώ. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι αλλοδαποί ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει η εγκληματικότητα, όμως δεν αφήνουν και τους δικούς μας έξω από το παιχνίδι...

Οι κακόφημοι δρόμοι της πόλης Αγίου Κωνσταντίνου, ώρα δέκα το πρωί. Οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ περιπολούν σε έναν από τους πιο κακόφημους δρόμους της πρωτεύουσας. «Τις πρωινές ώρες και όσο περνάει η Αστυνομία η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη.

Μετά τις τρεις το μεσημέρι τα πράγματα γίνονται άκρως επικίνδυνα» περιγράφει στην «Espresso της Κυριακής» ο κ. Χάρης, ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη λαϊκής τέχνης και προσθέτει: «Προχθές, μέρα μεσημέρι, στις 14:30, σταμάτησε ένα πούλμαν με τουρίστες. Σε κλάσματα δευτερολέπτου οι άνθρωποι δέχτηκαν επίθεση από ένα μπουλούκι Αλγερινών, Τυ
υνήσιων και Μαροκινών που τους πήραν τα πάντα. Βαλίτσες, χρυσαφικά. Εγινε γιουρούσι κανονικό και δεν πρόλαβε να αντιδράσει κανένας. Εξαφανίστηκαν μέσα στα στενά και προς διαφορετικές κατευθύνσεις».

Εικόνες σαν κι αυτή είναι καθημερινό φαινόμενο στους δρόμους γύρω και κάτω από την Ομόνοια. Από την Πειραιώς μέχρι το Μεταξουργείο και μέχρι την πλατεία Καραϊσκάκη οι αδίστακτες συμμορίες αλλοδαπών απαρτιζόμενες κυρίως από Νοτιοαφρικανούς έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες: ληστές και έμποροι ναρκωτικών. «Εμένα με έχουν κλέψει μπροστά στα μάτια μου πέντε φορές, αλλά το φοβερό είναι ότι ορμάνε εν ψυχρώ σε διερχόμενες γυναίκες αρπάζοντας με μανία τσάντες και χρυσαφικά» λέει ο κ. Σπύρος, ιδιοκτήτης περιπτέρου στην περιοχή.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στις επικίνδυνες γειτονιές της Αθήνας είναι πως οι γυναίκες έπαψαν να κυκλοφορούν ακόμη και τις πρωινές ώρες. Η κυρία Μαρία δουλεύει 23 χρόνια ως υπάλληλος ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας: «Σταμάτησα να μετακινούμαι με το λεωφορείο, διότι την τελευταία φορά με ακολουθούσαν δύο τύποι από τη δουλειά μέχρι τη στάση και μου ζητούσαν επιμόνως λεφτά. Φοβήθηκα τόσο πολύ που αναγκάζομαι να πληρώνω κάθε μέρα ταξί για να πηγαίνω σπίτι μου με ασφάλεια».

Ο φόβος κλείνει σπίτια και μαγαζιά που υπήρχαν στην περιοχή για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Κλείνει όμως και τα στόματα των περισσότερων κατοίκων που προτιμούν να έχουν, όπως λένε, το κεφάλι τους ήσυχο. Οπως ο κ, Γιώργος, ο οποίος εδώ και 25 χρόνια διατηρεί τροχείο πίσω από την πλατεία Καραϊσκάκη: «Φοβόμαστε πάρα πολύ γιατί πλέον έχουμε μείνει λίγοι Ελληνες στην περιοχή. Και να φωνάξεις βοήθεια, δεν πρόκειται να σε ακούσει κανένας. Από την άλλη μεριά έχετε υπόψη σας ότι είναι αδίστακτοι. Δεν σταματάνε πουθενά, αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν». Η κ. Ευ
αγγελία μένει πενήντα χρόνια στην πλατεία Θεάτρου και τα μάτια της έχουν δει πολλά: «Εχουν ρημάξει όλες τις γυναίκες που περνάνε από εδώ. Οποια φορά χρυσό σταυρό είναι καταδικασμένη. Αν δεν τον δώσεις, είναι ικανοί να σε τραβάνε και να σε σέρνουν στον δρόμο. Εμένα μου έχουν κλέψει το πορτοφόλι πέντε φορές». Καταστάσεις εκτός ελέγχου που ενισχύουν την ξενοφοβία, συγκρούσεις και μαχαιρώματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε περιοχές όπως ο Αγιος Παντελεήμονας και που δυστυχώς οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας αν χρειαστεί» ομολογούν στην «Espresso της Κυριακής» ο κ. Νίκος και ο κ. Δημήτρης που συχνάζουν σε ένα καφενεδάκι στην πλατεία Αττικής. «Το μέρος έχει μετατραπεί σε Μέση Ανατολή. Αφγανοί, Πακιστανοί και μετανάστες από το Μπαγκλαντές συνθέτουν ένα σκηνικό που ανάβει φωτιές μετά τις επτά το απόγευμα. Ελάτε να δείτε τι γίνεται το βράδυ εδώ πέρα. Εκτός από την εγκληματικότητα, βρομάει ο τόπος. Πρέζα και μαχαιρώματα σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται αυτές οι περιοχές. Δεν ενδιαφέρεται κανείς. Οσο για τη δημοτική αρχή, είναι ανύπαρκτοι, εξαφανισμένοι. Οσοι έχουμε απομείνει εδώ είμαστε παραδομένοι» λέει με νόημα ο κ. Δημήτρης.

Οι πιάτσες του θανάτου Οπως περιγράφουν στην «Espresso της Κυριακής» όσοι από τους παλιούς κατοίκους απέμειναν στην περιοχή, εκτός από τις ληστρικές επιθέσεις καθημερινώς παίζεται ένα κυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών και των εμπόρων του λευκού θανάτου, οι οποίοι στη θέα των δυνάμεων καταστολής κρύβονται στις διάφορες καφετέριες ομοεθνών τους. Στη συνέχεια οι dealers (από την Αλγερία και τη Νιγηρία κατά κύριο λόγο) απλώνονται δεξιά και αριστερά στους δρόμους έχοντας από μια δόση ηρωίνης κρυμμένη στο στόμα τους. Οι τοξικομανείς τούς πλησιάζουν δήθεν για κουβέντ
α έχοντας στα χέρια το αντίτιμο και το αλισβερίσι γίνεται τόσο γρήγορα όσο το άνοιγμα και το κλείσιμο των ματιών. Λίγα μέτρα πιο κάτω οι τοξικομανείς κάνουν χρήση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σε κοινή θέα, ακόμη και στη μέση των δρόμων. Το παιχνίδι του λευκού θανάτου είναι τόσο μελετημένο που τα βαποράκια ακόμη κι αν συλληφθούν θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο μόνο με την κατηγορία της προσωπικής χρήσης.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς φέρουν επάνω τους προσωρινά έγγραφα αίτησης πολιτικού ασύλου αμφιβόλου γνησιότητας, γεγονός που γεννά υποψίες για την ύπαρξη παράλληλων κυκλωμάτων που εκδίδουν αυτά τα πιστοποιητικά.

Οχι στην ξενοφοβία «Δεν είναι όλοι οι αλλοδαποί εγκληματίες». Με τα λόγια αυτά, στο σύνολό τους οι οργανώσεις των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας καταδικάζουν τις όποιες αξιόποινες πράξεις, επισημαίνοντας ωστόσο: «Αρκετοί από αυτούς προέρχονται από περιοχές με πολιτική αστάθεια, από εμπόλεμες ζώνες και έχουν πέσει θύματα απόλυτης εκμετάλλευσης δίνοντας όλα τους τα υπάρχοντα σε δουλέμπορους για να βρουν ένα καλύτερο αύριο».

Παράλληλα στηλιτεύουν τη στάση που κρατούν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις της χώρας οι οποίες, όπως ισχυρίζονται, ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αφού η εγκληματικότητα, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει χρώμα και εθνικότητα. «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις και κύκλοι στην Ελλάδα που πυροδοτούν τεχνηέντως την ξενοφοβία για λόγους ψηφοθηρικούς» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας, και προσθέτει: «Το πρόβλημα δεν λύνεται με αστυνομοκρατία.

Χρειάζονται άλλες στρατηγικές και η ελληνική Πολιτεία πρέπει να αποφασίσει ή να μας κρατήσει ή να μας γυρίσει πίσω. ΄Η να ζήσουμε αξιοπρεπώς ή να φύγουμε αξιοπρεπώς». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις
του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας Ασλάμ Τζαβέντ: «Το μεγάλο στοίχημα για να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη κατάσταση είναι να μπορέσει η Ελλάδα να αφομοιώσει και να μορφώσει ένα μέρος αυτών των ανθρώπων, γιατί είναι βέβαιο ότι υπάρχουν διαφορετικές κουλτούρες. Ομως μπορεί να γίνει, ακόμη κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι οικονομικά δεν αντέχει η Ελλάδα να στηρίξει τόσους πολλούς μετανάστες. Να είστε σίγουροι ότι και εμείς θα επιθυμούσαμε να στηρίξουμε με νόμιμο τρόπο αυτήν τη χώρα. Εκεί όπου ζει κανείς είναι η πατρίδα του».


ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Το φως του ήλιου έχει δώσει τη θέση του στο σκοτάδι. Οι δρόμοι της πόλης ερημώνουν και οι κάτοικοι του κέντρου κλειδαμπαρώνουν τις πόρτες τους. Η εγκληματικότητα σκορπά φόβο σε όποιον ρισκάρει να περάσει από τις περιοχές υψίστου κινδύνου! Αλλωστε, μετά τις δέκα το βράδυ, στο άβατο του κέντρου θέση έχουν μόνο όσοι ανήκουν στο περιθώριο. Πλατεία Ομονοίας, οδός Πειραιώς και Αθηνάς είναι λίγα μόνο από τα σημεία της πρωτεύουσας που κάθε νύχτα μετατρέπονται σε κολαστήρια. Η «Espresso της Κυριακής» περπάτησε στις πιο επικίνδυνες γειτονιές της χώρας και κατέγραψε εικόνες που σοκάρουν!

Μεσάνυχτα διασχίσαμε την οδό Πατησίων, έναν από τους πλέον εμπορικούς και πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας. Από το κτίριο της φοιτητικής εστίας μέχρι και την πλατεία Αμερικής, Αφρικανές πεταλούδες της νύχτας βρίσκονται σε κάθε γωνιά και κόβουν βόλτες προσπαθώντας να ψαρέψουν τον επόμενο πελάτη τους. Τα πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε πασαρέλα του αγοραίου έρωτα. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα συμμοριών και αδίστακτων προστατών, που τσεκάρουν την κίνηση και ελέγχουν τις περιπολίες της Αστυνομίας, προτάσσουν τα κάλλη τους και παζαρεύουν την αμοιβή τους. Την ίδια ώρα που ελ
άχιστοι περαστικοί τολμούν να διασχίσουν τα παράπλευρα σκοτεινά δρομάκια, οι Αφρικανές ιερόδουλες, πολλές από αυτές ανήλικες, έχουν πιάσει «στρατηγικά» πόστα και με σπαστά ελληνικά υπόσχονται μοναδικές στιγμές στους διερχόμενους οδηγούς! Το παζάρι της ταρίφας ξεκινάει από τριάντα ευρώ για μια συνεύρεση που δεν παρέχει καμία ασφάλεια, αφού οι περισσότερες κάνουν το αρχαιότερο επάγγελμα χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα υγειονομικά έγγραφα.

Στον δρόμο για την Ομόνοια κάνουμε στάση στο ύψος του Πολυτεχνείου. Εδώ, δεκάδες χρήστες και έμποροι ναρκωτικών έχουν μετατρέψει την περιοχή σε κολαστήριο! Εξαθλιωμένα αγόρια και κορίτσια συνωστίζονται στον σκοτεινό πεζόδρομο μεταξύ Αρχαιολογικού Μουσείου και Πολυτεχνείου για να αγοράσουν τη δόση τους και να κάνουν χρήση. Κάποιοι είναι ξαπλωμένοι σε παγκάκια, ορισμένοι ψάχνουν ένα ξέφωτο για να «σουτάρουν» τη δόση τους, ενώ άλλοι δεν διστάζουν να τρυπήσουν οποιοδήποτε μέρος του ταλαιπωρημένου κορμιού τους ακόμη και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ελάχιστων περαστικών. Το ξημέρωμα θα βρει τους περισσότερους στο ίδιο ακριβώς σημείο. Η περιοχή είναι γεμάτη από τσιλιαδόρους που μόλις αντιληφθούν κάτι ειδοποιούν αμέσως τα βαποράκια, που ως διά μαγείας εξαφανίζονται μέσα στα στενά.


Πλατεία Ανομίας

Λίγα λεπτά μετά τη μία και στην ιστορική πλατεία Ομονοίας επικρατεί το αδιαχώρητο από δεκάδες χρήστες ναρκωτικών, ιερόδουλες και άστεγους που ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια και βρίσκουν καταφύγιο μέσα σε στοές και κάτω από στάσεις λεωφορείων.

Ορισμένοι μάλιστα κοιμούνται ακόμη και πάνω στην πλατεία αδιαφορώντας για την κίνηση και τους αιματηρούς καβγάδες που γίνονται συχνά. Στα λιγοστά ταχυφαγεία που παραμένουν ανοιχτά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πελάτες δεν είναι παρά ιδιοκ
τήτες ταξί και ημιλιπόθυμοι χρήστες που ζητιανεύουν από τους περαστικούς οδηγούς. Περιμετρικά της πλατείας, παρέες αλλοδαπών και προστάτες της νύχτας πιάνουν ψιλή κουβέντα, ανταλλάσσουν παράνομες πραμάτειες και βρόμικο χρήμα, ανώ Αφρικανές ιερόδουλες συνοδεία ηλικιωμένων μπαινοβγαίνουν σε άθλια ξενοδοχεία ημιδιαμονής. Μακριά από τα θολά φώτα της πλατείας, στο τρίγωνο που σχηματίζουν οι οδοί Αγίου Κωνσταντίνου, Πειραιώς και Μενάνδρου η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι!

Εντονη δυσωδία επικρατεί σε όλη την περιοχή. Ερημοι δρόμοι, κατεβασμένα ρολά και αρρωστημένα κορμιά συνθέτουν το σκηνικό του τρόμου! Στο τρίγωνο του διαβόλου το κουμάντο ανήκει σε συμμορίες αλλοδαπών από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Μικρές ομάδες ατόμων περπατούν σε στενά σοκάκια ψάχνοντας να βρουν υποψήφιους αγοραστές ναρκωτικών, ενώ κάποιοι άλλοι σταμπάρουν τα θύματά τους κι όταν βρίσκουν την κατάλληλη ευκαιρία εφορμούν και τους ληστεύουν.


Πορνείας και ναρκωτικών γωνία...
Επίθεση με μπουκάλια και βρισιές στους ρεπόρτερ μας.

Η 3ης Σεπτεμβρίου και η οδός Βερανζέρου είναι πλημμυρισμένες από ιερόδουλες. Το μικρό στενό της Ξούθου είναι γεμάτο με ματωμένες σύριγγες, χρησιμοποιημένα προφυλακτικά και σκουπίδια! Στην πλατεία Βάθη η κατάσταση είναι το ίδιο απελπιστική, όπως και στα ερημωμένα στενά πίσω από το παλιό δημαρχείο, όπου λίγο αργότερα θα βρεθούμε προ δυσάρεστης εκπλήξεως! Είναι δύο το πρωί και στη διασταύρωση των οδών Σωκράτους και Ευριπίδου μια ομάδα από νεαρές Αφρικανές αντιλαμβάνονται την παρουσία μας και τρέχουν να κρυφτούν φωνάζοντας κάτι στη γλώσσα τους. Την ίδια στιγμή οι προστάτες τους που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε κοντινή απόσταση γύρω από το όχημά μας εκτοξεύουν γυάλινα μπουκάλια προς το μέρος μας! Μέσα σε κλάσματ
α δευτερολέπτου ένας από αυτούς δίνει σήμα χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχάνημα που εκπέμπει διαδοχικές λάμψεις, σαν φλας φωτογραφικής μηχανής, και κάποιοι τρέχουν προς το μέρος μας με απειλητικές διαθέσεις! Αναπτύσσουμε ταχύτητα και καταφέρνουμε να βγούμε στην οδό Αθηνάς πριν ακινητοποιηθούμε από κάποιο προπορευόμενο αυτοκίνητο και πριν μας πιάσει το φανάρι!

Επόμενος «σταθμός», η οδός Σόλωνος. Εδώ το παιχνίδι του αγοραίου έρωτα παίζεται με γυναίκες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Βουλγαρία. Ντυμένες με κολάν και μικροσκοπικά φορέματα είναι έτοιμες να δείξουν απόκρυφα σημεία τους προκειμένου να ξελογιάσουν τους υποψήφιους πελάτες. Εκτός όμως από τις νεαρές ιερόδουλες, εντύπωση προκαλούν και οι ώριμες, που παρά τα χρόνια τους στέκουν υπομονετικά πουλώντας τα γερασμένα κορμιά τους για λίγα μόλις ευρώ!

«Η ταρίφα είναι πενήντα ευρώ» μας λέει μια 24χρονη Ουκρανή την ώρα που μας επιδεικνύει με χαρά τα κάλλη της! «Κάνω αυτήν τη δουλειά περίπου δύο χρόνια. Τα μάτια μου έχουν δει πολλά. Κάποιοι ζητούν ομαδικές συνευρέσεις σε ξενοδοχείο, αλλά εγώ δεν κάνω τέτοια. Πάω μόνο με έναν και πάντα μέσα σε αυτοκίνητο» καταλήγει η ξανθιά καλλονή, η οποία ύστερα από μερικά λεπτά επιβιβάζεται σε ένα πολυτελές σπορ κάμπριο!

Από τη βραδινή βόλτα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η κλασική πλέον πιάτσα της λεωφόρου Αθηνών. «Διαφορετικά»κορίτσια, που κάποτε ήταν αγόρια, δίνουν τον δικό τους αγώνα για το νυχτοκάματο. Ντυμένες προκλητικά, κάποιες σχεδόν ημίγυμνες, κάθονται μέσα σε αυτοκίνητα και με τα αλάρμ ανοιχτά περιμένουν καρτερικά τον πελάτη τους. Οι ταρίφες ποικίλλουν από σαράντα μέχρι εκατό ευρώ για μια συνεύρεση είτε μέσα σε αυτοκίνητο είτε σε κάποιο κοντινό ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Γρήγορα διαπιστώνουμε πως δεν είναι και λίγοι εκείνοι που θέλουν, έστω και για ένα βράδυ, να ζήσουν μία «αλλιώτικη» εμπειρία!


ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΤΟΥΝΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ, ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
ΦΩΤ.: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΙΘΦΟΥΛ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ
πηγη:

Espresso Home Page

"Πόλεμος" στην TV με το καλημέρα!!!!!

Ποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους
Πυρετός προετοιμασίας επικρατεί στα στρατηγεία των τηλεοπτικών σταθμών. Τα στελέχη του κάθε σταθμού ετοίμασαν τα προγράμματά τους για την καινούργια σεζόν προσπαθώντας να μάθουν τα των «απέναντι». Αλλωστε, στην τηλεοπτική μάχη έχει σημασία ποιους και πότε θα βάλεις κάθε μέρα αλλά και ποιους θα έχουν απέναντί τους. Ο πόλεμος ξεκινά από νωρίς το πρωί και κορυφώνεται στο prime time, δηλαδή από τις 9 έως τις 12 το βράδυ, που τα διαφημιστικά έσοδα είναι μεγαλύτερα. Λογικό λοιπόν είναι αρκετοί από τους «μονομάχους» εν όψει του αγώνα της τηλεθέασης να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Οι κόντρες θα είναι σκληρές και μέχρι τελικής πτώσης του αντιπάλου, ώστε να φύγει και να πάει… αλλού!

Γρήγορα αντανακλαστικά

Τα στελέχη του ALPHA προσπάθησαν να προλάβουν τους αντιπάλους και να ξεκινήσουν το πρόγραμμά τους νωρίτερα. Ετσι, η πρεμιέρα του «Big Brother» live με τη Ρούλα Κορομηλά ορίστηκε για την επόμενη Κυριακή. Μόνο που στο MEGA με γρήγορα αντανακλαστικά αντιπαραθέτουν το «Master Chef» με την Ευγενία Μανωλίδου. Ετσι, δεν δίνουν την ευκαιρία στην Κορομηλά να δράσει ανενόχλητη μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, που στη θέση της Μανωλίδου θα μπει ο Γιώργος Καπουτζίδης με το «Just the two of us»!

Σάτιρα εναντίον κουτάλας

Σίγουρα όμως η Ευγενία Μανωλίδου δεν πρόκειται να ηρεμήσει, αφού θα συνεχίσει να δίνει τις καθημερινές μάχες της με τους «Master Chef» της. Και μπορεί να χαίρεται που θα γλιτώσει τη σάτιρα των αντιπάλων της, αλλά δικαιολογείται να χάσει τον ύπνο της αφού δεν ξέρει τι τηλεθεάσεις θα της ξημερώνουν. Ο λόγος; Καθημερινά στις έντεκα θα κονταροχτυπιέται με τον Αντώνη Κανάκη και την υπόλοιπη παρέα του «Ράδιο Αρβύλα». Τουλάχιστον, αυτή τη χρονιά η Μανωλίδου θα γ

τώσει από τα καυστικά σχόλια της… κανακοπαρέας, που λογικά θα αποφεύγουν να σατιρίσουν και να προβάλουν την απέναντί τους. Σφήνα στη μάχη τους μπαίνει ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο οποίος με την παρέα τού «Λες και το ’ξερες» θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μερίδιο τηλεθέασης! Και είναι να απορείς με την επιλογή του ALPHA! Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν τι τηλεθεάσεις χτυπά στο νεανικό κοινό το «Ράδιο Αρβύλα»; Εκτός κι αν κάποιος τους πληροφόρησε με… ράδιο αρβύλα νούμερα!

Κόντρα στον Λάκη

Σκληρός αγώνας προμηνύεται φέτος και για τον Λάκη Λαζόπουλο. Απέναντι από το «Αλ τσαντίρι νιουζ» του το MEGA θα έχει τη «Ζωή της άλλης» ή τους αγώνες του Euro. Αλλά και ο ΑΝΤ1 κοντράρει τον Λάκη προβάλλοντας την ίδια ώρα απέναντί του τις «Χίλιες και μία νύχτες». Λάκης, «Ζωή» ή Σεχραζάτ με Ονούρ; Ιδού το δίλλημα που θα απαντηθεί από το ραβασάκι της AGB.

Χωρίζουν λόγω εκπομπής

Την καινούργια σεζόν θα δοκιμαστεί και η σχέση του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Νάντιας Μπουλέ. Το ζευγάρι θα βρεθεί σε τηλεοπτική κόντρα, αφού κάθε Σάββατο βράδυ ο «Αρνι» θα μοιράζει χρήματα μέσα από το «Money Drop», ενώ η Νάντια την ίδια ώρα θα προσπαθεί να βρει τον «Top Chef»! Οι πρεμιέρες και των δύο εκπομπών έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου και μάλλον Γρηγόρης και Νάντια θα πρέπει να… χωρίζουν κάθε Σαββατόβραδο, για να παρακολουθεί ξεχωριστά και με άνεση ο καθένας το πρόγραμμά του.

Παγίδα για τις «Κούκλες»

Δήμητρα Ματσούκα εναντίον Μαρίας Σολωμού. Οι δύο ηθοποιοί θα προσπαθούν η μία να βγάλει… την τηλεθέαση από την άλλη, αφού οι σειρές «Κούκλες» και «Ονειροπαγίδα», στις οποίες πρωταγωνιστούν, θα μάχονται κάθε Τετάρτη στις δέκα. Και ανάμεσά τους η Σίσσυ Χρηστίδου θα προσπαθεί να βρει σύντροφο για τους αγρότε

ς που συμμετέχουν στην εκπομπή της «Αγρότης μόνος ψάχνει»!

Δεν θέλει να φάει πακέτο!

Κάθε Δευτέρα βράδυ από τις 9 μέχρι τις 11 η Βίκυ Καγιά θα προσπαθεί να βρει το «Next Top Model». Ο αγώνας της όμως για την τηλεθέαση θα είναι μεγαλύτερος, αφού μέχρι τις 10 θα έχει από τη μια μεριά τη «Ζωή της άλλης» και από την άλλη τους έγκλειστους στο «Big Brother». Μετά τις 10 θα αντιμετωπίζει την πιο σημαντική παραγωγή της φετινής σεζόν, το «Νησί»! Για να καταλάβετε μάλιστα πόσο η σειρά του MEGA τρομάζει τους αντιπάλους, θα σας πούμε αυτό: το «Πάμε πακέτο» είχε προγραμματιστεί να προβάλλεται κάθε Δευτέρα. Οταν όμως τα στελέχη του ALPHA έμαθαν ότι τις Δευτέρες το MEGA θα προβάλλει το "Νησί", προτίμησαν να... θυσιάσουν τον Εκτορα Μποτρίνι με τον «Εφιάλτη στην κουζίνα». Είναι σαφές ότι η Χατζηβασιλείου φοβούμενη μη «φάει πακέτο» λιποτακτεί από τις Δευτέρες στις Πέμπτες ελπίζοντας σε καλύτερες τηλεθεάσεις έχοντας να αντιμετωπίσει τη «Γενιά των 592 ευρώ»!


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ απο το site
http://www.espressonews.gr

Νέα δημοσκόπηση – η διάφορα στο 5,8%

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα του Αντώνη Σαμαρά έναντι του Γιώργου Παπανδρέου μετά τις εμφανίσεις τους στη ΔΕΘ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για το «Παρόν της Κυριακής».

Σύμφωνα με την έρευνα στο ερώτημα «ποιός κέρδισε τις εντυπώσεις;» το 28,2% των ερωτηθέντων απαντούν ο Γιώργος Παπανδρέου και το 42,4% ο Αντώνης Σαμαράς”.

Στο ερώτημα «συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη του πρωθυπουργού ότι για τη σημερινή οικονομική κατάσταση φταίει η καταστροφική πολιτική της ΝΔ;», το 30% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι πράγματι την κύρια ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ το 61,5% διαφωνούν με αυτή την άποψη.

Σε ότι αφορά την άποψη του Α. Σαμαρά ότι «το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, αλλά υπάρχει κι άλλη λύση», το 54,1% των ερωτηθέντων συμφωνεί, ενώ το 34,5% θεωρεί όντως το μνημόνιο μονόδρομο.

Επίσης το 67,4% συμφωνεί με την κριτική για «πολιτική εξαπάτηση» που έκανε ο Α. Σαμαράς στον Γ. Παπανδρέου, ενώ διαφωνεί το 30,6%.

Η δημοσκόπηση μετρά και την πρόθεση ψήφου, στην οποία καταγράφεται μικρή διαφοροποίηση, σε σχέση με προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας που είχε γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Έτσι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα από 6,2% υπέρ του ΠΑΣΟΚ που ήταν τότε έχει μειωθεί στο 5,8%.

πηγη:http://seleo.gr

Κύριε Πάγκαλε, σας ευχαριστώ!


του καθηγητή Γιώργου Πιπεροπουλου


Ο τίτλος μου ΔΕΝ ενέχει ούτε σταγόνα ειρωνικής διάθεσης καθότι μετά τηνπροχθεσινή τοποθέτηση του «νούμερο 2» της Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης της Ελλάδας εποχή της…τρόικας, αισθάνομαι ότι του οφείλω το ευχαριστώ!

Και εξηγώ: Τρεις δεκαετίες τώρα αναρωτιόμουνα και εγώ όπως εκατομμύρια άλλων συμπατριωτών μας ΠΟΤΕ θα βρεθεί ο άνθρωπος που θα πει στον Ελληνικό Λαό την αλήθεια, Μόνο την Αλήθεια και Τίποτε άλλο εκτός από την αλήθεια και ΠΟΙΟΣ θα είναι αυτός ο άνθρωπος…

Ο άνθρωπος βρέθηκε ΠΡΟΧΤΕΣ και ήσασταν ΕΣΕΙΣ κ Πάγκαλε καθότι δώσατε επί τέλους την απάντηση που όλοι ψάχναμε δηλαδή ότι ΕΣΕΙΣ (όλοι οι πολιτικοί) και μαζί σας ΕΜΕΙΣ (ο Ελληνικός λαός) ΜΑΖΙ τα φάγαμε αυτά που τώρα χρωστάμε και θα πληρώνουμε τα επόμενα τουλάχιστον ΔΕΚΑ (ίσως και βάλε) χρόνια!

Βέβαια ΔΕΝ μας εξηγήσατε κ Αντιπρόεδρε, ίσως διέφυγε της προσοχής σας καθώς εδώ και κάνα δυο εβδομάδες περνάτε «δύσκολα» ημερόνυχτα προσπαθώντας και εσείς όπως και ΟΛΟΙ εμείς να κατανοήσετε όχι το ΓΙΑΤΙ αλλά το ΠΩΣ τα κατάφερε ο κ Πρωθυπουργός μας και ανέτρεψε κάθε έννοια Οργανογραμμάτων και Διοικητικών Πυραμίδων που διδάσκουμε στους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας στο εισαγωγικό μάθημα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, δηλαδή του Management…

Και εξηγώ: Σαφώς σε κάθε Ομάδα, Συμμορία, Επιχείρηση, Οργανισμό, αλλά και Κυβέρνηση υπάρχει η θέση του ΑΡΧΗΓΟΥ και σαφώς του ενός ή περισσότερων ΥΠΑΡΧΗΓΩΝ, με άλλα λόγια είναι ευδιάκριτος ο κάτοχος της «νούμερο-1» θέσης και πιο κάτω ο κάτοχος, ή οι κάτοχοι της «νούμερο-2» θέσης…

Τώρα πώς τα κατάφερε ο κ Παπανδρέου και δημιούργησε και τη θέση του «νούμερο 1,5» που δόθηκε στον κ Ραγκούση ο οποίος μάλλον θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον ίδιο και σε σας κ Αντιπρόεδρε (που λειτουργούσατε ως «νούμερο 2» μέχρι τον πρόσφατο «σαρωτικό» ανασχηματισμό που αντί να ξεκαθαρίσει αρμοδιότητες, μάλλον σας μπέρδεψε όλους) πρέπει να γίνει αντικείμενο κάποιας διατριβής επιπέδου ΜΑΣΤΕΡ ή ακόμη και ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ σε κάποιο από τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων κάποιου ελληνικού Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ!

Και φοβάμαι – χωρίς να είμαι βέβαιος καθότι υποκειμενική εκτίμηση μιας ορατής σε ΟΛΟΥΣ αντικειμενικής πραγματικότητας κάνω σήμερα – ότι μέρος της προχτεσινής σας τοποθέτησης ότι ΟΛΟΙ μαζί (ΕΣΕΙΣ οι Πολιτικοί και ΕΜΕΙΣ οι Πολίτες, χρεοκοπήσαμε την Ελληνική Οικονομία!!!)

Ίσως είχε ως υποσυνείδητο κίνητρο τον θυμό που – ΕΥΛΟΓΑ – σας έχει δημιουργήσει αυτή η Διοικητική πράξη του Προϊσταμένου σας Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού μας…

Δηλαδή να βάλει ανάμεσά σας τον «νούμερο 1,5»…

Τώρα ότι μέχρι ένα σημείο ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι το δέχομαι και το έχω αναλύσει σε άρθρα μου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ για την «αντιφατική συμπεριφορά του Έλληνα από τη μια μεριά του στόματός του να ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ το φορομπηχτικό, αδηφάγο, σπάταλο Αθηνοκεντρικό Κράτος και από την άλλη να προσεύχεται το δικό του Κόμμα (φυσικά και αποκλειστικά το Πράσινο ή το Μπλε) να έρθει «στα πράγματα» για να «βολέψει» τον ίδιο ή τα παιδιά του» και σε πολλές άλλες εφημερίδες και περιοδικά πανελλαδικής κυκλοφορίας όπως και σε ραδιοφωνικές μου συνεντεύξεις και τηλεοπτικές παρουσίες!

Αλλά αυτή η «συμμετοχή στην ευθύνη» δηλαδή στο φαγοπότι ΔΕΝ μας είπατε κύριε Αντιπρόεδρε (δεν γνωρίζω ότι ήταν αβλεψία ή πρόθεσή σας να το αποφύγετε) ότι ΔΕΝ καλύπτει ΠΛΗΡΩΣ την εικόνα από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ των τελευταίων σχεδόν 4 δεκαετιών στην Ελλάδα της μεταπολιτευτική περιόδου…

Και εξηγώ: έχετε δίκαιο ότι ΜΑΖΙ τα φάγαμε, αλλά στην εικόνα που έχω εγώ (και μαζί μου, υποθέτω εύλογα, εκατομμύρια Ελλήνων) από το χυδαίο ΦΑΓΟΠΟΤΙ στα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους ΕΣΑΣ τους πολιτικούς να κρατάτε ΚΟΥΤΑΛΕΣ και ΚΑΡΑΒΑΝΕΣ και εμάς τους Έλληνες κρατώντας κουταλάκια γλυκού να ΟΡΜΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον Κρατικό Κορβανά!!! (Αυτό είπατε, εάν δεν απατώμαι κ Αντιπρόεδρε…)

Για το λόγο αυτό ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον τίτλο της σημερινής μου blog-άποψης…

Ά, και πριν, κλείσω κ Πάγκαλε, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ διπλά που προχτές προσδιορίσατε ΤΕΛΙΚΑ τους ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ στο ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, επισήμως «στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος» και πιο λαϊκά στην «μάσα των ΕΘΝΙΚΩΝ περιουσιακών μας στοιχείων» την ημέρα που είδε το φως της δημοσιότητας το περιβόητο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ το δικό σας και των άλλων 299 συναδέλφων σας στη ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

Εσείς στα…ΣΚΑΦΗ, εμείς στην παλιά την «σκάφη»!

Εσείς οι Πολιτικοί στα φιλέτα, εμείς στα ψίχουλα…

Πόσα παίρνουν οι διαιτητές..

Κανονικοί και με το παραπάνω είναι οι μισθοί των Ελλήνων διαιτητών, παρά το γεγονός ότι η διαιτησία θεωρείται ερασιτεχνική.

Η εφημερίδα "Εξέδρα" έκανε έρευνα για τους μισθούς των διαιτητών και τα ποσά που προέκυψαν, σε ετήσια βάση, κυμαίνονται από τις 17.000 ευρώ μέχρι τις 35.000 ευρώ.

Ένας διαιτητής της Super League λαμβάνει για κάθε αγώνα ...
1.540 ευρώ καθαρά, οι βοηθοί εισπράττουν 550 ευρώ και ο τέταρτος 300 ευρώ. Στο Κύπελλο οι αμοιβές διαμορφώνονται ανάλογα με τη φάση της διοργάνωσης και κυμαίνονται από 400 έως 800 ευρώ, ενώ στον τελικό η αμοιβή ισούται με αυτήν ενός αγώνα πρωταθλήματος (1.540 ευρώ).

Αναλυτικά:








Γιώργος Σταθόπουλος Αχαΐας 34.840
Γιώργος Δαλούκας Θεσσαλίας 33.140
Τάσος Κάκος Κέρκυρας 32.200
Μιχάλης Τσινιάρης Αθηνών 28.800
Δημήτρης Καλόπουλος Μακεδονίας 26.480
Μιχάλης Ντάκος Ξάνθης 25.060
Μάριος Λαμπρόπουλος Ηλείας 24.560
Κώστας Παπασταμάτης Αθηνών 23.720
Βασίλης Παμπορίδης Κιλκίς 22.720
Τάσος Σιδηρόπουλος Δωδεκανήσου 22.220
Ηλίας Σπάθας Πειραιά 21.860
Σταύρος Τριτσώνης Αθηνών 21.220
Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης Καβάλας 20.340
Μιχάλης Κουκουλάκης Ηρακλείου 20.320
Γιώργος Γιαννόπουλος Αθηνών 20.200
Απόστολος Αμπάρκιολης Μακεδονίας 19.500
Δημήτρης Κύρκος Ηπείρου 18.800
Πέτρος Κωνσταντινέας Μεσσηνίας 18.160
Ανδρέας Παππάς Αθηνών 17.840
Μιχάλης Βοσκάκης Ρεθύμνου 17.420
Θανάσης Γιάχος Χίου 16.720

Δεύτερος χρόνος ΣΚΑΪ Ανακύκλωση! Συμμετεχει και η Χιος!

Τι πετάμε και τι δεν πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους

Ηλεκτρικές συσκευές που ανακυκλώνονται

Με σύνθημα: «Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Τίποτα δεν πάει χαμένο», ο ΣΚΑΪ και οι συνεργαζόμενοι ανά την Ελλάδα ραδιοφωνικοί σταθμοί (Άλφα Ράδιο 88.6 στην Καβάλα, Ράδιο Αλήθεια στη Χίο, Ράδιο Ένα 98.1 στη Χαλκίδα) ξεκινούν για δεύτερο χρόνο μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε την πρώτη μας δράση.

Καλούμε όλους τους ακροατές μας οι οποίοι έχουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση να τις φέρουν στην γιατί... ανακυκλώνουμε!

Σημεία συνάντησης:

1. Άλφα Ράδιο 88.6 στην Καβάλα. Σημείο δράσης: Πλατεία Ελευθερίας

2. Ράδιο Αλήθεια στη Χίο. Σημείο δράσης: Πλατεία Βουνακίου

3. Ράδιο Ένα 98.1 στη Χαλκίδα. Σημείο δράσης: Προβλήτα Γιώτ

Στην Αθήνα:

Καλούμε όλους τους ακροατές μας οι οποίοι έχουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση να τις φέρουν στην Κηφισιά, στην Πλατεία Νέας Κηφισιάς, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από τις 08.00 το πρωί μέχρι και τις 13.00 το μεσημέρι.

Εκεί θα βρίσκονται κοντέινερ της Εταιρείας Ανακύκλωσης Συσκευών τα οποία θα δέχονται τις ανακυκλώσιμες συσκευές σας.

Μπορείτε να ανακυκλώσετε όλα τα μέρη των computers σας, εκτυπωτές, μελάνια, κινητά, scanner, πολυμηχανήματα, φορτιστές, αξεσουάρ ηλεκτρονικών υπολογιστών (δισκέτες-dvd players- σκληροί δίσκοι κ.α), ψυγεία, ηλεκτρικά σίδερα, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνες, τηλεοράσεις τηλέφωνα κ.α.). Απαραίτητη προϋπόθεση οι συσκευές να μην είναι αλλοιωμένες, σπασμένες ή κατεστραμμένες.

Όλοι εσείς που θα φέρετε τις συσκευές σας για ανακύκλωση θα πρέπει να εγγραφείτε επιτόπου στον κατάλογο που θα τηρεί ο ΣΚΑΪ μαζί με την Εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών. Έτσι αυτόματα θέτετε υποψηφιότητα για να κερδίσετε μια ηλεκτρονική συσκευή.

Σας περιμένουμε όλους από τις 08.00-13.00 στην Κηφισιά, στην Πλατεία Νέας Κηφισιάς για να ανακυκλώσουμε τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μας συσκευές.

Από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι θα καλυφθεί ραδιοφωνικά η δράση της ανακύκλωσης στην Κηφισιά αλλά και στις 3 πόλεις της περιφέρειας: Καβάλα-Χίο και Χαλκίδα.

Σε 4 πόλεις της Ελλάδας ανακυκλώνουμε ταυτόχρονα.

Σε κοινή εκπομπή και ακρόαση για δύο ώρες, θα μιλήσουμε για την ανακύκλωση, θα ενημερωθούμε και θα παρακολουθήσουμε τους ρυθμούς της ανακύκλωσης κάθε πόλης.

Λίγο μετά τις 12.30 θα γίνει κλήρωση και ένας από τους συμμετέχοντες στην ανακύκλωση σε κάθε πόλη θα κερδίσει από ένα δώρο.

Το σλόγκαν μας:
Δώσε νόημα στα σκουπίδια! Τίποτα δεν πάει χαμένο!

Παραλύει το δημόσιο στις 7 Οκτωβρίου απο την απεργια της ΑΔΕΔΥ!

Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις κατά του μνημονίου.

Την απόφαση για την πανελλαδική απεργία έλαβε την Τρίτη η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων. Σημειώνεται ότι την επομένη της απεργίας, εκδικάζεται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αγωγή κατά του μνημονίου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔY, η πανελλαδική απεργία εντάσσεται «στο πλαίσιο των προσπαθειών ανατροπής του μνημονίου και της ακύρωσης όλων των ρυθμίσεων, που έχουν αποφέρει μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, φτώχεια και εξαθλίωση στην ελληνική κοινωνία, και ενόψει της εκδίκασης της αγωγής στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 8 Οκτωβρίου.

Την ημέρα της απεργίας καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι μαζικά να δώσουν βροντερό παρόν στις συγκεντρώσεις, που θα αποφασιστούν, διεκδικώντας τη δικαίωση και την κατάργηση όλων των συμφωνιών, που αφαίρεσαν δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη ζωή».

Επίσης, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τα παρακάτω:

- Υποστηρίζει και ενισχύει τους αγώνες των εκτάκτων ορισμένου χρόνου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό καλύπτει με 3ωρη στάση εργασίας (08.00- 11.00 το πρωί) όσους συλλόγους αποφασίσουν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 08.00 το πρωί, στον Άρειο Πάγο (Λ. Αλεξάνδρας), όπου και θα συζητηθεί το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

- Ενόψει της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης και δράσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 29/09/2010, ενάντια στα μέτρα, που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις στο όνομα της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε τη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών στις Βρυξέλλες, αλλά και την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βασ. Σοφίας 2), καθώς και τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 06.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

πηγη:http://www.newsit.gr

Θαλασσοδέρνονται χωρίς αρμοδιότητες ο υπουργός και η υφυπουργός Ναυτιλίας!

- Δεν έχουν ούτε γραφείο να καθήσουν
- Δεν έχουν ορκιστεί
- Οργισμένος ο κόσμος της Ναυτιλίας

Πάνω από 20 μέρες έχουν περάσει από την ημέρα που έγινε ο ανασχηματισμός.

Κι όμως το νεοσύστατο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας με υπουργό τον Γιάννη Διαμαντίδη και υφυπουργό την Ελπίδα Τσουρή παραμένει επι της ουσίας ακέφαλο!

Κανείς από τους δυο τους δεν έχει ορκιστεί για να μπορέσουν να αναλάβουν καθήκοντα, αλλά το χειρότερο είναι οτι κανείς τους δεν ξέρει ποιές είναι οι αρμοδιότητές του!

Οι υπουργοί, ανευ χαρτοφυλακίου, πηγαινοέρχονται από το παλιό Εμπορικής Ναυτιλίας στην Γρηγορίου Λαμπράκη
στον Πειραιά, χωρίς όμως αντικείμενο και γραφείο.

Η μόνη κινητικότητα που υπήρξε, μόλις την Παρασκευή, ήταν να δοθεί με προεδρικό διάταγμα το λιμενικό στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων. Αγνωστο παραμένει αν θα ξαναπάρουν την Ποντοπόρο Ναυτιλία που είχε ανατεθεί στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στον Πειραιά πάντως επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και εκνευρισμός και όλοι μιλούν για προχειρότητες αφού ένας τομέας όπως η ελληνική ναυτιλία δεν έχει κανέναν στο τιμόνι της!

Η έλλειψη πολιτικών προϊσταμένων οδηγεί επίσης στο να χάνονται συνεχώς εκατοντάδες εκατομμύρια απο κοινοτικά κονδύλια!

πηγη:http://www.newsit.gr