Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Stelios Rokkos - Mia Fwtia Stin Ammo

ENA TEΛΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ...!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ

Παρασκευή, 27.8.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη χθεσινή συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, του Νομοσχεδίου «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων», η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Αικ. Μπατζελή, έκανε δεκτή την τροπολογία του Βουλευτή Ν. Χίου, Κωστή Μουσουρούλη για ένταξη του κριτηρίου της νησιωτικότητας στις προϋποθέσεις δικαιώματος εγγραφής στο Μητρώο αγροτών.

Ο Κωστής Μουσουρούλης, ζήτησε από την Υπουργό να εξειδικεύσει τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μητρώο για τα νησιά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητές τους.

«Άλλο το 35% του εισοδήματος ενός αγρότη στη Θεσσαλία να προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα και άλλο στη νησιωτική Ελλάδα, με τα προβλήματα, εποχικότητας, πρόσβασης στις αγορές, εμπορίας κτλ» ανέφερε και πρόσθεσε: «Στο Νομό Χίου, για παράδειγμα, κύρια απασχόληση στην αγροτικό τομέα με βάση την απογραφή του 2001, δήλωσε το 11,7% του πληθυσμού. Δευτερεύουσα απασχόληση δήλωσε το 30% του πληθυσμού. Έχουμε, λοιπόν, μια απόκλιση αρκετά μεγάλη, την οποία θα πρέπει να συσχετίσετε με τη νησιωτικότητα και με τη συμμετοχή του πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ του Νομού και της περιφέρειας. Δεν μπορείτε, λοιπόν, να εφαρμόζετε ενιαία κριτήρια για όλη τη χώρα. Πρέπει να το δείτε πολύ προσεκτικά και να δώσετε κάποιες ευελιξίες. Δεν μπορεί να ισχύουν παντού τα ίδια ποσοστά».

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κρίνοντας σωστή την πρόταση του Κωστή Μουσουρούλη, αποδέχτηκε από το βήμα της Βουλής την τροποποίηση του άρθρου 2 εδαφίου α’, περίπτωση βγ' του νομοσχεδίου, η οποία πλέον διαμορφώνεται ως εξής:

«Το ποσοστό του 35% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματος που αναφέρεται στα εδάφια α, γ και βα του παρόντος, ορίζεται σε 25% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματος για τους απασχολούμενους σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους».

ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΝΕ....(από μια 17χρονη αναγνώστρια)

Είμα 17 χρονών και μισώ ήδη την κοινώνια που ζω, γιατί μισώ να ακούω κάθε μέρα για τον θάνατο αθώων ανθρώπων, μισώ να βλέπω τους γονείς μου να δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ και να μη μας φτάνουν...

μισώ να βλέπω στην τηλεόραση για την Μενεγάκη και την Χρουσαλά οι οποίες βγάζουν ΤΑ λεφτά κάνοντας απλά διαφήμιση τον γάμο τους η τον γκόμενο τους, μισώ να βλέπω τους πολιτικούς με τα σκάφη τους να μας λένε να περικόψουμε τα έξοδα μας γιατί χρωστάμ! ε.... ΠΟΙΟΣ χρωστάει ΕΓΩ? Γιατί μισώ να βλέπω την μαμά μου να κλαίει που δεν έχει να πληρώσει την έφορια.... ΜΙΣΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΓΗΣΑΝΕ... ΤΗΝ ΜΙΣΩ!!!!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

αναδημοσιευση: απο το tro-ma-ktiko.blogspot.com

Αυξηση εφετος στην τουριστικη κινηση στην Ροδο!

Από το http://www.dimokratiki.gr/
Τελικά, ίσως η εικόνα από την τουριστική αγορά να μην είναι και τόσο αποκαρδιωτική όσο αρχικά φαινόταν. Οι εμπλεκόμενοι φορείς διαπιστώνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα όσον αφορά την κίνηση στην Ελλάδα, η οποία ανέβηκε πολύ τον μήνα Αύγουστο, ενώ θετική είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο Σεπτέμβριος (από τις κρατήσεις).
Ως χαρακτηριστικά της φετινής κινητικότηταςστους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, καταγράφονται η προτίμηση των επισκεπτών στα νησιά και η αλλαγή των χωρών προέλευσής τους, δεδομένου ότι το τουριστικό ρεύμα κυρίως από...
δημοκρατίες της πρώην σοβιετικής ένωσης εμφανίζεται ενισχυμένο.
Με επιστολή, που απέστειλαν την προηγούμενη εβδομάδα στον πρωθυπουργό και με αφορμή τα σενάρια περί επικείμενου ανασχηματισμού, τα μέλη του Συνδέσμου Τουριστικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ζητούν να μην υπάρξουν αλλαγές τουλάχιστον στα υπουργεία, που έχουν να κάνουν με τον Τουρισμό, την Παραγωγή και την Ανάπτυξη, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί ούτε ημέρα. Με όσα "τράβηξε" φέτος ο τουρισμός, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα του προϊόντος μας. Το προϊόν είναι εξαιρετικό και επάνω σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε, πρέπει να βελτιωθούμε και να μην καθυστερήσουμε άλλο».
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Γιώργος Τελώνης, δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως «ερχόμαστε πάρα πολύ κοντά στα περσινά νούμερα. Βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο, ή παρατηρούμε μία ελαφρά πτώση της τάξης των δύο τριών μονάδων». Συμπληρώνει πως «σε ό,τι αφορά τα έσοδα, είναι λιγότερα κατά 7-9%» και εξηγεί πως «οι διανυκτερεύσεις είναι λιγότερες ανά τουρίστα και προφανώς αντίστοιχες είναι και οι εκταμιεύσεις».
Ο γενικός γραμματέας Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, Αλέξανδρος Βασιλικός, επισημαίνει ότι «αυτό που παρατηρείται στην Αθήνα είναι μία πτώση του τζίρου, ίδια με την περσινή, της τάξης του 14 με 15%».
Η μείωση των εσόδων από τον τουρισμό «δεν είναι απόρροια μόνον της πτώσης των τιμών στα καταλύματα, αλλά και της οικονομικής κατάστασης των χωρών προέλευσης των τουριστών, οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται σε οικονομική ύφεση, άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με την Ελλάδα», επισημαίνει ο κ. Τελώνης.
Τουριστική κίνηση στα Δωδεκάνησα
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στα Δωδεκάνησα, όπου καταγράφεται αξιοσημείωτη αύξηση στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών. Το ποσοστό της αύξησης στις αφίξεις σε Ρόδο και Κω υπερβαίνει το 10%, ενώ σε πολύ καλά επίπεδα και με ανάλογα ποσοστά εξελίσσεται η κίνηση και στα υπόλοιπα νησιά του νομού. Το θετικό αποτέλεσμα αποδίδεται στη συστηματική προσπάθεια προβολής και διαφήμισης του τουρισμού, που καταβάλλουν από κοινού Τοπική Αυτοδιοίκηση και επιχειρηματίες της περιοχής, κυρίως στη Ρόδο, όπου δραστηριοποιείται ο Οργανισμός Προώθησης του Ροδιακού Τουρισμού.
Ο Ιούλιος έκλεισε με αύξηση 11,45% για τη Ρόδο και σε ανάλογο ποσοστό για την Κω. Σε εξίσου καλούς ρυθμούς κινείται για την ώρα και ο Αύγουστος. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα η κίνηση σημείωσε αύξηση 10,5%. Ο αριθμός των αλλοδαπών έφτασε τα 170.500 άτομα, ενώ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου του 2009 ήταν 154.000. Αντίθετα, η κίνηση με πτήσεις εσωτερικού σημείωσε πτώση της τάξης του 17%.
Από την αρχή του έτους έως και τον Ιούλιο, στη Ρόδο, καταγράφηκε αύξηση αφίξεων 7,52%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 53.366 άτομα περισσότερα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ειδικότερα, έφτασαν στο νησί, με πτήσεις τσάρτερ, 762.602 άτομα, ενώ πέρσι 709.236 άτομα.
Η γερμανική αγορά φαίνεται να ανακάμπτει από τη «βουτιά» που είχε σημειώσει πριν μερικούς μήνες. Παρά τις βολές που δέχθηκε η Ελλάδα από το επίσημο κράτος τους, οι Γερμανοί απέδειξαν ότι παραμένουν πιστοί πελάτες των ελληνικών νησιών και κυρίως της Ρόδου. Ως σημαντικό αξιολογείται για την ελληνική τουριστική κίνηση το ότι ανέκαμψε και η ιταλική αγορά, που τα τελευταία δύο χρόνια είχε παρουσιάσει καθίζηση.
Οι Άγγλοι απέδειξαν γι άλλη μια χρονιά ότι ...ψηφίζουν Ρόδο, με τα ποσοστά τους να είναι ικανοποιητικά, ενώ αντίστοιχη και καλύτερη είναι και η εικόνα από την αγορά του Ισραήλ, που καταγράφει ποσοστό αύξησης 34%. Εντυπωσιακότερο είναι το ποσοστό των Γάλλων επισκεπτών, που καταγράφουν αύξηση 55%.
Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της αύξησης για τη ρωσική αγορά, καθώς έφτασε το 77%, ενώ αναμφίβολα το ρεκόρ έσπασε το τουριστικό ρεύμα από την Ουκρανία (428%). Σημειώνεται ότι, απολογιστικά, οι αγορές με τη μεγαλύτερη πτώση στο επτάμηνο ήταν η Σλοβενία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία και η Κύπρος.
Παρά την αύξηση στον αριθμό τουριστών που έχουν έρθει έως τώρα στη Ρόδο και στα άλλα νησιά του νομού, υπάρχει υστέρηση εσόδων, όπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, κυρίως λόγω των μειωμένων τιμών, που αναγκάστηκαν να δώσουν τα ξενοδοχεία για την προσέλκυση πελατών, αλλά και της ευρείας έκτασης που έχει πάρει το σύστημα «all inclusive», το οποίο αποτρέπει τους τουρίστες από το να ξοδεύουν χρήματα έξω από τις ξενοδοχειακές μονάδες, στις οποίες φιλοξενούνται.

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ....ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!

Από ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Προς: Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Μιχάλη Χρυσοχοiδη
Κοιν.: Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Γεώργιο Παπανδρέου
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Βρισκόμαστε πλέον εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες δίνουν τιτάνιο, καθημερινό αγώνα καθ’ όλο το 24ωρο, να διαφυλάξουν το φυσικό πλούτο και τις ζωές των Ελλήνων πολιτών. Πέραν όμως του καθημερινού αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, διαπιστώνεται πλέον κάθε μέρα ότι η 8μηνη εργασία μας έγινε έως 7 μήνες, μέσα ατομικής προστασίας δεν χορηγήθηκαν και δεν φαίνεται να γίνονται κι ενέργειες να χορηγηθούν στο μέλλον. Ήδη υπάρχει περικοπή των υπερωριών απασχόλησης καθώς και των ημερών εκτός έδρας. Σε όλα αυτά έχουν έρθει να...
προστεθούν και οι δηλώσεις του Υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Σπύρου Βούγια ότι είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί νομοθετική ρύθμιση για την εργασιακή μας αποκατάσταση στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής (24/8-9/9) στη συνέχεια όμως τονίσατε κ. Υπουργέ ότι πριν το θέμα φτάσει στη Βουλή πρέπει να συμφωνήσουν οι Υπουργοί Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, το Υπουργικό Συμβούλιο και έπειτα να έρθει στη Βουλή. Πέραν των παραπάνω, πληροφορηθήκαμε ότι ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στις 21/08/2010 και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μέχρι τέλος του χρόνου στη Βουλή θα προσλαμβάνονται πυροσβέστες μόνο μέσω πανελλήνιων εξετάσεων καθώς και ότι δεν αποκλείονται να ισχύσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις και από το 2011». Παράλληλα στην τελευταία συνάντηση σας δηλώσαμε την αντίθεσή μας για το σχέδιο νόμου που προωθείται για τους εθελοντές οι οποίοι θα καλύπτουν έως 25% των οργανικών κενών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και καθότι έχει δημοσιοποιηθεί ότι πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και φημολογείται ότι θα υπάρξει ανασχηματισμός και πιθανόν να μην κατέχετε την θέση του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μαζί σας και να προωθήσετε το συντομότερο δυνατό τη ρύθμιση δεδομένων των όσων έχετε δεσμευτεί και όσο υπάρχουν στο πόρισμα του ΠΡΟ.ΠΟ. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες θα είναι παρόντες στις 12/9 στη ΔΕΘ καθώς και στις 23/9 στον Άρειο Πάγο.
Κύριε Υπουργέ, θεωρούμε ότι και φέτος όπως και όλες τις χρονιές έχουμε πράξει το καθήκον μας στο ακέραιο και με το παραπάνω. Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε ενέργειες προς επίλυση της εργασιακής μας αποκατάστασης. Έχουμε ήδη διανύσει 8 μήνες από τις δηλώσεις σας αλλά δεν έχουμε δει τίποτα. Στο χέρι σας είναι να αφήσετε κάτι ουσιαστικό για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών διαφορετικά και εσείς θα είστε όπως και οι προκατόχοι σας. Μόνο λόγια. Ελπίζουμε να μην επαναληφθούν οι ενέργειες του κ. Παυλόπουλου που δήλωνε παντού ότι θα μας μονιμοποιήσει και αμέσως μετά προκηρύχθηκαν εκλογές, και τελικά κ. Υπουργέ, όλα τα έργα θα φαίνεται ότι είναι ίδια και αλλάζουν μόνο οι ηθοποιοί. Κάντε κάτι άμεσα αν πραγματικά θέλετε να αφήσετε παρακαταθήκη στο Υπουργείο του ΠΡΟ.ΠΟ. Μας το οφείλει η πολιτεία και όλος ο πολιτικός κόσμος να προχωρήσει στην επίλυση του εργασιακού μας θέματος.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.
Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας

Σηκωσαν το Χρηματοκιβωτιο της επιχειρησης Χυμων Γκιαλη....

Ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης των χυμών Γκιάλη στην οδό Τσελεπή στο κέντρο της πόλης, σήκωσαν άγνωστοι δράστες τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης.

Έσπασαν το τζάμι ψηλά στην κεντρική είσοδο, τράβηξαν το σύρτη, άνοιξαν την πόρτα και σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο βάρους 150κιλών μεταφέροντας το με τρέιλερ μέχρι το αυτοκίνητό τους που ήταν στο δρόμο και εξαφανίστηκαν.

Μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν περίπου 9 χιλιάδες ευρώ, επιταγές (τις οποίες ο ιδιοκτήτης ήδη ακύρωσε) και άλλα χρήσιμα για τον ίδιο έγγραφα.
Η ασφαλεια Χίου, διευρενά την υπόθεση.


Συμφωνα με -αποκλειστικες πληροφοριες- του newschios η αστυνομια Χιου εξεταζει το ενδεχομενο οι ληστες να ηξεραν τον ιδιοκτητη και οτι αυτος αφηνε χρηματα στο χρηματοκιβωτιο...!

Eπισημα ο Γ.Χαλλιορης υποψηφιος με την Νεα Δημοκρατια!


Αφού τα στελέχη της ΝΔ έκαψαν στην κυριολεξία την υποψηφιότητα του νυν δήμαρχου Χίου Παντελή Βρουλή

προβάλλοντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, απέναντι σε μια δημοτική αρχή που και έργο παρήγαγε και δεν ήταν τόσο αναποτελεσματική, και ενώ κανένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη ούτε βέβαια ο βουλευτής, δέχθηκαν να πάρουν το βάρος μια τέτοιας υποψηφιότητας, η ΝΔ έκανε αυτό που παντοιοτρόπως επιχειρούσε να αποφύγει.

Με μια λιτή ανακοίνωση , που το μεσημέρι της Πέμπτης εξέδωσε η Ρηγίλης, προτείνει για τον νέο Δήμο Χίου τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Αντίληψη» με επικεφαλής τον Γιάννη Χαλλιορή.

Ενδιαφέρον πλέον παρουσιάζει η αντίδραση αιρετών , στελεχών αλλά και απλών ψηφοφόρων του κόμματος , που με κάθε τρόπο εξέφραζαν την αντίθεση τους για μια τέτοια εξέλιξη, φτάνοντας σε σημείο να λένε, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα υποστηρίξουν το ψηφοδέλτιο Λαμπρινούδη.

Η ανακοίνωση της Ρηγίλης ήρθε να επιβεβαιώσει τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης της Πατρίδας και της ιστοσελίδας της που είχαν προαναγγέλλει αυτές τις εξελίξεις.

πηγη:www.tvpatrida.gr

U2 360° Tour, Athens 2010 [-6 Days]


Με ένα κυλινδρικό σύστημα βίντεο που αποτελείται από πλέγμα οθονών LED και μια ατσάλινη κατασκευή που βρίσκεται 150 πόδια (45 μέτρα) από το έδαφος πάνω από μια τεράστια σκηνή με περιστρεφόμενες γέφυρες, το συγκρότημα θα δημιουργήσει μια μοναδικά άμεση προς τους θεατές εμπειρία 360 μοιρών!