Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟy

του Ηλία Φύλλα

Η εταιρεία «Χυμοί Χίου ΑΕ», ζητάει από τον Δήμο Χίου, την χρήση του Δικτύου Οπτικών Ινών (Δ.Ο.Ι.), για να διασυνδεθεί ηλεκτρονικά το εργοστάσιο της στην περιοχή Αγίου Ισιδώρου Πετροκοκκίνου Κάμπου , με έναν οικίσκο αναμετάδοσής της στα Ταμπάκικα της πόλης, ο οποίος βεβαίως δεν είναι συνδεδεμένος στο Δ.Ο.Ι.. Για να γίνει αυτή η σύνδεση, πρέπει να τοποθετηθεί οπτική ίνα μέσα σε υπάρχον κενό καλώδιο του Δ.Ο.Ι.. που θα ξεκινάει από τον οικίσκο στα Ταμπάκικα και θα καταλήγει στον κόμβο της Οινοπίωνος, στο υπόγειο του κτιρίου του Δήμου.

Κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο η εταιρεία κατασκευής του Δ.Ο.Ι., η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, πράγμα που αρνείται γιατί δεν είναι μέσα στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Αλλά και ο υπεύθυνος γι’ αυτό το θέμα από πλευράς «Κοινωνία της Πληροφορίας», ισχυρίζεται ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό ένα τέτοιο αίτημα από τη στιγμή μάλιστα που έχει ξεκινήσει η διαδικασία ορισμού διαχειριστών των Δ.Ο.Ι.. οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι που θα δέχονται αιτήσεις ιδιωτών για διασυνδέσεις με τα Δ.Ο.Ι. και οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν εργασίες σ’αυτά. Στην αίτησή της προς τον Δήμο Χίου η εταιρεία «Χυμοί Χίου ΑΕ», αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι «από τον οικίσκο, στην περιοχή Ταμπάκικα και με ιδιόκτητο ενεργό εξοπλισμό, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες από την πλευρά της για την διασύνδεσή της με το εργοστάσιό της .

Από την πλευρά της, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου, μέσω του υπεύθυνου γι’ αυτά τα ζητήματα λέει ότι «η επέμβαση κάποιας εταιρείας και κάθε εταιρείας μη εξουσιοδοτημένης στο δίκτυο, δεν πρέπει να επιτραπεί με κανέναν τρόπο». Αναρωτιέται επίσης ,τι θα κάνει ο Δήμος , αν έλθουν και άλλες εταιρίες να ζητήσουν την σύνδεση», προτείνοντας την απόρριψη του αιτήματος της «Χυμοί Χίου ΑΕ». Συμπληρώνει δε ότι « η εταιρεία αυτή, θα μπορέσει να κάνει την αίτησή της για χρήση του Δικτύου Οπτικών Ινών (Δ.Ο.Ι.) , μόνο στη διαχειρίστρια εταιρεία που θα οριστεί για το Δ.Ο.Ι του Δήμου Χίου».

Όπως και να το κάνουμε πάντως οι οπτικές ίνες που εγκατέστησε ο Δήμος Χίου, φαίνεται ότι θα έχουν ζήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕWSCHIOS!


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒLOG MAΣ ΣΤΙΣ 20:30 ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΣΦΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ!


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η συναυλία μας με τους BUENA MASTICHA SOCIAL CLUB.Πάνω από 700 φίλοι συγκεντρωθήκαμε χτες με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο να φωτίζει το κάστρο μας, ήταν μια απολαυστική βραδιά με πολύ κέφι και ζωντάνια. Όλοι μαζί χορέψαμε σε Latin ρυθμούς για περισσότερο από 2 ώρες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά όλους εσάς που για μια φορά ακόμα μας δείξατε έμπρακτα την συμπαράσταση σας με την εξαιρετική παρουσίας σας και κυρίως για τον μεγάλο αριθμό υπογραφών που συγκεντρώθηκε !
Επίσης ευχαριστούμε αυτούς που συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της συναυλίας υπό το φως του φεγγαριού! Ευχαριστούμε λοιπόν τους Ζαννίκο&Κουμπιά Audio-Vision, τους Buena masticha social club, την Αλήθεια TV και όλα τα ΜΜΕ του νησιού, το τυπογραφείο ΑΠ, την 3η ΕΒΑ (προϊσταμένη αρχή και εργαζόμενοι) και τον Δήμο Χίου!

Αποχαιρετάμε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο το καλοκαίρι και ετοιμαζόμαστε για ένα ακόμα δυναμικότερο φθινόπωρο με ακόμα περισσότερες δράσεις. Το κάστρο μας. αυτός ο χαμένος του νησιού μας πρέπει να σωθεί. Δεν είμαστε ονειροπόλοι ούτε μια ομάδα τρελών που ψάχνουν το ακατόρθωτο. Το κάστρο μας μπορεί να σωθεί, μπορούμε να σώσουμε τον ζωντανό οικισμό του. Βοηθήστε λοιπόν όλοι να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση.


πηγή :http://www.chioscastle.gr/

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά την εγγραφή των πρωτοετών είναι:


  1. Τίτλος απόλυσης. Απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου από το οποίο αποφοιτήσατε ή νόμιμα κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του τίτλου αυτού. Αν υποβάλετε πρωτότυπο απολυτήριο ή πτυχίο, μπορεί αργότερα να σας επιστραφεί, όταν καταθέσετε αντίστοιχο αποδεικτικό ή φωτοαντίγραφο.
  2. Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνετε ότι δεν έχετε εγγραφεί σε άλλο Τμήμα ή Σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
  3. Έξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες).
  4. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας (δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένο).
  5. Για τους απόφοιτους του Ενιαίου Λυκείου, επικυρωμένο αντίγραφο Βεβαίωσης του Λυκείου, στην οποία αναφέρονται οι βαθμοί σας, που συνυπολογίζονται για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.
  6. Ιατρική Εξέταση. Γνωματεύσεις ακτινογραφίας θώρακος, δερματολόγου και παθολόγου από Κρατικό Νοσοκομείο ή ασφαλιστικό φορέα ή ιδιώτη γιατρό.
  7. Τα αγόρια που χρειάζεται να πάρουν «Βεβαίωση Σπουδών για Στρατολογική Χρήση» θα πρέπει να καταθέσουν επιπλέον το Πιστοποιητικό περί εγγραφής στα μητρώα αρρένων, που εκδίδεται από τον Δήμο, στον οποίο έχετε εγγραφεί (δηλαδή εκεί που βρίσκεται η οικογενειακή σας μερίδα). Σε περίπτωση που δεν προσκομιστεί το Πιστοποιητικό του Δήμου, υπάρχει η δυνατότητα αυτεπάγγελτης αναζήτησής του από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στην τελευταία περίπτωση η «Βεβαίωση Σπουδών για Στρατολογική Χρήση» που εκδίδει το Πανεπιστήμιο δεν θα δοθεί την ώρα της εγγραφής αλλά με κάποιες ημέρες καθυστέρησης.