Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΝΕΦΡΟΠΑΘΗΣ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Από χθες ο συμπολίτης μας, νεφροπαθής, Χρήστος Καραγιώργης, απέχει από την αιμοκάθαρση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη υλικών που διαπιστώνεται στα Νοσοκομεία, με ορατό το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν – όπως καταγγέλλει – μέχρι το Σάββατο, ανάλογα προβλήματα και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο «Σκυλίτσειο».
Παράλληλα, όπως δηλώνει, μ’αυτόν τον τρόπο συμπαρίσταται, στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, που με κίνδυνο για τη ζωή του, απέχει από την περασμένη Πέμπτη από την αιμοκάθαρση, αφού σχεδόν στο σύνολο των νοσοκομείων παρατηρούνται ελλείψεις σε υλικά, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για να γίνουν οι αιμοκαθάρσεις.
Σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, παρότι από την περασμένη εβδομάδα ζητήθηκε εγγράφως με την ένδειξη «επείγον», από το γιατρό της μονάδας κο Κυριαζή και την προϊσταμένη, η προμήθεια υλικών, ακόμη δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος είχε χθες συνάντηση με το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος προφορικά δεσμεύθηκε ότι το ζήτημα θα τακτοποιηθεί, ωστόσο στην απαίτηση του νεφροπαθούς να υπάρξει έγγραφη διαβεβαίωση, συνάντησε την άρνησή του.
Ο κ. Καραγιώργης έβαλε κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, θεωρώντας ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι με δική της υπαιτιότητα, επικαλούμενος την εγκύκλιο που εστάλη στα νοσοκομεία για διακοπή των προμηθειών.
«Τα υλικά της αιμοκάθαρσης, σύριγγες, φύσιγγες καθώς επίσης σάκοι αιμοκάθαρσης και μπετόνια που χρειάζονται τελειώνουν αυτό το Σάββατο.
Αν δεν υπάρχουν αυτά τα υλικά δεν μπορεί να γίνει αιμοκάθαρση. Μπορεί να δουλεύει το μηχάνημα να περνάει το αίμα, να σου αφαιρέσουν τα παραπάνω υγρά, αλλά να καθαρίσει το αίμα από τις ακαθαρσίες – κάλιο, φώσφορο κ.λ.π.- ή να λάβεις ορισμένους καταλύτες που πρέπει δεν γίνεται», ανέφερε ο νεφροπαθής, ο οποίος προχώρησε σ’ αυτήν την ακραία ενέργεια, γνωρίζοντας ότι η αποχή από την αιμοκάθαρση ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή του.
Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή την περίοδο 40 περίπου νεφροπαθείς εξυπηρετούνται από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του «Σκυλίτσειου» με τον κ. Καραγιώργη να επισημαίνει ότι καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες από το προσωπικό που υπηρετεί.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΟΥΝΤΙΑΛ. 8 ΒΟΥΒΗ ΑΓΩΝΕΣ

Στον «αέρα» και χωρίς περιγραφή αναμένεται να μείνουν τουλάχιστον οκτώ παιχνίδια του Μουντιάλ, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ για τις 23 Ιουνίου αλλά και για το διήμερο 28-30 Ιουνίου.

Η εικοσιτετράωρη απεργία της 23ης Ιουνίου συνεπάγεται την απουσία περιγραφής στις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής για τον τρίτο και τον τέταρτο όμιλο, δηλαδή για τους αγώνες ΗΠΑ-Αλγερία, Σλοβενία-Αγγλία, Αυστραλία-Σερβία και Γκάνα-Γερμανία.

«Σιωπή» θα υπάρξει, όπως όλα δείχνουν και σε τέσσερα ματς της φάσης των 16 και συγκεκριμένα στις αναμετρήσεις χωρών που ανήκουν στον 5ο, τον 6ο, τον 7ο και τον 8ο όμιλo, λόγω της 48ωρης απεργίας των δημοσιογράφων στο τέλος του μήνα।
πηγή:www.zougla.ग

NewsChios: καλα οχι και πως καταλαβαιναμε πολλα απο τις μεταδοσεις της ΕΡΤ....

Η ΠΡΩΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΔΩΡΑΚΙΑ..

"H πρώτη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα με τα ονόματα των πολιτικών, δημοσιογράφων επιχειρηματιών περιλαμβάνει από τους δημοσιογράφους τον Παύλο Τσίμα και τους εξής πολιτικούς και επιχειρηματίες:...

Κώστα Καραμανλή
Κώστα Σημίτη
Κώστα Μητσοτάκη
Κώστα Σκανδαλίδη
Κώστα Γείτονα
Γιώργο Παπανδρέου
Γιώργο Βουλγαράκη
Γιώργο Αλογοσκούφη
Πέτρο Δούκα
Άκη Τσοχατζόπουλο
Γιώργο Μπόμπολα
Πέτρο Κόκκαλη
Γιώργο Κορωνιά
Γιώργο Λούβαρη
Γιώργο Φλέσσα
Κώστα Μίχαλο

Βεβαίως, ήταν δωράκια στη γιορτή τους. Αλλά, δωράκια...."


http://nonews-news.blogspot.com/2010/06/blog-post_4969.html

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ THΣ ΒΡ!

Ενα έγγραφο φωτιά ήρθε στο φως απο την έρευνα για την τεράστια οικολογική καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού. Μηχανικός της BP έστειλε mail 6 μόλις μέρες πριν την έκρηξη της πλατφόρμας πετρελαίου στο οποίο έλεγε οτι πρόκειται για εφιάλτη και πως η BP με οικονομικά κριτήρια έχει κάνει πολύ επικίνδυνη την ...

πλατφόρμα αυτή. Εχει αυξηθεί η πιθανότητα για κάποια βλάβη που θα μπορούσε να ειναι καταστροφική. Αυτά 6 μόλις μέρες πριν την τρομερή έκρηξη και τις καταστροφικές της συνέπειες

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ NEWSCHIOS ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ http://newschios.blogspot.com/2010/06/blog-post_484.html


Θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή η αποχή των βαθμολογητών, όπως αποφάσισαν μετά από 4ωρη συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ।


Την Πέμπτη θα συνέλθει νέο Δ.Σ. και, το μεσημέρι της Τετάρτης, οι καθηγητές θα κάνουν παράσταση στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Πέππες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μπορεί να ικανοποιήθηκε το ένα αίτημα των εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή να πληρωθούν με χρηματικά εντάλματα όσοι εμπλέκονται στις διαδικασίες των πανελληνίων εξετάσεων, όμως παραμένει το αίτημα να μην περικοπούν οι αποδοχές.

συνεχιζουν οι καθηγητες την αποχη τους;;

Συμφωνα με πληροφοριες του newsChios οι ΟΛΜΕ προσανατολιζεται στην συνεχιση των κινητοποιησεων καθως κυκλοι της τονιζουν οτι Εκκρεμεί το θέμα της μείωσης των αμοιβών των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις।
Μενει να δουμε τη θα αποφασισει η ΟΛΜΕ॥


Πρωτη καταχωρηση:09;08 15/06/2010

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ-ΓΑΜΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ VIP ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙO


ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ.
ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΝΕ ΓΑΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
(ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΣΤΑ Π@Π@ΡΙ@ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)
ΠΗΓΗ: http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/06/super.html
ΤΟ ΧΟΡΟ ΣΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑ ΧΡΟΥΣΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΤΙΣΤΑΣ

ΜΑΛΙΑ-ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΧΙΟΥ

Μαλλιά –κουβάρια έγιναν τα μέλη της ΝΔ το Σαββατοκύριακο που κλήθηκαν στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και τα μέλη της ΝΟΔΕ., μια διαδικασία που κάθε άλλο παρά ένωσε τον χώρο, ιδιαίτερα αυτών της νεολαίας.

Η προσέλευση ήταν μια απλή αντιγραφή της απαξίωσης των πολιτών προς τα πολιτικά κόμματα ενώ το αποτέλεσμα ήταν η εικόνα της ανάγκης για ανανέωση.


Όσον αφορά τις κάλπες για την ανάδειξη νέου Προέδρου στην ΟΝΝΕΔ η κάλπη ανάδειξη νικητή των Περικλή Λουκά με 147 ψήφους και τον Β.Μήτσουρα να παίρνει 100 ψήφους χωρίς όμως ο τελευταίος να αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα όπως και η παλιά νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος. Ο κ.Μήτσουρας καταγγέλλει μεθοδευμένη και νοθευμένη εκλογική διαδικασία αφού όπως αναφέρει στην τηλεόραση της Πατρίδας από τους εκλογικούς καταλόγους, τους όποιους ως όφειλαν δεν είχαν αναρτήσει, είχαν αποκλείσει 100 περίπου ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ υποστηρικτές του, ανάμεσα στους οποίους και συγγενείς του. Είναι χαρακτηριστικό ότι «υποψήφιος σύνεδρος που με υποστήριζε δεν περιλαμβάνονταν στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ ήταν υποψήφιος σύνεδρος» δηλώνει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος δηλώνει απογοητευμένος από τις τακτικές και διαδικασίες που ομολογουμένως γυρίζουν το κόμμα δεκαετίες πίσω και δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί από την ΟΝΝΕΔ και την Ν.Δ σε περίπτωση που η ένσταση που έχει υποβάλλει κεντρικά δεν γίνει αποδεκτή ενώ καλεί και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ να πάει θέση για το θέμα.



ΝΟΔΕ

Στην πρώτη τετράδα φιγουράρουν τα ονόματα των Βιτέλα Φιλόδωρου, Μπουγδάνου Παντελή, Μεσολογγίτη Δημητρίου, και Βοξάκη Βασιλεια , που φανερώνουν την εντολή ανανέωσης των ψηφοφόρων του κόμματος και την ισχυρή επιρροή του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Μουσουρούλη.

Πάντως η διαδικασία της Κυριακής , σε αντίθεση με αυτή των νεολαίων του Σαββάτου, κύλισε σε ήρεμο κλίμα αφού δυο υποψήφια μέλη οι Παπαδόπουλος Ηλίας και Βίος Δημήτριος, απέσυραν την υποψηφιότητα τους και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τους άλλους 16 που διεκδικούσαν μια θέση στην ΝΟΔΕ να εκλεγούν χωρίς απώλειες.

Έτσι έχουμε : Αγγουλες Μανώλης, Αγραφιωτης Νίκος, Αναγνωστου Παναγιώτης, Βαλανιδά Μαρία, Βιτελλας Φιλόδωρος, ΒοΞακη Βασιλεία, Γεωργούλης Μιχάλης, Δαμαλάς Γεώργιος, Θωμάς Θεοδόσιος, Μεσολογγιτης Δημήτριος, Μοσχούρης Γεώργιος, Μπατιδης Ευστάθιος, Μπουγδάνος Παντελής, Πατελίδας Δημήτρης , Φαφαλιού-Ξυλά Φωτεινη και Φιστές Μάρκος.

Παράλληλα εκλεχτήκαν και οι 8 σύνεδροι που είναι: Αγγουλές Μ. Βιτέλλας Φιλόδωρος, Γεωργούλης Μ. Μπατιδης Στ. Πατελίδας Δημ, Φαφαλιού- Ξυλά Φωτεινη Παππης Παναγ, και Ποταμούσης Γεωργ.

Να σημειώσουμε ότι το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι στις 26 και 27 Ιουνίου ενώ ο «κρυφός» φόβος των οπαδών του κόμματος είναι η δημιουργία ενός κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη , που θα διασπάσει τον χώρο και θα πυροδοτήσει νέες εξελίξεις ενόψει των δημοτικών εκλογών.

ΠΗΓΗ: www.tvpatrida.gr

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής της ΝΑΘ σχετικά με την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση καύσωνα

Στο πλαίσιο της σωστής αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, η Αντινομαρχία Υγείας και το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΝΑΘ ανακοινώνει τα εξής:



«Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις, λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, προτείνονται τα παρακάτω μέτρα που αφορούν:

α) Πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων:

1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φώς κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας (12πμ-4μμ) και παραμονή σε σκιερό & δροσερό μέρος. Η ενδυμασία πρέπει να είναι άνετη, ανοιχτόχρωμη. Η χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου είναι ενδεδειγμένη κατά την παραμονή σε υπαίθριο χώρο

2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας και άσκησης ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία άπνοια και μεγάλη υγρασία.

3. Ελαφρά και μικρά γεύματα με έμφαση στα φρούτα και λαχανικά και περιορισμό στα λιπαρά και στα οινοπνευματώδη ποτά. Ενδείκνυται η λήψη άφθονων υγρών (νερού, χυμού, φρούτων κτλ.)

4. Πολλά δροσερά ντους ή ψυχρά επιθέματα στο μέτωπο, λαιμό, τράχηλο κτλ.

5. Ειδικότερα για τα βρέφη και τα παιδιά πρέπει:

· Να είναι ντυμένα ελαφρά με ελεύθερα τα χέρια και τα πόδια.

· Όταν κάνει ζέστη πρέπει εκτός από το μητρικό γάλα ή άλλο να προσφέρονται και υγρά, όπως νερό.

6. Περισσότερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα:

· Όλα τα άτομα άνω των 65 ετών.

· Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.)

· Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, ορμονούχα (συμπεριλαβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Θα πρέπει να συμβουλεύονται το θεράποντα γιατρό τους για την ενδεχόμενη ελάττωση της δοσολογίας.

β) Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων:

Σε περίπτωση που αισθανθείτε:

Αρχικά δυνατό πονοκέφαλο, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, εμετοί, ταχυπαλμία αλλά και σύνδρομο θερμοπληξίας με αυξημένη θερμοκρασία σώματος, σπασμούς, εμετούς, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου-κωματώδης κατάσταση και θάνατος.

Θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα πρώτες βοήθειες με την ελάττωση της θερμοκρασίας του σώματος

· Πλήρης έκδυση από τα ρούχα

· Τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή

· Εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό



Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει να γίνεται σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι χώροι εργασίας θα πρέπει να διαθέτουν κλιματισμό, καθώς και τα ιδρύματα που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες».

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής της ΝΑΘ σχετικά με την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση καύσωνα

Στο πλαίσιο της σωστής αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, η Αντινομαρχία Υγείας και το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΝΑΘ ανακοινώνει τα εξής:



«Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις, λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, προτείνονται τα παρακάτω μέτρα που αφορούν:

α) Πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων:

1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φώς κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας (12πμ-4μμ) και παραμονή σε σκιερό & δροσερό μέρος. Η ενδυμασία πρέπει να είναι άνετη, ανοιχτόχρωμη. Η χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου είναι ενδεδειγμένη κατά την παραμονή σε υπαίθριο χώρο

2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας και άσκησης ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία άπνοια και μεγάλη υγρασία.

3. Ελαφρά και μικρά γεύματα με έμφαση στα φρούτα και λαχανικά και περιορισμό στα λιπαρά και στα οινοπνευματώδη ποτά. Ενδείκνυται η λήψη άφθονων υγρών (νερού, χυμού, φρούτων κτλ.)

4. Πολλά δροσερά ντους ή ψυχρά επιθέματα στο μέτωπο, λαιμό, τράχηλο κτλ.

5. Ειδικότερα για τα βρέφη και τα παιδιά πρέπει:

· Να είναι ντυμένα ελαφρά με ελεύθερα τα χέρια και τα πόδια.

· Όταν κάνει ζέστη πρέπει εκτός από το μητρικό γάλα ή άλλο να προσφέρονται και υγρά, όπως νερό.

6. Περισσότερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα:

· Όλα τα άτομα άνω των 65 ετών.

· Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.)

· Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, ορμονούχα (συμπεριλαβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Θα πρέπει να συμβουλεύονται το θεράποντα γιατρό τους για την ενδεχόμενη ελάττωση της δοσολογίας.

β) Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων:

Σε περίπτωση που αισθανθείτε:

Αρχικά δυνατό πονοκέφαλο, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, εμετοί, ταχυπαλμία αλλά και σύνδρομο θερμοπληξίας με αυξημένη θερμοκρασία σώματος, σπασμούς, εμετούς, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου-κωματώδης κατάσταση και θάνατος.

Θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα πρώτες βοήθειες με την ελάττωση της θερμοκρασίας του σώματος

· Πλήρης έκδυση από τα ρούχα

· Τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή

· Εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό



Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει να γίνεται σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι χώροι εργασίας θα πρέπει να διαθέτουν κλιματισμό, καθώς και τα ιδρύματα που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες».