Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010 : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

14.30 Νότιος Κορέα - Ελλάδα (14:30 / "Nelson Mandela Bay Stadium", Port Elizabeth)
17.00 Αργεντινή - Νιγηρία (17:00 / "Ellis Park Stadium", Johannesburg)
21.30 Αγγλία - ΗΠΑ (21:30 / "Royal Bafokeng Stadium", Rustenburg)

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΤ.....

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ(ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ α αγωνιστικη)

Νότιος Αφρική - Μεξικό 1-1 (55' Τσαμπαλάλα / 79' Ράφα Μάρκες)
Ουρουγουάη - Γαλλία 0-0



Βαθμολογία
South Africa 1
Mexico 1
France 1
Uruguay 1
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
16 Ιουνίου
Νότιος Αφρική - Ουρουγουάη (21:30 / "Loftus Versfeld Stadium", Pretoria)

17 Ιουνίου
Γαλλία - Μεξικό (21:30 / "Peter Mokaba Stadium", Polokwane)

muntial 2010: South Africa - Mexico 1-1 (ta goal)

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ Mavi Marmara, του «Στόλου της Ελευθερίας»,

Israeli Attack on the Mavi Marmara, May 31st 2010 // 15 min. from Cultures of Resistance on Vimeo.


Το βιντεο κατάφερε να διασώσει η αμερικανίδα σκηνοθέτης και ακτιβίστρια Ιara Lee. Παρά τις προσπάθειες των Ισραηλινών να κατασχέσουν κάθε ντοκουμέντο...
η οποια Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με όσα υποστήριξε το Ισραήλ για «ένοπλους ακτιβιστές», πάνω στο Mavi Marmara, η Iara Lee απάντησε: «Δεν είχαμε όπλα, αμυνθήκαμε με κάποιες καρέκλες, κάποια σκουπόξυλα κ.α. Οι Ισραηλινοί πυροβόλησαν πολύ γρήγορα και αμέσως είχαμε τους πρώτους νεκρούς και τραυματίες. Αν και μας δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσουμε, καθώς καταφέραμε να αφοπλίσουμε κάποιους στρατιώτες, η νοοτροπία μας για μη βία, δεν μας επέτρεπε να το κάνουμε. Από τα μεγάφωνα του πλοίου φωνάζαμε ότι είμαστε πολίτες και καλούσαμε του Ισραηλινούς να μην πυροβολούν. Καλούσαμε επίσης για ιατρική βοήθεια για τους πρώτους τραυματίες, αλλά οι Ισραηλινοί στρατιώτες μας αγνόησαν».

πηγη: http://tvxs.gr

ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΕ ΤΗΣ ΕΡΤ......ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ....ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΣΙΤΕ....

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ!!!

Πανελλαδικές: 150.000 γραπτά αδιόρθωτα. Αγριο ψαλίδι στις αμοιβές των βαθμολογητών
ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ Χρήστου Κάτσικα xkatsikas@xkatsikas.gr
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς το ένα μετά το άλλο τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας σταματούν κάθε διαδικασία διόρθωσης, βαθμολόγησης και ταξινόμησης των γραπτών μετά την αιφνιδιαστική μείωση της αμοιβής (αποζημίωση) των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε αυτές.
Φωτογραφία
Υπολογίζεται ότι παραμένουν αδιόρθωτα περίπου 150.000 γραπτά (κυρίως στα μαθήματα Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία κ.λπ.), ενώ δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν καταχωριστεί οι βαθμολογίες περίπου του 50% των διορθωμένων γραπτών!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο του υπουργείου Παιδείας προβλεπόταν ολοκλήρωση της βαθμολόγησης των περίπου 600.000 γραπτών έως τα μέσα αυτής της εβδομάδας ώστε την επομένη να γίνουν οι ταξινομήσεις και οι έλεγχοι από τα μέλη των βαθμολογικών κέντρων και αμέσως μετά από τις λυκειακές Επιτροπές των σχολείων των υποψηφίων όλης της χώρας. Ωστόσο στα περισσότερα βαθμολογικά κέντρα δεν έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών καθώς χιλιάδες βαθμολογητές και τα μέλη των Επιτροπών απέχουν από κάθε διαδικασία.
Οι καθυστερήσεις στη διόρθωση των γραπτών άρχισαν όταν η ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τους βαθμολογητές να απέχουν από τα βαθμολογικά κέντρα την Παρασκευή 28 Μαΐου, καθώς πρώτη φορά το υπουργείο Παιδείας καθυστερούσε να ανακοινώσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τις αμοιβές των εμπλεκομένων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Η συνάντηση
Κατά τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υφυπουργό κ. Πανάρετο δόθηκε η διαβεβαίωση από τον τελευταίο ότι υπέγραψε την ΚΥΑ και την απέστειλε για υπογραφή στον υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα, γνωστοποίησε το ύψος των αμοιβών των εκπαιδευτικών. Ετσι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ανέστειλε την αποχή από τα βαθμολογικά κέντρα, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία υπογραφής της ΚΥΑ δεν είχε ολοκληρωθεί.
Ωστόσο καθώς η ΚΥΑ δεν είχε ανακοινωθεί έως τις 8 Ιουνίου, η ΟΛΜΕ με νέα ανακοίνωσή της κάλεσε τους βαθμολογητές και τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα βαθμολογικά κέντρα της χώρας να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι να υπογραφεί η ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, προκειμένου να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται ή απασχολήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Την Τετάρτη 9 του μηνός ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος δημοσιοποίησε στην προσωπική του ιστοσελίδα (!) την ΚΥΑ, όπου όμως προβλέπονται σοβαρές μειώσεις (από 5% έως και 63%!) στις αμοιβές των εκπαιδευτικών, οι οποίες έτσι κι αλλιώς ήταν χαμηλές καθώς είναι παγωμένες εδώ και τέσσερα χρόνια- από το 2006.
ΟΛΜΕ: Εμπαιγμός
Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της κατηγορεί ευθέως τον υφυπουργό Παιδείας για εμπαιγμό και αναφέρει ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ακολούθησε παρελκυστική τακτική απέναντι στους εκπαιδευτικούς, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία των Εξετάσεων και των βαθμολογήσεων απρόσκοπτα και χωρίς να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί τις περικοπές που είχαν αποφασιστεί», Παράλληλα καλεί τους βαθμολογητές και όσους εκπαιδευτικούς εργάζονται στα βαθμολογικά κέντρα «να συνεχίσουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι το υπουργείο Παιδείας να χορηγήσει τις αμοιβές αυτές χωρίς περικοπές και να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εκπαιδευτικοί το σύνολο του ποσού, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια»। Οι εργασίες στα περισσότερα βαθμολογικά κέντρα έχουν σταματήσει με αποτέλεσμα να μένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση της καταχώρισης της βαθμολογίας των 90.000 υποψηφίων, ενώ σε λίγες ημέρες αρχίζει ο δεύτερος κύκλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τα ειδικά μαθήματα, στα οποία συμμετέχουν συνολικά περίπου 30.000 υποψήφιοι.
πηγη: εφημεριδα τα ΝΕΑ

Δηλητηρίασαν χθες γάτες, σήμερα σκυλιά! ΣΤΗΝ ΧΙΟ

। Ολοι οι δρόμοι ήτνα γεμάτοι πτώματα, από δηλητηριασμένα ζώα। την Τεταρτη το πρωι

Μάλιστα οι κάτοικοι λένε ότι τις φόλες τις ρίχνει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων γνωστό στη περιοχή για τα μη φιλόζωα αισθήματα του όπως η Αστυνομia αδιαφορεί।

Σήμερα, Τετάρτη, οι κάτοικοι εξαγριωμένοι πλέον, αντίκρυσαν στους δρόμους της Χίου το ίδιο θέαμα, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές: νεκρά από φόλα σκυλιά αυτή τη φορά. Οπως και με τις γάτες, ενημερώθηκε εκ νέου ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου από καταστηματάρχες και κατοίκους και στις 6 το πρωϊ (οι δράστες έριξαν τη φόλα το βράδυ!) είδε ότι η πλατεία, το Δημαρχείο, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι νεκρά σκυλιά, όλα τους στειρωμένα και εμβολιασμένα από το Σύλλογο.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν είναι η 1η φορά μετά από 8 χρόνια που ξαναδηλητηριάζονται ζώα, καθώς όλοι ζούσαν αρμονικά λόγω των στειρώσεων και της φροντίδας προς τα ζώα.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ








Αίσχος..Ντροπή....Δήμαρχε, κάντε κάτι για να βρεθεί ο ένοχος!!!!