Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΕΚ-Χάιντουκ 3-1!

Με 4-2-3-1 και Ντιόπ ο Μπάγεβιτς

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν άλλαξε τα πλάνα του για την Ευρώπη και την Χάιντουκ (γιατί να το κάνει άλλωστε) και παρέταξε την ΑΕΚ με το δουλεμένο 4-2-3-1 αντικαθιστώντας τον Μάκο με τον Ντιόπ στην μεσαία γραμμή.

Κάτω από τα δοκάρια επιλέχθηκε ο Γιάννης Αραμπατζής με τους Λαγό, Μανωλά, Δέλλα και Γιάχιτς στην άμυνα από τ' αριστερά προς τα δεξιά.

Μπροστά από την τετράδα της άμυνας ο Παντελής Καφές με τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με την ευθύνη να ανακόπτουν τις επιθέσεις της Χάιντουκ και προωθούν σωστά την μπάλα στην επίθεση.

Τέλος, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο και "δαιμονισμένο" Ράφικ Τζιμπούρ, ο Ντούσκο επέλεξε τους Σκόκο (αριστερά), Μπερνς (δεξιά) και τον Λυμπερόπουλος σε ελεύθερο ρόλο.


Ιδανικό ξεκίνημα

Η Ένωση ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση έχοντας ως στόχο να χτυπήσει την Χάιντουκ στα... πλευρά, εκεί όπου σύμφωνα με το σκάουτινκ οι Κροάτες είχαν πρόβλημα στην άμυνα. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά ο Σκόκο έγινε αποδέκτης της μπάλας αρκετές φορές με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση.

Το καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ έφερε και την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Τζιμπούρ απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός που είναι σε εξαιρετική κατάσταση στην έναρξη της σεζόν, δοκίμασε να κρεμάσει τον Σούμπασιτς με πλασέ από την δεξιά πλευρά, αλλά ο πορτιέρο της Χάιντουκ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Και ο Τζιμπούρ τον... χαβά του

Μπορεί ο Σούμπασιτς να κατάφερε να αποσοβήσει το 1-0 στο 5ο λεπτό στην αριστοτεχνική προσπάθεια του Ράφικ Τζιμπούρ, αλλά ο Γαλλοαλγερινός δεν άργησε να επανέλθει. Ο 26χρονος επιθετικός έχει ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν και ειδικά μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου δείχνει και είναι άλλος άνθρωπος.

Η επόμενη κίνηση του... τρομοκράτη ήρθε στο 12ο λεπτό όταν αποφάσισε να τα βάλει με όλη την άμυνα της Χάιντουκ με σκοπό να βρεθεί φάτσα με τον Σούμπασιτς και να τον νικήσει. Ο Τζιμπούρ μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και αφού έφτασε στη μικρή περιοχή περίμενε με υπομονή την κίνηση του αντίπαλου τερματοφύλακα να για να πλασάρει εν τέλει με όμορφο τρόπο στην κλειστή γωνία.

Ο Αλγερινός έχει σκοράρει στη Σκοτία, με Κέρκυρα, με Σέρρες και σήμερα! (μόνο το ματς στο Καραΐσκάκη με τη Νταντί του ξέφυγε)

TA ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΑΕΚ( 12' Tζιμπούρ, 65' Λυμπερόπουλος, 89' Σκόκο) ΧΑΙΝΤΟΥΚ: 29' πεν. Ίμπρισιτς

Πηγή:http://sport24.gr (την επιμελεια ειχε ο δημοσιογραφος του sport24 Ηλίας Ευταξίας)