Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

«ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» ΒΛΕΠΕΙ Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Την πρόβλεψή της ότι ο χώρος της παιδείας θα «χτυπηθεί αλύπητα» εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ σε ομιλία της προς τους καθηγητές του 20ου Γυμνασίου Περιστερίου το οποίο επισκέφθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

«Η δια βίου μάθηση, αυτό το μεγάλο «ατού» της κυβέρνησης και της Ε.Ε είναι δια βίου υποβαθμισμένη και πανάκριβη γνώση» τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι: "Οι εκπαιδευτικοί θα νιώσουν την ίδια επίθεση με αυτή που υφίστανται οι εργάτες στα εργοστάσια" και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν "σε ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο με ενιαία αιτήματα πάλης".

Σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι ο πρωθυπουργός επέμενε πάρα πολύ στο ότι θα φέρει την αλλαγή χωρίς να τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος.

"Αυτό σημαίνει: Γράφω τον κόσμο στα παλιά μου τα παπούτσια, τη δυσαρέσκειά του και την αγανάκτησή του» είπε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση το 2013 απάντησε ότι: «Αμφισβητούμε την ημερομηνία λήξης της κρίσης, το χρόνο λήξης της κρίσης. Το θέμα όμως είναι ότι η ανάκαμψη θα βρει τους εργαζόμενους με χαμένα δικαιώματα τα οποία έπρεπε να αντικατασταθούν από πιο σύγχρονα. Θα τους βρει σύγχρονους δούλους. Η ανάκαμψη θα είναι αναιμική και θα έρθει καινούργια κρίση».

Ωστόσο η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεσή της σε "δράσεις του στυλ εκτόξευσης παπουτσιών κατά του πρωθυπουργού", ή επιθέσεων στη Βουλή, καθώς όπως υποστήριξε τέτοιες δράσεις δεν οδηγούν πουθενά.

Σε ερώτηση για τη δυνατότητα συνεργασίας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών με δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ , την απέκλεισε δηλώνοντας ότι "έχουμε σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με αυτό το χώρο.

Αναφερόμενη σε υποψήφιους "αντάρτες" που κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και προέρχονται από τα δύο μεγάλα κόμματα εξέφρασε την άποψη ότι "όταν εκλεγούν γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως".