Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Σκάνδαλο μεγατόνων αγγίζει την FIFA!!

Ρεπόρτερ των Sunday Times προσέγγισαν δυο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας και προσποιούμενοι τους εκπροσώπους ενός αμερικανικού κονσορτιουμ ζήτησαν τη βοήθεια τους ώστε το Μουντιαλ να καταλήξει στις ΗΠΑ.

Ένα νέο σκάνδαλο ενόψει της ψηφοφορίας του Δεκεμβρίου που θα αναδείξει τις χώρες που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 και το 2022, προέκυψε στους κόλπους της FIFA.
Δημοσιογράφοι των Sunday Times που παρίσταναν παράγοντες σε συμπόσιο Αμερικανικών εταιριών κατέγραψαν στο τον πρόεδρο της δυτικοαφρικανικής ομοσπονδίας να τους ζητά 800.000 δολάρια για να ψηφίσει υπέρ της αμερικανικής υποψηφιότητας!
Ο Αμος Ανταμού, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής από τη Νιγηρία, ζήτησε από τους δυο ρεπόρτερ το ποσό των 800,000 δολαρίων για την κατασκευή γηπέδων με πλαστικό χορτάρι. Μάλιστα ο Αφρικανός παράγοντας ζήτησε τα χρήματα να δοθούν απευθείας στον ίδιο, ενώ σε ερώτηση που του έγινε αν αυτή η…χρηματοδότηση θα επηρεάσει την ψήφο του απάντησε: “Προφανώς και θα επηρεάσει. Για να θέλετε να «επενδύσετε» σε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι χρειάζεστε την ψήφο”.
Αντίστοιχη πληρωμή ύψους 1,5 εκατομμυρίων λιρών ζήτησε και ο Ρειναλντ Τεμαρι ώστε να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία μιας αθλητικής ακαδημίας.
Στην ψηφοφορία που θα αναδείξει τις διοργανώτριες χώρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και 2022 μετέχουν 24 μέλη και η Αγγλία διεκδικεί τη διοργάνωση του 2018, η οποία θα φιλοξενηθεί σίγουρα στην Ευρώπη (καθώς οι άλλες υποψήφιες είναι η Ρωσία, η Ολλανδία με το Βέλγιο και η Ισπανία με την Πορτογαλία).
“Η FIFA παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και ήδη έχουμε ζητήσει όλες τις πληροφορίες και το σχετικό υλικό που αφορούν στην υπόθεση. Η FIFA θα εξετάσει άμεσα το υλικό και θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις” ανέφερε η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

πηγή: