Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Δολιοφθορά στο Καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου!!

Κομμένα βρέθηκαν δύο καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στον ψηφιακό αγγειογράφο του Σκυλίτσειου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου, όταν στις 11.00 περίπου το πρωί της Πέμπτηςτεχνικοί πήγαν στο χώρο για εργασίες τακτικής συντήρησης του μηχανήματος.

Αμεσα κλήθηκε η Ασφάλεια Χίου, ενώ παράλληλα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου Ελευθέριος Παπαϊωάννου (ΦΩΤΟ) διέταξε να γίνει ΕΔΕ.
Η ενέργεια αποδίδεται καταρχήν σε δολιοφθορά, χωρίς όμως να είναι γνωστά και τα κίνητρα. Ενώ σύμφωνα με δήλωση του κ. Παπαϊωάννου, για το συγκεκριμένο χώρο εκτός δύο γιατρών του Καρδιολογικού τμήματος που έχουν κλειδί για τα επείγοντα περιστατικά και του φύλακα της εταιρείας φύλαξης, δεν έχει άλλος πρόσβαση.

Εξαιτίας της μη λειτουργίας του ψηφιακού αγγειογράφου, ακυρώθηκαν μέχρι στιγμής 5 προγραμματισμένα ραντεβού για στεφανιογράφημα.

Άμεσα δόθηκε από τη διοίκηση εντολή για παραγγελία των ανταλλακτικών, ώστε το συντομότερο δυνατόν να επιδιορθωθεί η ζημιά και να μπορεί και πάλι να λειτουργήσει πλήρως το πρωτοποριακό – για νομαρχιακό νοσοκομείο- καρδιολογικό τμήμα του Σκυλίτσειου και να μην χρειάζεται σε περίπτωση οξύ καρδιακού επεισοδίου η μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο των Αθηνών. Το κόστος και ο χρόνος επισκευής θα μεγαλώσουν αν από την κοπή των καλωδίων έχει πάθει βλάβη και ο εγκέφαλος του μηχανήματος.

πηγη:http://www.chiosnews.com