Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Μπλόκαραν φορτηγά στον Πειραιά


Ένταση επικράτησε στο λιμάνι του Πειραιά όταν περίπου 40 μεταφορείς εμπόδισαν την είσοδο φορτηγών -όχι ΙΧ ή επιβατών- σε πλοίο που θα εκτελούσε στις 7:30 μ.μ. δρομολόγιο προς Χίο Μυτιλήνη.

Οι μεταφορείς έφτασαν αρχικά στην πύλη Ε1, από βρίσκονταν το Blue Star II με προορισμό τα Δωδεκάνησα. Το πλοίο απέπλευσε κανονικά στις 7:00 μ.μ. με 50 από τα 80 φορτηγά που θα επιβίβαζε.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την πύλη Ε2 όπου βρίσκονταν το πλοίο European Express με προορισμό Χίο-Μυτιλήνη.
Εκεί στάθηκαν μπροστά στον καταπέλτη και εμπόδισαν την είσοδο των φορτηγών, όχι όμως των επιβατών και των ΙΧ.

Το πλοίο απέπλευσε με καθυστέρηση, λίγο πριν από τις 8:00 το βράδυ, με μόνο πέντε από τα 14 φορτηγά που επρόκειτο να μεταφέρει.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές και οι λιμενικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο να έχουν συνέχεια οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών.

Eξάλλου, το μεσημέρι στη Μεταμόρφωση ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία. Μετά τη λήξη της, δύο οχήματά τους εμπόδισαν επί ώρα την είσοδο βυτιοφόρων σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η πανελλήνια Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων του κλάδου. Οι μεταφορείς έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στους δρόμους.

«Με ψυχραιμία και χωρίς εκδικητικότητα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις κινητοποιήσεις» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών με τους αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς δρόμων, σε σημεία τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.

πηγη:http://www.lesvosnews.gr