Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Στραβοπάτημα για την εθνική στην πρεμιέρα του Φερνάντο Σάντος...


Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά για το Euro 2012 η Ελλάδα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με την Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια και πλέον θα ταξιδέψει στην Κροατία για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής.

Η Γεωργία προηγήθηκε στο 3’ με τον Ιασβίλι, ενώ για την Ελλάδα ισοφάρισε στο 72’ ο Σπυρόπουλος.

Το παιχνίδι που ήταν το επίσημο ντεμπούτο του Πορτογάλου τεχνικού στον πάγκο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, αφού η Γεωργία στο 3’ προηγήθηκε και… πάγωσε το «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ιασβίλι πήρε τη μπάλα στην πλάτη της «γαλανόλευκης» άμυνας και με προβολή έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μιχάλη Σηφάκη και άνοιξε το σκορ.

Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Ελλάδα έδειχνε ασύνδετη, χωρίς να μπορεί να αλλάξει άμεσα τον τρόπο που αγωνίζονταν επί Ρεχάγκελ.

Στο 38’ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε ένα καλό σουτ, το οποίο όμως ήταν άστοχο, ενώ στο 42’ ένα πολύ μακρινό σουτ του Αβραάμ Παπαδόπουλου «ζέστανε» την εξέδρα, αφού ο Ρεβισβίλι αναγκάστηκε να αποκρούσει σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για την Ελλάδα, με τον Γκέκα να χάνει μια καλή ευκαιρία στο 49΄, ενώ στο 52’ ο Σαλπιγγίδης αποδείχθηκε μοιραίος, αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, μετά τη συρτή σέντρα του Σεϊταρίδη.

Η Ελλάδα ανέβασε ρυθμούς με την είσοδο του Νίνη και του Μήτρογλου και τελικά στο 72’ ισοφάρισε με ένα δυνατό σουτ του Νίκου Σπυρόπουλου.

Ελλάδα – Γεωργία 1-1

Γκολ:
72' Σπυρόπουλος - 3' Ιασβίλι