Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Αστυνομικοί επί της οδού Αμερικής. Ακολουθούν την πορεία που διαλύεται

Περνώντας από την οδό Πανεπιστημίου, απ' όπου αποχώρησε η πορεία, ορισμένοι νεαροί πέταξαν πέτρες σε καταστήματα, διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα, αλλά και έξω από τη «Μεγάλη Βρετάνια».

Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Στο μεταξύ, από το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει τις πύλες εισόδου του λιμανιού του Πειραιά, εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Συμπλοκές νεαρών με τα ΜΑΤ

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν νεαροί, οι οποίοι παρεισέφρησαν στην πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, επιτέθηκαν και κατά διαδηλωτών που κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι συμπλοκές σώμα με σώμα.


Το «γκρουπ» των διαδηλωτών στο οποίο επιτέθηκαν οι νεαροί

Οι διαδηλωτές που δέχθηκαν την επίθεση οπισθοχώρησαν προς το Μετρό, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν απομακρύνοντας τους νεαρούς, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια και κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν κάτω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και καπνογόνων.


Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας


Ό,τι απέμεινε από ένα δακρυγόνο

Επιχείρησαν να προσεγγίσουν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Η κεφαλή της πορείας έφτασε έξω από τη Βουλή στις 13:00.



Ορισμένα άτομα επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κρατώντας ένα τεράστιο πανό στα χέρια τους, αλλά απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών.

Την ίδια ώρα, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έχει περικυκλώσει το Κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «κλέφτες, κλέφτες» και «κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».
ΠΗΓΗ: www.zougla.gr