Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΑΔΕΔΥ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Συνάντηση με τους εργαζόμενους των δήμων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής, το μέλος της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού, στα πλαίσια της επίσκεψης της στην Χίο.

Η κ. Σπανού, μίλησε στους εργαζόμενους για την «επίθεση» που δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διασφαλίσουν αμοιβές και εργασιακά δικαιώματα και ζήτησε την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία της 7ης Οκτωβρίου.

« Το μνημόνιο έχει φέρει την πλήρη ανατροπή στα κεκτημένα μας, και για τον λόγο αυτό έχουμε προσφύγει στην δικαιοσύνη» ανέφερε η κ. Σπανού.
Παράλληλα η ΑΔΕΥ εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή ζητώντας την άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης εργασίας.
Σε αυτη μεταξύ άλλων αναφέρεται: το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξ' αιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί να γίνει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αποσαφηνίζει πως δεν αποδέχεται μια διαδικασία διαβούλευσης και «διαλόγου» που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις.


πηγη:tvpatrida