Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΜΑΛΙΑ-ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΧΙΟΥ

Μαλλιά –κουβάρια έγιναν τα μέλη της ΝΔ το Σαββατοκύριακο που κλήθηκαν στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και τα μέλη της ΝΟΔΕ., μια διαδικασία που κάθε άλλο παρά ένωσε τον χώρο, ιδιαίτερα αυτών της νεολαίας.

Η προσέλευση ήταν μια απλή αντιγραφή της απαξίωσης των πολιτών προς τα πολιτικά κόμματα ενώ το αποτέλεσμα ήταν η εικόνα της ανάγκης για ανανέωση.


Όσον αφορά τις κάλπες για την ανάδειξη νέου Προέδρου στην ΟΝΝΕΔ η κάλπη ανάδειξη νικητή των Περικλή Λουκά με 147 ψήφους και τον Β.Μήτσουρα να παίρνει 100 ψήφους χωρίς όμως ο τελευταίος να αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα όπως και η παλιά νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος. Ο κ.Μήτσουρας καταγγέλλει μεθοδευμένη και νοθευμένη εκλογική διαδικασία αφού όπως αναφέρει στην τηλεόραση της Πατρίδας από τους εκλογικούς καταλόγους, τους όποιους ως όφειλαν δεν είχαν αναρτήσει, είχαν αποκλείσει 100 περίπου ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ υποστηρικτές του, ανάμεσα στους οποίους και συγγενείς του. Είναι χαρακτηριστικό ότι «υποψήφιος σύνεδρος που με υποστήριζε δεν περιλαμβάνονταν στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ ήταν υποψήφιος σύνεδρος» δηλώνει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος δηλώνει απογοητευμένος από τις τακτικές και διαδικασίες που ομολογουμένως γυρίζουν το κόμμα δεκαετίες πίσω και δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί από την ΟΝΝΕΔ και την Ν.Δ σε περίπτωση που η ένσταση που έχει υποβάλλει κεντρικά δεν γίνει αποδεκτή ενώ καλεί και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ να πάει θέση για το θέμα.



ΝΟΔΕ

Στην πρώτη τετράδα φιγουράρουν τα ονόματα των Βιτέλα Φιλόδωρου, Μπουγδάνου Παντελή, Μεσολογγίτη Δημητρίου, και Βοξάκη Βασιλεια , που φανερώνουν την εντολή ανανέωσης των ψηφοφόρων του κόμματος και την ισχυρή επιρροή του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Μουσουρούλη.

Πάντως η διαδικασία της Κυριακής , σε αντίθεση με αυτή των νεολαίων του Σαββάτου, κύλισε σε ήρεμο κλίμα αφού δυο υποψήφια μέλη οι Παπαδόπουλος Ηλίας και Βίος Δημήτριος, απέσυραν την υποψηφιότητα τους και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τους άλλους 16 που διεκδικούσαν μια θέση στην ΝΟΔΕ να εκλεγούν χωρίς απώλειες.

Έτσι έχουμε : Αγγουλες Μανώλης, Αγραφιωτης Νίκος, Αναγνωστου Παναγιώτης, Βαλανιδά Μαρία, Βιτελλας Φιλόδωρος, ΒοΞακη Βασιλεία, Γεωργούλης Μιχάλης, Δαμαλάς Γεώργιος, Θωμάς Θεοδόσιος, Μεσολογγιτης Δημήτριος, Μοσχούρης Γεώργιος, Μπατιδης Ευστάθιος, Μπουγδάνος Παντελής, Πατελίδας Δημήτρης , Φαφαλιού-Ξυλά Φωτεινη και Φιστές Μάρκος.

Παράλληλα εκλεχτήκαν και οι 8 σύνεδροι που είναι: Αγγουλές Μ. Βιτέλλας Φιλόδωρος, Γεωργούλης Μ. Μπατιδης Στ. Πατελίδας Δημ, Φαφαλιού- Ξυλά Φωτεινη Παππης Παναγ, και Ποταμούσης Γεωργ.

Να σημειώσουμε ότι το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι στις 26 και 27 Ιουνίου ενώ ο «κρυφός» φόβος των οπαδών του κόμματος είναι η δημιουργία ενός κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη , που θα διασπάσει τον χώρο και θα πυροδοτήσει νέες εξελίξεις ενόψει των δημοτικών εκλογών.

ΠΗΓΗ: www.tvpatrida.gr