Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΕΗ

ΠΗΓΗ: www.alithia.gr
Η μεγάλη «κυρία» της Χίου, η Βιβλιοθήκη «Κοραής», δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει προβλήματα το καλοκαίρι εξαιτίας της αποδυνάμωσής της σε προσωπικό, ζήτημα το οποίο πρόκειται να εξετάσει άμεσα σε συνεδρίασή του το εφορευτικό συμβούλιο.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρός του, Π. Καλογεράκης, στις 27 Ιουνίου θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι 13 αποσπασμένοι στη Βιβλιοθήκη Εκπαιδευτικοί, ενώ παράλληλα λήγουν στο αμέσως επόμενο διάστημα οι συμβάσεις stage 3 ατόμων, με αποτέλεσμα να παραμείνει μόνο το μόνιμο προσωπικό, το οποίο, ευτυχώς, μετά την πρόσληψη τον τελευταίο χρόνο 2 βιβλιοθηκονόμων ανέρχεται στους 9 υπαλλήλους.
Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ο κ. Καλογεράκης ανέφερε ότι υπάρχουν δύο προτάσεις προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα για την ομαλή λειτουργία της Βιβλιοθήκης το καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία αυξάνεται και η επισκεψιμότητα, και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο περικοπής των ωρών λειτουργίας.
Εκτός όμως από το πρόβλημα που αφορά το προσωπικό, η Βιβλιοθήκη υπάρχει πιθανότητα να μείνει και από ρευστό, δεδομένου ότι καθυστερεί από τον περασμένο Μάρτιο η ετήσια χρηματοδότησή της από το υπουργείο, για την κάλυψη λειτουργικών (εξαιρείται η μισθοδοσία), η οποία ανέρχεται στα 25.000 ευρώ.
«Δεν μπορεί το ταμείο μιας βιβλιοθήκης να έχει μόνο 1.800 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογεράκης και επισήμανε παράλληλα την καθοριστική συμβολή των δωρητών χάρη στους οποίους υλοποιούνται μια σειρά από δράσεις, όπως για παράδειγμα η λειτουργία του συντηρητηρίου, του οποίου το ταμείο έχει ένα ποσό της τάξεων των 9.000 ευρώ.
Χρ. Ψ.