Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Συνταξιοδοτειται ο κ.Παυλος Καλογερακης

Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς και μαθητές,

Πλησιάζοντας προς τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, επιτρέψτε μου να εκφράσω προς όλους τους παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας, στελέχη και εκπαιδευτικούς, τις ευχές μου για ένα ευχάριστο, ανανεωτικό Καλοκαίρι, που θα δώσει σωματική και πνευματική ανάσα για την επόμενη σχολική χρονιά. Στους υποψηφίους της ανώτατης εκπαίδευσης, πολλές ευχές από καρδιάς για καλά αποτελέσματα .
Για άλλη μια χρονιά, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και φορείς του τόπου μας, προσέφεραν, κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας, το καλύτερο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, το επίπεδο της οποίας, παρά τις τόσες αντιξοότητες, παραμένει υψηλό.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους συναδέλφους, οι οποίοι μετατιθέμενοι αποχωρούν από το σώμα της εκπαίδευσης του νομού μας. Τους ευχαριστούμε, διότι όλοι έδωσαν τις παιδαγωγικές τους γνώσεις με διάθεση προσφοράς. Πολλοί άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στο πέρασμά τους από τα νησιά του νομού μας, με τις πρωτοβουλίες τους, τη δράση τους, και τη ζωντανή συμμετοχή τους στην καθημερινή σχολική ζωή. Να είναι καλά και πάντα να διακατέχονται από τη φλόγα της αποστολής.

Αγαπητοί,
Με τη λήξη του σχολικού έτους τον προσεχή Αύγουστο, προγραμματίζω – εκτός σημαντικού απροόπτου - να αποχωρήσω από την ενεργό δημόσια υπηρεσία, αφού 35 χρόνια εκπαιδευτικής εργασίας και 2 χρόνια στρατιωτικής θητείας πιστεύω ότι συναποτελούν και δικαιολογούν μία αξιοπρεπή έξοδο προς την συνταξιοδότηση. Για τούτο, εύχομαι ειλικρινά από καρδιάς σε όλους τους αξιότιμους συναδέλφους, διευθυντές σχολείων, λοιπά στελέχη και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με πολύ κουράγιο και υπομονή το εξόχως σημαντικό έργο της εκπαίδευσης. Τους ευχαριστώ θερμά για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε. Εύχομαι να έχουν πάντα επιτυχίες στα οράματα και στους στόχους τους. Να δουλεύουν για την καθημερινή ζωντάνια και δημιουργικότητα στους σχολικούς χώρους, που αποτελούν την καλύτερη ζωογόνο κυψέλη.
Ευχαριστώ και τα στελέχη και όλους τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους οποίους συνεργάστηκα όχι μόνο άψογα αλλά , πιστεύω, και δημιουργικά.
Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω και δημόσια όλους τους συνεργάτες μου στα Γραφεία της Διεύθυνσης στα οκτώ χρόνια της θητείας μου, οι οποίοι στήριξαν και υλοποίησαν τα οράματα, τους στόχους και τις αποφάσεις μου μέσα σε ένα άριστο κλίμα αγαστής συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης και συνέβαλαν ουσιωδώς στην καλή λειτουργία των σχολείων.
Πριν την αποχώρησή μου από την Υπηρεσία θα έχω την ευκαιρία να ευχαριστήσω αναλυτικά και προσωπικά τους δημόσιους φορείς του τόπου που στήριξαν την εκπαίδευση διαχρονικά, ανεπιφύλακτα και έμπρακτα όσα χρόνια κατείχα θέσεις ευθύνης ως Διευθυντής στο 4ο Γυμνάσιο και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, όπως επίσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που παρουσιάζουν και αναδεικνύουν το εκπαιδευτικό έργο όλα αυτά τα χρόνια.


Φιλικά,
Παύλος Π. Καλογεράκης
Διευθυντής Εκπαίδευσης