Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Βίαια επίθεση κατά του Αλέκου Αλαβάνου

Σαββατο 23/10/2010 11:39

Από πρώτο χέρι έζησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλέκος Αλαβάνος, την κατάσταση που επικρατεί στον Άγιο Παντελεήμονα.
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής όταν ο κ. Αλαβάνος ξεκίνησε, συνοδεία μελών του συνδυασμού του «Ελεύθερη Αττική», περιοδεία στην περιοχή με αφετηρία την Πλατεία Βικτωρίας.


Η περιοδεία ήταν προγραμματισμένη να περάσει και από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Όταν ο Αλέκος Αλαβάνος έφτασε στην πλατεία, η οποία κατά καιρούς έχει γίνει θέατρο επιθέσεων ακροδεξιών ομάδων κατά μεταναστών αλλά και συγκρούσεων «αγανακτισμένων κατοίκων» με μέλη αντιφαστιστικών-αντιρατσιστικών οργανώσεων, επάνω σε αυτή, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, υπήρχαν διάσπαρτα μέλη ακροδεξιών οργανώσεων αλλά και τουλάχιστον μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Όλα έγιναν αστραπιαία. Τα άτομα αυτά, που σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο, είναι μέλη φασιστικών οργανώσεων, ξαφνικά συσπειρώθηκαν, οπλίστηκαν με πέτρες, γιαούρτια και αυγά και εξαπέλυσαν την επίθεση τους κατά του κ. Αλαβάνου και της συνοδείας τους. Δεν αρκέστηκαν, μάλιστα, μόνο σε αυτά αλλά, σύμφωνα με καταγγελίες, κάποιος από τους επιτιθέμενους τραυμάτισε μια κοπέλα, χτυπώντας την με σιδερογροθιά στο σαγόνι ενώ υπάρχουν άλλοι δύο ελαφρά τραυματίες. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι ορισμένοι από τους επιτιθέμενους πετούσαν φυλλάδια του δημοτικού συνδυασμού που υποστηρίζεται από την «Χρυσή Αυγή».

Σημειώνεται ότι όλη αυτή η επίθεση, σύμφωνα με τον ίδιο τον Αλέκο Αλαβάνο, έγινε «υπό την ανοχή των αστυνομικών» που βρίσκονταν στο σημείο. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι δεν έγινε καμία σύλληψη ή έστω προσαγωγή, ενώ οι δράστες παρέμειναν στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική», η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία, προσθέτοντας ότι η παρουσία της στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα είχε το ρόλο της συγκάλυψης.

Μετά την επίθεση ο Αλέκος Αλαβάνος επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, στον οποίο κατήγγειλε την στάση της αστυνομίας και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τα γεγονότα που προσθέτουν άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα της βίας που εκδηλώνεται κατά καιρούς στην πολύπαθη αυτή γειτονιά της Αθήνας.
πηγη: zougla.gr