Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Oλοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη- Τριάντα πέντε προσαγωγές

Με την ολοκλήρωση της πορείας και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα εργατικά συνδικάτα ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, παρουσία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Η κεντρική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Εγνατία, μπροστά από το Άγαλμα του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλη την Ελλάδα, εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΟΣΕ κ.α.). Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρόεδρος, Αλέκος Αλαβάνος.

Λίγο πριν από τις 19:00 το απόγευμα, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας επί της οδού Εγνατίας, υπό το "βλέμμα" ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, μπροστά από το Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης".

Μαζική ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους, οι διαδηλωτές του οποίου κινήθηκαν, επίσης, προς το "Ι. Βελλίδης", όπου εκπρόσωπός τους ανέγνωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Οι 4.000 διαδηλωτές του συγκεκριμένου μπλοκ αποχώρησαν στις 20:00 μ.μ., χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, και άρχισαν να κινούνται προς το Λευκό Πύργο.


Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, όταν ομάδα αντεξουσιαστών επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού. Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο σημείο, τους απώθησαν κι έκαναν περιορισμένη χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα να οι διαδηλωτές να διαλυθούν.

Οι αντιεξουσιαστές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ύστερα από συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν στην πλατεία Σιντριβανιού και στην Καμάρα, κατευθύνθηκαν αρχικά δυτικά και στη συνέχεια, προς το Κέντρο. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στην πλατεία Σιντριβανίου, οπότε και διαλύθηκαν ησύχως περίπου στις 20:30 μ.μ.

Αυτή την ώρα, περίπου 1000 άτομα που προέρχονται από όλα τα μπλοκ, παραμένουν στην περιοχή της Καμάρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 35 προσαγωγές ατόμων, 15 εκ των οποίων ήταν αλλοδαποί.