Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημερωση απο Θεσσαλονίκη !

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη.

Η κεντρική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Εγνατία, μπροστά από το Άγαλμα του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλη την Ελλάδα, εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΟΣΕ κ.α.). Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρόεδρος, Αλέκος Αλαβάνος.

Λίγο πριν από τις 19:00 το απόγευμα, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας επί της οδού Εγνατίας, με κατεύθυνση προς στο Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης", υπό το "βλέμμα" ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Μαζική ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους, οι διαδηλωτές του οποίου κινήθηκαν, επίσης, προς το "Ι. Βελλίδης", όπου εκπρόσωπός τους ανέγνωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Οι 4.000 διαδηλωτές του συγκεκριμένου μπλοκ αποχώρησαν στις 20:00 μ.μ., χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, και άρχισαν να κινούνται προς το Λευκό Πύργο.


Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, όταν ομάδα αντεξουσιαστών επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο σημείο, τους απώθησαν κι έκαναν περιορισμένη χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα να οι διαδηλωτές να διαλυθούν.

Οι αντιεξουσιαστές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ύστερα από συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν στην πλατεία Σιντριβανιού και στην Καμάρα, κατευθύνθηκαν αρχικά δυτικά και στη συνέχεια, προς το Κέντρο. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στην πλατεία Σιντριβανίου, οπότε και διαλύθηκαν ησύχως περίπου στις 20:30 μ.μ.

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετάει πάνω από το "Ι. Βελλίδης", σε συντονισμό με το Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ δεκάδες κλούβες της αστυνομίας και διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται απ'έξω.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, προς το παρόν έχουν πραγματοποιηθεί 20 προσαγωγές ατόμων- 5 Ελλήνων και 15 αλλοδαπών.