Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ:"Όργιο εξαπάτησης και ρουσφετολογίας από Π. Λαμπρινούδη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

"Την αποκλειστική αντιπροσωπεία της πολιτικής που οδήγησε στον πάτο της παρακμής τη χώρα και την παρέδωσε στον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνεχίζει να τη διαθέτει στη Χίο ο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Την ώρα που το ελληνικό Δημόσιο απογράφεται και επιχειρεί να οριοθετηθεί σε μια νέα λειτουργία, εκείνος, με μοναδική σκοπιμότητα την προσφιλή του ψηφοθηρία και την πολιτική του επιβίωση, προκηρύσσει νέες θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, θεσμός ο οποίος σε τρεις μήνες καταργείται από τον «Καλλικράτη».
Ζητά μάλιστα να προσλάβει μέχρι και φύλακες μουσείων και μνημείων σε περίοδο με την τουριστική κίνηση στη Χίο απολύτως νεκρή.
Τραβάει το τελευταίο χαρτί παραπλάνησης των εκατοντάδων ανέργων της Χίου, μέθοδο την οποία ακολούθησε πιστά όλα τα χρόνια της αυτοδιοικητικής παρουσίας του, με τα αποτελέσματα που όλοι σήμερα έχουμε ήδη διαπιστώσει.
Εδώ και λίγες μέρες εκατοντάδες άνεργοι συμπολίτες μας δέχονται οχλήσεις έως και πιέσεις από το «γραφείο ευρέσεως εργασίας Λαμπρινούδη» να υποβάλλουν αίτηση για την πρόσληψη τους στον εν εξελίξει διαγωνισμό της Νομαρχίας, με την υπόσχεση ότι εκείνοι σίγουρα θα επιλεγούν, αποκρύπτοντας σε όλους την αλήθεια. Ότι δηλαδή
οι θέσεις είναι μόνο 21 ενώ τα υποψήφια «θύματα» είναι μέχρι στιγμής πάνω από 500, ότι η διαγωνιστική διαδικασία ελέγχεται από τον ΑΣΕΠ αλλά κυρίως ότι η διαδικασία ποτέ δεν θα φτάσει σε στάδιο ολοκλήρωσης. Είναι δε τόσο πειστικοί που κάποιοι από τους υποψήφιους ανέργους μετακομίζουν ήδη από την Αθήνα στη Χίο.
Δυο είναι τα πιθανά σενάρια της τελευταίας εξαπάτησης των ανέργων της Χίου:
  1. Στη χειρότερη για όλους περίπτωση, οι χρονοβόρες διαδικασίες επικύρωσης των αποτελεσμάτων από τον ΑΣΕΠ θα ολοκληρωθούν σε κάποιους μήνες. Μόνο που τότε δεν θα υφίσταται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κι έτσι δεν θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις.
  2. Στην καλύτερη για τους ευνοημένους του συστήματος Λαμπρινούδη περίπτωση, ο ΑΣΕΠ θα υπερβάλλει εαυτόν, θα εκδώσει πριν τον Ιανουάριο τα αποτελέσματα και τότε βασικό κριτήριο πρόσληψης θα αποτελέσει η προϋπηρεσία, θα επιλεγούν δηλαδή, βάση μοριοδότησης, όσοι ήδη εργάζονται στο μοντέλο απασχόλησης του κ. Λαμπρινούδη. Με δεδομένη δε τη σύγχυση αρμοδιοτήτων τους πρώτους μήνες εφαρμογής της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, απλά θα απολαύσουν την υπογραφή ολιγόμηνων συμβάσεων εργασίας χωρίς να προσφέρουν τίποτα με την παρουσία τους, στερούμενοι πολύτιμο χρόνο από την ατομική τους προσπάθεια σταθερής επαγγελματικής αποκατάστασης. Και όλα αυτά σίγουρα μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Εμπαιγμός χωρίς όρια λοιπόν με τη συνενοχή και διαφόρων Νομαρχιακών συμβούλων πρωτοκλασάτων στελεχών του κου Λαμπρινούδη .

Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ καταγγέλλει το νέο όργιο εξαπάτησης και ρουσφετολογίας του κ. Λαμπρινούδη ακόμα και στις «τελευταίες μέρες της Πομπηίας».
Δεσμεύεται ότι η δική της πολιτική διαπνέεται από την εντελώς διαφορετική φιλοσοφία συγκρότησης του μηχανισμού διοίκησης του τόπου.

Εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό των φορέων της Αυτοδιοίκησης, εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του με αποδοτικές μετατάξεις, εξοικονόμηση πόρων για το νέο Δήμο και κατ’ επέκταση τους δημότες του. Ενίσχυση των υπηρεσιών του αποκλειστικά με μόνιμους δημοτικούς υπαλλήλους και περιορισμό στο μέγιστο δυνατό βαθμό του συστήματος ομηρείας των συμβασιούχων.
Με την ανεργία κανείς δεν δικαιούται να παίζει. Όποιος τη χρησιμοποιεί, απλά θα καεί από τη φωτιά της."