Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ποιος ηταν ο αδικοχαμενος Γ.Βασιλακης!


Μια ενδεκάχρονη φιλία και στενή συνεργασία, τα παιχνίδια της μοίρας, ένα δέμα- βόμβα και... Και μετά το τέλος. Τη ζωή και την τραγική κατάληξη του Γιώργου Βασιλάκη θα ζήλευε και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος ταινιών δράματος. Εκείνος, ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του από το δέμαβόμβα, με τη σύζυγο που εργαζόταν στα ΕΛΤΑ! Εκείνος, ο υπασπιστής του υπουργού, που ανοίγοντας το δέμα έσωσε τη ζωή του...
κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη χάνοντας τη δική του. Εκείνος που μόλις μερικές ημέρες πριν χαιρόταν όσο λίγες φορές, καμαρώνοντας για το πτυχίο του γιου του, τώρα τον βύθισε στη λύπη.

Μόλις 131 κατοίκους μετράει το χωριό Απεσωκάρι, στον Δήμο Γόρτυνας Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Ενας από αυτούς ήταν και ο αδικοχαμένος αστυνομικός υποδιευθυντής, που είχε απογραφεί στον τόπο όπου γεννήθηκε. Αγαπούσε το χωριό του, όπου κάθε καλοκαίρι και όποτε του επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του κατέβαινε με τη σύζυγο και τους δύο γιους του- «Τα καμάρια μου», όπως υπερηφανευόταν.

Με στερήσεις τα μεγάλωσε, μαζί με τη γυναίκα του Χρυσούλα. Με δύο μισθούς τα σπούδασαν- τον έναν στη Θεσσαλονίκη-, γιααυτούςαγόρασαν ένα τυπικό σπίτι στου Ζωγράφου, αλλά και μια έκταση στην πιο εύφορη πεδιάδα της Κρήτης, τη Μεσσαρά. Εκεί σχεδίαζε να αποσυρθεί μετά τη συνταξιοδότησή του, να φτιάξει βιολογικές καλλιέργειες και να φύγει από την πόλη.

«Για τα παιδιά μου» έλεγε συχνά σε συγχωριανούς και συναδέλφους του. Δύο γιους είχε αποκτήσει από τον γάμο του με τη Χρυσούλα. Δύο γιους που τράβηξαν τον δικό τους δρόμο στη ζωή, αν και εκείνος δεν έκρυβε ότι τον έναν τουλάχιστον ήθελε να τον δει αστυνομικό. Ο 23χρονος Κωνσταντίνος μόλις τις προηγούμενες ημέρες είχε δώσει το τελευταίο του μάθημα στη Γυμναστική Ακαδημία και έπαιρνε το πτυχίο του. Μεγάλη η χαρά του πατέρα. «Ελαμπε από χαρά, το έλεγε με καμάρι» διηγούνται συνεργάτες του. Ο άλλος γιος, ο Λευτέρης, στα 19 του χρόνια φοιτά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά.

http://www.tovima.gr/