Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση- κάλεσμα της Γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ

Όλοι στη διαμαρτυρία-συγκέντρωση

στην είσοδο του τζαμιού την Παρακευή 15/10/2010 ώρα 6:30μμ

Για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ

Για τη σκληρή οικονομική πολιτική

Για τη φιέστα – εγκαίνια της κυβέρνησης

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη βάρβαρη επέμβαση των ΜΑΤ στην Ακρόπολη ενάντια στους απεργούς – απλήρωτους – συμβασιούχους του ΥΠΠΟ. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται ο κυβερνητικός οδοστρωτήρας – ελέω ΔΝΤ και ΕΕ – σε βάρος των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού, που οδηγεί σε ρήμαγμα των οικογενειακών προϋπολογισμών ανεβάζοντας στα ύψη τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα για κάθε αγορά μας το ¼ της πληρωμής να είναι ΦΠΑ για να μπορεί η κυβέρνηση να στηρίζει τους τραπεζίτες και τους άλλους άρπαγες του κοινωνικού πλούτου. Η ίδια πολιτική αυτή οδηγεί σε αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης (τις επόμενες μέρες θα πουλιέται κατά 35% ακριβότερα), οδηγεί σε αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ, εκτινάσει την ανεργία στα ύψη, δίνει τα λεφτά του ΟΑΕΔ στους επιχειρηματίες, οδηγεί τα μαγαζιά της Χίου να βάζουν λουκέτο λόγω της μη δυνατότητάς τους να αντεπεξέλθουν στον οξύτατο ανταγωνισμό των μονοπωλίων, οδηγεί την ασφάλιση στις ιδιωτικές εταιρίες.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τα εγκαίνια της λειτουργίας του τζαμιού και με την παρουσία της ΓΓ του ΥΠΠΟ κ. Μενδώνη κάνει την προσπάθεια να εξωραΐσει την αδίστακτη και απάνθρωπη πολιτική της.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες που ρημάζουν τη ζωή του στην ανεργία και τη μερική απασχόληση να βροντοφωνάξουν: Φτάνει πια! Την κρίση μνα πληρώσει η ολιγαρχία!