Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: ΘΕΣΠΙΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ Τ.Ε.Ε..
Στις 30/03/2009 το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) ενέκρινε την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην οποία θα εντάσσονται τα Τμήματα: Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων (Σύρος), Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων (Σάμος), Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης (Χίος) και εισηγήθηκε σχετικά στο Υπουργείο Παιδείας. Έκτοτε όμως, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ίδρυσης της Σχολής από το Υπουργείο Παιδείας.
Η 15η Σύνοδος Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών Ελλάδος εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την καθυστέρηση ίδρυσης της Πολυτεχνικής Σχολής και τόνισε ότι πληρούνται όλοι οι όροι για την ποιότητα της εκπαίδευσης και την ομαλή λειτουργία της Σχολής, παρά τη χωρική διασπορά των τριών Τμημάτων της, δηλαδή «κατατομή σπουδών Μηχανικών, προγράμματα σπουδών, υπεροχή των μηχανικών στο σύνολο μελών Δ.Ε.Π. κάθε Τμήματος και επαρκείς εκπαιδευτικές υποδομές. Επιπλέον, η χρήση νέας τεχνολογίας εκπαιδευτικών επιτρέπει, χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση τη θεσμική αναβάθμιση στο επίπεδο της λειτουργίας Πολυτεχνικής Σχολής.»
Επίσης, η ίδια Σύνοδος προτείνει προς τη Διοίκηση του Τ.Ε.Ε. να συζητήσει την έγκριση της ένταξης των διπλωματούχων μηχανικών του Τμήματος Μηχανολογικής Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στο Τ.Ε.Ε. και την θέσπιση νέας ειδικότητας Μηχανικών Οικονομίας, στην οποία θα εντάσσονται οι απόφοιτοι του σχετικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί τόσο για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και την ένταξη των ως άνω μηχανικών στο Τ.Ε.Ε.



Αθήνα, 4/10/2010
Οι ερωτώντες


ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ