Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η 4η αγωνιστική της super league!

Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Καμαρά στο 2-1 του Ατρομήτου επί του Πανσερραϊκού . Οι "ερυθρόλευκοι", παίζοντας καλό ποδόσφαιρο μπροστά στο κοινό τους για πρώτη φορά φέτος πέτυχαν τρία τέρματα, ενώ η ομάδα του Νίκου Νιόπλια δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στον Πανιώνιο και νίκησε με 2-1.
Την Κυριακή, διεξάγονται τα υπόλοιπα πέντε ματς που δεν αποκλείεται να "κρύβουν" εκπλήξεις. Το ξεκίνημα στις 16:00 γίνεται σε Αλκαζάρ και Καυτανζόγλειο. Οι "βυσσινί" κοντράρονται με αντίπαλο την νεοφώτιστη και αξιόμαχη Κέρκυρα, ενώ ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία και αήττητος Ηρακλής περιμένει την Καβάλα μπροστά στο κοινό του.

Δύο ώρες περίπου αργότερα (18:15), οι ευρωπαίοι Αρης και ΠΑΟΚ καλούνται να ξεπεράσουν δύο επαρχιακές και πολύ δυνατές ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Οι "κιτρινόμαυροι" υποδέχονται τον εκπρόσωπο της Κρήτης, Εργοτέλη ενώ ο ΠΑΟΚ ανηφορίζει στα Πηγάδια για να "μονομαχήσει" με την Ξάνθη στην πρεμιέρα του Παράσχου στον ακριτικό πάγκο. Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση του Βόλου, με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό να φιλοξενεί την ΑΕΚ.

Η 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ατρόμητος-Πανσερραϊκός 2-1

Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Ο Ατρόμητος επικράτησε του Πανσερραϊκού στο Περιστέρι με 2-1 και πήρε το πρώτο του τρίποντο στη σεζόν, αν και δυσκολεύτηκε στην επανάληψη. Με εννέα τελείωσαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι.

Oι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τους Καμαρά (21') και Περόνε (30'), ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Γεωργιάδη (66'). Ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε με εννιά παίκτες τον αγώνα, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φαβάλι στο 45' και ο Νάστος στις καθυστερήσεις.

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-0

Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Ένας καταιγιστικός Ολυμπιακός παρέσυρε με τον εκπληκτικό του ρυθμό τον Αστέρα Τρίπολης, κερδίζοντας τον με 3-0 σε ένα σχεδόν γεμάτο Καραϊσκάκη. Ιμπαγάσα και Ριέρα έκλεψαν την παράσταση με την απόδοση τους, δείχνοντας πως αποτελούν παίκτες με μεγάλη ποιότητα.

Σε ένα παιχνίδι με αρκετό θέαμα και πολλά παράπονα από για την διαιτησία (και για τις δυο ομάδες), ο Ολυμπιακός κέρδισε ολοκληρωτικά τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0, χάρις στα γκολ των Πάντελιτς, Φουστέρ και το αυτογκολ του Φυτανίδη.

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπειρος)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Με δύο ατομικές ενέργειες των Νίνη (44') και Κατσουράνη (63') ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις επιτυχίες με την νίκη (2-1) επί του Πανιωνίου. Αποβλήθηκε στο 90' ο Νίνης και ο Κουμορτζί στις καθυστερήσεις μείωσε το σκορ.

Διατηρώντας την παράδοση των τελευταίων 10 ετών, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο και επέστρεψε στις επιτυχίες. Με κορυφαίο τον Νίνη που σκόραρε στο 44' και αποβλήθηκε στο 90', το "τριφύλλι" πριν το ματς με την Κοπεγχάγη έδειξε ορισμένα σημάδια βελτίωσης.

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Λάρισα-Κέρκυρα 16:00, Νοvasports 3

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Γήπεδο: Εθνικό Αλκαζάρ

Να αποδείξουν πως η βαθμολογική τους θέση τους αδικεί και να παίξουν με βάση των δυνατοτήτων τους για την νίκη ζήτησε ο Γιάννης Παπακώστας από τους "βυσσινί". "
Τέρμα οι δικαιολογίες ότι κάποιοι παίκτες είναι απροετοίμαστοι ή βρίσκονται πιο πίσω σε φυσική κατάσταση από τους υπόλοιπους" υποστήριξε ο Ελληνας προπονητής, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες του είναι πιο συγκεντρωμένοι στην τελική τους προσπάθεια, αφού έχει φανεί η δυστοκία στα προηγούμενα ματς. Σε αντίθεση με τον Χουάν Βελάσκο που προπονήθηκε και τέθηκε παρών για το ματς στο Αλκαζάρ, μοναδική απουσία θα είναι ο Στάθης Ταυλαρίδης που αποβλήθηκε με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Αν και νεοφώτιστη η Κέρκυρα έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα και μετρά δύο νίκες στα τρία ματς που έχει δώσει. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ θέλει να πάρει και εκτός έδρας βαθμούς προκειμένου να αποδείξει ότι διαθέτει ένα ισχυρό σύνολο. Στην πρώτη απόπειρα στο "Καραϊσκάκη" το έργο της ήταν σαφώς δύσκολο και ευελπιστεί να το καταφέρει στο Αλκαζάρ. "
Πρέπει να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια. O δικός μας στόχος είναι η παραμονή" υποστήριξε ο εκ των φετινών πρωταγωνιστών της ομάδας των Φαίακων, Ντένις Επστάιν.

Ηρακλής-Καβάλα 16:00, Νοvasports 2
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρίκαλα)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Με τον αέρα του πρωτοπόρου, ο Ηρακλής καλείται να δώσει το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα του επιδιώκοντας να κάνει μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. "
Είναι το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι και ασφαλώς θέλουμε να το κερδίσουμε. Έχουμε μία ομάδα που θέλει να έχει τη νοοτροπία του νικητή και γι΄ αυτό πρέπει να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι" τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης που έκανε και πάλι άνοιγμα στους φίλους της ομάδας, ο οποίος ζήτησε να στηρίξουν θερμά την προσπάθεια των παικτών του. Αγωνιστικά, ο Ελληνας τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους Κομπαγιάσι και Ηλιάδη.

Χωρίς νίκη παραμένει στο πρωτάθλημα η Καβάλα, ωστόσο κατάφερε με την φοβερή της εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό που δεν συνοδεύθηκε με επιτυχία (2-2) να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών του Ντράγκαν Οκούκα. "
Ηταν μια χαμένη ευκαιρία..." τόνισε ο Σέρβος προπονητής για την ισοπαλία κόντρα στους "πράσινους" ωστόσο θεωρεί πως σύντομα η ομάδα του θα πετύχει την πρώτη της νίκη στην Σούπερ Λίγκα. Αμφίβολος ν' αγωνιστεί είναι ο σκόρερ της προηγούμενης αγωνιστικής, Νταρσβίλ ενώ εκτός μάχης έχει τεθεί ο Πετκάκης. Αντίθετα, επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια ο Γκαλίνοβιτς αντι του Βαγχέχο.

Aρης-Εργοτέλης 18:15, Νοvasports 2
Διαιτητής:
Θανάσης Γιάχος (Χίος)
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"


Επειγόντως νίκη είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στο στρατόπεδο του Αρη. "
Αν θέλεις να έχεις πεποίθηση και θέλεις να πηγαίνεις καλά σε όλες τις διοργανώσεις πρέπει να έχεις καλό ηθικό. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δύο τελευταία αποτελέσματα. Οι βαθμοί που χάνονται δύσκολα θα μπορέσουμε να τους βρούμε σε άλλα παιχνίδια. Αντίπαλός είναι ο κακός μας εαυτός" υποστήριξε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ που γνωρίζει πως μετά το ματς με τους Κρητικούς, η ομάδα του αντιμετωπίζει εκτός την Ρόζενμποργκ και τον ΠΑΟΚ και μια νίκη θα αλλάξει την ψυχολογία ενόψει των δύσκολων αποστολών στο Europa League και την Σούπερ Λίγκα.

Περισσότερο η "καυτή" έδρα προβληματίζει τον Νίκο Καραγεωργίου παρά η ομάδα του Αρη, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης". "
Εχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, που όπως όλα για εμάς έτσι και αυτό έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το όνομα του αντιπάλου, αλλά και η δυναμική που έχει η έδρα του το δείχνει αυτό" είπε ο τεχνικός των Κρητικών και συμπλήρωσε: "Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε πολύ, καθώς και με τη βοήθεια της έδρας και της ατμόσφαιρας που δημιουργεί ο κόσμος του, κάνει την κατάσταση θετική για τον αντίπαλο μας και αρνητική για εμάς". Αγωνιστικά τελικά δεν θα αγωνιστεί ο Αλεξόπουλος ενώ απών θα είναι και ο Τζούνιορ.

Σκόντα Ξάνθη-ΠΑΟΚ 18:15,NET
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Με νέο "τιμονιέρη" έναν παλιό γνώριμο, τον Γιώργο Παράσχο θα πορευθεί η Σκόντα Ξάνθη στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Μακεδόνας τεχνικός που δούλεψε πολύ στην τακτική αλλά και την ψυχολογία θέλοντας να αλλάξει το κλίμα, ζήτησε από τους παίκτες του: "
Μπορείτε να νικήσετε τον ΠΑΟΚ και να κάνουμε μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα" και συμπλήρωσε: "Είστε καλοί παίκτες και πρέπει να το πιστέψετε". Συμμαχος στο έργο του προπονητή και ο πρόεδρος της ομάδας, Αρης Πιαλόγλου, ο οποίος έδωσε την Παρασκευή το παρών στην προπόνηση των Ακριτών. Αγωνιστικά, ο Παράσχος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κωστούλα, Έλινγκτον, Κιντάνα και τον τιμωρημένο Μπέρτο.

Επιστροφη στις νίκες και επιστροφή στην ηρεμία θέλουν άπαντες στον ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" προέρχεται τρεις σερί ισοπαλίες (δύο σε Σούπερ Λίγκα και μια σε Europa League) και αναζητά μέσα από μια επιτυχία στα Πηγάδια την ψυχική του ηρεμία και την βαθμολογική του αναρρίχηση. "Οπλο" του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια αυτή, η παράδοση των δύο τελευταίων ετών που αναφέρει πως οι φιλοξενούμενοι έφυγαν νικητές από μια "παραδοσιακά" δύσκολη έδρα. Ο Παύλος Δερμιτζάκης θα αλλάξει πρόσωπα στην ενδεκάδα λόγω της ευρωπαϊκής αναμέτρησης την προσεχή Πέμπτη στην Τούμπα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ζουέλα, Χαλκιάς και Μουσλίμοβιτς δεν αποκλείεται να αγωνιστούν με τον τελευταίο μάλλον ως αλλαγή.

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ 20:30, Νοvasports 1
Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Εκτός έχει πάρει άριστα, ωστόσο στο πρώτο του παιχνίδι στον Βόλο έμεινε μεταξεταστέος. Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το ντέρμπι στην Τούμπα καλείται να δείξει το ίδιο καλό πρόσωπο και σ' ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται την ΑΕΚ και άπαντες είναι έτοιμοι να αποδείξουν ότι μπορούν στα δύσκολα, έχοντας ήδη θετική ψυχολογία με το εξαιρετικό ξεκίνημα στην Σούπερ Λίγκα. "
Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Θα επιδιώξουμε να πιέσουμε ψηλά, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες κι εφόσον είμαστε αποτελεσματικοί, να πάρουμε τη νίκη" τόνισε ο Σάκης Τσιώλης γνωρίζοντας τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του. Μήνυμα προς όλους τους οπαδούς και πιο ειδικά σε όσους δώσουν το παρών στο Πανθεσσαλικό έδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Δώστε το παράδειγμα για να μην σταματήσουν οι μετακινήσεις οπαδών".

Τελευταία επίσκεψη στον Βόλο (δημοτικό γήπεδο τότε) της ΑΕΚ για να αντιμετωπίσει τους "ερυθρόλευκους" ήταν το καλοκαίρι (09/08) του 2000, με την "Ενωση" να φεύγει νικήτρια (1-2) και έχοντας έναν παίκτη που ακόμα και σήμερα παίζει στην ομάδα, τον Τραϊανό Δέλλα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν θα έχει στα πλάνα του τους τραυματία Ντιόπ και τον ανέτοιμος Καφέ που έμειναν εκτός αποστολής, ενώ την ύστατη ώρα το παρών έδωσαν οι Τζεμπούρ και Λυμπερόπουλος (είχαν εκατέρωθεν μικροτραυματισμούς). Στα θετικά για τους "κιτρινόμαυρους" η παρουσία των οπαδών τους στις εξέδρες αλλά και η κίνηση της διοίκησης να τους "ντοπάρει" με τις εξοφλήσεις μισθών και καταβολή δόσεων συμβολαίων.