Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ!

1. Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ ( ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ ) να μη συνεχιστεί η αποχή των εκπαιδευτικών στα βαθμολογικά κέντρα , σπάει την μέχρι τώρα μαζική αποχή τους , ξεπουλάει ένα δίκαιο αγώνα .

Η απόφαση αυτή είναι πράξη που συναινεί στην αντιλαϊκή πολιτική , βγάζει την κυβέρνηση απ τη δύσκολη θέση , ισοδυναμεί με συνδικαλιστική προδοσία . Πρόκειται για ξεπούλημα , επειδή ακριβώς ο αγώνας αυτός ήταν μαζικός , ενωμένος κι αποφασιστικός σε όλα τα βαθμολογικά κέντρα ( Αθήνα , Πειραιάς , Αττική , Πάτρα , Ηλείας , κ.α. ) .

Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας αυτός δεν φυλλορόησε « από τα κάτω » , αλλά αποφάσισαν να τον κλείσουν « από τα πάνω » οι δυνάμεις του κυβερνητικού - υποταγμένου συνδικαλισμού ( ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ ) .

2. Η Κυβερνητική παράταξη ( ΠΑΣΚ ) ,απο την αρχή υπονόμευσε τον αγώνα , τον καταψήφισε και κρατούσε όλο αυτό το διάστημα καθαρά εχθρική στάση απέναντι στο δίκιο αγώνα των εκπαιδευτικών .

Η ΔΑΚΕήταν « κλειδί » στην όλη υπόθεση , αφού δύο συνδικαλιστές της που μέχρι σήμερα είχαν στηρίξει την κινητοποίηση , τώρα - κάτω απ την πίεση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ - πήραν πίσω την ψήφο τους για την συνέχιση της αποχής , συνέναισαν , συντάχτηκαν με την ΠΑΣΚ κι έβγαλαν « λάδι » την Κυβέρνηση .

Η απόφαση αυτή είναι ο ορισμός της έννοιας « συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες » .

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας , η ΟΛΜΕ δεν έκανε καμμιά προσπάθεια συντονισμού με τους γονείς ( ΑΣΓΜΕ ) , που ήδη είχαν πάρει αποφάσεις υπέρ του δίκαιου αγώνα των εκπαιδευτικών στα βαθμολογικά κέντρα .

Όπως επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ , έκανε τα « στραβά μάτια » και δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση καταδίκης , στην προσπάθεια επιστράτευσης των εκπαιδευτικών απο την περιφερειακή διεύθυνση δυτικής Ελλάδας ( Αχαϊα , Ηλεία , Αιτ / νια ) .

Αλήθεια !

Ποιός εκπαιδευτικός μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σ αυτές τις πλειοψηφικές ηγεσίες που στην κρίσιμη στιγμή , τα « στρίβουν » και τα « μαζεύουν » ?

Οι εκπαιδευτικοί είναι ανάγκη να βγάλουν τα συμπεράσματά τους , να απαλαγούν οριστικά από τα βαρίδια του συνδικαλιστικού κινήματος , να εγκαταλείψουν μαζικά ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ , ΠΑΣΟΚ και ΝΔ . Είναι ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα τώρα , να ισχυροποιηθούν οι ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ , η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης για τον εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση .

Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ , απέρριψε ακόμα και εναλλακτική πρόταση του ΠΑΜΕ για συνέχιση της αποχής μόνο για δύο ήμέρες ( Τετάρτη και Πέμπτη ) , όπου πραγματοποιούνται οι ΓΣ των ΕΛΜΕ , ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να αποφασίσουν απο τα κάτω , οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί , για την τύχη και την έκβαση του αγώνα τους .

3. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ :

Απειθαρχία - Ανυπακοή και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες .Να πάρουν αποφάσεις και να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω .

  • Να αξιοποιήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις Τετάρτης , Πέμπτης και Παρασκευής (23 , 24, 25 Ιούνη ) για να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συνέχισης της αποχής στα βαθμολογικά κέντρα .
  • Να συνεδριάσουν τα ΔΣ των ΕΛΜΕ ( κυρίως του Λεκανοπεδίου και της Δυτ . Ελλάδας ) που δεν έχουν ΓΣ και να πάρουν σχετική αποφάση .
  • Να πάρουν αποφάσεις οι « Γενικές Συνελεύσεις » των βαθμολογικών κέντρων .
  • Όχι στο πετσόκομα των αμοιβών από 5% - 63% . Αμοιβές τουλάχιστον στα περσυνά επίπεδα και με άμεσο τρόπο .
  • Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα ( υπερωρίες 2009) 6000 εκπαιδευτικών που η κυβέρνηση αρνείται να πληρώσει .
  • Συντονισμό δράσης με την ΑΣΓΜΕ , τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις Γονέων . Όχι στην αντιλαϊκή πολιτική που κρατά ομήρους μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς .
  • Άρνηση συμμετοχής στις διορισμένες επιτροπές βαθμολόγησης που θα συγκροτήσει η κυβέρνηση .
  • ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Αθήνα 22 Ιούνη 2010