Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αρθρο του Μαρκου Σκουφαλου υποψηφιου με την Λαικη Συσπειρωση για τους δηθεν Ανεξαρτητους!


Έχουν δώσει δείγματα γραφής οι ανεξάρτητοι….

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ γράφει η εφημερίδα του κ. Χαλιορή. Ανεξάρτητος με τον κ. Μουσουρούλη το βουλευτή της ΝΔ στο ψηφοδέλτιό του και άλλα στελέχη της που διαφημίζονται με την ιδιότητά στους ως πρωτοκλασάτοι της ΔΑΚΕ (συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ). Ανεξάρτητος 4 χρόνια που ουδέποτε ανακάλυψε ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα και τι επιπτώσεις έχουν αυτές οι πολιτικές στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης πλην προσφάτως, που διαφωνεί κι αυτός με το…μνημόνιο!

Για να μην τον αδικούμε αλίευσε και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με ομολογουμένως επιτυχή πορεία και συνεχή παρουσία πχ στην Ομηρούπολη…. που έχουν απολέσει την εύνοια του κόμματος ή την καρέκλα.

Η παράταξη του κ. Λαμπρινούδη δικομματικό περιβόλι επίσης! Τα μισά στελέχη της ΝΔ με όνειρο το κυνήγι της θεσούλας μέσα στο ψηφοδέλτιό του. Ας πάμε όμως και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο Γιάννης Δημαράς ένας από τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής, εμφανίζεται ως ανεξάρτητος, δήθεν ενάντια στο μνημόνιο και προσπαθεί να ψαρέψει ψήφους δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα, η ψήφος στον Δημαρά από το βράδυ των εκλογών θα προσμετρηθεί στο σακούλι του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Δημαράς από το 2003 έχει θητεύσει ως δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος ως επικεφαλής της παράταξης του ΔΗΚΚΙ που κατέβηκε στις εκλογές το 2002. Ας δούμε ορισμένες από τις αποφάσεις που ψήφισε και που ήταν σε αντιλαϊκή κατεύθυνση, σε βάρος των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας.

1. Με την ψήφο της παράταξης ΔΗΜΑΡΑ, τον Μάη του 2003, η διοίκηση του δήμου Αθήνας (ΝΔ) προχώρησε στην αύξηση των τροφείων των δημοτικών παιδικών σταθμών κατά 200%! Ετσι, μια οικογένεια που είχε ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ, έπρεπε να πληρώνει στον παιδικό σταθμό περίπου 500 - 600 το χρόνο από 100 - 150 που πλήρωνε!

2. Με την ψήφο της παράταξης ΔΗΜΑΡΑ, τον Ιούλη του 2003 η διοίκηση του δήμου Αθήνας (ΝΔ) προχώρησε στη σύναψη δανείου ύψους 180 εκατ. ευρώ με την τράπεζα UBS και με διάρκεια αποπληρωμής τα 15 χρόνια, για την υλοποίηση Ολυμπιακών έργων και δράσεων αλλά και για την αποπληρωμή άλλων δανείων. Χρήματα που δόθηκαν για φτιασιδώματα στο κέντρο της πόλης και για εκδηλώσεις με πολυεθνικές - χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων και που ακόμα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και θα το πληρώνουν μέχρι το 2018!

3. Με την ψήφο της παράταξης ΔΗΜΑΡΑ, το Δεκέμβρη του 2006, αποφασίστηκε να αγοραστούν οικόπεδα από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας στο Βοτανικό και δαπανήθηκε το ποσό των 38 εκατ. ευρώ, με σκοπό να εξυπηρετηθεί η ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία του Παναθηναϊκού και να κατασκευάσει το γήπεδό της εκεί. Αυτό το ποσό που δαπανήθηκε θα το πληρώνουν, και το πληρώνουν, οι εργαζόμενοι μέσω της φορολόγησής τους από το δήμο.

4. Με την ψήφο της παράταξης ΔΗΜΑΡΑ, τον Γενάρη του 2003 η διοίκηση του δήμου ενέκρινε και στη συνέχεια υλοποίησε τον προϋπολογισμό που προέβλεπε ότι θα επιβληθούν και θα εισπραχθούν φόροι και τέλη ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Και ένα τελευταίο. To ΠΑΣΟΚ είναι «ένας μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός χώρος, από τον οποίο δεν παίρνει "διαζύγιο" το μυαλό και η ψυχή». Η, εντυπωσιακή, ομολογία ανήκει στον Γ. Δημαρά και επιβεβαιώνει πανηγυρικά την εκτίμηση του ΚΚΕ για τα αναχώματα που στήνονται μπροστά στις κάλπες του Νοέμβρη. Η ομολογία του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής έγινε σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα «e-αυτοδιοίκηση», ρίχνοντας τις μάσκες του «ανεξάρτητου» υποψηφίου. Ιδού το σχετικό απόσπασμα. Ερώτηση: «"Και μια τελευταία ερώτηση: Αισθάνεστε ΠΑΣΟΚ, είσαστε ΠΑΣΟΚ;". Δημαράς: "Με το ΠΑΣΟΚ, «ενηλικιώθηκα πολιτικά». Δεν είμαι αχάριστος. Ηταν μια σχέση αγάπης και σύγκρουσης. Είναι ένας μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός χώρος, από τον οποίο δεν παίρνει "διαζύγιο" το μυαλό και η ψυχή»... Με άλλα λόγια, ο Γ. Δημαράς ήταν και παραμένει ΠΑΣΟΚ και η ψήφος στο συνδυασμό του υπέρ του ΠΑΣΟΚ θα μετρήσει. Αυτή είναι η αλήθεια.

Στη μέση βέβαια οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που καθημερινά συνθλίβονται από΄τις πολιτικές των κομμλατων που ψηφίζουν.

Έχουν όμως την ευκαιρία να απαντήσουν έχουν την ευκαιρία να μην τους δώσουν ρούπι από τη δική τους αξιοπρέπεια αφού δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό το αλισιβερίσι.

Να ψηφίσουν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παντού.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ BLOG ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΙΩΝ