Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Παραλιγο να καει η Κλειδου!

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή της Κλειδούς, όπου με την ανοχή των δημοτικών αρχών και της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις, ακυρώνοντας τις κατά καιρούς αποφάσεις περί προστατευόμενης περιοχής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 10.45 σε στάβλο – υπαίθρια αποθήκη όπου λόγω των εύφλεκτων υλικών πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις ενώ κινδύνευσαν τα ζώα που βρισκόταν εντός του συγκεκριμένου στάβλου αλλά και της παρακείμενης μάντρας όπως και το δάσος της περιοχής. Στην προσπάθεια μάλιστα της κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ο Πυρονόμος Α.Δ. όπως και ένα άλογο ενώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές 2 παλαιά οχήματα που ήταν εντός της μάντρας.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 23.50 ενώ κατεσβέσθη πλήρως στις 03.45 από 3 οχήματα με 7 άντρες με τη χρήση ειδικού αφρού, με τη βοήθεια εθελοντών της ομάδας «Ομικρον» με 1 όχημα, του Δήμου Ομηρούπολης με ένα χωματουργικό μηχάνημα, της Τροχαίας και της Αγροφυλακής όπως και εθελοντών.

Άραγε, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του ενιαίου πλέον Δήμου τι σκοπεύουν να κάνουν για την πραγματική προστασία της περιοχής, που αποτελεί έναν από τους τελευταίους περιαστικούς πράσινους πνεύμονες;


πηγη:www.tvpatrida.gr